Accelero Xtreme 8800GTX

poruka: 12
|
čitano: 3.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Accelero Xtreme 8800GTX

Kako sam se poceo zanimati za overklokiranje komponenti koje imam, a s procesorske strane i samog kucista imam to rijeseno, logicno je bilo da na red dodje i graficka kartica. Nakon razmisljanja odlucio sam se kupit Accelero Xtreme 8800GTX, kako mi je ovo prvi put da tako nesta radim, odlucio sam eto to podijelit sa kolegama forumasima.

Hladnjak sam narucio iz hardveraja, preko njihovog web shopa. Odlucio sam se za njega izmedju ostalog zato sto je bio na nekoj akciji kao. Cim sam narucio dobio sam mail od njih, odgovorili su mi na par pitanja i rekli da mogu odmah danas poslat paket, reko super. Narucio sam u ponedeljak popodne a stvar je dosla danas prijepodne, sve fino upakirano i tocno onako kako su rekli i kako sam ja narucio. Pa poceo bi s kratkim objasnjenjem kako se montira taj hladnjak, u slucaju da ga neko drugi odluci kupiti. Za mene koji sam nov u ovom svemu upustsva bi mogla biti i malo lijepse i detaljnije oslikana ali nekek sam se snaso.

1. Prva stvar s kojom se krece je da se skine stock hladnjak, sa straznje strane imamo nekih 12-13 sarafa (velikih) i ima par manjih, samo treba ove velike odsarafit. Iako sam ja vidio na youtube da likovi te hladnjake skidaju dosta muski ja sam to fino polako mrdo lijevo desno i pazljivo skinuo s relativnom lakocom, vise mi je problema napravio kabl za napajanje coolera kojeg sam se namucio izvadit jer neam nokte neke a i imam i velike prste pa mi je bilo dosta nespretno :-)

2. Kad se skine hladnjak primjetit ce se prljavstina od termalne paste po samom procesoru, memoriji, NIVO chipu i chipovima za voltazu. Koliko sam shvatio jako je bitno da se to kvalitetno i pedantno ocsiti jer o tome ce ovistit uspijesnost hladjenja kada se stavi nova termalna pasta. Ustvari s ovim se dobiju kao neke termalne naljepnice, koje su tocnih velicina i samo se zaljepe za memoriju i NVIO chip dok na ostatak idu heatsinkovi (ima ih 4). Na heatsinkovima se iza nalazi neka folija koja se lako skine da se lagano skalpelom (ja neam nokte neke bas) samo podikne i odlijepi de stavi na odgovarajuce mjesto. Ovo je dosta dobro objasnjeno u upustvima pa nebi trebali imat problema.

3. Kada smo stavili termalne naljepnice :-) i heatsinkove mozemo pristupit montiranju samog coolera. Najbolje ga je stavit na neku ravnu podlogu tako da se rupe za sarafe lako mogu pogodit. Pazite da nedirate sivu termalnu pastu za sam procesor. I tu sad nastaje problem, naime kolko ja kuzim metalna ploca na kuleru treba biti u doticaju sa svim stvarima koje treba hladit kako bi prezuela njihovu toplinu. Na prvi mah NVIO chip uopce ne dodiruje cooler, ima pristojan gap izmedju coolera i termalne naljepnice koja je neznam zasto dosta tanja od ostalih. Ja sam to rijesio tako da sam malo jace zategnuo gornja 2 sarafa i tada je to sve malo bolje sijelo ali opet ne idealno.

4. Sada kad je kartica gotova mozemo je strpat nazad ukomp, ili ipak ne. Meni nije stala. Hladnjak je zvijer i ogroman je. Morao sam mijenjat poziciju hard diska i mjesta gdje se on kablom ukljucuje u maticnu plocu, ali nakon malo mrdanja uspio sam to sve ubacit nazad unutra, posarafit i zatvorit kuciste

Sada mozda ono najimpresivnije. Stock moja graficka radi na 576Mhz / 900Mhz sa stock kulerom digao sam to bez problema na 620Mhz / 990Mhz, dalje nije islo. Temperatura je tad bila u ideal 70ak stupnjeva a load i do 90 stupnjeva. Sa stock i novim coolerom imao sam da napomenem uvijek namjesten vent na 100% pomocu Riva Tunera. Sada mi graficka radi na 630Mhz/1042Mhz temperatura u mirovanju je 50 stupnjeva...U load ide max max do 65 i to nakon igranja krajsisa i pokretanja 3D marka. Neznam dali da dizem vise ili ne, zasad necu.

Sve u svemu jako sam zadovoljan proizvodom, ubacio sam i par slika (valjda) pa da se to malo bolje vidi

EDIT: ko i obicno nesposoan sam slike ubacit sad cu to

svjeze iz kutije 1 svjeze iz kutije 1
svjeze iz kutije 2 svjeze iz kutije 2
skidanje sarafa skidanje sarafa
stock cooler stock cooler
ciscenje kartice ciscenje kartice
heatskinkovi, term. "naljepnice" heatskinkovi, term. "naljepnice"
gap gap
usporedba 2 coolera usporedba 2 coolera
pozicija unutar kucista pozicija unutar kucista
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2008 16:24 (mislav_01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Accelero Xtreme 8800GTX

Nije lose..temperature su ok..koliki je dobitak u performansama?

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Accelero Xtreme 8800GTX

Jos jedan zadovoljan korisnik Accelro Xtreme hladnjaka :))

Mozes skinut te temperature jos dole ak si slozis dobar protok zraka kroz kuciste. Ja sam izrezal dvije rupe na stranici i stavil dva 12cm ventilatora - to hladi sad odlicno. Mozes jos to clockat, u Riva Tuneru makni Link Clocks kod jezgre i digni Shader Clock jos gore jer ga mozes nabit stvarno dosta. Stavil sam i sliku da vidis kolko sam ja uspjel skinut temperature dole.

temp-idle temp-idle
Intel Core2Duo E6750 @ 3680MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1100MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
neaktivan
Accelero Xtreme 8800GTX

Svaka cast, veoma lijepo objašnjeno, sada bi se i ja usudio sam to napravit. Samo tako dalje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Accelero Xtreme 8800GTX

Zanima me di se ima za kupit taj hladnjak nadam se da bi pasao na moju staru perjanicu g80 BFG OC2 8800GTS320mb,320bit ?Nevinašce

Aha hardveraj kuzim,jel ima jos di?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2008 20:55 (BuhaBT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...

Zanima me di se ima za kupit taj hladnjak nadam se da bi pasao na moju staru perjanicu g80 BFG OC2 8800GTS320mb,320bit ?Nevinašce

Aha hardveraj kuzim,jel ima jos di?

Imas i u Linksu, ali ti je jeftinije u Hardveraju, pase na sve G80 kartice, ali ne na nove G92 kartice.
Intel Core2Duo E6750 @ 3680MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1100MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
neaktivan

Hvala na komentima i savjetima...Ja sam ga uzeo u hardveraju jel je na nekoj akciji bio

Sto se tice boljih performansi, a neznam kak da procjenim, pokrenuo sam recimo bio 3Dmark06 (iam onu neku bespla verziju) rezulat je porasto 2k - 3k...Sto se tice Crysisa tu i tamo mi se na najdrazem niviou znalo desit da zatrza (onaj nivo kad bjezite u dzipu od ledene sfere, prije VTOL misije) nakon svega ovog nekako mi se cini puno vise kak da kazem smoothe...Pokusat cu skinut onaj programcic sto mjeri FPS ako mi se bude dalo prckat dalje pa javit, sve u svemu ugodnije mi je nekako radit kada znam da temperature vise neidu bogu pod oblake. I jos k tome nisam do kraja isceprko sve mogucnosti i razne stvari koje mogu smixat da to jos bolje pridonosi kvalitetnijem radu  :-)

A ovo za dodatne ventove i protok zraka u kucistu, tek sam sad primjetio kako je to dosta nespretno sve poslozeno, zice su posvuda, morat cu uzet vremena i malo uredit te kablove i slicno za prvi put ja zadovoljan. Slaganje kablova bi znacilo prakticki sve odspojit i onda pazljivo i s nekom logikom poslozit sve a to mi se nekak sad neda :-p

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2008 22:18 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
Accelero Xtreme 8800GTX

Skini si fraps i jednostavno ostavi kuciste otvoreno..i pazi da redovito cistis prasinuNamigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eo malo sam gledo po netu i skinuo programcic ATITool...Trenutno sam sad OCan na 650Mhz / 1100Mhz...E sad meni nikako nije jasno kako ljudi dobiju ovakve vrijednosti:

http://www.overclock.net/nvidia/136207-official-8800gtx-gts-oc-thread.html

Koliko to ovisi o proizvodjacu karice, mislim sve je to ista graficka ustvari, ili ipak ima nekakve veze, zanemario sam ove sa vodenim hladjenjem, ali i ovi sa zracnim imaju dosta vece vrijednosti nego ja...Zasto? Dakle u biti zanima me o cemu to ovisi i zasto su tako razliciti rezultati OCanja

17 godina
neaktivan

Nemoj zaboravit da je tvojih 1100 efektivno 2200Mhz  Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Accelero Xtreme 8800GTX

morala bi i tvoja ic jos malo...makar rezultati OC-a s linka koji si dao..mislim da oni imaju malo jaca vodena hladenja od tvojeg zracnogŠutim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da znam to...al me zanima o cemu to sve ovisi osim o cooleru. I koliko brand kartice ima ulogu, te koji su samim time brandovi najbolji za takve akcije

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice