Foobar2000

poruka: 377
|
čitano: 130.949
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Foobar2000

Svaka čast kritikama na račun Foobara, ali što je s prozivkama na račun mentalnih nedostataka njegovih korisnika? {#}

@karakteran

Nitko te ne tjera da ga koristiš niti garantira 100% svojim životom da je ovo ultimativni player. Meni je tebi nije, razlike su dobrodošle.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 12:37 (GigaGirl).
16 godina
protjeran
Foobar2000

hahhaah kakav winamp kakve glupost 

dajte molim vas ljudi...ljudi 

Foobar je najjaci 
uz to ima odlican converter koji mi DTS prebaci u FLAC

di to jos ima  

CyberPunk
Moj PC  
4 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Foobar2000

Smirite se.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

stavljaj prijave kao da me briga za to,a meni treba convert i to jako,a tebe nije briga za sta 

no netreba bit pametan da se skuzi za sta mi treba

a meni ne treba convert i znam da ogromnoj većini korisnika to ne treba zato je i taj foobar negdje oko 50. mjesta po popularnosti. a to boli fetišiste kada vide da njihov predmet obožavanja pada tako nisko i da korisicima nije potreban. a prijavu ćeš dobit uvijek i bez problema kad je zaslužiš. {#}

May justice be done though the heavens fall
Moj PC  
1 5 hvala 0
15 godina
Pa ček malo, svatko sluša u onome što NJEMU najbolje odgovara, paše, šta god, i zato što netko mjuzu sluša u Foobaru, to je razlog da ga ti Winamp fan-boy napadaš i govoriš kako ništa ne valja? Nije. Vice versa, ako ti reproduciraš mp3-ce putem Winampa, također nitko nema pravo tebi govoriti da isti ne valja.

Ne shvaćam uopće ćemu prepirka, kad se sve to svodi na ono što ti odgovara/ne odgovara.

Osobno koristim Winamp, al' sad ste me zainteresirali, skidam Foobar trenutno.
I took their smiles and made them mine, I sold my soul just to hide the light, and now I see what I really am; A thief, a whore, and a liar.
17 godina
karakteran kaže...

kao prvo moraš shvatit da dobar player uvijek puno znači nekom tko voli poslušat glazbu pa makar ne slušao više od cca 200 pjesama.

zaintrigirala me božanskost najružnijeg playera kojeg sam ikad vidio foobara i riješio doznat po čemu je on toliko bolji od npr. winamp lite classica kojeg koristim.

osim (za mene) hrpe smeća kojim obiluje i zvukom koji nije ništa bolji od winampa drugi odgovor nisam dobio.

no diskusiju smatram konstruktivnom jer sam razbio još jedan mit, a to je da je foobar player and playerima što nema veze sa zdravim razumom barem kad su moje potrebe u pitanju, a koliko vidim i potrebe velike većine korisnika u svijetu (pogledati moj post s sa ilustracijom).

hvala svima.

Foobar je, kao player, vrlo konfigurabilan, počevši od sučelja, pa sve do cijele putanje reprodukcije zvuka. Meni osobno Foobar je švicarski nožić za sve poslove oko glazbe koje radim, počevši od ekstrakcije koja je na razini programa poput EAC i dbPowerAmpa, kodiranje CDova u koji god format poželim, ISPRAVNO tagiranje sa nekoliko baza - koristim isključivo Discogs i MusicBrainz, jer želim ispravno napisana imena pjesama, sa ispravnim velikim i malim slovima, oznakom kompilacije, tracklistingom. Provjera ispravnosti ripa kroz Accuraterip sustav. Kopiranje glazbe gdje god poželim sa formatom imena kakav god poželim. Reprodukcija glazbe iz libraryja. Podešavanje ASIO izlaza, za one koji žele u potpunosti izbjeći sistemski mikser. PREGLEDNOST glazbe soritrane po albumima ili bilo kako drugačije. I ono vrlo bitno - Replaygain sustav.

Slobodno koristi Winamp, ako želiš. No imaj na umu da ne možeš maltene ništa napraviti sa njime, osim reproducirati glazbu. Ako to tebi odgovara, OK, tvoja stvar - no ja želim imati više kontrole nad svojom glazbom koju slušam, nad svojom kolekcijom glazbe (koja ne stane na jedan CD, i ne smatram svoj glazbeni ukus profinjenim makar sam siguran da slušam stvari za koje je u HR briga možda desetak ljudi sve zajedno {#})

Ti imaš player, ja imam music manager. Dva vrlo drugačija programa. Služe drugačijim stvarima. No zato mi ne treba odvojen tagger, odvojen ripper. Sve je u jednom programu koji zauzima manje memorije i diskovnog prostora.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
protjeran
The Unforgiven kaže...
Pa ček malo, svatko sluša u onome što NJEMU najbolje odgovara, paše, šta god, i zato što netko mjuzu sluša u Foobaru, to je razlog da ga ti Winamp fan-boy napadaš i govoriš kako ništa ne valja? Nije. Vice versa, ako ti reproduciraš mp3-ce putem Winampa, također nitko nema pravo tebi govoriti da isti ne valja.

Ne shvaćam uopće ćemu prepirka, kad se sve to svodi na ono što ti odgovara/ne odgovara.

Osobno koristim Winamp, al' sad ste me zainteresirali, skidam Foobar trenutno.

gdje sam ja to rekao da sam winamp fan boy? niti jednom jedinom rječju nisam uzdizao winamp iznad foobara osim što sam branio njegov izgled koji je ok jer volim minimalizam a foobar je ko plahta totalno nepraktičan i ružan, kod winampa je sve na dohvat prsta 1 cm udaljeno sve opcije su vrlo blizu jedna drugoj. jel to znači da sam fan boy? koga ja tjeram da shvati da je winamp najbolji kao ovi fetišisti mene?

15 godina
neaktivan
Foobar2000

Još jednom - Ima li na Foobaru neki plugin za download (npr. s Amazona), legalni naravno?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...

Foobar je, kao player, vrlo konfigurabilan, počevši od sučelja, pa sve do cijele putanje reprodukcije zvuka. Meni osobno Foobar je švicarski nožić za sve poslove oko glazbe koje radim, počevši od ekstrakcije koja je na razini programa poput EAC i dbPowerAmpa, kodiranje CDova u koji god format poželim, ISPRAVNO tagiranje sa nekoliko baza - koristim isključivo Discogs i MusicBrainz, jer želim ispravno napisana imena pjesama, sa ispravnim velikim i malim slovima, oznakom kompilacije, tracklistingom. Provjera ispravnosti ripa kroz Accuraterip sustav. Kopiranje glazbe gdje god poželim sa formatom imena kakav god poželim. Reprodukcija glazbe iz libraryja. Podešavanje ASIO izlaza, za one koji žele u potpunosti izbjeći sistemski mikser. PREGLEDNOST glazbe soritrane po albumima ili bilo kako drugačije. I ono vrlo bitno - Replaygain sustav.

Slobodno koristi Winamp, ako želiš. No imaj na umu da ne možeš maltene ništa napraviti sa njime, osim reproducirati glazbu. Ako to tebi odgovara, OK, tvoja stvar - no ja želim imati više kontrole nad svojom glazbom koju slušam, nad svojom kolekcijom glazbe (koja ne stane na jedan CD, i ne smatram svoj glazbeni ukus profinjenim makar sam siguran da slušam stvari za koje je u HR briga možda desetak ljudi sve zajedno {#})

Ti imaš player, ja imam music manager. Dva vrlo drugačija programa. Služe drugačijim stvarima. No zato mi ne treba odvojen tagger, odvojen ripper. Sve je u jednom programu koji zauzima manje memorije i diskovnog prostora.

neću sada provjeravati, ali vjerojatno će foobar kao music manager kotirati znatno više od 49. mjesta po popularnosti među playerima gdje se sada nalazi. ja sam se uključio u raspravu jer me je zanimao player, a ne music manager. hvala što si mi zadovoljio znatiželju i što sam dobio dokaz da ne koristim ništa lošiji player od ovog božansta kako ga fetišisti s ove teme drže i prisiljavaju druge da vjeruju u to.

a to što 10 ljudi u hr sluša glazbu koju ti slušaš ne znači baš ništa po pitanju tvog ukusa. slažem se{#}

17 godina
neaktivan
Foobar2000

foobar2000 je napravio Peter Pawlowski, freelancer koji je radio za Nullsoft na Winampu, koji mu je počeo ići na k**** pa je odlučio napraviti najsavršeniji player na svijetu. Jedan od prvih, ako ne i prvi player koji je podržavao ReplayGain. Ultra, ali ono jeb*no ultra modularan dizajn, opsežni SDK (jel ima taj tvoj Winamp Classic uopće ikakav SDK?).

Podržava noise shaping i dithering da izvuče maksimum iz obične potrošačke audio opreme. Out-of-the-box podržava praktički većinu "glavnih" audio formata (MP1, MP2, MP3, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC, WAV, AIFF itd.). Podrška za rippanje audio CD-a te transkodiranje podržanih formata u druge podržane formate, gapless playback, globalni keyboard shorcutovi (prejaka stvar) koje možeš sam namjestiti, ne znam dal se na drugim playerima uopće shortcutovi mogu mijenjati, može čitati unutar ZIP, GZIP i RAR arhiva. Preko third-party komponenti cijela ova opsežna lista mogućnosti postaje beskonačno velika. Da navedem neke: dodatna podrška za ALAC, APE, podrška za kernel streaming, ASIO, WASAPI, podrška za prženje audio CD-a, mogućnost da čita unutar 7z arhiva, bla bla bla, lista je beskonačna.

Iako je većini ljudi bezveze, ali dizajn foobar2000-a, njegov izgled, apsolutno pwna. Jedna velika playlista, sastrane si možeš i Media Library staviti, gore su gumbići i to je to. Kaj ti više i treba?! KISS ili ako nisi čuo za to, da ti objasnim, Keep It Simple Stupid. Podrška za tabove, dakle svaka playlista je svoj tab (ko i u browseru, svaka stranica svoj tab) je jedna od najje*enijih mogućnosti koju sam ja ikad vidio na bilo kojem playeru. Napredno tagganje pjesma. Onda jedna sitnica koja me oduševila, desni klik na pjesmu u playeru, pazi ovo jbt, u playeru(!), ne moram uopće po disku tražiti pjesme, desni klik na pjesmu u playeru, copy i onda paste gdje god želim. Pjesme mogu biti iz sto različitih foldera, samo copy, pa paste. Prebolesno. Nema jačeg playera.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

6 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Foobar2000

lol 49. mjesto na nekoj tamo download stranici sa koje nisam bas nikada nista skidao 

to ti negovori ama bas nista,0,nada 

svaki puta kada sam skidao foobar skinuo sam ga sa sluzbene stranice ili sa FileHippo koja je 100x bolja stranica od one tvoje 

i kakve to veze ima dal je 49. ili 200. ili neznam vec koji 

bas nikakve 

oprosti,ali zamaras se glupostima 

CyberPunk
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

svaki puta kada sam skidao foobar skinuo sam ga sa sluzbene stranice ili sa FileHippo koja je 100x bolja stranica od one tvoje 

Kako definiraš da je FileHippo "100x bolja stranica"? - Naime, stručno se bavim time, pa me zanima metrika koju koristiš za rangiranje web stranica.

Nego, suzdržite se od prijava za gluposti i gluposti općenito.

26 Foobar je odličan
7 Foobar nije odličan
Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 13:32 (naxeem).
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Kako definiraš da je FileHippo "100x bolja stranica"? - Naime, stručno se bavim time, pa me zanima metrika koju koristiš za rangiranje web stranica.

Nego, suzdržite se od prijava za gluposti i gluposti općenito.

dobro nije doslovno 100x bolja stranica,ali je meni bolja 

ljepse mi je slozena 

lijevo stoji box sa zadnjim updateima npr. sad vidim da je dosla nova verzija utorrenta

desno je popularni software,a ispod je poslozen software po kategorijama 

i jos drze stare verzije programa sta mi jako puno znaci 

nema nikakvih nepotrebnih gluposti,brzina downloada je vecinom maksimalna i to je to vise mi netreba

CyberPunk
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 13:43 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Foobar2000

Dva pitanje u vezi album arta. Da li Foobar2000 skida sa interneta album art ili se to mora ručno ubaciti? Ako se ručno ubacuje, da li art mora biti određene veličini npr.800x600?

Baš sam sad raspalio Razor Edge od Uzem/Ljenja i ne vidim album art, a stavio sam album art da mi se nalazi sa gornje ljeve strane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 13:42 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MegaMass 2000 kaže...

Dva pitanje u vezi album arta. Da li Foobar2000 skida sa interneta album art ili se to mora ručno ubaciti? Ako se ručno ubacuje, da li art mora biti određene veličini npr.800x600?

Baš sam sad raspalio Razor Edge od Uzem/Ljenja i ne vidim album art, a stavio sam album art da mi se nalazi sa gornje ljeve strane.

vidio sam neke pluginove da skida sa net-a npr. sa amazona 

CyberPunk
17 godina
Foobar2000

Evo još malo kritika na Foobar, i to s debelim razlogom znaci obican prosjecan korisnik treba neki jednostavan, vrlo pregledan po svakom pitanju ali funkcionalan normalno i oku ugodan player za mjuzu.{#} Znaci kad se program instalira, da jadan korisnik ne mora ništa ceprkat i roštat simo tamo da bi nekaj napravil tražimo odma po defoltu sve kak spada.{#}{#}

Ovak izgleda Foobar po defoltu, kad se instalira i kad se ubaci mjuza u njega kaj da se kaže ko očerupana kokoš kaj drugo žalosna cinjenica koja se vidi s mjeseca.{#}{#}

http://slike.hr/slike/foobar_87e17.jpg.html

Jaangle po defoltu ovako izgleda, i nudi sve na pladnju uglavnom bez da moraš bilo kaj napravit jednostavno iznimno pregledno odlicno uglavnom.{#}

http://slike.hr/slike/jaangle_7804e.jpg.html

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

ja bih potegnuo paralelu sa operom..

opera kao najbolji browser (koji je valjda vodeći u inovacijama u browsanju od samih početaka) ima mizeran postotak na računalima u svijetu...

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
Foobar2000

Evo, instalirao foobar, mogu reći da sam zadovoljan, definitivno mali milion mogućnosti koje Winamp nema. Da, trebat će mi jedno vrijeme da se snađem, uredim sve po svojoj želji, prebacim tonu mjuze sa diska na playliste itd., al' evo, dobili ste me. A sad očekujte da vas gnjavim s vremena na vrijeme kako da posložim nešto {#}.

Što se postotaka tiče, također me nije briga, ionako stvar ukusa... Pop sluša 90% ljudi, pa je 95% popa smeće po mojem.. I šta sad? Svi bi ga trebali slušati?

zasad sam prebacio samo dio, poslije ću se još pozabaviti s njim zasad sam prebacio samo dio, poslije ću se još pozabaviti s njim
I took their smiles and made them mine, I sold my soul just to hide the light, and now I see what I really am; A thief, a whore, and a liar.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 13:57 (The Unforgiven).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Foobar2000

meni ovak najbolje

CyberPunk
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Foobar2000

Pozdrav, zanima me kako se program snalazi sa last.fm. Postoji li kakav plugin?

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Misliš za skroblanje ili? Ima, standalone scrobbler.. ne treba onaj last.fm program.

Ima i biography koji prikazuje biografiju benda, covere i sl sa last.fm servera..

Ima i plugin za slušanje radia koji radi.. uglavnom, dosta ih ima veze sa last.fm om.. {#}

He sees like he's never seen before.. He is light in water..
15 godina
Foobar2000

Ma samo mi skroblanje treba, ništa drugo. Nisan još instalira ovaj program al mi izgleda jako primamljivo.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
...

Oprosti, ali ovaj Jaangle izgleda odvratno. Sve natrpano, trešti, samo kaj epilepsiju nisam dobil. Moral sam odmah vratiti na screenshot foobar2000-a da se smirim malo. Upravo to i je poanta, minimalizam!!! KISS, Keep It Simple Stupid!!! Kaj će ti više od playliste i media library-a? I to mi je previše, imam samo playlistu i samo na tabovima mijenjam playliste. Pjesme učita na playlistu prije nego stigneš reći Jaangle. U loadu troši 4.5 MB memorije. A ispod haube... O ćemu pričamo više tu?

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina
neaktivan
Foobar2000

O ukusima se ne raspravlja

http://www.i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=56152

Evo za Jaangle nisam nikad koristila iako zvuči primamljivo. Vjerovatno u tom smjeru ide i Clementine, ali nekako mi Foobar najbolje sjeda.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...
Evo za Jaangle nisam nikad koristila iako zvuči primamljivo. Vjerovatno u tom smjeru ide i Clementine, ali nekako mi Foobar najbolje sjeda.

Clementine bi htio isprobati, ali samo ako se daju ova s*anja sa strane maknuti kaj vidim po screenshotovima da ima. No, užasno me smeta kaj je to port Amaroka 1.4 na Qt4 framework (ne smeta me to kaj je to port Amaroka već to kaj je to port na Qt4 fw). Sviđa mi se kaj je s MPRIS-om kompatibilan i ima nativnu podršku za libnotify.

15 godina
neaktivan
Foobar2000

Evo sad kad smo vec zasli duboko u Foobar zanima me kako da ukljucim right click opcije u exploreru?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Evo sad kad smo vec zasli duboko u Foobar zanima me kako da ukljucim right click opcije u exploreru?

Misliš na Enqueue in foobar2000 i Play in foobar2000? Ako su ti u Preferences > File Types svi tipovi čekirani trebala bi imati te opcije. Ako ih nema, probaj sve deassociatati i associatati, pa ugasit, upalit foobar2000. Možda ti koji drugi program krade associationse?

15 godina
neaktivan

Default player mi je WMP, foobar za playliste.

Tnx

{#}

17 godina
1domagoj1 kaže...
rambox kaže...
...

Oprosti, ali ovaj Jaangle izgleda odvratno. Sve natrpano, trešti, samo kaj epilepsiju nisam dobil. Moral sam odmah vratiti na screenshot foobar2000-a da se smirim malo. Upravo to i je poanta, minimalizam!!! KISS, Keep It Simple Stupid!!! Kaj će ti više od playliste i media library-a? I to mi je previše, imam samo playlistu i samo na tabovima mijenjam playliste. Pjesme učita na playlistu prije nego stigneš reći Jaangle. U loadu troši 4.5 MB memorije. A ispod haube... O ćemu pričamo više tu?

Tebi je Jaangle natrpan vecina ne misli tak ko oce puno informacija, mnogima je Foobar ko siromak ko da su ga sklepali za vrjeme pauze na gablecu kaj je sasvim ocito iz priloženih fotki.{#} Ko oce minimalizam ja to zovem očerupano uzet ce Foobar stvar ukusa, a ko oce sve odma bez lomljenja mozga i prevratanja po programu i ko zna kaj još tu je Jaangle.{#} Ak je tebi previše informacija, malo opisa o svakom izvođacu i njegova slika tj više slika kad klikneš na njega odma po defoltu ti to zoves prenatrpano mora da se šališ jel.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Tebi je Jaangle natrpan vecina ne misli tak ko oce puno informacija, mnogima je Foobar ko siromak ko da su ga sklepali za vrjeme pauze na gablecu kaj je sasvim ocito iz priloženih fotki.{#} Ko oce minimalizam ja to zovem očerupano uzet ce Foobar stvar ukusa, a ko oce sve odma bez lomljenja mozga i prevratanja po programu i ko zna kaj još tu je Jaangle.{#} Ak je tebi previše informacija, malo opisa o svakom izvođacu i njegova slika tj više slika kad klikneš na njega odma po defoltu ti to zoves prenatrpano mora da se šališ jel.{#}{#}

Hehehe, zanimljivo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice