Bug 215

poruka: 74
|
čitano: 13.623
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Bug 215
@Hyperion - Da, malo je neuredno..jbg pisano na brzinu s moba...

@Šef - naveo sam LCD tv-e..:p
/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
15 godina
Bug 215

Prvo što sam pomislio kad sam pročitao bug 214 jest:"Koliko su platili ove antivirusne programe?". Uglavnom ovaj mi se bug čini kao dosta dobar i eto ga kod mene čim dođe u kioske! Mislim da mogao postati omiljeni(imam 2-3 bug-a koje čuvam na posebnom mjestu dok su ostali na polici)! Sada mi samo recite u kakvom je obliku taj faq off?

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bug 215

jedno pitanje, ja imam pretplatu i jos zivim u zagrebu, i inace medju prvima dobijem svoj primjerak ali sad ga jos uvijek nema pa mi nije jasno. jel ima tko ko isto ima pretplatu a da nije dobio bug jos

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kapetane, u tiskanom je obliku... :D

U obliku pitanja i odgovora, ko i svaki FAQ...

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 21:31 (Šef).
17 godina
Bug 215

evo prolistao sam časopis i mogu reći da je faq off za mene razočarenje. zašto? pa iskreno očekivao sam nešto više, a u biti je samo zagrebana površina, što za prosječnog korisnika ovog foruma (znam da bug ne kupuju samo forumaši), ali i nekoga kome je računalo hobi, ipak ono što i sam zna. npr. kada sam vidio naslovnicu rekao sam super - transkodiranje videa (nisam stručnjak po tom pitanju, doduše ni ne treba kada programi u biti rade sami ali sam očekivao neki savijet, preporuku formata, kako postići bolji omjer kvalitete i veličine zapisa)  kad me tamo dočeka definicija trasnkodiranja i komentar da će iz boljeg videa transkoding biti bolji, a iz lošijeg lošiji - pa to je logično zar ne (ipak nitko od nas ne koristi nekakve profi alate) isto tako rijetko tko postavlja pitanje što je transkodiranje, već ga zanimaju i konkretnije stvari

za faq off bi bilo bolje da je postao stalna rubrika u časopisu, gdje bi se pozabavilo tematikom određenog područja koje bi zadovoljilo apetite svih korisnika. puno potrošenih stranica ni za što.

ostalo koliko sam prolistao je ok

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 22:36 (igy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Evo, ja sam ovaj mjesec dobio među prvima...prošli sam dosta dugo čekao..nema pravila (isto zg)...dobit ćeš ga vjerojatno..samo strpljenja..:p
/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
17 godina
evo ja jutros ugrabio primjerak..te bio na poslu neproduktivan sat vremena listajuci.listam listam i upijan (kao nekad klinac erotiku).kontam sad ce faq bit dezert ko u erotici mega sisata po sred revije...kad ono od faqa i fapa,nista.u stvari faq je jasan i pojasnjava srz materije,kada ga cita kumica na placu..svi penzici u domu na onaj nacin mogu shvatit sto je to torrent,ne treba njima sada seed leech peer i otvaranje porta u routeru toot.dakle sve je na levelu,sto je avion?-zracno prometalo!..i zavezi ga tu.mali lcd tv-i...opet sturo uz miki mous izdanju.....kolumnisti klasika...sve u svemu kupit cu za treci pc onu eco plocu i amd duala sa 65w iz jeftine konfiguracije...ocjena 3 od 5.
Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
16 godina
odjavljen
Bug 215

Jedan od najboljih Bug-ova do sada. Hardvera na pretek, konfe izvrsne,miševi isto. Jedino mi je žao što je FAQ zauzeo koju stranicu više (da ima 2-3 strane manje i da su tekstovi manji bio bi odličan, ovako 4/5). Inače, ocjena za cijeli Bug 15 od 10. Bilo bi 20 od 10 da je mrvicu bolji. Ali još uvijek čekam Ekstremni PC.

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 215

Ne mogu se ni sjetiti koliko godina sam već redovni kupac (prezadovoljni) BUG-a, uvijek su me zanimale hard-core recenzije hardware-a, testovi uređaja i slično, koje su svaki put sve bolje i bolje... I znam i razumijem da nije lako odrediti temu broja i pripremiti je, ali ovaj zadnji broj je promašeni slučaj, naveliko... Iz navedene teme malo toga ima zanimljivog za pročitati, moje mišljenje je da većina kupaca znaju šta je CODEC, nije valjda da poneki vrtić ima pretplatu na BUG?! Ne želim nikog povrijediti niti omalovažavati, nadam se da se neće niko uvrijediti, ovo je pozitivna kritika, nije "attack" na Vaš rad! Znamo svi kakva su vremena došla i u kakvim su problemima IT kompanije što se tiče ponude noviteta, sigurno je i taj podatak veoma važan, ali nije sigurno razlog da se nešto ovako nezanimljivo napiše kao što je u ovom slučaju urađeno...

Još jedna stvar koja mi se ne sviđa nikako, a često se "koristi" i prikazuje, po meni neki način vlastitog prikazivanja i promocije, nekad imamo priliku da se uvjerimo gdje je gosp. Dragan Petrić proveo protekla 2 mjeseca, razne social-network grupe i prezentacije i slično, nije valjda da se ide na vlastitu promociju? :(

Gospodo radite informativni list za MASE, i radije bih pogledao background zaštitnog znaka Twitter-a nego novinara, stvarno mi počinje ličiti sve to na gore opisano, nemojte praviti "FB Profil prezentaciju" BUG-a...

I još jednom, ne želim uvrijediti nikoga niti omalovažavati trud i Vaš posao!

Šta se bijeli u gori zelenoj...

1 0 hvala 0
17 godina
igy kaže...

evo prolistao sam časopis i mogu reći da je faq off za mene razočarenje. zašto?

Ja sam ga sinoc procitao i imam osjecaj da je FAK OF uvaljen zato jer nisu mogli / stigli / htjeli napraviti nekakvu konkretniju temu broja, pa su ga dodali da popune broj stranica.

vexx5555 kaže...

Jedan od najboljih Bug-ova do sada. Hardvera na pretek, konfe izvrsne,miševi isto. 

Hardvera na pretek? Televizije? Ili misevi (koji su takodjer bili obradjivani prije par brojeva)? Jedna maticna ploca? Ovo je najgori bag svih vremena. Inace bug citam kroz cijeli mjesec, nekada neke tekstove citam i vise puta (WC :)) ali ovaj je zavrsio u ladici i ne mislim ga vise vadit vani.

Irfan kaže...

Ne mogu se ni sjetiti koliko godina sam već redovni kupac (prezadovoljni) BUG-a, uvijek su me zanimale hard-core recenzije hardware-a, testovi uređaja i slično, koje su svaki put sve bolje i bolje... 

Sa ovim se nebih slozio...

I'm going woo woo
14 godina
protjeran
Bug 215
Solidan BUG,citati cu ga i sljedeci mjesec! :)

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Ja sam ga sinoc procitao i imam osjecaj da je FAK OF uvaljen zato jer nisu mogli / stigli / htjeli napraviti nekakvu konkretniju temu broja, pa su ga dodali da popune broj stranica.

greska je sto je bombasticno najvaljeno

ako su vec radili to onda su trebali napisati faq off za pocetnike

17 godina
neaktivan
Bug 215

Mislim da bi bilo dobro kad se recenzira kućište dodati temperature neke konfiguracije da vidimo kako dobro hladi komponente. Neodlučan

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 11:15 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postovani,

svi pretplatnici iz Hrvatske koji ne prime svoj pretplatnički primjerak do 4-tog u mjesecu neka posalju e-mail na pretplata@bug.hr.

Zaprimiti cemo reklamaciju i poslati im casopis ponovno, jer je  ocigledno doslo do problema u distribuciji.

Odjel pretplate i distribucije

17 godina
protjeran
Bug 215

Evo da ja ponovno prokomentiram BUG... nakon malo duže vremena... Bro 215 sa FAQ OFF je dobar (ocjena 3 što za naše tržište informatičkih časopisa je teško dostižna ocjena...) , ali daleko od toga da je odličan (Plač , ja nisam od onih koji voli pisati hvalospjeve i tražiti majicu , jer jednostavno kritika je osnova napretka i bez prave kritike neće biti ni boljeg Bug-a...)

Pa da krenem od kritika za broj 215 :

1. FAQ OFF tema je dobra ali previše šlampavo odrađena ... primjeri slikom bi vrlo dobro došli, previše onih trivijalnih pitanja koje bez obzira što Vas neki ljudi pitaju ne bi trebali ni odgovarati, jer ipak je BUG kompijutorski časopis , a ne MILA, LISA, PLAYBOY Cool... Tema je trebala biti poduža i bolje obrađena te bi tako vam višak tekstova ostao za slijedeći BUG...

