Kako najlakše prebaciti podatke iz Access formata "mdb" u fornat "sdf" za SQL Server? Budući da Microsoft forsira upotrebu SQL Servera u aplikacijama, planiram i ja prijeći na ovaj format. Ali imam velike baze podataka u Access formatu. Trebam program ili kod u VB-u koji bi to odradio. Kojim programom mogu otvoriti i editirati takvu bazu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
komercijalni: http://www.mdb2sql.com/
open source: http://sourceforge.net/projects/mdbtools
Kreiraj bazu (shemu) i zatim iz SQL Server Management Studio alata desni klick na bazu ->tasks-> Import data...
sljedi wizard i nebi smjelo biti nikakvih problema.
meni uvijek radi ok, čak i s složenim bazama
probaj upisati ime svog računala kao ime servera jer je instalacija lokalna...
ali možeš sa developer verzijom...
on aima sve što i enterprise, samo nije namjenjena produkcijskim okruženjima već razvojniom.
Koliko znam express je free, a developer?
Nisam siguran kako ide kod SQL Servera, ali mislim da u okviru samog Accessa postoji mogucnost za prebacivanje podataka (tabele i podaci u okviru njih) u SQL bazu.
Tako je bar u slucaju MySQL baze, samo sto je bio potreban ODBC MySQL konektor preko koga sam podatke iz Accessa prebacio u MySQL bazu.
Verovatno je i u tvom slucaju potreban ODBC SQL konektor kako bi uspeo da prebacis podatke.
File -> export -> i izaberes iz padajuceg menija ODBC Databasse i posle ces se verovatno snaci dalje
Kreiraj bazu (shemu) i zatim iz SQL Server Management Studio alata desni klick na bazu ->tasks-> Import data...
sljedi wizard i nebi smjelo biti nikakvih problema.
meni uvijek radi ok, čak i s složenim bazama
Mada sam početni problem već riješio tako da sam napisao progam koji je čitao iz Access baze i pisao SQL bazu, još uvijek me kopka kako koristiti SQL Server Management Studio Express.
Kao što sam gore napisao, imam instaliran SQL Server 2005 Express (vidi sliku). Instalirao sam ga zajedno s Visual Studiom. Da li trebam nesto drugo?
Pogledaj na Start-Programs-Microsoft SQL Server 2005-Configuration Tools-SQL Server Configuration Manager
dali su ti startani svi servisi.Vidi sliku
To je naravno ako se spajaš s računala na kojem ti je instalirana baza.
ako se spajaš s računala u mreži, tada moraš dopustiti TCP/IP protokol. Ali to je druga prica.
Ne, nisu. Sve je prazno u SQL Server Configuration Manager.
hmm...
nisam još ovo vidio
provjeri dali su startani servisi u samim Controle Panel-administrative tools-services (iako ne vjerujem da je tu problem)
ako to ne upali,
probaj reinstalirati SQL Server.
na Microsoft Express stranicama ti se nalazi instalacija. trenutno je aktualna verzija 2008, ali možeš naći i 2005 verziju.
rade dobro jedna i druga tako da nebiš trebao imati problema niti s jednom.
Ovo je na kraju upalilo. Deinstalirao sam sve i ponovo instalirao i sad radi. Još moram vidjeti što radi i kako.
Hvala svima na pomoći i na javljanju.
Sretan Božić.