Backup CD/DVD

poruka: 7
|
čitano: 2.271
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Backup CD/DVD

imam pitanje vezano za izradu backup cd-a ili dvd-a

konkretno me interesira slijedeće.

Dali je moguće i ako je s kojim softwareom napraviti backup windowsa ali tako da mi se dvd pretvori u instalacijski dvd u kojemu je sadržano sve što sam sam priredio.

recimo stavim windows, postavim updateove, software i sve što mi treba i onda od toga spržim dvd pa kad idući put instaliram sustav ne moram opet sve ponovno raditi... već sve imam gotovo.

nešto kao recimo oni piratski windowsi last xp i black xp.

kako to napraviti???

hvala

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Backup CD/DVD
hondo kaže...

imam pitanje vezano za izradu backup cd-a ili dvd-a

konkretno me interesira slijedeće.

Dali je moguće i ako je s kojim softwareom napraviti backup windowsa ali tako da mi se dvd pretvori u instalacijski dvd u kojemu je sadržano sve što sam sam priredio.

recimo stavim windows, postavim updateove, software i sve što mi treba i onda od toga spržim dvd pa kad idući put instaliram sustav ne moram opet sve ponovno raditi... već sve imam gotovo.

nešto kao recimo oni piratski windowsi last xp i black xp.

kako to napraviti???

hvala

ak sam te dobro skuzio mislim da ne
Ivan
16 godina

Ako pricas o backupu, onda Northon Ghost.....

16 godina
neaktivan
Backup CD/DVD

ajd ne pričaj gluposti. ako se ne razumiješ nemoj ništa ni pisat! (ovo je namjenjeno ivanu_1995)

---------

postoje 2 načina.

1. možeš napravit backup cijele sistemske particije i onda kad nešto zezneš samo to vratiš nazad

2. a možeš i da ti bude baš kao instalacija. ali za to ti treba nlite. pomoću njega možeš integrirat service packove, hotfixe itd. a možeš i neke programe, ali to nije baš sigurno. ja sam isprobavao na virtualboxu i znalo se desit da se usred instalacije windowsa pojavi bsod i onda neće dalje

vezano uz ovaj drugi način, ovo moraš pročitati: KLIK

ako nešto nije jasno pitaj...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 20:44 (jurluk).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

ajd ne pričaj gluposti. ako se ne razumiješ nemoj ništa ni pisat! (ovo je namjenjeno ivanu_1995)

---------

postoje 2 načina.

1. možeš napravit backup cijele sistemske particije i onda kad nešto zezneš samo to vratiš nazad

2. a možeš i da ti bude baš kao instalacija. ali za to ti treba nlite. pomoću njega možeš integrirat service packove, hotfixe itd. a možeš i neke programe, ali to nije baš sigurno. ja sam isprobavao na virtualboxu i znalo se desit da se usred instalacije windowsa pojavi bsod i onda neće dalje

ja sam reko, ak sam te dobro skuzio, mislio sam na nes posve drugo
Ivan
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

---------

postoje 2 načina.

za ovu prvu opciju..... ako se nešto sredi onda bi trebao svoj hard spojiti na neki drugi komp.. kako bi mogao snimiti
cd ili dvd na sistemsku particiju. jel tako??? jer koliko znam nemožeš dok je sistem dignut zbrisat sistem particiju....

a ovo drugo me zapravo više interesira ali da.. kako vidim rizičnije je.

pa što mi vi preporučate??

evo recimo sad sam uštimao sistem, stavio software i sve kako treba... ali za par mjeseci će se to sve poremetit, počet usporavati i onda čišćenju nikad kraja.

nisam pametan što napravit ali jednostavno mi se više neda svake godine sve ponovno dizati i osposobljavati. pukne mi cijeli jedan radni dan dok sredim sve kako je bilo.
www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan

prije nekoliko godina sam za backup xp-a koristio norton ghost il kak se vec zove ... neznam sad koja je verzija bila, mislim da je 2003 ?? nek mi neko pomogne..

backup nema normalnu proceduru nego baca racunalo u dos i sprema onako kako je instalirano na racunalu dakle ne samo windowse nego i sve instalirane programe

na drugu particiju ili disk.. ovisi kako prije napravite postavke kad nesto krene po zlu, rusenje gasenje djidje midje samo vratite natrag. no programe koje ste instalirali poslje kreiranja backup-a nece se vratiti.

ovo je jedini program koji bi koristio za takve stvari...but... placa se ... a nemogu ga nigdje vise naci za skinuti

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice