Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.785
|
čitano: 18.001.154
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Karlek_19 kaže...

Znam da sam davno obečao slikice, evo nekoliko komada. Nisam neki ekšperta za slikanje (očigledno).

Fiesta ST Edition 2022. Prebacio sam na ljetni set (ostavio si felge u boljem stanju, obzirom da sam imao dva ista seta), i trebale su nove gume, i mogu reći da sam s Hankook ventus Evo 4 137 pogodio, taman daju malo udobnosti, a drže super i cijena je ugodna.  

Ostalo je još dati ju na detailing lagani (vosak samo) i to je to. 

Ako kog zanima koji detalj ili sam kaj zadnji put zaboravio napisati, slobodno pitajte. :) 

Fin autic, hvala na ideji za gume posto kod mene isto trebaju ici nove, a vidim da po testovima te hankookice nisu lose.

11 godina

Nemam zamjerki na gume, stvarno super tihe, udobne i drže. A bonus je 45€ manje od Contija ili Pirellija po gumi kaj po meni nije malo. 

Moram još neke 17" felge + gume za zimu riješiti jer sam drugi 18" Performance Set prodao, nisu bile bas u dobrom stanju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2026 7:30 (Karlek_19).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Stavio ženi nešto da lupa u njezinoj astri, niš posebno... 800.4 evo 6 za surround, 3000.1 za sub. DD mn306-s4 neo za surround, i stari sub iz stare astre u bunker(dwp226 u portanoj lutiju).

Dampirao malo vrata kolko mi je ostalo od prijašnjih auta(nisam slikao jer original foliju za zaštitu od kiše nisam uopće skidao, nego sam kroz rupu od zvučnika se malo izdrkao, izrezao ruke, itd) - ali razlika je dosta jasna, pogotovo na autocesti što nisam mogao vjerovati da na novijem autu igra tolku ulogu, najvjerojatnije u budućnosti ću još bolje složiti kad budem imao vremena. Video je bez spojenog pojačala, samo test na radiu kineskom android. Video

Nisam snimio nikakav poseban video, osim prokletog srednjeg retrovizora koji se nemože nikako fiksirati, i središnje lampe, doslovno nesmijem pojačati sub do kraja jer vibrira 5x više nego na videu. Video

Sjele su i 20" na njezinu astru, ali nemam niti jednu poštenu sliku osim kod frenda kad sam svratio nakon montaže... I felge na slikama ne izgledaju ni približno dobro kao uživo... To je zapravo glavni razlog zaš nemam slika 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2026 11:46 (ramzocro-HCR).
14 godina
Auti - ultimativna tema

6 mjeseci
Auti - ultimativna tema

U kauflandu set navlaka za gume/kotače od 16-19", 10 eura. Ima i navlaki za aute po 13+ eura.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Trebam preporuku firme, AK, obrta koji uslužno uvozi auto. Znači našao sam si par zanimljivih auta u Švabiji pa da uvezu umjesto mene, a ja im platim uslugu uvoza. Samo po mogućnosti neke realne cijena te usluge

12 godina
sstrmi kaže...

Trebam preporuku firme, AK, obrta koji uslužno uvozi auto. Znači našao sam si par zanimljivih auta u Švabiji pa da uvezu umjesto mene, a ja im platim uslugu uvoza. Samo po mogućnosti neke realne cijena te usluge

Macan usluge DM

Dragec susretljiv ugodan, riješio i komunikaciju izmedju prodavača i mene. Malo smo i cijenu rušili. Uglavnom nikakvih problema nije bilo

Iz bavarske mi je dovezao auto prosle godine za 550 eura, naravno cijena ovisi o tome koliko ima mjesta na prikolici i koliko daleko u njemackoj se auto nalazi

14 godina

E to je posao, znači u pon sam ostvario kontakt s jednom AK iz Osijeka povodom takve usluge i danas dobije izračun gdje sam ostao šokiran. Kao da ja ne znam otići na kalkulator carine i unesti co2 i prodajnu cijenu, uglavnom uvoz auta kojeg želim je 833 eura, reko ne znam jel uključeno za otpad i neka moram kupiti i COC za 50 eura. Reko sve skupa 1000 max, oni meni zaračunali na cijenu dodatnih 4500 uvoza i to bez rege. Reko nema šanse da im platim toliko jer bolje ću onda sam otići u Njemačku. Ja sam iskreno računao neka mi uzmu 1200-1500, ajde 2000 ako je sa sjevera NJemačke, ali nije. Reko kud je uvjet da bude auto iz AK u DE ( pretpostavljam zbog odbitka poreza jer uvezu prvo na sebe kao AK u RH i onda prodaju meni ) pa pretpostavljam da tu zarade i onda još dodatno ispadne da bi mi uzeli 3500€ za uslugu uvoza. Znači poludio sam danas, jer kažem nije problem platiti uslugu  1200-1500, čak i 2k jer razumijem da se mora zaraditi i utrošiti vrijeme, ali brate mili uzeti mi 3500€ za uvoz auta, a oni doveze više komada na labudici pa cekas par tjedana dok ne popune.

12 godina

sve znam, bio sam u istoj situaciji ali srecom poznajem ljude koji cesto uvoze aute pa su me s njim spojili

covjek mi je sve pomogao i bio posrednik u komunikaciji. Na tebi je samo da sve platis i rijesis svu potrebnu dokumentaciju

PS: kalkulator ti ne racuna otpad, to ti je dodatnih 100tinjak eura, a COC ti mozda vec ima prodavač pa to ne moraš ni platit

PPMV, otpad, osiguranje, kasko sam sve riješio prije nego mi je dovezao auto do mene u ZG

Nakon tog sam samo skočio do tehničkog po probne i onda na kraju rega plus homologacija, mada se s njim možeš dogovorit da ti auto odmah ostavi kod tehničkog da riješiš to bez uzimanja probnih

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:46 (Del_Boy97).
12 godina
sstrmi kaže...

E to je posao, znači u pon sam ostvario kontakt s jednom AK iz Osijeka povodom takve usluge i danas dobije izračun gdje sam ostao šokiran. Kao da ja ne znam otići na kalkulator carine i unesti co2 i prodajnu cijenu, uglavnom uvoz auta kojeg želim je 833 eura, reko ne znam jel uključeno za otpad i neka moram kupiti i COC za 50 eura. Reko sve skupa 1000 max, oni meni zaračunali na cijenu dodatnih 4500 uvoza i to bez rege. Reko nema šanse da im platim toliko jer bolje ću onda sam otići u Njemačku. Ja sam iskreno računao neka mi uzmu 1200-1500, ajde 2000 ako je sa sjevera NJemačke, ali nije. Reko kud je uvjet da bude auto iz AK u DE ( pretpostavljam zbog odbitka poreza jer uvezu prvo na sebe kao AK u RH i onda prodaju meni ) pa pretpostavljam da tu zarade i onda još dodatno ispadne da bi mi uzeli 3500€ za uslugu uvoza. Znači poludio sam danas, jer kažem nije problem platiti uslugu  1200-1500, čak i 2k jer razumijem da se mora zaraditi i utrošiti vrijeme, ali brate mili uzeti mi 3500€ za uvoz auta, a oni doveze više komada na labudici pa cekas par tjedana dok ne popune.

A koji auto tocno gledas ? Ili su stvarno preskupi ili si krivo izracunao PPMV.. Ti sta uvoze vecinom uzmu ~2k€ za njihovu uslugu i nakon toga ti normalno jos placas troskove drzavi (ppmv, otpad itditd...).

15 godina
hahhaajaads kaže...

A koji auto tocno gledas ? Ili su stvarno preskupi ili si krivo izracunao PPMV.. Ti sta uvoze vecinom uzmu ~2k€ za njihovu uslugu i nakon toga ti normalno jos placas troskove drzavi (ppmv, otpad itditd...).

Njihovu uslugu? Koju njihovu uslugu ako još moraš poplačat sve? Kaj ostaje osim prijevoza? 

12 godina
Auti - ultimativna tema

da ti ga iz hamburga dovlaci ne moze bit vise od 700-800 eura prijevoza a ako moras sam placat sve ostalo sto je onda u tih 1200-1300 eura razlike

14 godina
hahhaajaads kaže...
sstrmi kaže...

Preskupi, poslao sam još par auta i svuda mi uzimaju između 3000-4000€ za uslugu. F36 430i GC - Znači auto sa 129g co2 i stavio sam u kalkulator od carine 50k vrijednost iako nije bio toliko tada, ali nema veze

Iznos posebnog poreza (vrijednosna komponenta + ekološka komponenta): 833,06 EUR (6.276,70 kn) i

Fiksni tečaj konverzije 7,53450

Meni kažu 19 900 do rege, znači rega je na meni. AJde recite vi meni jel to ima smisla?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:34 (sstrmi).
15 godina
Auti - ultimativna tema

za 20 keki kupis normalno auto, a ne ovu skalameriju

14 godina

Daj ajde oladi, jučer sam naletio na tvoj komentar na Driver's wish stranici. Mislio sam da trolaš ili je u pitanju sarkazam, ali ti bogami postao naporan. Postao očito svetac od vozača

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice