Kao što naslov kaže - postoji li takvo nešto? Googlao sam i ništa nisam našao.
Preciznije pojašnjenje što bi filter trebao raditi: za svaki pixel u videu ostaviti npr. crvenu i plavu komponentu gdje jesu, a zelenu premjestiti jedan pixel udesno.
----
Edit: otkrio sam... pixel shaderi! Napisah ovo, radi goreopisano u MPC-HC-u:
sampler s0 : register(s0);
float4 p0 :  register(c0);
float4 p1 :  register(c1);
#define width   (p0[0])
#define height  (p0[1])
#define counter (p0[2])
#define clock   (p0[3])
#define one_over_width  (p1[0])
#define one_over_height (p1[1])
#define PI acos(-1)
float4 main(float2 tex : TEXCOORD0) : COLOR
{
    float4 c0 = tex2D(s0, tex);
    float2 texG = float2(tex.x+one_over_width, tex.y);
    c0.g = tex2D(s0, texG).g;
    return c0;
}
Pojašnjenja ako si netko želi modificirati, a da ne mora prolaziti desetke sajtova da pokupi informacije:
- one_over_width je 1/širina_videa, npr. 1.f/1920.f - shaderi preferiraju floate umjesto integera
- tex je array[2] s koordinatama pixela za koji se trenutno izračunava boja
- s0 je tekstura koja sadrži trenutni video frame
- c0 je boja koja se vraća za trenutni pixel u formatu r,g,b,x
- texG su koordinate mog željenog pomaknutog subpixela
- ... i onda pridružim njegovu zelenu komponentu trenutnom pixelu

Ne znam koliko si upoznat s AviSynthom - ako se ne varam, ffdshowov dekoder ima mogućnost pisanja AviSynth skripte - tako nešto bi se možda dalo izvesti i pomoću njega. A ako ti treba za rekodiranje, tu ti je AviSynth pravo rješenje, pogotovo jer ga podržava velik broj enkodera, odnosno velik broj enkodera može skriptne .avs datoteke uzeti kao ulazne.
 Ne znam koliko si upoznat s AviSynthom - ako se ne varam, ffdshowov dekoder ima mogućnost pisanja AviSynth skripte - tako nešto bi se možda dalo izvesti i pomoću njega. A ako ti treba za rekodiranje, tu ti je AviSynth pravo rješenje, pogotovo jer ga podržava velik broj enkodera, odnosno velik broj enkodera može skriptne .avs datoteke uzeti kao ulazne. ... a on bi bio još fleksibilnije rješenje.
 ... a on bi bio još fleksibilnije rješenje.