2. Hard test iskreno me je razočarao... Pošto pratim tržište komponenti i računala moram reći da su me ogromno razočarale Vaše konfiguracije... Preporuka za konfiguraciju od 3000 kuna je katastrofalna ... Za gledanje videa , filmića i svih drugih stvari sa grafičkom integriranom na ploči nije to to ... A da ne pričamo da kompijutor postaje totalno neupotrebljiv za bilo kakvu noviju igricu koju će kad tada poželjeti korisnik toga compa... Moglo se uštedjeti na 2 GB rama i malo manjem disku od npr. 300 - 500 GB (u doba današnjih USB i DVD za takvog korisnika nepotrebno veće...) te uzeti grafička RADEONKA 5670 sa 512 MB rama-a koja je vrlo solidna grafička uz poznatu kvalitetu u prikazivanju VIDEA... SA time već korisnik može bilo koju igru pokrenuti i igrati te čak igrati u svim detaljima na manjim rezolucijama karakterističnim za npr. 21-22 inčne monitore ... (što preporučujem kod kupovine ovakvih konfiguracija ...) Miš i tipkovnica kod vas dolaze do cijene od 200 kuna što je za ovaj rang katastrofalno ... kada se zna da se mogu naći za 100 kuna ko od šale...

Druga konfiguracija je dobra , ali izbor procesora je loš , jer uvjeren sam u dogledno vrijeme dolazi vrijeme 4 jezgrenih procesora i u igrama... a Phenom 955 je sigurno daleko bolji procesor od Pentium I3 ... Cijenom odskače samo 100 kuna , a na brzini se dobije osjetno posebno u aplikacijama... Svi igrači nekada se pozabave PHotoshopom, nekim 3D programom , nekada obrade film tako da kupovina I3(koji je inače po meni odličan procesor , ali za onaj prvi rank konfiguracije do 3500 kuna...) je glupost ... Jedina pogođena stvar u toj konfiguraciji je GTX 460 i to zato što je jednostavno danas best buy kartica...

O trećoj konfiguraciji neću pisati puno samo ću reći da izbor komponenti (marke...) je ipak loš za toliko love ... "ASUS-ove FORMULA" ploče su minimum ovdje , tu kada se daje toliko novaca se ide na to da ta konfiguracija i traje ... a ASROCK je ipak još na slabijem glasu od ASUS-a , Gigabyte-a u high end razredu ploča...

Uz sve to trebali ste objasniti šta se dobiva ubacivanjem grafičke , šta ne , zašto se u skupljim konfama biraju kvalitetna kućišta i napajanja , na šta treba obratiti pozornost kod overclockiranja ... Normalno same konfiguracije ste MORALI usporediti sa konfiguracijama na netu i napisati nekakvu opasku ... Ovako to više liči na tekst napravljen zbrda zdola...

3. Igre - opisi igara mogli bi biti i bolji ... Npr . ja nisam skužio koji je sistem igranja Victorie 2 , da li  je princip sličan igrama Civilization  (što mi slike ne govori ...) ili je posve neka druga metoda... Razočaralo me što ništa nema o Civilization 5 , ali nadam se da ćete to ispraviti u slijedećem broju BUG-a ... (planiram kupiti original Coolpa bi rado vidio recenziju vašu...)

4. Test televizora je ok , ali ipak po meni previše bježite od koncepta informatičkog časopisa...

5. Nagradne igre su postale čušpajz , čušpajza... ŠTa će meni ko informatičaru nagradna igra biti vezana za skuter  i sada neke GPS-ove ... Ja bi više volio jednu pravu veliku nagradnu igru nego brdo malih ...  (božićna velika  nagradna igra...) PA npr. stavite 3 dobro sastavljene konfe za glavne nagrade , ostale nagrade  da se kreću od grafičkih, digitalnih fotoaparata, konzola do 24 inčnih monitora , te pisača ... Ovako šansa da ja išta dobijem je gotovo nula uz moj faktor sreće , a i da dobijem nebi bio oduševljen sa nekim GPS-om ili nepotrebnim skuterom (kojega više vežem za neki moto časopis...) Kakvo bi to bilo iščekivanje svih nas da npr. u 11 mjesecu bude velika nagradna igra , a dobitnici se objave prije Božića ... Prava reklama za Vas, veselo zatvaranje jedne poslovne godine sa svojim vjernim čitateljima i nadasve zadovoljstvo svih da BUG misli na svoje čitatelje ...Izlanuo se

Pošto uviđate po ovom tekstu da nisam skroz zadovoljan ... evo Vam par prijedloga za teme i neke tekstove :

1 tema sigurno po meni je rješavanje raznih buvica u Windowsima i Linux-u ... Pa npr. tema krene od instalacije do zaštite (npr. kako spasiti podatke...)  i ograničavanja pristupa djeci računalu (danas ljudi imaju problema sa time ohoho ... ) , od raznih caka u Photoshopu do Worda i Excela koji uglavnom svi koriste... Vjerujem da oko toga imate puno više pitanja , a i daleko više bi pomogli prosječnim korisnicima koji nisu upoznati sa slatkim cakama koje život znače... 

2 tema po meni bi trebao bi kod izlaženja nove generacije grafičkih kartica (ATI Radeon 6xxx) trebala biti grafičke kartice zbog problema koje će te grafičke kartice na tržištu proizvesti ...

Tekstovi za igre bi Vam trebali biti nekada kvalitetniji , GAME ranking lista je ok , ali bi volio da ne pripisujete tu listu od drugih nego da napravite svoju listu uvijek  i prezentirate ju... Normalno čitatelji neka sudjelu ... (može biti vezano za veliku nagradnu igru Božićnu što vam preporučujem...) . Kolumne su odlične mnogoputa posebno Dvorak (kvaliteta...) , ali nažalost prekratke ... Ipak tu vjerujem malo možete napraviti , jer su oni ograničeni obično jednom stranicom što mi se ne sviđa... Novosti bi trebale biti kvalitetnije obrađene ... NE vidim vijesti kada izlaze prve Radeonke nove Serije , šta je sa novim Intelovim i AMD procesorima, kako stoji uopće tržište informatike i gdje su dobre zarade... Po meni obavezan veliki test bi VAm trebao biti test kućišta i napajanja (čak moguće da i bude hard tema...) , jer jednostavno danas su ti dijelovi kompa postali jedni od najvažnijih stvari prilikom sastavljanja kompijutora ...

Neka Vam sa srećom i što više dobrih tema i tekstova ...

3 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Bug 215

Danas, bolestan, nakon 7 sati skole i ustajanja u 6 sati, od posljednjih para u novcaniku, na 1.5 km dalekom kiosku kupio sam BUG.

Shvatio sam koliko sam cudan.

Isao sam prema kiosku sretan, iako toliko umoran, kao narkoman.

Kada sam dosao na kiosk, sve je prestalo postojati, srce mi je zaigralo, cak nisam ni silne bezobrazne casopise vidio (ni finu tetu koja radi).

ALI SMRAD JE STRASAN, ostavio sam ga da se izraci par minuta.

Deathlist: -Quark (satanic ritual) -Quarkova familija (cijela) -Thuglife -skank666 (dobar prijatelj) -Slash 666 -Kant -agent_00klc -AlienWare1 -Weky, lukavg To do list: Weky-eva cura
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 215

U opisu televizora u Bug-u, recenzirani model LG22LD350  prikazan je cijenom od 1.999kn u HG spotu , spojite se na Hg spot stranicu pa cete vidjeti da je cijena doticnog tv-a 2.571kn , cak je i model od 19 inca 2.116kn. Molio bih malo vise nastojanja biti aktualan jer razlika od 572kn je ozbiljna greska!

0 0 hvala 0
15 godina
Bug 215

FAQ off je dobra ideja no loše odrađena. Mislim mogli su staviti nekakve naprednije tutoriale ego glupu teoriju koju nitko ne čita.

I još imam primjedu koju primjećujem u svim brojevima bug-a. To upravo onda kad oni pokašju biti sarkastični(humorstični). To je tako loše da uopće ni ne sličli humoru. Primjer na stranici 149 onaj kvadratić filmovi o mafijašima.

A o naslovima recenzija da ne govorim. Očito je veći dio Bug redakcije ljubomoran na Olega Maštruko pa bijedno pokušaju kopirati njega. I to im neuspijeva. Gospodine Miro recite vašim autorima tekstova da nemju smisla za humor niti će ga imati. Ako žele humor neka pitaju Olega Maštruko za savjet!  

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 18:28 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

I još imam primjedu koju primjećujem u svim brojevima bug-a. To upravo onda kad oni pokašju biti sarkastični(humorstični). To je tako loše da uopće ni ne sličli humoru. Primjer na stranici 149 onaj kvadratić filmovi o mafijašima.

Upravo! Nemaju ideja.

Ali to je ono sto BUG cini BUG-om.

Sjecam se Terminator: Salvation recenzije (ako se tako zove), kad su uporedjivali modele, pisalo je "Nadji mamlaza". Ponudjeni su bili (bubam): T250, T500, Brasno polubjelo, T1000. 

Deathlist: -Quark (satanic ritual) -Quarkova familija (cijela) -Thuglife -skank666 (dobar prijatelj) -Slash 666 -Kant -agent_00klc -AlienWare1 -Weky, lukavg To do list: Weky-eva cura
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 21:33 (Mentalist).
17 godina
Bug 215

Za lika koji je napisao uvodni tekst kod sastvljanja najisplativije konfiguracije jedan savjet - ne možeš nešto 'optimalnije' (glupost) napraviti pa bilo to i slaganje konfiguracija ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 21:00 (lebo1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odakle si ti, ja ga nigdje ne mogu jos naci :(

Kakav smrad, mislis listova (papira) ? :P

The ONE and ONLY!
15 godina
protjeran
PLASMAorLCD kaže...

Odakle si ti, ja ga nigdje ne mogu jos naci :(

Kakav smrad, mislis listova (papira) ? :P

Da, smrad papira. Nesnosan je.

15 godina
neaktivan
Bug 215

Haha, a ja bas to volim, jbg :D, i onaj osjecaj naslovnice hrapavi :P

Sutra cu da pretrazim Mostar cijeli >.<

The ONE and ONLY!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
PLASMAorLCD kaže...

Haha, a ja bas to volim, jbg :D, i onaj osjecaj naslovnice hrapavi :P

Sutra cu da pretrazim Mostar cijeli >.<

Ova naslovnica je drugacija, nije hrapava vec jako glatka.

16 godina
neaktivan
Bug 215

po vašim pričama, dođe mi da ga ni ne kupim...Neodlučan

netko

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Bug 215

Meni su one konfe odlične. Zvijer ima iste performanse kao moj komp ali je skuplja. Ugl, dok ne dobijem Ekstremni Pc i HTPC u novom broju Buga,nisam miran. To bi trebali prikazati kao suprotnosti- jedna i druga strana. Mane i prednosti.

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bug 215

ja bi umjesto intelovog ssd-a stavio mushkin calisto 60gb ili corsair force 80gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bug 215

eh da je bar ranije bilo ovakvih recenzija Buga, koliko bih ja novaca uštedio.... ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bug 215

Meni je ok ovo malo "osvjezenje". Nisam jos procitao cijeli BUG radi nedostatka slobodnoga vremena, ali cu ga danas vjerojatno prociati do kraja. Prosli broj mi je bio koma tj. jako me razocaralo testiranje antivirusnih rijesenja posto mi izgledlo kao da ga je pisala osoba ljudima koji inace nemaju veze sa kompovima i u slobodno vrijeme citaju "Gloriu" te gledaju neke sapunjare na telki (NHF, samo moje misljenje).

No zato mi se ovaj broj bar na prvu cini ok no ono sto mi se ne svida je trpanje ASRock ploca u bas sve konfiguracije! Ne znam samo tko bi stavio takvu plocu u konfiguraciju od recimo 12 k kn!? Po meni malo neozbiljno i nema sanse da bi mi konfiguraciju od 12 k kn "drzala" neka ASRock ploca.

Ono sto mi je ok je tekst o "geocaching-u" kojega svakome preporucam posto je odlicna zabava za slobodno vrijeme te dobar opis Logitech G510 tipkovnice posto ce mi ona biti zamjena za trenutnu tipkovnicu na po kojoj kuckam.

Gosp. Rosandic je odlicno napisao "Uvodnik" te su kolumne standardno dobre (inace kolumne su prva stvar koju procitam u BUG-u).

Ekipi koja se dvoumi dali da kupi casopis ili ne porucujem da ne znam o cemu pricaju posto je rijec o 35 kn!? Ne kuzim u cemu je problem!? Nije bas da pricamo o ne znam kojoj lovi. Ako vam se ne svida BUG, kupite neki drugi casopis i to je to.

Vise o svemu kazem dok procitam cijeli casopis.....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 12:45 (win32).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Bug 215

Evo da napišem koju o novom BUG-u. Ugodno sam se iznenadio, ovaj broj je OK, ima solidno toga za pročitati. Naučio sam da imam kantu od kompa (makar pokreće sve na medium/high postavkama) na temelju slaganja one 3 konfuguracije, našao TV za staru, na temelju reklama sam naučio da prosječni čitatelj BUG-a, tj. "kompjuteraš" vozi Volvo, gleda B-net, visi na Twiteru i Facebooku, da ima Maestro karticu, da koristi McAfee antivirus, ima pretplatu VIP-a i koristi Niveu. Ništa od toga sa reklama inače ne konzumiram niti posjedujem, valjda zato i imam kantu od kompa :))

Moj PC  
6 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice