Bug 205

poruka: 63
|
čitano: 12.009
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Bug 205
BannedOnThisForum kaže...

I da, ima li recenzija Left 4 dead 2?

Ima! Uletjela je u broj na dan kada se već išlo u tiskaru!

16 godina
neaktivan
Miro kaže...

I da, ima li recenzija Left 4 dead 2?

Ima! Uletjela je u broj na dan kada se već išlo u tiskaru!

Drugim riječima: u posljednjem trenutku?

OMG koje sam ja sreće...

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
17 godina
protjeran
Bug 205

Pozdrav prvo svima ... i redakciji ... Stalni sam čitatelj Bug-a i iskreno (ne volim pisati hvalospjeve i ulizivati se...) broj 205 je jedan od lošijih ... Ne znam da li je to u pitanju kriza , nervoza zbog krize i lošeg stanja u Hrvatskoj, nadolazeći božićni blagdani ili nešto drugo ali moram reći natrpali ste BUG temama a niti jednu pravo osim testa matičnih ploča (pohvala... ) niste dobro obradili što me je naljutilo...  Da ne bi bilo da samo "kokodačem" evo detaljnog opisa šta mi se sve ne sviđa u ovom BUG-u... Pa krenimo :

1. Rubrika Novosti mi se sve manje sviđa, jer je toliko isprekidana reklamama, da je to ipak pretjerano ... Razumijem da morate zaraditi od reklama , ali ovime gubite kvalitetu na časopisu... Krenete sa temom novosti i onda svaka druga stranica doslovno je pod reklamama... Čitatelj se sve manje može koncentrirati na tekst šta ima novo u svijetu informatike i sve više ga obasipaju čak nekad i prenapadajuće reklame... Možda najbolji primjer kako bi trebala izgledati rubrika novosti su puno stariji vaši brojevi ... npr. BUG broj 39... u kojima čitatelj se ipak daleko više može koncentrirati na tekst...

2. O dijelu Novosti u kojem pišete ukratko mi se ne da ni pisati ... to je na razini pisanja jednog osnovnoškolca i to mi se nikako ne sviđa za jedan ozbiljan časopis ko Vi...

3. Aktualnosti sa prodajom Windowsa 7 u Hrvatskoj su Ok , ali zašto ne napravit neki intervju sa Microsoftom Hrvatska ... Bit ih je upozoriti da se takve stvari ne događaju...

4. Testiranje televizora što meni ne spada u informatiku i uz neki informatički časopis... Tekst me jednostavno nije oduševio, jer po meni televizori ni dan danas nemaju šta sa informatikom... Netko će reći internet imaju , ali onda bi mogli početi testirati sateliske antene i slične stvari...

5. Tema broja Bugove godišnje nagrade 2009. Ovo me je jako razočaralo... jer su neke teme i vrednovanja važna za informatičare izbačene ... npr. nema više  dodjele nagrade za najbolji sigurnosni alat  što je nedopustivo kada znamo koliko danas na internetu vlada pošasti... Ne znam da li je to možda preporuka ljudima da ne "zaštićuju" kompijutore...

6. Gadgeti ... tekst o božićnim poklonima do 500 kuna... RAzumijem ja da se neke tvrtke moraju reklamirati, ali stavljati takve tekstove..., ne to nije dobro ... 6 stranica Bug-a ste zauzeli temom šta kupiti za predstojeće blagdane što je izrazito glupavo , jer ima toliko tema koje su daleko zanimljivije svakom informatičaru, kompijutorašu od reklame kupi telefon ili torbicu za mobitel... Ne zaboravite Vi ste kompijutorski časopis, a ne SHOP magazin ... i Vi živite ipak od informatičara koje zanima šta je novo u svijetu informatike i zanima ih neka nova "cakica" ili kako se opustiti uz komp... (igre, video , zanimljivosti na netu, ...)

7. Reportaža Servisiranje računala ... To se moglo povećati , pa napraviti cjelokupno istraživanje koji su uobičajeni problemi, šta korisnik kompa može očekivati kada dobije neki zvučni signal a komp se ne pali, kako provjeriti da li je pisač ispravan , da je tinta ok ... MA o ovome se dalo pisati par stranica, ako ne i napraviti jedna tema u BUG-u (servisiranje računala , reinstalacija, spašavanje podataka...) ..., ali ne sve se pretvorilo u reklamu za jednu tvrtku ...

8. Coveri za DVD su FUJ... ŠTa reći od nekada finih tvrdih Covera pretvorili se u izreži BUG...

9. Pokeri na internetu ... Uh kako se ova tema dala obraditi ... , umjesto toga dobili smo loše obrađenu temu ... Pošto igram poker u slobodno vrijeme (Pokerstars...) moglo se bolje obraditi tema... U temi niste napomenuli da se na besplatnim turnirima na najpoznatijim stranicama može uzeti lova ... Npr. na Pokerstarsu imate u izborniku Regional turnire svaki dan za Balkan i Hrvatsku koji daju ulaznicu za turnir nagradnog fonda 1000 dolara ili nagradu za turnir od par milijuna... Zašto ne spojiti ugodno sa korisnim pa umjesto gluparanja po Facebooku igrati na Pokerstarsu ili Partypokeru gdje dobijete bonus od 50 eura besplatno... Ima par dobrih pokerstranica (pokerstars, partypoker, Titanpoker , Pacific poker,FullTilt...)  a svaka ima svoje freeroll turnire na kojima se da zaraditi (čak jako lijepo ako se ima dosta sreće...)... Netko će reći tako se rađa ovisnik , ali to je smješno čovjek sam odlučuje dali će nešto igrati više ili manje... Onda bi kod svake igre posebno nekad prije WOW-a :) mogli napisati postati ćete ovisnik ... OPASNO...

Tema loše obrađena na ono što nudi ... da ne pričam da se ljude moglo upoznati sa zahtjevima hardverskim svakoga pokera i kvaliteti sučelja...

Isto tako glupavo je preporučivati kako nešto igrati ... to je isto ko da kod WOW-a prije kažete bolje igrajte roga nego priesta ili nemojte napadati protivnike... Svatko svojim mozgom najbolje stvara taktiku... ovo je vrlo važno kod pokeraša onaj ko se boji rizikovati u životu bolje mu je da ni u pokeru ne blefira (nego da većinom igra na sigurno... sagledati situaciju i ako imaš jednu od boljih kombinacija lagano povećavati ulog da se uzme što više...) , a onaj ko voli riskirati zašto ne i u pokeru blefirati mnogo puta se to isplati ... samo treba znati granicu i posebno kasnije procijeniti šta ima protivnik... Samim ulogom se dosta otkriva , o važnosti pozicije sa koje igraš  se moglo dosta napisati... Ako ste već obrađivali igranje zašto ne ljude upoznati sa nekim vrlo važnim osnovama u svijetu pokera...

10. DVD vrlo sam razočaran vašim DVD -om...

Vašu rubriku stalna kolekcija freeware i shareware-a je izrazito dobra - izvrsna za pet ... Napomenuti ću da svakome kome popravljam komp nosim par vaših DVD-ova (obično zadnja 2-3...)

Rubrika aplikacije je Ok iako bi po meni trebalo biti više freewareova ... Ne znam zašto ne stavite BS Player i još neke programčiće ... (nije valjda kod BS Playera problem Slovenci...)

Izrazito me naljutila Zabava... 5 velikih igara (DEMO-a ) koje zauzimaju polovicu DVD -a je daleko previše ... Fali filmića od najava novih igara , a i ovi su mi razočaravajuće prekratki... Fali filmića sa npr. skečevima i reklama ne znam zašto ste to izbacili ...

Inače u Zabavu po meni bi Vam pun pogodak bio da ubacite rubrikicu stari hitovi... i stavite neke stare hitove koji se mnogi rado sjećaju i zažele zaigrati, a danas su besplatni...

Od Bug rubrika očekivao sam ovdje UBUNTU distribuciju, zašto nije stavljena , ne bi znao možda se to ne smije raditi na DVD-ima koji donose zaradu nekom časopisu... Nemam pojma... volio bi čuti odgovor...

BUG TV ok fali Vam malo opuštenosti , vidi se da niste glumci ... ali se slobodno opustite puno bolje će ispasti nije na odmet ni neka zezancija i fora ...

ETo to su moji prijedlozi i pokude ... kažem volio bi da ko nekad prije budete što više orijentirani prema čitateljstvu , a ne prema tvrtkama i reklamama... Reklame Vam jedno vrijeme mogu donijeti zaradu , ali će Vam i otjerati mnoge čitatelje ... tako da morate paziti da ne pretjerate sa reklamama ,ko što se to događa danas... Po meni dio reklama bi mogli prebaciti i na DVD zašto ne napraviti neku animaciju, reportažu za neku tvrtku i staviti to na BUG TV ili zasebno u rubriku reklame... , te još bolje staviti neke cjenike od tvrtki koje nemaju love za reklamu u časopisu na DVD ... To bi Vam bio odličan marketinški potez ...

Sa štovanjem !

Branimir Puškarić

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2009 21:55 (Busola).

8 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Busola kaže...

8. Coveri za DVD su FUJ... ŠTa reći od nekada finih tvrdih Covera pretvorili se u izreži BUG...

ovo ozbiljno???

izreži bug???

jel' piše izreži BUG broj 1, jer ima tvrđe korice, a ako nemate koristite neku vrstu tvrdog papira? :P

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
17 godina
neaktivan
Bug 205

na str 37 je greska; ispod slike je isti tekst koji je i ispod slike na stranici 36. Koja sam ja cjepidlaka Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 12:46 (Korny).

0 0 hvala 0
17 godina
Bug 205

Prošli mjesec izašla mi je pretplata koju sam imao dva puta po godinu, a prije toga kupovao na kioscima. Nemam namjeru produžavati pretplatu ''recesija je svuda'', nekako prvu godinu sam bio zadovoljniji jer sam dobio za pretplatu omote za cd-e ''attachable case'' dok drugi puta ništa. Što se tiće pokona za 200 Bug stvarno za pohvalu, ali iskreno gledajući tko je iskoristio bonove za kupnju u Vip-u. Nadam se da će biti bolje vrijeme za ponovnu pretplatu i da neću ostati na zadnjem broju kojeg imam 204.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 20:39 (Miha LA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bug 205

Pozdrav, ja sam iz Banovica (BIH), pa mi ovaj poklon uz ovaj broj nista ne znaci ali sigurno ima onih kojima znaci pa evo tko bude brzi.... PROMO KOD [ BUGOQ8YU ]

edis_S
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bug 205

Evo, napokon sam se i ja dohvatio svog primjerka novog BUG-a. Napokon su moji prvi dojmovi pozitivni (što nije bio slučaj sa zadnja dva broja)! Najviše bih izdvojio Dvorakovu kolumnu zbog toga što dijelimo većinu (ali ipak ne sve) stavova.

Od ostalog svakako vrijedi pohvaliti test MBO s P55 chipsetom. BUG TV još nisam pogledao. Nadam se da će se Petric ovog puta suzdržati svojih neukusnih recenzija i da ću napokon moći u miru zaključiti da mi nije žao što sam potrošio 11 konvertibilnih maraka na novi broj.

EDIT: Umalo sam zaboravio... Ono s "malim" Linuxima... Također "thumb up"! Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 8:23 (cro_blue).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 205

BugTV u ovom broju mi je najjači - pri tome mislim na onaj prilog Saše Iliševića, pokušavaju svim silama prekriti logo od TV-kuće (rukama, i onako zamutiti taj dio) a onda smanje prikaz i lijepo se vidi da je o RTL-u rijec, onda opet povecaju pa prekrivaju, onda opet smanji i opet se lijepo vidi da je RTL. Hah. A i da su prikrili logo kad je bilo i onako smanjeno, vidi se po titlovima da je to RTL. Jedino oni koriste takav font prijevoda i bez pozadine. HRT i NOVA koriste s pozadinom.

Jeste da je sitnica ali smijesno mi, trude se da sakriju logo, a onda se lijepo vidi.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
edis_s kaže...

Pozdrav, ja sam iz Banovica (BIH), pa mi ovaj poklon uz ovaj broj nista ne znaci ali sigurno ima onih kojima znaci pa evo tko bude brzi.... PROMO KOD [ BUGOQ8YU ]

Gospodine DRAGO GALIĆU!

Ja moram reći da sam stvarno iznenađen što u tekstu niste stavili:

"Na Bugovom forumu sredinom studenog podnijela se rasprava o navodnoj tržišnoj zabrani novoga COD-a 6 na ruskom tržištu KOJU JE OTVORIO NAŠ KORSINIK MENTALIST (A.K.A. DR. HOUSE) BORIS M." ??????????????????????????????

Očekujem ispriku u slijedecem broju.

Moja tetka je direktor one firme za proizvodnju ugljenih brikete u Banovicima...

Ali nije bitno.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan
Bug 205

Usput, ko želi, neka mi se na PM javi da mu dam VIP kod pošto sam i ja iz BiH pa mi ničem ne služi...

EDIT: nestalo

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 12:16 (BannedOnThisForum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bug 205

Također, ako nekome treba ovaj kod, neka se slobodno javi na pp.

Edit: otislo

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 11:56 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 205

I ja dajem kod.

Otišlo Benki.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 12:26 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
edis_s kaže...

Usput, ko želi, neka mi se na PM javi da mu dam VIP kod pošto sam i ja iz BiH pa mi ničem ne služi...

EDIT: nestalo

goodye kaže...

Također, ako nekome treba ovaj kod, neka se slobodno javi na pp.

Edit: otislo

Smooth Operator kaže...

I ja dajem kod.

Mislim da bi trebalo otvoriti temu, ramjena promo kodova iz Bug 205

Traje do: 31.12.2009 :P

16 godina
neaktivan

Mislim da bi trebalo otvoriti temu, ramjena promo kodova iz Bug 205

Traje do: 31.12.2009 :P

Otvori ti, tebe Miro voli. Belji se

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina
neaktivan
Bug 205

Evo stigao Bug preko pošte,nego čemu služe ti kodovi?

0 0 hvala 0
16 godina
Bug 205

da aktiviraš mobilni internet paket u vrijednosti od 15kn za VIP mrežu, ako su pretplatnik dobiješ 50MB a ako si vipme korisnik onda dobiješ 20MB. I da također surfanje na stranicama bug-a i facebooka je besplatno(ne troše ti promet)Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

da aktiviraš mobilni internet paket u vrijednosti od 15kn za VIP mrežu, ako su pretplatnik dobiješ 50MB a ako si vipme korisnik onda dobiješ 20MB. I da također surfanje na stranicama bug-a i facebooka je besplatno(ne troše ti promet)Smijeh

a do kad traje to besplatno surfanje bugom i fejsom

?

16 godina
Bug 205

E to nigdje ne piše xD. Al evo danas sam ja surfao preko SE W995 preko opere mini, i mogu reć da je super! Bugove stranice su vrlo male i brzo se otvaraju(stranice variraju od 5-25KB-a)Tako da bi u mjestima sa slabim signalom sve vrtilo dosta brzo, dok je meni na 3g-u učitavao skoro instantno. Stranice od BUG-a su lijepo napravljene i vrlo jednostavno svemu pristupit(jedino što je okljaštren dodatnih opcija al nema veze)Uglavnom danas sam pojeo nekih 5MB-a stim da mi je jedno 4MB-a otišlo na youtube a 1MB na travian.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 205

Evo da i ja iznesem svoje impresije brojem 205...

Zbilja ima jako puno reklama, to se ne može poreći, i istina je da se time umanjuje ugled časopisa.

Tako ispada da se svaka "šuša-buša" može oglašavati ako Vam plati, to nije dobro.

Teška su vremena, ali možda ih treba iskoristiti...

Možda dignuti cijenu za 5 kuna ako nije dovoljan prihod od prodaje ali onda smanjiti broj reklama i povećati

broj tekstova, a onda za te reklame će se naplatiti veći novac jer časopis postaje ekskluziva...

U svakom slučaju dobar je dio o matičnim, baš u pravo vrijeme mi se čini,

obradovala me mikro recenzija 2 super laptopa dobre cijene i snage (moglo se više o tome kada se već piše da će ući godina

u povijest zbog dolaska tih laptopa na tržište),

TV dio je zakon, baš sam na tržištu za jednog, zakon je spojiti veliki LCD na komp i igrati se Osmijeh

DVD čuvam za drugi tjedan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bug 205

Kome treba kod nek se javi.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prison Breaker kaže...

BugTV u ovom broju mi je najjači - pri tome mislim na onaj prilog Saše Iliševića, pokušavaju svim silama prekriti logo od TV-kuće (rukama, i onako zamutiti taj dio) a onda smanje prikaz i lijepo se vidi da je o RTL-u rijec, onda opet povecaju pa prekrivaju, onda opet smanji i opet se lijepo vidi da je RTL. Hah. A i da su prikrili logo kad je bilo i onako smanjeno, vidi se po titlovima da je to RTL. Jedino oni koriste takav font prijevoda i bez pozadine. HRT i NOVA koriste s pozadinom.

Jeste da je sitnica ali smijesno mi, trude se da sakriju logo, a onda se lijepo vidi.

Totalno smiješno...a u tiskanom izdanju kod recenzije istog tv-a na ekranu reklama za Kosmodisk!!! Valjda su platili reklamu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 15:22 (DamienKarras).
17 godina
neaktivan
DamienKarras kaže...
Prison Breaker kaže...

Totalno smiješno...a u tiskanom izdanju kod recenzije istog tv-a na ekranu reklama za Kosmodisk!!! Valjda su platili reklamu...

Dzizs, koje teorije zavjere, skoro ko Mel Gibson u onom filmu... [doduse, na kraju je ispalo da je on bio u pravu (to sto sam paranoican, ne znaci da me ne prate)]

Ljudi, sve je to zajebancija - svaki puta kad smo testirali TV kartice smo imali na desetke screenova s logotipom HRT, RTL, Nove, Discoveryja, cegalivec, nekad su to bile osobito glupe recenice iz sapunica, nekad jos gluplje reklame, nekad nesto pedeseto (znala je bit i koja sisa, ej brale!). Ovdje je uletio Kosmodisk jer je to bila najkvalietnija fotka ekrana - da je njihova fotka bolje ispala, mogli ste dobiti i nekog od preCjednickih nam kandidata u njihovim nemustim reklamama, onda bi tek bilo drvlja i kamenja :)

Sasa

you don't have to be crazy to work here, but it helps
15 godina
protjeran
Bug 205

Moram priznati da mi je ovaj broj nadosadniji za citanje.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bug 205

Može mi neko reć kako se zove onaj mali komp (šta se može montirat na monitor) u ovom broju buga, jer nisam sad doma, pa nemam bug pri ruci...?

Hitno je, hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Može mi neko reć kako se zove onaj mali komp (šta se može montirat na monitor) u ovom broju buga, jer nisam sad doma, pa nemam bug pri ruci...?

Hitno je, hvala!

Znaš li gdje je to otprilike? Još nisam pročitao Bug pa ne znam što je u njemu, ali potražiti ću.

15 godina
andy0101 kaže...
DamageHigh kaže...

Hitno je, hvala!

Znaš li gdje je to otprilike? Još nisam pročitao Bug pa ne znam što je u njemu, ali potražiti ću.

U broju 205, ne 206..ako si krivo shvatio...a negdje je na početku...

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

U broju 205, ne 206..ako si krivo shvatio...a negdje je na početku...

Ups, uopće nisam vidio u kojoj sam temi Izlanuo se

17 godina
protjeran
Bug 205

meni je najjače to što ste popljuvali film AVATAR .....nekakav trailer..poluprazna dvorana..glupi 3D..pih, baš sranje od filma. Namigiva

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bugofil kaže...

meni je najjače to što ste popljuvali film AVATAR .....nekakav trailer..poluprazna dvorana..glupi 3D..pih, baš sranje od filma. Namigiva

Haha, to sam se i ja nasmijao, kad sam neki dan tek pročitao ovaj bug do kraja, a gledo avatar u kinu (3D) prije toga...Smijeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice