SQLserver replikacija baze

poruka: 11
|
čitano: 4.924
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Na koji nacin radite replikaciju baze. Situacija je slijedeca. Baza je sqlserveru 2008, treba je prekopirati u baza_test na istom serveru (moze i na drugi). Baza je velika par gb, znaci raditi ddl cijele baze s podacima neide, jer managment puca zbog mem (stara boljka sqlserver :)).

Netko koristio onaj Agent? na sto obratiti paznju ?

unaprijed se zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: SQLserver replikacija baze
ferdy kaže...

Na koji nacin radite replikaciju baze. Situacija je slijedeca. Baza je sqlserveru 2008, treba je prekopirati u baza_test na istom serveru (moze i na drugi). Baza je velika par gb, znaci raditi ddl cijele baze s podacima neide, jer managment puca zbog mem (stara boljka sqlserver :)).

Netko koristio onaj Agent? na sto obratiti paznju ?

unaprijed se zahvaljujem

Ne znam za najbolji način replikacije, ali agenta sam koristio. Samo mu definiraš job i napraviš schedule i sve radi kao po loju. Par giga ne bi smjelo biti problematično za prebaciti pa čak ni sa ručno nakucanim query-jima.

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan

Kolike su baze? Da li repliciraš preko LAN-a ili preko Interneta? Agent bi trebao sve odraditi kako treba. Nemaš šta posebno konfigurirati, sve će biti u prozoru.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 11:21 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Inače, kako napraviti backup baze (sql server 2005)? Imam Management Studio i znam za opciju backup, ali bi htio kopirati baš fizički bazu (mdf) na drugo računalo a to mi neda.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Don Salvatore kaže...

Inače, kako napraviti backup baze (sql server 2005)? Imam Management Studio i znam za opciju backup, ali bi htio kopirati baš fizički bazu (mdf) na drugo računalo a to mi neda.

To možeš tek kad je sql server (servis) ugašen. Inače ne pušta file!

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 12:29 (Friday).
17 godina
Friday kaže...
Don Salvatore kaže...

Mislim da kod 2008 ne moras, preko Managament studia mozes backupirat bez problema.

I'm going woo woo
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Friday kaže...
Don Salvatore kaže...

Mislim da kod 2008 ne moras, preko Managament studia mozes backupirat bez problema.

Da, ima opcija "Copy Database..." ali ja sam shvatio da on želi file kopirati kao i svaki drugi.

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan

Da. Tako da ako otkaže glavni server da tu bazu podignem na drugom serveru odmah dok se ovaj ne popravi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 13:29 (Don Salvatore).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Don Salvatore kaže...

Da. Tako da ako otkaže glavni server da tu bazu podignem na drugom serveru odmah dok se ovaj ne popravi.

Pogledaj ovo. Malo je stariji članak ali mislim da je koncept isti.

EDIT: Evo ipak nešto novije

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 13:36 (Friday).
14 godina
neaktivan

Znam, ali riječ je o tome da se mora raditi s realtime podacima. Ništa offline pa kasnije prebacivati u bazu.

Uglavnom, backapirao sam kratkim gašenjem servisa i sve 5.

0 0 hvala 0
17 godina
Don Salvatore kaže...

Znam, ali riječ je o tome da se mora raditi s realtime podacima. Ništa offline pa kasnije prebacivati u bazu.

Uglavnom, backapirao sam kratkim gašenjem servisa i sve 5.

ond anemoj kopirati bazu vec slozi cluster od tri servera... ili replikaciju

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice