Instaliranje Windowsa 7 na drugi hard

poruka: 12
|
čitano: 2.637
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Kad pokrenem inst. Windowsa 7 beta na drugi hard, koji mi služi kao neki pomoćni, tu su crtići za sina, itd, prikaže mi ovo "Windows cannot be installed to the disk. This computrs hardware may not support booting to this disk. Ensure that the disk,s controller is enabled in the BIOS menu."(vidi sliku).

Gledao sam BIOS i nevidim ništa takvo.

Vista mi je instalirana na drugom hardu, a sedmicu želim potpuni odvojiti, bios mi prepoznaje ovaj drugi hard, kao i sam komp, NTFS je, kaže da je healthy, ne kužim u ćemu je problem, zašto mi ne da ga instaliram na taj drugi hard ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2009 18:21 (Tramvajac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Instaliranje Windowsa 7 na drugi hard
nema slike...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo i slika i tekst, opravio sam, nije mi uspjelo iz prve soory......

16 godina
neaktivan

Je li ta particija na tom drugom disku primarna ili logička? Ako je logička, probaj ju prebaciti u primarnu sa, recimo, Paragon Partition Managerom.

17 godina

Tramvajac kaže...

Kad pokrenem inst. Windowsa 7 beta na drugi hard, koji mi služi kao neki pomoćni, tu su crtići za sina, itd, prikaže mi ovo "Windows cannot be installed to the disk. This computrs hardware may not support booting to this disk. Ensure that the disk,s controller is enabled in the BIOS menu."(vidi sliku).

Gledao sam BIOS i nevidim ništa takvo.

Vista mi je instalirana na drugom hardu, a sedmicu želim potpuni odvojiti, bios mi prepoznaje ovaj drugi hard, kao i sam komp, NTFS je, kaže da je healthy, ne kužim u ćemu je problem, zašto mi ne da ga instaliram na taj drugi hard ???

Koliko vidim ovaj PrintScreen si ulovio iz Windowsa,vjerojatno si onda i instalaciju pokrenuo iz istih,stavio sedmicu na DVD i tamo pokreni instalaciju.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Particija je primarna, Sedmica mi je na hardu, misliš da bih ju trebao snimiti na DVD, da bi to predstavljalo neku razliku za samu instalaciju ???

16 godina
neaktivan

Da, svakako sprži na DVD i onda u BIOS-u namjesti da ti se diže sa optičkog pogona sustav i onda bi se trebala pokrenuti instalacija.

16 godina
neaktivan

Narezi taj Win7 na DVD ,zatim restartuj komp,idi u BIOS,namesti da FIRST BOOT DEVICE bude CDROM ,drugi i treci stavi na disable,zatim stavi DVD u opticki drive,pritisni F10 (da sacuva podesavanja) ,kad te pita da li zelis da sacuvas klikni Y i ENTER... Nakon ovoga ce se komp restartovati i pokrenuti instalaciju 7-mice sa DVD-a koji si ubacio...Na ovaj nacin bi trebalo da uspes...
Srecno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kad budeš simao na dvd, stavi na brzinu 4x, jer može bit problema ako staviš na brže
17 godina

Uglavnom onesposobi/iskljuci ostale diskove dok ne prodje instalacija jer ti se moze desiti da je boot datoteka  jednom disku a Windowsi se pokrecu sa drugog.

Dobijes situaciju da je prvi disk boot a pokazuje na Windowse s drugog diska tako da ako prvi disk npr. formatiras ni drugi vise nece raditi.

Na ovaj nacin je svaki disk neovisan premda bi u ovom slucaju boot redoslijed trebao birati u BIOS-u,inace su sve instalacije nabrojane prilikom starta Windowsa,sve zavisi kako kome odgovara.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Fala dobri ljudi na savjetima, ali moja 7-mica kada ju spržim na DVD nije bootabilna, pa ništa od toga.

16 godina
neaktivan
Tramvajac kaže...

Fala dobri ljudi na savjetima, ali moja 7-mica kada ju spržim na DVD nije bootabilna, pa ništa od toga.

pa sprži bootabilni dvd.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice