AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.919.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

hm,meni za sada 10.12 rade dobro,jedino me iznenadilo da nakon instalacije driver-a ccc ne traži restart računala i povišeni taktovi su mi ostali od 10.11 pa netrebam ponovo klokat

zaćudilo me kako ccc 10.12 prikazuje manju temperaturu nego ccc 10.11,prije mi ccc nikada nije prikazivao manju temperaturu od 40c°,neznam dali je kod svih,ali kod mene je ovaj 10.12 poćeo prikazivati drugu temperaturu kartice :S zaćudilo me kako ccc 10.12 prikazuje manju temperaturu nego ccc 10.11,prije mi ccc nikada nije prikazivao manju temperaturu od 40c°,neznam dali je kod svih,ali kod mene je ovaj 10.12 poćeo prikazivati drugu temperaturu kartice :S

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 1:56 (1BIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima
kach kaže...

Znao sam de ce s*ebat nove drivere.Slika je mutna u igri a na msnu su mi slova sva neka izoblicena joooj jbem ti ati.izgleda da je nocna smjena sve s*ebala.back to 10.11

EDIT:Uninstalirao sam drivere kompletno i ponovno instalirao i zasad je sve uredu.Jedino kaj mi je u idle-u gpu na 400 .

onda ni ja ne prelazim na 10.12 za sada ovi 10.11 rade ok u B BC2 što mi je najbitnije...a za sve ati fanove (me included {#}) ima jedna stara poslovica: "Strpljen - spašen" možda jednog dana ta famozna "noćna smjena" {#} dobije otkaz  pa i mi vjerni ati/amd-ovci dobijemo driver kakav zaslužujemo- čitaj= koji radi {#}

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
16 godina
1BIT kaže...

hm,meni za sada 10.12 rade dobro,jedino me iznenadilo da nakon instalacije driver-a ccc ne traži restart računala i povišeni taktovi su mi ostali od 10.11 pa netrebam ponovo klokat   

možda nije do drivera, si provjerio jesi upalio grijanje vani je minus {#}

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
16 godina
neaktivan

mene je restart tražilo samo nakon prve instalacije drivera, od tada više nije. Vjerojatno jer mi se neda brisat prvo drivere pa instalirat ponovo, ja samo install i to je to.. 

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebam pomoć, svako malo u Win7 dakle kad surfam internetom pretežito mi se slika zblokira i onda se odblokira i pojavi se amd display driver has stopped responding.

Ne događa se tijekom igranja. Već sam provjerio temp i napone i sve je ok.

Gray Fox
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Trebam pomoć, svako malo u Win7 dakle kad surfam internetom pretežito mi se slika zblokira i onda se odblokira i pojavi se amd display driver has stopped responding.

Ne događa se tijekom igranja. Već sam provjerio temp i napone i sve je ok.

Izbriši temeljito drivere, instaliraj ponovo najnovije, provjeri framework..

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
15 godina
neaktivan

Dobri su ovi,stavi 10.12.Samo prije napravi uninstal starih i stavi onda nove i radit ce normalno.

16 godina
neaktivan

Meni se pak taktovi u idleu ne spustaju ispod 400/1000, kad je Overdrive enablean (a kartica nikad nije clockana, overdrive koristim samo zato da mi ventilator radi kako ja hocu), pa sam ga disebleao i sad radi normalno 157/300, ali ne mogu vent kontrolirat, a ne volim da kartica ide iznad 35, zvuk mi ne smeta jer mi je racunalo u podrumu, a tam nikog nema, dok mi je monitor sa svim USBovima na prvom katu.....Probat cu koristit afterburner za vent sad -.-

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izgleda da su pod tim "Catalyst 10.12 će biti boom" mislili samo na novo sučelje od CCC-a.

Ne vidim baš neko značajnije poboljšanje u performansama...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

na 10.11 mi je radilo spustanje takta, isprobo 10.5 (radi BFBC2) i nije radilo, performanse manje vise iste, vratio na 10.11, i sad opet ne radi spustanje taktova..isprobo svaki prije 10.11, opet ne radi, ni kad iskljucim overdrive..toliko sam iznerviran da ozbiljno razmisljam prodat karticu i zamijenit je za neku nvidiu,samo radi drivera, ovo prosto vise nema smisla..

15 godina
ismar89 kaže...

na 10.11 mi je radilo spustanje takta, isprobo 10.5 (radi BFBC2) i nije radilo, performanse manje vise iste, vratio na 10.11, i sad opet ne radi spustanje taktova..isprobo svaki prije 10.11, opet ne radi, ni kad iskljucim overdrive..toliko sam iznerviran da ozbiljno razmisljam prodat karticu i zamijenit je za neku nvidiu,samo radi drivera, ovo prosto vise nema smisla..

Ja sam to uradio nakon pola godine zayebancije sa HD5770 i Catalyst-ima.

15 godina
neaktivan

pa eto i ja razmisljam o tome..problem je sto mi je jedina alternativa gtx 460, jer gtx 260 je ipak malo starija, i ne isplati se uzimat polovnu, dok mi za novu gtx 460 ipak treba malo vise love, pa mi se ne isplati..ali opet razmisljam o tome..a neka govori ko god sta hoce, nikad vise ATI, ili eto da budem ispravan, AMD

edit: koja glupost..instaliro 10.12, i sve isto..iskljucim ukljucim overdrive, sve isto..

a sad interesantno, clockam gpu sa 850 na 900, i spustanje takta RADI..iskljucim overdrive, NE RADI..spustim clock na 850 (overdrive ukljucen), opet RADI..tako da savjet za sve, igrajte se sa clockom i overdrive-om, jer ovo je izgleda toliko glupo da reaguje na to..

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 13:16 (ismar89).
15 godina

Na slici od F1-IVO vidim da ima opcija test custom clock, ja sam instalirao te nove 10.12. i nema te opcije samo klizači. Da li se to negdje posebno uključi ili nešto ne štima kod mene?

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kod mene ima..

a jedno drugo pitanje, kako se ukljuci MLAA, i dali je moguce na 5xxx seriji ?

i vrijedi li to ista?

17 godina
ismar89 kaže...

kod mene ima..

a jedno drugo pitanje, kako se ukljuci MLAA, i dali je moguce na 5xxx seriji ?

i vrijedi li to ista?

mene se nije nešto dojmio, štoviše smetao me lošiji prikaz na 2d tako da niti nežalim...

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
16 godina
neaktivan

10.12, potpuno osvjezenje.. Skroz su drukciji i sviđaju mi se.. Overdrive osto isti, al nema veze.. Ocjena 9/10 jer nisu poboljsali overdrive..

HipHop n' Dubstep
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

10.12, potpuno osvjezenje.. Skroz su drukciji i sviđaju mi se.. Overdrive osto isti, al nema veze.. Ocjena 9/10 jer nisu poboljsali overdrive..

Nije sve u izgledu. Recimo Nvidijini ne izgledaju Bog zna što,al imaš puno više postavka za poriftati. Od poriftavanja Ambient occlusiona pa do podešavanja koliko želiš da ti GPU koristi Thredova na CPU-u. Također možeš poštelavat Power Menađment i ono najvažnije za multi GPU sustave možeš ručno birat Randering Modove.

I'll be back
15 godina
bas taj ati i drajveri im ne idu vidim.
nisam neki nvida boy ni ati boy ali za sada nevida mi ima puno puno bolje drajvere.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Evo usporedbe performansi za sve nestrpljive..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam instalirane 10.11 i vidim jučer u MSI afterburneru da mi je memory clock na 1000 i u igri i u surfanju netom,odnosno min 1000 a max 1000 a sad molim malu pomoč kako da promjenim u afterburneru da mi je recimo min 300 a max 1000 ako se to upče može jer je vjerojatno stvar u driverima.

Radi se o xfx 5850 pa molim malu pomoč,i usput kakva su iskustva sa tim na 10.12?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 8:16 (honda_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
honda_zg kaže...

imam instalirane 10.11 i vidim jučer u MSI afterburneru da mi je memory clock na 1000 i u igri i u surfanju netom,odnosno min 1000 a max 1000 a sad molim malu pomoč kako da promjenim u afterburneru da mi je recimo min 300 a max 1000 ako se to upče može jer je vjerojatno stvar u driverima.

Radi se o xfx 5850 pa molim malu pomoč,i usput kakva su iskustva sa tim na 10.12?

Napravi u MSI Afterburner-u, 3D i 2D profil, i onda kad igraš igre ili pokrećeš nešto zahtjevnije, koriste se taktovi iz 3D profila, a kad surfaš, pišeš u Word-u i ostale radnje, grafa radu na taktovima za 2D profil, poštelaj to i to je to!? {#}

Nije Ivsa, nego bi treblo biti; Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
honda_zg kaže...

Napravi u MSI Afterburner-u, 3D i 2D profil, i onda kad igraš igre ili pokrećeš nešto zahtjevnije, koriste se taktovi iz 3D profila, a kad surfaš, pišeš u Word-u i ostale radnje, grafa radu na taktovima za 2D profil, poštelaj to i to je to!? {#}

hvala na pomoči ,riješeno!

15 godina

Ima li itko ideju u čemu je greška da u novim driverima 10.12. kod mene u overdrive nema opcije auto tune i test custom setings, a inaće ta opcija postoji kod drugih.

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kendo kaže...

Ima li itko ideju u čemu je greška da u novim driverima 10.12. kod mene u overdrive nema opcije auto tune i test custom setings, a inaće ta opcija postoji kod drugih.

Ne znam šta bih ti rekao. Kod mene sve funkcionira u redu.

Probaj ponovo sve izbrisat i očistit, pa onda friško instalirat.

17 godina

AMD je danas izdao Catalyst 10.12a hotfix koji donosi podršku za Radeone HD 6950 i 6970.

AMD Catalyst™ 10.12a hotfix  

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
eo instaliro, meni baš ne donose te verzije neka poboljšanja zbog integrirke, ali eto osjetih da .mkv radi s manje opterećenja... možda ja brijem, ali eto to mi se učinilo...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
protjeran

Steam kaze da je izasao neki update od 112MB, odlucio sam ga ne skidati.

Sto je to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naime, na kraju instalacije, 10.11 verzije drivera, pojavi mi se greška ''ATI Display Driver Final Status: Fail''. Kada instaliram 10.12 sve prođe u redu, a jedino mi se oglasi Windows Security s pitanjem instaliraj ili ne instaliraj. Pokuša sam s Driver Sweeperom, ali i dalje mi javlja tu grešku. Zna li netko u čemu je problem?

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''

0 0 hvala 0
15 godina

I meni isto se to desilo..

Performanse iste..tako da mislim da nije nešto bitno..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

I meni isto se to desilo..

Performanse iste..tako da mislim da nije nešto bitno..

Misliš li na ''ATI Display Driver Final Status: Fail'' ili na Windows Security? Meni se je čak popravio Windows Experience Index. {#}

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice