- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na VTS-u nemam dnevna kao takva i ako imam upaljene prednje maglenke(xenon se jako slabo vidi po danu), jel to legalno?
Ako su ti maglenke odvojene od glavnih svjetala (nisu u istom faru, dolje u braniku su) nije legalno. Kad tad će te netko zaustaviti i napraviti problem zbog toga.
A ako su u istom faru, opet legalno nije, ali ja bi rekao go for it. Naši murjaci uglavnom nisu pametni da kuže po danu što je što, ako se nalazi u istom faru sve. Meni je na G4 sve u istom faru i po danu nikada ne palim kratka, uvijek maglenke. Općenito prednje maglenke imam uvijek upaljene, gasim ih jedino kad kiša pada jer pogoršavaju vidljivost vozačima ih suprotnog smjera, što šeljačinama na našim cestama ne možeš objasniti.
Samo palite kratka svjetla vidim vas sasvim dobro.
U ponedjeljak sam dobio nazad BMWa. Platio popravak mjenjača 5400kn. Sada sve radi kako treba. Danas sam bio na kantridi na bazenu. Brat pliva za Primorje. Trenutno je najbolji plivać u RH. Uglavnom, jedan roditelj od nekog klinca koji isto tamo trenira mi je dao ponudu i razmišljam da prihvatim i prodam. 5000€ za 320dA 110kW iz 2002 sa 240.000 kilometara mi zvuči kao dobra cifra. Nakon ovog E46 sam planirao dati nekih 8/9 k za auto ali sam doznao da za rad na platformi moram položiti neke abilitacijske ispite u Norveškoj. Dva mjeseca gore me budu koštali sigurno 4000€ tako da ću gledati opet nešto u okviru cifre koju ću dobiti za auto.
Baš vrtim njuskalo i index i jedino što mi se sviđa za tu cifru su Alfe
Dvije 156 SW 2.4 20v se prodaju. 156 SW 20v 08.2004. ili 156 SW 20v 11.2005. Oprema je praktički ista. Nemaju Bose, nemaju Xenon, nemaju šiber, nemaju senzor za kišu niti grijana sjedala. Nije me realno niti briga. Auto mi neko vrijeme bude sporedna stvar ali volio bih da imam nešto što ide pošteno i da izgleda dobro. Plava je od jednog mehaničara sa kojime sam dobar. Kaže da ima estetskih sitnica za srediti i da mi ju ne želi prodati jer neće slušati kako prigovaram. 
Uglavnoj, predložite nešto do 5000€. Poželjan je diesel jer planiram do Norveške autom da usput vidim nešto novih gradova. Minimum neki C segment, 150ks. Možda mi se nešto svidi pa isprobam neku novu marku.
Teško da ćeš naći išta od 150ks za 5000€, a da ga kilometri nisu pregazili. Možda Focus mk2 2.0TDCI.
U ponedjeljak sam dobio nazad BMWa. Platio popravak mjenjača 5400kn. Sada sve radi kako treba. Danas sam bio na kantridi na bazenu. Brat pliva za Primorje. Trenutno je najbolji plivać u RH. Uglavnom, jedan roditelj od nekog klinca koji isto tamo trenira mi je dao ponudu i razmišljam da prihvatim i prodam. 5000€ za 320dA 110kW iz 2002 sa 240.000 kilometara mi zvuči kao dobra cifra. Nakon ovog E46 sam planirao dati nekih 8/9 k za auto ali sam doznao da za rad na platformi moram položiti neke abilitacijske ispite u Norveškoj. Dva mjeseca gore me budu koštali sigurno 4000€ tako da ću gledati opet nešto u okviru cifre koju ću dobiti za auto.
Dvije 156 SW 2.4 20v se prodaju. 156 SW 20v 08.2004. ili 156 SW 20v 11.2005. Oprema je praktički ista. Nemaju Bose, nemaju Xenon, nemaju šiber, nemaju senzor za kišu niti grijana sjedala. Nije me realno niti briga. Auto mi neko vrijeme bude sporedna stvar ali volio bih da imam nešto što ide pošteno i da izgleda dobro. Plava je od jednog mehaničara sa kojime sam dobar. Kaže da ima estetskih sitnica za srediti i da mi ju ne želi prodati jer neće slušati kako prigovaram. 
Uglavnoj, predložite nešto do 5000€. Poželjan je diesel jer planiram do Norveške autom da usput vidim nešto novih gradova. Minimum neki C segment, 150ks. Možda mi se nešto svidi pa isprobam neku novu marku.
Meni su te Alfe 156 cisto dobri auti, zapravo jako dobri, samo ih je problem naci u dobrom stanju.
Dobra stvar je sto ne drze bas cijenu tako da su i jaci te opremljeniji primjerci vrlo lako dostupni.
za prednje maglenke po danu, noci .. je kazna 500 kn. maglenke su za maglu.
Otkad to??
Teško da ćeš naći išta od 150ks za 5000€, a da ga kilometri nisu pregazili. Možda Focus mk2 2.0TDCI.
A znam da. Osim Alfi i Fiata ne vidim ništa drugo sa tom snagom, opremom...
Vidim da Fiat Bravo 2.0 JTDm 110kW iz 2007/2008 se može naći za 5500/6000. Nisam sad ograničen na 5000 ali bih volio što manje dati da imam keša za realizirati tu norvešku kad se ukaže prilika. Trenutno ne znam niti kad bi mogao uopće te ispite položiti.
Meni su te Alfe 156 cisto dobri auti, zapravo jako dobri, samo ih je problem naci u dobrom stanju.
Dobra stvar je sto ne drze bas cijenu tako da su i jaci te opremljeniji primjerci vrlo lako dostupni.
Imao sam 156 2.0 JTS, 156 2.4 10v, GT 1.9 JTDm i 156 2.4 20v. Znam sve o tim autima i to mi trenutno zvući kao najpametnija kupnja ali isto tako nema baš volje kupovati četvrtu 156 
Ako ništa drugo ne nađem, uzet ću ju opet...
1. 1,4 tsi ima remen, a ne lanac
2. prednje maglenke nisu kaznjive, ne postoji clanak u zakonu koji brani uporabu njih. za zadnje je kazna 300 ili 500kn, ali prednje nikom nis. ima uvijek pametnih murijaka koji pokusaju naplatiti, ali tko zna zakon im lijepo kaze, pa odustanu i kazu samo ugasite ih svejedno...
3. nabijem nak. francuze i njihove dijelove motora
Imaju lanac, samo 1.4 TSI sa ACT sustavom ima remen, to znači poslje 2013 je remen. Lanac je najmanja briga kod toga motora, treba pogledati stanje usisnih ventila, zidove cilindara i potrošnju ulja.
Ako su ti maglenke odvojene od glavnih svjetala (nisu u istom faru, dolje u braniku su) nije legalno. Kad tad će te netko zaustaviti i napraviti problem zbog toga.
A ako su u istom faru, opet legalno nije, ali ja bi rekao go for it. Naši murjaci uglavnom nisu pametni da kuže po danu što je što, ako se nalazi u istom faru sve. Meni je na G4 sve u istom faru i po danu nikada ne palim kratka, uvijek maglenke. Općenito prednje maglenke imam uvijek upaljene, gasim ih jedino kad kiša pada jer pogoršavaju vidljivost vozačima ih suprotnog smjera, što šeljačinama na našim cestama ne možeš objasniti.
Ja maglenke imam po gustoj magli i po danu. Po gustoj magli kada se ništa ne vidi često ugasim kratka i samo maglenke imam jer bolje vidim, ne reflektiraju mi se kratka u oči.
Samo palite kratka svjetla vidim vas sasvim dobro.
Farovi sa projektorima se slabo vide po danu, bilo da su halogeni, xenon ili LED, zadnja dva pogotovo.
Kažem ti, zaustavili su me jer su mislili da su mi ugašena svjetla, jedino što imam, a DA ME SE VIDI jesu maglenke...
Drugo pitanje:di?
Negdje ono zagreb zapad mi odgovara, plan mi je onaj otpad prije westgatea, slobodnobacite jos koju preporuku.
hačoman
Drugo pitanje:di?
Negdje ono zagreb zapad mi odgovara, plan mi je onaj otpad prije westgatea, slobodnobacite jos koju preporuku.
hačoman
Koliki mozak moras biti da kupis auto propalog proizvodaca ko daily?
EDIT:
Ili citroena 
Za saab ima dijelova na svakom cosku jer je prepakirani opel.
EDIT:
Ili citroena 
Benzinci mi baš ne igraju ulogu jer ne planiram tankati pomoću zelenog pištolja 30/35 k km godišnje 
Da je neki novi auto još bi bilo prihvatljivo. Ovaj Volvo i taj Saab popiju 15 litara dinamične vožnje. Gledao sam malo S60 D5. Pretežno svi imaju hrpu kilometara. Saab 9-3 postoji sa 1.9 diesel motorom koji je kao u Vectri i Alfi 159. To je dakle Fiatov motor. Problem kod Saaba nastaje kad se moraju promjeniti dijelovi koji su posebni za njega. Isto tako u slučaju nesreće, ne znam stvarno gdje bih tražio dijelove limarije. Jako riskantna kupnja. Osim toga, nemaju ni tržište, pa ih je poslje muka prodati.
Potražit ću malo Volvo S60 D5, 156ice 20v, možda i GTjke. Možda Pug 407 SW.
Gledao sam malo i Passate. Ne mogu vjerovati da netko traži 5000€ za te stare krame sa 350.000 km. Stari je 2001 kupio 1.9 TDI 130ks Highline. Tada je auto imao godinu dana i 15.000km. Prodao ga je 2007 sa nekih 130.000 km za 6800€ u Italiji. Tada je dakle to bila predzadnji model.
Ta krama ide pola milje bez ijednog veceg kvara, a dijelovi su dostupni svugdje. To je tako...
EDIT:
Ili citroena 
Nemaš baš neki izbor auta sa više od 150 konja, manje od 200 tisuća km i to za 5000€.
A i čovjek se čini kao neki car guy, a Saab je dosta zanimljiv auto.
Ta krama ide pola milje bez ijednog veceg kvara, a dijelovi su dostupni svugdje. To je tako...
Nisam rekao da taj motor nije kvalitetan. Kažem samo da su ti auti pretežno puni svakakvih ogrebotina, udubina. Unutrašnjost je loše ostarila estetski a isto tako pretežno bude sve zgaženo. Dobar motor ne može opravdati tu cijenu.
To je tako nazalost. Ali nije sve u kilometrima. Svabo napravi 200tkm za 3 godine i proda auto kofol sa 100tkm za finu cijenu a auto nov iznutra.
Here we go again...
Ide svaki auto ako je propisno vožen i održavan.
2.0 HDI, klasika 8 ventila, turbina sa fiksnom geometrijom - prodan sa 400 000 km da turbina, dizne ili glava motora nije dirano.
1.9 JTD, klasika 8 ventila / 16 ventila - imao sam priliku voziti Alfu u Austriji sa 570 000 km, 156-ca FL, dizne samo reparirane, i nisam siguran da li je turbina bila reparirana ili joj je trebala reparacija ubrzo.
O 2.4 JTD motoru nemam prigovora, kamionski motor, brdo momenta, dobar zvuk, isto brdo km odvali bez problema.
Imao sam kolegu koji je vozio Dobla za dostavno, 700 + tkm, uz dizne i turbinu naravno, ali glava motora nije dirana bila.
Dizel na stranu, benzinac sa plinom?
Neki šestak tipa 2.5 V6, rijetki su, jako ali kad bi se našao... Pun pogodak. ( 156-ca naravno za kolegu MatijaZG)
Čak sam i 1.6 HDI imao u bivšoj firmi kao službeni auto sa 440 000 i koliko znam nije ništa bilo dirano na autu na motoru....
Taj passat cak i malo kosta ako se usporedi sa Golf 4 za koje traze 4500€ sa 350000+ km.
Here we go again...
Ide svaki auto ako je propisno vožen i održavan.
2.0 HDI, klasika 8 ventila, turbina sa fiksnom geometrijom - prodan sa 400 000 km da turbina, dizne ili glava motora nije dirano.
1.9 JTD, klasika 8 ventila / 16 ventila - imao sam priliku voziti Alfu u Austriji sa 570 000 km, 156-ca FL, dizne samo reparirane, i nisam siguran da li je turbina bila reparirana ili joj je trebala reparacija ubrzo.
O 2.4 JTD motoru nemam prigovora, kamionski motor, brdo momenta, dobar zvuk, isto brdo km odvali bez problema.
Imao sam kolegu koji je vozio Dobla za dostavno, 700 + tkm, uz dizne i turbinu naravno, ali glava motora nije dirana bila.
Dizel na stranu, benzinac sa plinom?
Neki šestak tipa 2.5 V6, rijetki su, jako ali kad bi se našao... Pun pogodak. ( 156-ca naravno za kolegu MatijaZG)
Čak sam i 1.6 HDI imao u bivšoj firmi kao službeni auto sa 440 000 i koliko znam nije ništa bilo dirano na autu na motoru....
Ma baš to. Nije taj 1.9 TDI jedini motor koji guta kilometre. 2.4 JTD 10v je stvarno neuništiv. 20v je moderniji, osjetno manje troši, bolje ide ali meni nema tako dobar zvuk kao 10v.
2.5 V6 Busso mi je bio želja od kada sam nabavio prvu Alfu 156 2.0 JTS ali uvijek bi se poklopilo da bi neki dobar primjerak bio u oglasu kad bih ja nabavio neki drugi motor ili auto. Prije 6 mj je bio jedan zanimljiv u Splitu. 95.000km, restyling, šiber, plin, ali je tip tražio nekih 6500€ i trebalo je promjeniti kompresor klime, vilice i distribuciju.
Nedavno se je prodavala jedna koja je dosta poznata svim alfistima. 156 2.5 V6. Taj auto je vjerojatno imao 6 vlasnika. Prije 3 godine je prodan iz Dubrovnika u Split za 3500€. Auto je bio isti kao što je i sada. Imao je i originalne felge (sada ima GTA replike). Trenutno je u Bjelovaru. Prije Dubrovnika je bio u Zagrebu. U Zg je imao kompletni GTA vanjski kit. Vračena je serijala jer je auto gorio. Ovo je bio oglas automobila kad je bio kompletno složen 156 V6 2 Prošlost mu nije nikako mirna i tako je sa večinom tih V6. Rijetki su bili paženi.
Prius taxiji isto gutaju kilometre 
Pogledaj si 407 ili 508 s 2.0HDI motorima.Veoma lijepi auti u limuzina izvedbi,a motor je isto jako dobar