Ja za sada nemam nekih vecih problema nakon update. Par greska simo-tamo zbog mojih izmjena i registry promjena. No svejedno cu nakon sto skinem ISO napraviti clean install jer imam dosta opcija promijenjenih u win i sad mi se ne da ici peske po svime da vidim sto su promijenili. A znam da su hrpu.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.731.358
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo kako se sve moze (i preporuca) napraviti update na ovu novu verziju:
===========================================================
Najpametnije bi bilo napraviti backup slike (image) sadasnjeg OS-a i ako nesto podje po zlu vratite sadasnju sliku u roku od 10min.
evo ja vec sat vremena na novom updateu,sve radi,igre,steam,candy crush se nije vratio a prije sam ga jos deinstalirao,dosle su neke nove app,ali sam uspjesno deinstalirao i ne vracaju se...
sretan sam zbog jednog rijesenog problema.
windows nije prepoznavao sanDiskove USB-ove,pisalo bi nepoznat uredjaj,sada rade bez frke
Najvili su iz Microsofta to u vezi 3rd party apps i Policies:
So, if you did not want Candy Crush to be pushed to your operating system, you'd disable the policy to block that from happening.
The change prevents Windows 10 Pro users from enabling the policy to block third-party application installations or links.
Znam da Microsoft ne može svima udovoljiti, ali zar to nije malo glupo da se ne mogu obrisati 3rd party aplikacije? Još malo pa ću prije prijave u računalo morati pogledati reklamu od Konzuma.
Ja sam uklonio sve iz Windows PowerShell-a.
Ako neko moze da mi objasni. Skinuo sam Windows 10 ISO sa dreamspark-a, te instalirao bratu na laptop uz koristenje kljuca od Windows 7. Sve je uredno instaliralo i windows je aktiviran naravno. Medjutim, sada zelim da mu nadogradim na ovaj Anniversary update, te provjeravam kljuc koji je sada identican kljucu moje Education verzije sa DreamSpark-a. Kako je to moguce?
Imate u temi Windows 10 FAQ, klik na ovaj link How to remove all bundled apps in Windows 10.
Pokrenite Powershell kao admin, Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage i MSovih aplikacija vise nema.
Pošto je nas šaka pacijenata opsjednutih ljepotama Windows Phone platforme, navikla svakog dana pročitat svaku crticu sa omiljenog portala...sada sve što vas zanima o ovom ažuriranju, pratite na Windows Centralu. Sve je tu na jednom mjestu...svako par sati novi članak. Evo jedan od maloprije How to..
http://www.windowscentral.com/windows10-anniversary-update-common-problems-how-fix
jel ima negdje na ms sajtu official anniversary ISO download ili jos nista od toga? znaci ne MCT nego bas ISO download
vidim da prijasnji link ne radi
Skini u Trgovini aplikaciju MSPoweruser ,pokreni je i nađi tekst o skidanju ISO
jel ima negdje na ms sajtu official anniversary ISO download ili jos nista od toga? znaci ne MCT nego bas ISO download
vidim da prijasnji link ne radi
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO
Ljudi, zasto se zezate sa nekim tamo lijevim linkovima, kada imate Microsoftov Media Creation Tool gdje skinete ofišl ISO fajl .
Media Creation Tool - https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
hvala. linkovi rade upravo skidam
hvala. linkovi rade upravo skidam
Skidajte iz pouzdanih izvora. Nema se potrebe dalje traziti pored official ISO fajlova...
pricalo se da neke komande ne rade kada se ISO pravi preko MCT kao npr.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
[i klik na Enter].
Kad završi, restart.
Može se onda probati i sfc /scannow.
A ovo i je sluzbeni ISO na TenForumu jer ga vuce sa ms servera, jer je prije MS imao na TechBenchu link za gotovi ISO
pricalo se da neke komande ne rade kada se ISO pravi preko MCT kao npr.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
[i klik na Enter].
Kad završi, restart.
Može se onda probati i sfc /scannow.
A ovo i je sluzbeni ISO na TenForumu jer ga vuce sa ms servera, jer je prije MS imao na TechBenchu link za gotovi ISO
Nisam imao problema, a koristio sam obje komande.
Ljudi, zasto se zezate sa nekim tamo lijevim linkovima, kada imate Microsoftov Media Creation Tool gdje skinete ofišl ISO fajl .
Media Creation Tool - https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
zanimljivo kada kliknem na taj link u chromu(default browser) dobijem blank screen a u edge-u normalno link radi
Imam problem sa ekstenzijama na Edge browseru. Iste skinem na Windows Storeu i uspjesno instaliram, medjutim ne pojavljuju se u browseru.
Imam problem sa ekstenzijama na Edge browseru. Iste skinem na Windows Storeu i uspjesno instaliram, medjutim ne pojavljuju se u browseru.
Zato jer ti ih zapravo nije instalirao :-/
Pogledaj post od člana Marsu5. Meni je pomoglo, sad mi sve extenzije rade:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_store/unable-to-install-extension-for-microsoft-edge/68870e51-1fe7-4665-8c88-898c3abfc374?page=2
Zato jer ti ih zapravo nije instalirao :-/
Pogledaj post od člana Marsu5. Meni je pomoglo, sad mi sve extenzije rade:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_store/unable-to-install-extension-for-microsoft-edge/68870e51-1fe7-4665-8c88-898c3abfc374?page=2
Proradilo nakon restarta..
Izgleda da sve radi kako treba. Nisam neki pobornik Win 10, ali evo pisem iz Edge i sve super radi. :)
Kolio je vremensko razdoblje potrebno da se update preuzme?
Odnosno koliko je potrebno da se instalira nakon "restarta" računala?
Meni je preuzimalo jedno 5-10 min (na optici) + nekih 30min instalacije (uključujući 2-3 restarta).
Probao sam desni klik na aplikaciju -> Uninstall i brisanje preko PowerShella (kao administrator) i svejedno se opet vraćaju. Reinstalirao sam Steam, igre se skinu, ali se ne mogu instalirati niti pokrenuti.
Windows Defender me stalno maltretira da je pronađen virus, a kad uđem u njega pronađenih virusa nema na vidiku, ali ovaj problem zanemarite jer instaliram 3rd party antivirus.
Navodno nisam jedini sa svim tim problemima. Nekima je update zeznuo web preglednike, nekima Steam, a nekima ništa. To je valjda stvar sreće. Huh...
@sum_of_all_fears Pa nisi se valjda naljutio? Nemam ništa protiv tebe, dobar si ti čovjek.
Ja juce, nakon update-a, nisam mogao da instaliram niti jednu ekstenziju za Edge. Vratio sam se sa Recovery na prethodni build, pustio Disk clean up da pocisti nepotrebne fajlove sa HDD-a, i potom ponovio update. Nakon restarta sve radi kako treba. Kada ne znas sta ces "izadjes pa ponovo udjes" i sve bude OK - staro dobro pravilo.
Zanimljivo da je Tim Sweeny iz Epica pre ~7 dana izjavio kako MS pokušava da uništi Steam kroz buduće patcheve kojima će Steam aplikaciju lagano učiniti sve lošijom i sve neispravnijom.
Riješeni problemi. Nakon tipkanja onog u PowerShell (ponovno), sve se izbrisalo i nadam se da se više neće vratiti. Također, Steam je proradio nakon ponovnog skidanja igre. Pitanje je do kada će sve biti tako, vjerovatno do idućeg updatea.
Čudno nešto...
MCT mi je bez problema učitao USB i napravio bootabilbe winse sa prethodnim buildom od 1.8.2016 a sada sa ovim Anniversary buildom jednostavno ne prepoznaje moj USB ?!?
Probao sam ga formatirati 3x i raditi cak i NTFS ali ništa!
Downlodao sam onda .ISO pa ću sa Rufusom ili nekim drugim uraditi bootabilni USB
Stvarno mi nije jasno zasto nije prepoznao USB!
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)