Oracle 10g

poruka: 5
|
čitano: 1.816
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Oracle 10g

Pozdrav grupi.

U firmi namjeravamo uzeti novu opremu s program za trgovinu,Program se vrti na oracle bazi

(Oracle 10g).Od ponuđača softwarea i hardware smo dobili ponudu u kojoj stoji da moramo uzeti

uređaj za backup baza i da se taj backup vrši  isključivo na trake.Ovaj dio mi je bitan jer

sam uređaj košta oko 70k kuna a trake mi se baš i ne čine previše sigurnima. Dali je moguce vrsiti

zastitu na nekakav NAS uredaj ili server ili stvarno samo trake prolaze kod ove baze?

Jel ima tko kakvih iskustava s time,svaka informacije je dobrodosla.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Oracle 10g

dao si premalo informacija za početak

No mislim da je to zato jer njihov software je napisan da tako radi i teško da ćeš moći to jednostavno promijeniti

no svi veliki backup sustavi imaju to na trakama (niste ni prvi ni zadnji koji bi to imali)

ako nisi siguran u sigurnost traka (a možeš), pitaj ponuđača da ti navede koje sve druge firme koriste takav sustav backup-a na trake

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 15:14 (Darky).
17 godina
Oracle 10g

Najjetiniji je oko 4000kn, trake od 200gb su oko 400kn.

Preporuceno trajanje trake oko godinu dana. U mojoj firmi imaju 5 traka, koje koriste 3 tjedna, onda ih prepisuju.

Imas danas i NASeva jeftinih a kvalitetnih, oko 4000kn, za 4 diska po 500gb u raidu (raid 5: 3 diska plus 1 spare), sa svojim OSom i Gb lan prikljuckom. To je isplativije ali nesigurnije. Jos jeftinija opcija su USB diskovi.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oracle 10g

http://h71016.www7.hp.com/ctoBases.asp?oi=E9CED&BEID=19701&SBLID=&ProductLineId=450&FamilyId=2395&LowBaseId=18514&LowPrice=$519.00&familyviewgroup=891&viewtype=Matrix&jumpid=re_R2910-R295_store/special/computing-storage/st-120off-dat-tape-drives&psn=storage#

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oracle 10g

Hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: