Foobar2000

poruka: 377
|
čitano: 130.823
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Imam problem sa prikazivanjem albumart-a, pjesme koje ga nemaju preuzmu ga od druge pjesme, a i one koje imaju ne prikazuju svoj nego od neke druge pjesme.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Foobar2000

Ako imas razvrstane albume po folderima, probaj uzeti sliku od cover arta i nazvati ju cover.jpg ili png mislim danije vazan format. Na taj nacin meni rade svi album artovi.

You are already dead!
15 godina
neaktivan
GW freak kaže...

Ako imas razvrstane albume po folderima, probaj uzeti sliku od cover arta i nazvati ju cover.jpg ili png mislim danije vazan format. Na taj nacin meni rade svi album artovi.

Ovi artovi su u tagu pjesme, s albumima nemam problema, ali sa individualnim pjesmama da.

17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...
GW freak kaže...

Ovi artovi su u tagu pjesme, s albumima nemam problema, ali sa individualnim pjesmama da.

Probaj instalirati najnoviju verziju foobara (ako vec nemas), jer koliko sam citao ispravili su neke bugove u citanju id3 tagova.

• Improved MP3 tag handling (ID3v2) compliance
  • Improved FLAC/Vorbis metadata compatibility with other software. (beta 4, beta 5)

Izvor

Inace ne bih znao tocno koji je problem, osim pregledati pjesme sa nekim editorom id3 tagova.

You are already dead!
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Zadnja je verzija i nema nikakvih problema sa ostalim tagovima samo sa alumart-om za koji koristim PanelsUI i AlbumArt plugin.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Zadnja je verzija i nema nikakvih problema sa ostalim tagovima samo sa alumart-om za koji koristim PanelsUI i AlbumArt plugin.

Onda neznam stvarno, eventualno probati mozda neki alternativni plugin za album art, iako neznam da li ima koji, nisam nikada imao takvih problema sa album artom.

You are already dead!
15 godina
neaktivan
Foobar2000

U exploreru je normalno, ali evo sada sam upalila WMP da provjerim i ista stvar kao i u Foobaru.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

U exploreru je normalno, ali evo sada sam upalila WMP da provjerim i ista stvar kao i u Foobaru.

Onda bih rekao da je do samog album arta u tagu, ili mozda pogledaj dali imas kakav album art da je u istom folderu kao te pjesme koje pustas. Meni se par puta dogodilo da sam 2 sata potrosio na jednu sliku takvu.

You are already dead!
15 godina
neaktivan
GW freak kaže...

Onda bih rekao da je do samog album arta u tagu, ili mozda pogledaj dali imas kakav album art da je u istom folderu kao te pjesme koje pustas. Meni se par puta dogodilo da sam 2 sata potrosio na jednu sliku takvu.

Živcira me jer sam neki dan sredila cijelu glazbenu kolekciju ( i pošteno se namučila) i opet nije savršeno. :(

BTW gledala sam i sa uključenim prikazom skrivenih datoteka i ništa ne pronalazim što bi smetalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 22:06 (GigaGirl).
13 godina
neaktivan
ramardo kaže...

Imam Foobar2000 0.9.5 i skin FooAva(da napomenem da je skin za tu verziju) i interesuje me nesto.U postavkama skina ima opcija promjenu backgrounda i kad stavim neki drugi background on ostane sve dok ne ugasim foobar,kad ugasim i ponovo ulazim opet je onaj defaultni tamni background od skina.Da ne zna mozda neko kako se moze ovo podesiti da uvijek bude onaj background koji ja hocu da ne moram stalno namjestati kad ulazim?

EDIT:Evo sad vidim da mi je za Joe Cockerov album kao cover ucitao neku sliku koju ja nikad u zivotu nisam ni vidio,nije uopste s mog racunara(nije uopste J.C. nego neka krajnje lijeva grupa koju opste nemam na racunaru),jel  zna neko kako to promijeniti?

Ne znam kako je kod FooAve, ja imam Xch4nge skin, a to sam resio tako sto sam fajl koji on postavlja kao background zamenio svojim. Fajl se zove 'Wallpaper.jpg' i nalazi se u skins folderu. Mozda je i kod tebe slicno..

Probaj da zamenis taj fajl svojom slikom backgrounda...

A taj cover sto je ucitao,verovatno je artist foto, ili tag koji skida sa interneta i prikazuje, ali pogresan...Verovatno je i nemas na komp..(To resis tako sto uneses tacno ime izvodjaca, i ime pesme).. A opet moguce je i da se nalazi  unutar nekog mp3, pa je ne vidis..

14 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
nontryer kaže...

Da, ali trebaš preimenovat foldere od albuma.. dodat godinu. Ako ti već je tako, samo stavi pod view da je "by directory structure" (desni klik na album listu, view > directory structure).

Imaš i da ti složi cijeli library po godinama, al tagovi trebaju bit ispravni, inače izgleda kao da je cirkus eksplodirao..

E, al onda mi je svaki album posebno, a ja bi da mi je onako izvođač pa kad se otvori da su onda albumi poredani po godinama. Mislim da bi se moglo to napraviti kroz Album List Panel, ali nisam skužio kako.

EDIT: Evo, uspio sam, na slici se vidi kako izgleda.

Sve što treba je otići u Preferences<Media Library<Album List Panel<New<Staviti ime kako želite i upisati ovaj kod:

%<album artist>%|['['%date%']' ]%album%|[[%discnumber%.]%tracknumber%. ][%track artist% - ]%title%

Zatim desni klik na library<view i odaberete kreirani izgled.

dali je moguce to napravit uz neku izmenu, tocnije da ti je poredano po folder strucutre pa kad kliknes na neku grupu/pjevaca tj. folder da ti onda poreda pjesme/albume po godinama (ovisno sta imam unutra). Ako je to moguce bilo bi super

Igor
16 godina
neaktivan
CRT kaže...

dali je moguce to napravit uz neku izmenu, tocnije da ti je poredano po folder strucutre pa kad kliknes na neku grupu/pjevaca tj. folder da ti onda poreda pjesme/albume po godinama (ovisno sta imam unutra). Ako je to moguce bilo bi super

Nisam siguran na što misliš. Ja sam sebi napravio da kad otvorim izvođača albumi su poredani po godinama. Gore je objašnjeno kako.

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
14 godina
neaktivan
Foobar2000

Meni metadata nije savrsena pa imam rasporedeno po folder listu, dakle onako kako mi je poslozeno u my music. Eh sad, ja bih zadrzao taj raspored ali nakon sto kliken na jednu od tih pocetnih foldera da mi sljedece foldere/pjesme rasporedi po datumu...

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Foobar2000

Možda da pitaš nontryer-a, njemu je uspjelo, meni nažalost nije pa sam morao na svoj način{#}

Evo kako meni izgleda kad stavim na directory structure

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 20:29 (Tomislav95).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Foobar2000

U vezi mog problema sa nepravilnim prikazom albumart-a u Foobaru i WMP-u. Dakle nije kriv niti jedan od njih dvojice već mp3tag koji u nekim slučajevima spremi albumart i u mapu u kojoj se nalazi datoteka. Problem riješen i otkriven browsanjem glazbenih mapa 7zip-om koji ujedno prikazuje i skrivene i "super skrivene" datoteke.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Foobar2000

Jel zna neko zasto mi se ovo prikazuje u prozoru za lyrics-e:

<a href=http://lyricsfly.com>Findlyrics on LyricsFly.com</a>

Uglavnom mi skida sve tekstove pesama, ali nedavno sam skinuo par albuma

sa interneta i za svaku pesmu mi se ovo pojavljuje.

Mislim da su svi podaci o pesmama ispravno uneti u propertis, ali on jednostavno ne pronalazi lyrcs.

Medjutim kad odem na sajt Lyricsfly.com i unesem ime pesme i izvodjaca tamo mi izlista lyrics.

Koje vi plugine za lirics koristite i kako ovo da popravim?

mozda treba nesto promeniti u podesavanjima za lyrics?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koristio sam dotični plug in i radio mi je jedno vrijeme, sad mi također izbacuje obavijest kao i kod tebe.

Vjerovatno više ne komunicira sa serverom, tako da sam za sad odustao od lyricsa. Koristio sam jedno vrijeme lyricse koje su bile u posebnom panel UI (valjda mini lyrics?), sjećam se da s njima nisam imao problema.

Uostalom evo popisa komponenata za prikaz lyricsa :

Gasazip Lyrics (foo_gasazip) Search for lyrics and displays it in external window.

Lyrics Show 2(foo_uie_lyrics2) Downloads and displays lyrics, with LRC/timestamp support.

LyricsDB (foo_lyricsdb) Search lyrics basing on song's artist title and sometimes album.

Lyrics Grabber 2 (foo_lyricsgrabber2) Downloads lyrics and stores them in tags.

Mini Lyrics (foo_ui_minilyrics) Lyrics viewer for synchronizing and displaying lyrics of the currently playing song.

Sakura Script Lyrics (foo_sstp_lyrics) Plays a SAKURA script lyrics to a SSP client.

16 godina
neaktivan
Foobar2000

Dajte mi neku ekstenziju za lyricse koja se prikazuje u onim panelima i ima podršku za LRC. Do sad sam koristio Lyric Show Panel 3, ali više ne nalazi gotovo nijedan tekst.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Koristio sam dotični plug in i radio mi je jedno vrijeme, sad mi također izbacuje obavijest kao i kod tebe.

Vjerovatno više ne komunicira sa serverom, tako da sam za sad odustao od lyricsa. Koristio sam jedno vrijeme lyricse koje su bile u posebnom panel UI (valjda mini lyrics?), sjećam se da s njima nisam imao problema.

Resio sam problem u vezi sa Lyrics Show Panel v2.

Plugin i dalje komunicira sa serverom,medjutim posto su podesavanja bila postavljena da skida Lyrics u LRC formatu,

nije hteo da radi. Moze da sacuva Lyrics samo kao tekst.

Ne znam zasto je to tako.Verovatno je problem na samom sajtu.

Vise ne radi time sinhronizacija, i to je potrebno promeniti.

Kod mene sada prikazuje tekst.

Evo podesavanja:

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
16 godina
neaktivan
mire777 kaže...
zitzko kaže...

Resio sam problem u vezi sa Lyrics Show Panel v2.

Plugin i dalje komunicira sa serverom,medjutim posto su podesavanja bila postavljena da skida Lyrics u LRC formatu,

nije hteo da radi. Moze da sacuva Lyrics samo kao tekst.

Ne znam zasto je to tako.Verovatno je problem na samom sajtu.

Vise ne radi time sinhronizacija, i to je potrebno promeniti.

Kod mene sada prikazuje tekst.

Evo podesavanja:

Probat ću i ja nešto slično napravit, hvala.

15 godina
neaktivan
Foobar2000

Napokon smo dočekali u v.1.1.9 Beta1 podršku tagiranja za WAV file formate - changelog.

1 0 hvala 1
17 godina

Nedavno sam kupio i ugradio zvucnu karticu Asus Xonar DG. I od tada u foobaru ne radi bar za glasnocu. Mogu naravno smanjivati i pojacavati na zvucnicima ali nekada mi bas zatreba smanjiti glasnocu u foobaru. Isprobao sam nekoliko verzija koje imam, mijenjao postavke u Preferences->Playback->Output ali ne pomaze. Ima li netko ideju sta bi moglo biti?

17 godina
Eld kaže...

Nedavno sam kupio i ugradio zvucnu karticu Asus Xonar DG. I od tada u foobaru ne radi bar za glasnocu. Mogu naravno smanjivati i pojacavati na zvucnicima ali nekada mi bas zatreba smanjiti glasnocu u foobaru. Isprobao sam nekoliko verzija koje imam, mijenjao postavke u Preferences->Playback->Output ali ne pomaze. Ima li netko ideju sta bi moglo biti?

evo pogledao kod sebe ja imam xonar DS, imam zadnju verziju drivera i foobar 1.1.8 - radi... možeš li u xonar centru smanjivati i pojačavati?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 7:40 (igy).
17 godina

Mogu smanjivati i pojacavati u xonar centru. Sad sam isprobao i 1.1.8 verziju foobara i ne radi. Nije da je neki veliki problem ali nekada kada nesto drugo odstartam na kompu sto ima zvuka utisam foobar da ga ne moram iskljucivati. Sad cu skinuti jos par playera da vidim kako je sa njima. Windows media player radi.

17 godina
Eld kaže...

Mogu smanjivati i pojacavati u xonar centru. Sad sam isprobao i 1.1.8 verziju foobara i ne radi. Nije da je neki veliki problem ali nekada kada nesto drugo odstartam na kompu sto ima zvuka utisam foobar da ga ne moram iskljucivati. Sad cu skinuti jos par playera da vidim kako je sa njima. Windows media player radi.

a ne znam što bi moglo biti, nešto ne komuniciraju, probaj deinstalirati oboje, pa instalirati prvo driver pa foobar, a kada oboje makneš s kompa, počisti registry s ccleanerom

jel pobrisan driver od prethodnog zvučnog procesora i je li on isključen? ako nije to bi trebalo prvo pa onda ovo gore

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 8:42 (igy).
17 godina

Thanx na trudu ali ne da mi se vise patiti s tim. Kako rekoh nije toliko strasno. Btw friska je instalacija windowsa. Znaci najnoviji driveri i foobar na friske, gole windowse, a onboard zvuk je iskljucen u biosu.

17 godina
Eld kaže...

Thanx na trudu ali ne da mi se vise patiti s tim. Kako rekoh nije toliko strasno. Btw friska je instalacija windowsa. Znaci najnoviji driveri i foobar na friske, gole windowse, a onboard zvuk je iskljucen u biosu.

ja sličnu stvar imam s tv- karticom tj softwareom... nakon svježe instalacije ne mogu smanjivati ni pojačavati zvuk onda pojačam i smanjim u windowsima, pojačam i smanjim u xonar centru, pojačam i smanjim u tv programu i pri ponovnom paljenju računala neobjašnjivo proradi

17 godina
Eld kaže...

Eld, evo izašao je Foobar 1.1.10 i u promjenama je navedena i ispravka bug-a sa Xonar driverima, vezan za podešavanje zvuka

17 godina
igy kaže...
Eld kaže...

Eld, evo izašao je Foobar 1.1.10 i u promjenama je navedena i ispravka bug-a sa Xonar driverima, vezan za podešavanje zvuka

Bravo! Radi sve sad. Vec sam se bio prebacio na AIMP ali vracam se na foobar. Prirastao mi je srcu :)

17 godina
Eld kaže...

Bravo! Radi sve sad. Vec sam se bio prebacio na AIMP ali vracam se na foobar. Prirastao mi je srcu :)

dobar je foo ali je rudimentaran u nekim stvarima. evo upravo isprobavam AIMP3 RC1, dojam je dosta dobar, uvedena je podrška za asio/wasapi... mislim da je napravljen dobar posao

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice