USBDeview benchmark (test USB stickova)
- poruka: 148
- |
- čitano: 57.113
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Očekujte 10 postova sa testovima 128 (čitaj 8GB) Gigabyte-nih stickova u roku 1mj.
EDIT:
Evo moje vodonepropusne 8GB A-DATA ultra slow motion sticka starog ak se nevaram oko 3 god. platio ga 250kn.
Kingstone DataTraveler 200, naručen iz kine, o cijeni nižoj od 100kn.
Veličina 127gb (stvarna), odnosno 128(nazivna)
Misliš 2GB XD?
Očekujte 10 postova sa testovima 128 (čitaj 8GB) Gigabyte-nih stickova u roku 1mj.
EDIT:
Evo moje vodonepropusne 8GB A-DATA ultra slow motion sticka starog ak se nevaram oko 3 god. platio ga 250kn.
haha...u koju rubriku da ga stavim '
nepotopljivi i prespori
LISTA APDEJTANA !
Moj Transcend JetFlash V20 8 Gb, kupljen u Njemačkoj prije 2-3 godine za 100 kn:
done
MiscoSD, dosla mi uz fotoaparat, 2GB.
Neznam sta je ovaj "Read" poludio, al meni odgovara :)
Write speed: 10.49 MB/sec
Read speed: 55.38 MB/sec - fuck yeah
ne stavljamo na listu Sd kartice, samo Usb flash stickove.
ajd, ovaj put stavio sam i taj od 1 GB (sad si prvi)
mnogo sam ponosan :D
Dakle evo mojih drajvova, pogledajte razliku u stvarnoj brzini 32GB sandiska (mjerena velika mp4 fajla u 1 minuti prijenosa) i testa sa usbdeview. Razlog za testove je bas ta katastrofalna brzina 32gb drajva, vidim da se puno ljudi zali na sandisk forumu, ali ne trzaju. Dakle ni slucajno ne kupujte taj model, ostali su manje vise dobri, ali daleko ispod deklariranih brzina pisanja.
Dakle kopiranje velike mp4 fajle:
VoyagerGT - 8GB - 10.8MB/s
Sandisk Cruzer Contour - 8GB - 12.5MB/s
Sandisk Cruzer Contour - 16GB - 11.35MB/s
Sandisk Cruzer Contour - 32GB - 2.38MB/s
Ima li tko ideju za ovako lose pisanje 32GB primjerka. Formatiran je dosta puta, ali ne mjenja se nista brzina. Trenutno je na FAT 32 kao i svi ostali. Nisam bas 100% siguran, ali mi se cini da je u pocetku bio dosta brzi i nakon jedno 6 mjeseci evo ga ovakvog. Ovaj jedini ima jos oznaku extreme - extremno spor.
Kingston
kapacitet?
Dakle evo mojih drajvova, pogledajte razliku u stvarnoj brzini 32GB sandiska (mjerena velika mp4 fajla u 1 minuti prijenosa) i testa sa usbdeview. Razlog za testove je bas ta katastrofalna brzina 32gb drajva, vidim da se puno ljudi zali na sandisk forumu, ali ne trzaju. Dakle ni slucajno ne kupujte taj model, ostali su manje vise dobri, ali daleko ispod deklariranih brzina pisanja.
Dakle kopiranje velike mp4 fajle:
VoyagerGT - 8GB - 10.8MB/s
Sandisk Cruzer Contour - 8GB - 12.5MB/s
Sandisk Cruzer Contour - 16GB - 11.35MB/s
Sandisk Cruzer Contour - 32GB - 2.38MB/s
Ima li tko ideju za ovako lose pisanje 32GB primjerka. Formatiran je dosta puta, ali ne mjenja se nista brzina. Trenutno je na FAT 32 kao i svi ostali. Nisam bas 100% siguran, ali mi se cini da je u pocetku bio dosta brzi i nakon jedno 6 mjeseci evo ga ovakvog. Ovaj jedini ima jos oznaku extreme - extremno spor.
ostalo done !
@green
kod tvojih testova mi se slike ne uklapaju s tekstom koji si napisao, odn. drugačiji su rezultati na slikama od onih koje si napisao !?
Slike su sa testova sa programom USBdeview, a brzine napisane u tekstu su rucno mjerene prilikom kopiranja kroz file manager tokom 1 minute i onda izračunata brzina.
Tu se vidi koliko je velika razlika u brzini kod 32gb sandiska i onoga što daje program. Program u ovom slučaju daje brzinu sa kojom bih bio jako zadovoljan, ali u stvarnosti je spor kao blato.
Pozdrav.
Bugofil je potjeran, sad ko će održavat listu
Evo ja cu
Evo, prije pet minuta mi je stigao Corsair Flash Voyager GT 16GB iz ADM-a i naravno prvo što sam napravio, testirao sam ga btw, formatiran je u FAT32
Nice...
Ali evo i moj king, koji je duplo manji, košta manje a ima isti kapacitet:
http://patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=7&catid=86&prodgroupid=181&id=980&type=11
Patriot Xporter Rage 16GB
5 godina jamstva.
Brzine na Fat32:
Pisanje 16.34
Čitanje 31.02
http://www.protis.hr/products/details/patriot-usb-16gb-xporter-xt-rage-200x-quad-channel-rw2725mbps/44274
http://www.protis.hr/products/details/usb-stick-16gb-corsair-voyager-gt/14288
Evo malo tuniranja:
Pisanje 27.21
Čitanje 38.46
Kompić:
Evo sto se desi kad pokusam testirat svoj novi Sharkoon Extreme Duo USB3 16gb stick. Program ne vjeruje da stick moze bit tak brz, hahah. Stick je uhvacen na Links Aukciji za 210kn i stvarno sam odusevljen. Kopirao sam par filmova gore i ispod 90mb/s se ne spusta, brzi je i od glupog SSD u toj situaciji.
Stvarno leti. Morat ću češće posjećivati linksove aukcije. Jesi morao platiti dostavu ili ga podigneš u poslovnici?
Ja sam ga dignuo u poslovnici. Inace sam na taj nacin vec ulovio par dobrih stvari iako ih je vecina bezveze ali zna uletit ovak nesto. USB je mrcina za ne vjerovat i jedino mi je malo zao sto nije bar 32gb..Mogao sam ga dobit i jeftinije ali sam dva puta sam sebi digno cijenu da malo obeshrabrim konkurenciju.
Evo rez. na USB 2.0
Sharkoon FLEXI EXTREME DUO 16GB
pisanje 25.99 MB/Sec
citanje 33.35 MB/Sec
USB 3.0
pisanje 101.24
citanje 125.35
Evo malo tuniranja:
Pisanje 27.21
Čitanje 38.46
Kompić:
Kako si uspio dobiti te brzine, ja sam neki dan kupio isti takav stick, ali mi brzine nisu ni blizu toga?!?!?