Windows 7 tour zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 6.761
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 tour

Da otvorim jednu temu u kojoj ću postati što je to novo i na što treba obratiti pozornist u novim Windowsima...

PRVILA

1. 1.Pisanje problema u ovoj temi je ZABRANJENO!Za to imate Windows 7-problemi temu.
  2. 2.Možete i sami postavljeti "tourove" (tutori(J)ale)
  3. 3.Molim pomoć moderatora za ovu temu te da paze na red...Tnx...

1.Sistemski zahtjevi.Trebam li jako rečunalo za Windows 7??

Za Windows 7 nemorate imati "mrcinu" od računala kao što je to bio slučaj s Vistom...Naime,Windows 7 je barem za jedno 50% brži u izvođenju programa i igara od Viste.

Ovo su minimalni sistemski zahtjevi za Windows 7.

• 1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
  • 1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
  • 16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
  • DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

Izvor:www.microsoft.com

ZAKLJUČAK:Windows 7 nije zahtjevan operacijski sustav.Na mojoj konfiguraciji (klik na MOJ PC),instaliraj je Windows 7 ultimate 32BITna verzija.Windowsi su brzi i stabilni...

Nadam se da je tema korisna....Ako nije stavite lock i meni karton...

My Windows 7 desktop My Windows 7 desktop
Ako ti je moj post pomogao ili bilo čiji drugi pritisni HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 20:32 (_Dangerous_Lickz_).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 7 tour

2.Izgled Windws 7 operacijskog sustava...

U Windowsima 7 kao i u Visti postoji nekoliko predefiniranih izgleda.Za Aero temu (vidi sliku-Aero) trebat ćete grafičku karticu s minimalno 128 MB i podrškom za DirectX 9...

Ali ako nemate takvu karticu moći ćete koristiti Windows 7 Basic (vidi sliku-Basic),ali i teme starih sustava poput one iz Windowsa 98 i 95...

Tu su novi trikovi s prozorima...

1.Aero shake..

Otvorite 2 ili više prozora.Uzmite jedan glavni i protresite ga preko ostalih.Ostali će nestati u Taskbar...

2.Povećanje i djeljenje prozora

Uzmite 2 prozora jedan odvucite na lijevu a drugi na desnu stranu.Windows ce ih automatski smanjiti i upotpuniti ekran...(Djeljene prozora-vidi sliku)

Uzmite jedan prozor i odvicite ga gore prozor će automatsi zauzeti cijeli ekran...(Povećanje-Vidi sliku)

3.Flip 3D

Ista stvar kao u Visti...Držite Windows tipku i TAB te s tabom pregledavajte otvorene programe...(Flip 3D-Vidi Sliku)

4.Show desktop

U donjem desnom kutu imate mali gumb.Kada njega pritisnete automatski nestaju svi otvoreni prozori (odlaze u Taskbar).

No ako ju tržite ostat će samo rubovi otvorenih prozora (Vidi sliku-Show desktop)

5.Mini pregled otvorenih prozora

Ako imate više otvorenih prozora (Iste vrste npr.Computer i Documents) držite miš iznat Taskbar ikonice programa...Pokazat će vam se ovo kao na slici (Vidi sliku-Mini pregled)

(u mom slučaju to je IE 8)

6.Izmjenjeni Taskbar

Kao što ste primjetili na slici (Vidi sliku-Taskbar) taskbar se udebljao...U njemu je moguće smjestiti Quick ikone (Vidi sliku-Quick ikone) za brzo otvaranje prozora...Sat i datum su sada vidljivi odmah,a ne nakon držanja kursora na satuili ulaza u Date and Time...

Ako sam što zaboravio ispričavam se....

Aero Aero
Basic Basic
Djeljenje prozora Djeljenje prozora
Povećanje Povećanje
Flip 3D Flip 3D
Show Desktop Show Desktop
Mini pregled Mini pregled
Taskbar Taskbar
Quick ikone Quick ikone
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 7 tour

3.Hej,pa u pojedninim prozorima ne piše ime!

Točno,u pojednimi programima ne piše ime.Na slici vidite upravljačku ploču.Na njoj ne piše ime,no ne možete se izgubiti.Gdje se nalazite moći ćete vidjeti (Uokvireno na slici) to je kao adresna traka u Internet Exploreru,Firefoxu ili ostalim internet browserima.(Vidi Sliku-Ime prozora)

4.Svugdje tražilica

U novim Windowsima za pretraživanje više ne morate ići na Start-Traži (Search)-Sada gdje god se nalazili tu lokaciju možete pretraživati iz istog prozora.(Uokvireno na slici)

(Vidi sliku-Ime prozora)

5.UAC (User Account Control) što je to,i kako ga islkučiti.

User Account Control (skraćeno UAC) je sustav koji vas prilikom svakog instaliranja nekoga softwarea upita:"Želite li doista pokrenuti taj program?".

Mnoge to živcira (kao i mene),pa evo kako isključiti UAC.

1.Odite na Start-Upravljačka ploča (Control panel)-Korisnički računi (User accounts)-Odaberite profil-Promjena postavke kontrole korisničkog računa (User Account Control)-I onaj scroll spustite skroz dolje.(Vidi sliku-UAC)

OPROSTITE NA POGRJEŠKAMA U ENGLESKOM JEZIKU POŠTO JE MOJ WINDOWS NA HRVATSKOM JEZIKU!

UAC UAC
Ime prozora Ime prozora
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 15:18 (_Dangerous_Lickz_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice