XP ili 7-ica
- poruka: 27
- |
- čitano: 3.994
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar toliko mrziš Vistu? Ili već imaš oba OSa pa pitaš kojeg od njih da instaliraš?
Ja sam dosad imal xp, i kupil sam prije mjesec dana novi pc i stavil sam windows 7 rc 7100, i jako sam zadovoljan radi mi sve što sam instaliral i nemam nikakve probleme
ako si gamer onda preporucam XP, ako si obican korisinik koji samo tu i tamo ode malo na MP od COD 2 ili 4 i to i tamo malo posurfa...onda predlazem sedmicu, ja sam onaj drugi korisnik i imam sedmicu...odusevljen sam, jer puno puno je brzi OS....vista je dosa usporena...a XP je jako dobar ako si gamer, zato jer uzima jako malo resursa i mozda ce te neke igre zahebavati na sedmici, al nemora znacit....ukratko
GAMER = XP
SURFER ili NE TAKO ZAHTJEVAN KORISNIK = WINDOWS 7
Stavi Win7 i miran si. XP je stara bena, da mi ne treba radi nekih programcica (ne pitaj, sigurno ih ne koristis) nebi ga drzao u dual bootu sa Win7. Win7 je odlican os, brz, stabilan, lijepo izgleda i besplatan je i legalan do 2.3.2010. Sve kaj sam probao na njemu od programa, radi.
ako si gamer onda preporucam XP, ako si obican korisinik koji samo tu i tamo ode malo na MP od COD 2 ili 4 i to i tamo malo posurfa...onda predlazem sedmicu, ja sam onaj drugi korisnik i imam sedmicu...odusevljen sam, jer puno puno je brzi OS....vista je dosa usporena...a XP je jako dobar ako si gamer, zato jer uzima jako malo resursa i mozda ce te neke igre zahebavati na sedmici, al nemora znacit....ukratko
GAMER = XP
SURFER ili NE TAKO ZAHTJEVAN KORISNIK = WINDOWS 7
Pa, ne mogu se složiti s time. Sedmica, barem ova moja RC verzija (vjerovatno RTM radi još bolje) nikad mi još nije prouzročila problema s igrama, a probao sam ih zaista dosta na tom os-u. A što se tiče trošenja resursa, i u tome je, barem po meni bolja od xp-a. Npr. Crysis koji sam pokretao na xp, bio je puno sporiji nego na 7. A ista konfiguracija i postavke...
Pa, ne mogu se složiti s time. Sedmica, barem ova moja RC verzija (vjerovatno RTM radi još bolje) nikad mi još nije prouzročila problema s igrama, a probao sam ih zaista dosta na tom os-u. A što se tiče trošenja resursa, i u tome je, barem po meni bolja od xp-a. Npr. Crysis koji sam pokretao na xp, bio je puno sporiji nego na 7. A ista konfiguracija i postavke...
ne lupetaj....ovako...ja sam imao slijedicih problema....u sedmici nisam mogao instalirati GTA IV....posto imam slabu grafu, neke igrice su mi na sedmici trokirale, a te iste na istim low postavkama na XP-u su radile glatko....aj odi sad malo u Task Manager i pogledaj malo koliko Sedmica trosi rama u idelu...a onda odi kod nekog frenda i pogledaj koliko XP trosi rama....
EDIT: a mogu se kladit da ce ova tema biti vrlo skoro zakljucana, jer je takvih brdo!
Blindirani BMW ili normalna klasa?
Naravno, onaj blindirani, novijeg datuma jer je sigurno poboljsana verzija
Blindirani BMW ili normalna klasa?
Naravno, onaj blindirani, novijeg datuma jer je sigurno poboljsana verzija
kakve sad to veze ima...jel si ti na tuning ili na IT forumu???
ja ne kazem da je sedmica losa....nego samo da je XP bolji za gamere...koji kad upale komp, samo odu u igru....a sto se tice svega drugoga....tu sedmica prevladava...ja je osobno imam i nema teorije da prelazim na XP!!!
Novi komp = definitivno WIN 7 RTM FULL ! nema druge, najbolji OS, sve radi.
Stara kanta = XP.
Resursi - definitivno Sedmica!!
Igre - nisam neki igrač ,ali kaj to ne radi na Sedmici? I dok su svi cvilili da PB ne radi ,ja s njim nisam imal nikakvih problema!!
Hardverska podrška ,brzina ,performanse ,izgled ,itd ,itd - Sedmica!
A najbolja stvar kaj sam još uvijek na RC-u ,jel sam lijen napravit clean install finalne verzije ,iako imam svoj original ključ.
To ću kad se vratim s godišnjeg.
Edit :
@Tionio : za grafiku ti treba minimum 64 mb ,256 je optimalno ,a najbolje 512 ili više! A Sedmica radi bez problema bolje od XP-a na kanti sa P III i 512 mb rama!!
Provjereno!!
Stara kanta = XP.
eh...sad...ja samo kazem....recimo da ima grafu ko ja...velika je razlika u igricama izmedju XP-a i Sedmice u stranu XP-a...al ako je full jak komp, i nov..onda definitivno Sedmica!
eh...sad...ja samo kazem....recimo da ima grafu ko ja...velika je razlika u igricama izmedju XP-a i Sedmice u stranu XP-a...al ako je full jak komp, i nov..onda definitivno Sedmica!
da si čitao prvi post, znao bi pa nebi pričao gluposti. sve igre rade pod Win7, radi i PB a radi i GTA4! Druga je priča ak ti to ne znaš instalirati....
@kizo - ja sam lijen napravit reinstall i rješit se XP-a... Ovih dana, možda. Dobio sam orginal RTM ključ, nakon gadnih dogovora sa frendom... Njemu je Vista dobra pa meni poklanja Sedmicu...
da si čitao prvi post, znao bi pa nebi pričao gluposti. sve igre rade pod Win7, radi i PB a radi i GTA4! Druga je priča ak ti to ne znaš instalirati....
@kizo - ja sam lijen napravit reinstall i rješit se XP-a... Ovih dana, možda. Dobio sam orginal RTM ključ, nakon gadnih dogovora sa frendom... Njemu je Vista dobra pa meni poklanja Sedmicu...
Super ,sad si i ti u "Original klubu"!!
Stara kanta = XP.
Ma šta zbunjuješ čovjeka?! kaku ti grafu imaš, šta to njemu znaći, vidiš da kupuje novi komp pa i ako bude low-end 7-ica ce mu super radit.!?!
Imao sam dual boot XP-Win7 zadnjih par mjeseci i nedavno sam obrisao Xp jer mi definitivno više ne treba, na 7ici sve radi brže i kvalitetnije, bez grešaka i za virus nisam čuo odavno, imam mid-range komp , možda je sad i low-end već a RTM 7 radi ko iz puške.
@ kizo: org. ključ iz RC-a ti ne radi u RTM-u.
win 7,always.
Malo pročitaj moje postove u temi Windows 7 dojmovi. Ja sam bil službeni tester Sedmice i dobil sam finalnu verziju Sedmice Ultimate od M$-a za trud.
@Cleverman : za ovu konfiguraciju nemaš kaj razmišljat - bilo bi grijeh na to stavljat XP!!
jel tocno da za 7-icu treba nakon 120 dana aktivirati?Tj.nakon sto inst.7-icu dali cu imati kakvih problema kod aktivacija i tih,recimo tako,gadosti?
jel tocno da za 7-icu treba nakon 120 dana aktivirati?Tj.nakon sto inst.7-icu dali cu imati kakvih problema kod aktivacija i tih,recimo tako,gadosti?
u roku 30 dana je vrijeme za aktivaciju ako se nevaram.
Malo pročitaj moje postove u temi Windows 7 dojmovi. Ja sam bil službeni tester Sedmice i dobil sam finalnu verziju Sedmice Ultimate od M$-a za trud.
sorry my bad, malo sam krivo skužio tvoj post ili si ga kasnije editirao..
@A ti kolega što kupuješ takvu pilu nemoj ni pomišljat na Xp, bilo bi sramota xp s tim vrtit.
Dva puta nakon instalacije možeš produžiti - znači cmd - slmgr.vbs-rearm. Znači 120 dana ili tri mjeseca - nakon toga ju moraš aktivirati!!
@Bik : nema frke ,sve u redu.
Joj meni....
RC verzija (orginalni build 7100 sa M$ stranica) - aktiviraš je sa ključem koji si dobio kod downloada i imaš geniune OS. Aktivacija traje manje od minute
RC buildovi noviji od 7100 - aktiviraju se RC ključem koji moraš negdje nabavit i opet imaš geniune OS (provjereno na buildovima 71xx i 72xx)
RTM verzija - ili si dobio ključ od M$-a ili si ga nažicao od frenda kao ja koji ga je dobio od M$-a. ako nemaš orginal ključ, počni tražit određene zakrpice koje ti nebi preporučio....
I imaš 30 dana da aktiviraš bilo koju verziju inače postane dosadan ko XP kad ga ne aktiviraš... A nakon 120 dana se skroz onesposobi (nezz, nisam to doživio)
sjajna konfa, ipak kad bi ja sastavljao išao bih na AMD soluciju a za ostatak novaca uzeo duplo jaču grafu.
Da ,ali sad ima problem : sad sam gledal ,na M$-u više nema downloada!! Jučer je očito bil zadnji dan ,jel sam jučer slal link ,negdje u ovo vrijeme i još je uvijek bilo za skidati!!
Ako nema ,morat će potražiti na torrentima ,a kaj sse tiče ključeva (za RC , da nebi bilo zabune ,molim) to imam ja ,postat ću link.
Edit : evo ,tu je folder s ključevima za RC ,a i još puno toga za Sedmicu!