Eos 1200 ili ?

poruka: 32
|
čitano: 4.586
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Pozdrav !

Relativno se kratko bavim fotografijom,znam neke osnove,imam puno ideja i inspiracije,ali mi fali fotoaparat s kojim bi to ostvario.
Trenutno posjedujem Canon powershot S110 i na njemu sam se učio,a sad bi volio probat s nečim recimo ozbiljnijim.
Kupio bih nešto u klasi Eos 1200 ili Nikon D3100 uglavno do cca 4000 kn.
Naravno ne mislim koristiti samo kit objektiv,pa mi i tu treba savjet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 1:26 (ColdFusion).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Eos 1200 ili ?
Pentax K-500. Neces nac bolji slr od njega ispod 4000kn. Objektive koje bih ti preporucio su: Pentax smc da 35mm f2.4, Pentax smc da 50mm f1.8 U biti napisi koje te zarisne duljine zanimaju pa ti napisem objektive...
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Pošto će mi to biti prvi susret s aparatom koji ima izmjenjivi objektiv,ne znam sam kaj mi treba za početak.

Volio bi imati ojekti za dobre macro fotografije a također i za pejzaže.

Također,koliko se izgubi na kvaliteti slike sa 18-200mm objektivom

0 0 hvala 0
16 godina

Za macro ti treba neki range izmedu 55-100, a imati samo jedan objektiv za pokriti sve najcesce nije dobro.
Za landscape ti je najbolje uzet prime ispod 35mm a ne zoom, jer kit zoomovi bas i nemaju dobru opticku kvalitetu kao sto ima bilo koji prime, a range ispod 35mm ce ti uvijek na APS-C biti dovoljan da namjestis dobar kadar.

Za portrete gledaj 55+, iako se sa 50mm da uhvatiti dosta dobro, ali mora bit veca blenda pa preporucam 85mm f1.8 za pocetak.

Tako da eto, preporucam da kupis K-500 body, i odmah na pocetku 35mm f2.4 jer je samo 190$, a to je walkaround lens jer niti je sirokokutan, niti zum.

Poslije toga onda gledaj neki veci range, ili na pocetku uzmi 16-45 f4 od Pentaxa, pa onda polako kad skupis novce se javi ili sam citaj po internetu...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 15:02 (Mitch).
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Naravno ne mislim jednim objektivom pokriti sve. To nikako

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako želiš stvarno sve u jedan objektiv, probaj sa Sigma 17-70mm F2.8-4 DC MACRO HSM. Normalno, čim ti je veći raspon Fmin-Fmax, u pravilu ti je distorzija prema ekstremima veća, a time i gubiš u kvaliteti slike.

Pentax sustav je dobar jer ima jako veliki izbor prime objektiva, kojima ćeš postići najbolju kvalitetu na datoj žarišnoj duljini. Tako da ti pored ona dva koja sam gore naveo, još mogu i preporučiti Samyang 16mm f2.0 i Tamron 90mm f2.8 Macro. Time ćeš generalno, uz ona dva gore, pokriti sve što ti treba, još bi ti onda falio neki oko 20ak mm. Tu imaš Pentaxov 21mm, ali ti je on skuplji od ostalih koje sam ovdje naveo pa bih malo pričekao s njime.

Eda, Sigma je nedavno izdala i 18-200mm f3.5-6.3 Macro, samo za njega još nisu izašli testovi pa ti ne mogu baš reć uzmi taj...

Što se portretnih tiče imaš Pentax 55mm F1.4 SDM - odličan objektiv (+ još par od Zeissa i Voigtlandera, ali nemoj njih gledati zbog poznatih razloga ;)), ali mu je i cijena proporcoinalna. Ja imam onaj 50mm f1.8 i za mene je dovoljan, s time da moram reći da portreti nisu ono što primarno fotografiram.

Happy hunting ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 18:08 (Trickortreat).
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Hvala vam, puno ste mi pomogli,mislim da ću uzeti pentaxa 99%,samo moram vidjeti kak sam s buđetom točno i koliko ga mogu prekoračiti {#}

Često putujem kroz njemačku pa ću vjerovatno uzeti tamo jer imaju osjetno niže cijene

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Taj Pentax ti je kod nas oko 3200kn sa kit objektivom. Pa vidi ako vani mozes proci jeftinije od toga. Sami objektivi su oko 1500 za ona dva primea koje sam prvo naveo (po komadu, normalno). Ali sam pentaxov kit objektiv ti je prilicno dobar tako da ne moras sve od jednom uzeti. Vidjeti ces prilicni napredak u kvaliteti kod prelaska sa s110 kojeg sad imas. Normalno, preporucujem fotkanje u RAWu i igranje u Lightroomu ili slicnom programu. Za razliku od kompakata, iz slra mozes jako puno dodatno izvuc kod postprecesinga....
15 godina
neaktivan

Uzmi ako te zanimaju te zarisne duljine i ako na njima cesto fotkas. Ja npr nikad ne prelazim 90mm. Pentaxovi kit objektivi su ok, za pocetak dosta dobri.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 10:08 (Trickortreat).
16 godina
neaktivan
ak več možeš birati sa dva zuma onda preporučam 18-55+55-300, ovaj drugi telezum je kudikamo kvalitetniji od 50-200 (provjereno)
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

55-300 ide uz k-30. to mi je sad nova dilema. Recimo da imam lovu jel uzeti k-500 ili k-30

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Uzmi k-30 ako imas dovoljno love. Ima sve sto i k-500 +weather resistant tijelo i jos neke sitnice...
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Nači ću još tolko love :)  Samo tijelo nije tolko skuplje,uzet ću na ratu više i to je to.
Još me zanima jesu li objektivi skuplji za taj aparat, i kak je ovo moguče da je kid s dva objektiva jeftiniji od kita s jednim.

Pentak k-30 18-55 DAL i 55-300 DAL - 4359kn

Pentak k-30 18-55 DAL -4539 kn

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bez razmišljanja K30 i 55-300,ako imaš novaca onda DA55-300 WR- ima sve što je u daljnjem tekstu opisano za DA sa tim da je još i vodotijesno zadihtan kao i fotić, ako malo fali love onda DA  zbog mogučnosti ručnog fokusa direktno na objektivu i to dok je u autofokusu+original sjenila+metalnog navoja ,ako si skroz na knap sa novcima onda DAL, on nema ništa od  toga al je optički isti ,to ti dođe ko dodatna original  oprema na dobrom autu-taj auto i bez te dodatne opreme ima istu mašinu i ista vozna svojstva samo na malo kompliciraniji naćin (naknadna kupnja sjenila-isključivanje autofokusa na aparatu da bi ručno fokusirao) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 21:16 (struić).
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Najviše bi uzeok-30 jer sam pročitao da ima točke fokusa a k-500 nema ako sam dobro razumio.
Ne bih volio kasnije zažaliti zbog toga.
A što se objektiva tiče,vidjet ću još.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sigurno, uzmi ako ti je potvrda fokusa u točkama izvan centra bitna...

16 godina
neaktivan
ColdFusion kaže...

Najviše bi uzeok-30 jer sam pročitao da ima točke fokusa a k-500 nema ako sam dobro razumio.
Ne bih volio kasnije zažaliti zbog toga.

koristio sam K-x i znam kako je kada ti nije označena točka fokusa-što i nije bio veliki nedostatak na njemu/K-x/ jer je imao malo kompliciran odabir točke fokusa preko menia ,neče ti to faliti ni na K500 ako koristiš samo središnju točku,  pentax: K-30/50/500 (princip je isti razlika je u nijansama) koji imaju direktni pristup biranju točke fokusa na tijelu fotića pa ako ti nije označena prilikom fokusiranja teško je određivati bilo koju drugu  točku fokusa osim srednje

11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Uzeo sam K-30 sa 18-55 wr objektivom. Prvi dojam je odličan,sad punim bateriju pa sutra u pohode,a za dva tri mj će pasti još neki objektiv. Svima puno hvala na savjetima !

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobrodošao u pentax klub ;)

dosta možeš naći i ovdje http://www.pentaxforums.com/

Kada se budeš malo izvježbao i vidio koje ze žarišne duljine najviše zanimaju, napiši nešto ovdje pa ti preporučim i ovjektive....

16 godina
neaktivan
čestitke na pridošlici u familiji ,uživaj u fotografiranju
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Hvala {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pentax k-30

Jedno banalno pitanje, jesam li  trebao nešto napraviti prije stavljanja objektiva na tijelo,osim skinuti poklopce?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Pentax k-30
ColdFusion kaže...

Jedno banalno pitanje, jesam li  trebao nešto napraviti prije stavljanja objektiva na tijelo,osim skinuti poklopce?

potresti prije upotrebe, šalim se :D 

@Trickortreat pm ti ne radi, a  hocu da te pitam nesto u vezi objektiva privatno, 

15 godina
neaktivan
Posalji slobodno na mail gallu@outlook.com
15 godina
neaktivan
ColdFusion kaže...

Jedino ti je bitno da ne mjenjas objektive tamo gdje ti ima puno prasine. Uvijek stavljaj poklopce kada su tijelo i objektiv razdvojeni i to bi ti bilo to :)
11 godina
neaktivan
Baterija

Pozz! Eto mene s još malo pitanja  :)

Di ima kod nas za kupit bateriju za k-30. Gledao sam po netu ali kod nas očigledno nema.

Dobro bi mi došla još jedna.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Baterija
Kontaktiraj Neo Orbis. Oni ti je sigurno mogu nabaviti.
16 godina
neaktivan
Re: Baterija

ako se koristiš ebay-em kupi tamo zamjenske litijionske, od jeftinijih DSTE za 25$ (tri komada) , imaš i skupljih i boljih od ovih DSTE, ove zamjenske koristiš kontinuirano a original napunjenu čuvaš u rezervi, dakle sa ta 4 komada možeš okinuti minimalno 1400 fotografija sa blicem ( u jpeg-u i bez blica ide to i cca. 6 tisuča fotki) i to za cijenu od 180 kuna preračunato od dolara (na kučni prag poštar donese pošiljku) - miram si dok ne mijenjaš fotič, ako ne koristiš ebay onda u neoorbisu pitaj za original (imaju), on dosta košta-kao i svaki original, ako te zanima možeš kupiti i adapter D-BH109 za AA punjive baterije, na ebay-u cijena je cca. 5$=30kuna a imaš u neoorbisu original cca. 150kuna, od punjivih baterija preporučio bi ti eneloop bijele 1900mAh  iil crne xxx 2400mAh, i njih imaš u neoorbisu

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 13:13 (struić).
11 godina
neaktivan
Eos 1200 ili ?

Super,znači ok su ove s ebaya i amazona,jer sam gledao i to, vidio neke zamjenske od 2000 mah 2 za 10 usd

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice