Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.374
|
čitano: 15.491.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Auti - ultimativna tema

Stalno vidim komentare da se bmw bez opreme tesko prodaje/ne kupuje pa me kopka ako sam pogrijesio sa kupnjom svojeg.

Npr je li ovo neprivlacno ako bi prodavao:

G21 320d xDrive 140kw

2021., uskoro na 60tkm

Kupljen sa 41000km 2023 cca 32.5 teur

farovi standard LED, automatsko kratko/dugo moguce kupiti u app :P

mrtvi kut, sklapanje

grijanje prednjih sjedala, trozonska klima

professional cockpit aka virtual + veci ekran

navi, android auto, connected drive

kamera, parking senzori, samoparkiranje

tempomat je standard

sjedala su basic, nemam nista el.

Znaci imam sve sto mi treba, ali nemam ljepsa sportska el. sjedala, adaptivni tempomat, hud, laser, ambijentalno, harman kardon, m paket, grijanje volana, f1, webasto.

Nisam ciljao na bmw i uletio ovaj pa sad ne znam ako sam pogrijesio.

Nedavno sam poceo gledati m pakete i sl pa me to pocelo muciti hahah

Imao sam 2600eur popravaka za virtual i sos modul, tako da se jednim dijelom i bojim bolje opreme. Vise ni sam ne znam sta je najbolje.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:19 (dustY).
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
dustY kaže...

Stalno vidim komentare da se bmw bez opreme tesko prodaje/ne kupuje pa me kopka ako sam pogrijesio sa kupnjom svojeg.

Npr je li ovo neprivlacno ako bi prodavao:

G21 320d xDrive 140kw

2021., uskoro na 60tkm

Kupljen sa 41000km 2023 cca 32.5 teur

farovi standard LED, automatsko kratko/dugo moguce kupiti u app :P

mrtvi kut, sklapanje

grijanje prednjih sjedala, trozonska klima

professional cockpit aka virtual + veci ekran

navi, android auto, connected drive

kamera, parking senzori, samoparkiranje

tempomat je standard

sjedala su basic, nemam nista el.

Znaci imam sve sto mi treba, ali nemam ljepsa sportska el. sjedala, adaptivni tempomat, hud, laser, ambijentalno, harman kardon, m paket, grijanje volana, f1, webasto.

Nisam ciljao na bmw i uletio ovaj pa sad ne znam ako sam pogrijesio.

Nedavno sam poceo gledati m pakete i sl pa me to pocelo muciti hahah

Imao sam 2600eur popravaka za virtual i sos modul, tako da se jednim dijelom i bojim bolje opreme. Vise ni sam ne znam sta je najbolje.

A to je dosta individualno i što smatraš da ti je najkorisnije.  Osobno više ne bi kupio auto koji nema adaptivni tempomat i automatik jer to dvoje u kombinaciji toliko olkakšava vožnju, pogotovo na duljim relacijama.  Sjedala su miu isto pri vrhu popisa, ne toliko da su sportska nego da su udobna i maksimalno podesiva, čak mi puno više znači ventilacija sjedala nego grijanje sjedala.  Webasto je zgodna stvar zimi iako ga ne koristim toliko često (zaboravim da ga imam :) )
A kod priodaje stvar je u cjeni, ako su ti dva slična cijenom i godištem/kilometrima onda gledaš onaj s boljom opremom.  Ali sve se proda ako je cijen korektna.

13 godina

A gle, oprema košta. Ovdje kod tebe nije nešto posebno, ali fale sport kožna sjedala i M volan kao neki minimum više poželjnog. Ta krpena sjedala su baš katastrofa, a i volan je dosta gadan u G liniji ako nije M.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ništa to ne valja... 25k i riješim te muke.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
11 godina
dustY kaže... 

gledaj ono što je tebi bitno

meni osobno su tekstilna sjedala bolja od kožnih jer kod nas u dalmaciji kad sjednem s kratkim hlačama na usijanu kožu... ajme, ako su dovoljno udobna hebe mi se i za 'podešavanja' - nije da drkenjam po njima svaki put kad sjednem, ventilacija sjedala je poželjna, nije uvjet

tempomat meni osobno nebitan čisto radi toga jer nisam često na autosecti, ručni mjenjač uvijek prije automatike - tako volim

m volan i m detalji, nekakve aluminijske lajsnice po pragovima, plavi šavovi itd. su mi tak nebitni, to je kozmetika

itd. itd.

sve te kerefeke platit ćeš dodatno, ako ih ne koristiš i ne privlače te - čemu?

nikad kasnije, ako koristiš auto par godina, nećeš izvući više od onoga što si platio, niti ćeš 'zaraditi' na toj dodatnoj opremi koju ne koristiš

13 godina
Auti - ultimativna tema

Da, ako idem na autocestu to bude max 1h, eventualno neko vece putovanje 1-3x godisnje pa mi adaptivni nije previse bitan. Po noci isto ne vozim previse pa mi svejedno i za farove.

Imam sve sto trebam :D, jedino mislim da bi sjedala, m paket i volan malo podigli dozivljaj.

Meni realno to nista ne treba, al lijepo izgleda i vidim na njusci da siromasniji modeli stoje. Mozda sam i previse platio, iako se onda cinila jako dobra cijena za 2god star auto sa 40tkm.

Kolega je uzeo 318d sa m paketom. Ima laser, hud, harman, dosta opreme.

Sjedala su bas lijepa, ali na 70tkm vec popucao sensatec jer su dosta uska.

Ako ne bude previse kvarova, onda planiram voziti do 150-200tkm.

Servis po intervalu na 25tkm i izmedju doma promijenim na 12-13tkm.

Mjenjac na 100-120 planiram u hidromehaniku.

Kada bi trebao mijenjati ulje u diferencijalu i reduktoru?

Bmw naravno kaže lifetime.

13 godina
dustY kaže...

Da, ako idem na autocestu to bude max 1h, eventualno neko vece putovanje 1-3x godisnje pa mi adaptivni nije previse bitan. Po noci isto ne vozim previse pa mi svejedno i za farove.

Imam sve sto trebam :D, jedino mislim da bi sjedala, m paket i volan malo podigli dozivljaj.

Meni realno to nista ne treba, al lijepo izgleda i vidim na njusci da siromasniji modeli stoje. Mozda sam i previse platio, iako se onda cinila jako dobra cijena za 2god star auto sa 40tkm.

Kolega je uzeo 318d sa m paketom. Ima laser, hud, harman, dosta opreme.

Sjedala su bas lijepa, ali na 70tkm vec popucao sensatec jer su dosta uska.

Ako ne bude previse kvarova, onda planiram voziti do 150-200tkm.

Servis po intervalu na 25tkm i izmedju doma promijenim na 12-13tkm.

Mjenjac na 100-120 planiram u hidromehaniku.

Kada bi trebao mijenjati ulje u diferencijalu i reduktoru?

Bmw naravno kaže lifetime.

Provjeri si EGR opoziv, i možda imaš zračni jastuk opoziv.

S obzirom da imaš B47 koji je dobar motor, do 200tkm nema šanse da imaš nekih problema. Odavno već ima B47 sa 300tkm+, gdje čak ni lanac još nije mjenjan, iako ih većina mjenja na 250tkm.

E to je ono najvažnije, ako tako mjenjaš svakih 12-13tkm, onda nećeš imati problema. Ne znam koje ulje koristiš, ali u slučaju da koristiš OEM BMW to ti je zapravo shell. Od top ulja izdvojio bih ti Ravenol, Lique Moly i Motul.

Hidromenika je bješe jedini ovlašteni ZF u RH?

Vidim da imaš xdrive, tu je definitivno pametno mjenjati ulje i koristiti pravilnu dimenziju guma. Što se tiče zamjene ulja u xdrive sustavu, to ti je najbolji otići kod Palića, Bavarie ili Gavrana.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala na odg.

Hidromehaniku sam vidio da je ovlasteni pa sam zato mislio tamo. Ulje sipam oem bmw ll04.

Felge i gume stavljam samo po oem dimenzijama jer sam bas citao da xdrive ne voli prevelike razlike u kotacima.

Eventualno ako stavim oem 18'', ali onda ne mogu prednje i zadnje mijenjati posto su zadnje sire.

11 godina
Auti - ultimativna tema

ja sam imao passata 1.6 dsg sa sitno opreme, i prije god dana uzeo BMW 5 luxury line, kad kupujes polovni bolje uzeti sa vise opreme tako ga lakse i prodati jer na kraju krajeva svi gledaju opremu

kad sam gledao modele bilo je pod mus da mora imati full led svijetla jer passat nije imao, ovaj ima adaptivna, ful kozna sjedala sa podesavanjima i memorijiom sto mi je isto bitno jer vozimo ja i zena. line assist, adaptivni tempomat i ovjes, zadnji ovjes 5% se okrece, HUD display, velika NAV, elektro kuka. kamera mi je bila npr zadnja na popisu i od sve silne opreme kamere nema al za 600€ se da ugraditi.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Kako ljudi imaju krivu percepciju o adaptivnom tempomatu,  a jednom kad probaš nema nazad.

Zapravo najkorisniji i je u gradu gdje su daleko češće promjene brzine vozila ispred tebe od autoceste gdje se vozi relativno stabilno.

Znači adaptivni tempomat + automatik dušu dalo za grad i gužve, još ako imaš neki lane assist ili nešto slično što drži vozilo u traci ili prati vozilo ispred. 

Znači u gradu auto sam vozi kroz gužvu, semafore , zastoje i sl, samo sjediš i malo pripaziš kud auto ide, ostalo sve sam odradi, nemaš stres , gnjavžu i sl.

Sjećam se prije vožnja kroz grad ,  kreni stani kreni stani, čak i uz automatik  poludiš i stalno na iglama, s adaptivnim  tempomatom mozak na pašu, preporod.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:17 (Pixel).
16 godina
dennocro kaže...

ja sam imao passata 1.6 dsg sa sitno opreme, i prije god dana uzeo BMW 5 luxury line, kad kupujes polovni bolje uzeti sa vise opreme tako ga lakse i prodati jer na kraju krajeva svi gledaju opremu

kad sam gledao modele bilo je pod mus da mora imati full led svijetla jer passat nije imao, ovaj ima adaptivna, ful kozna sjedala sa podesavanjima i memorijiom sto mi je isto bitno jer vozimo ja i zena. line assist, adaptivni tempomat i ovjes, zadnji ovjes 5% se okrece, HUD display, velika NAV, elektro kuka. kamera mi je bila npr zadnja na popisu i od sve silne opreme kamere nema al za 600€ se da ugraditi.

Koja serija petice, jer nege ove stvari su standarde u novijim peticama ?
Na koju kameru misliš , za vožnju unatrag ili 360 kamera ?

Ovo s ovjesom kad sam gledao bila je opcija ili ovaj koji se iza zakreće ili adaptivni s aktivnom rollbar stabilizacijom , kao nema oboje u isto vrijeme, meni je ova druga opcija bila bolja.

16 godina
Auti - ultimativna tema

@z1k4 koliko si vozila probao s adaptivnim tempomatom i automatikom, pogotovo premium limuzine kad si protiv tog ? Čisto me zanima što ti se tu ne sviđa ?

11 godina
dennocro kaže...

520d pretpostavljam ? Ja si gledam uvest mozda G30 520i lci, nema niti jednog kod nas a dobar i popularan motor, drmnut ga na stage 1 (ovisi koji kod motora dobijem, ako je ovaj bolji ide na 310ks) i bombica... ima jedan kod susjeda sa 60tkm/2020g sa dobrom opremom za ispod 30k

11 godina
Pixel kaže...
dennocro kaže...

Koja serija petice, jer nege ove stvari su standarde u novijim peticama ?
Na koju kameru misliš , za vožnju unatrag ili 360 kamera ?

Ovo s ovjesom kad sam gledao bila je opcija ili ovaj koji se iza zakreće ili adaptivni s aktivnom rollbar stabilizacijom , kao nema oboje u isto vrijeme, meni je ova druga opcija bila bolja.

G31 straznja kamera, nema je, samo senzori, neko je radio narudzbu auta luxury line cijeli izvana, a volan M
meni je adaptivni ovjes sa zakretanjem

hahhaajaads kaže...
dennocro kaže...

520d pretpostavljam ? Ja si gledam uvest mozda G30 520i lci, nema niti jednog kod nas a dobar i popularan motor, drmnut ga na stage 1 (ovisi koji kod motora dobijem, ako je ovaj bolji ide na 310ks) i bombica... ima jedan kod susjeda sa 60tkm/2020g sa dobrom opremom za ispod 30k

da 520d, gledao sam i ja 520i, al jednostavno nije bilo ispod 35k € ako se taj prodaje za tu cijenu to treba uzeti naravno ako nije bio lupan, jer i malo sumnjiva cijena iskreno. ja sam bio gledao samo Njemacka pa ih nije bilo, kod nas pogotovo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice