Pozdrav.Dakle imam eksterni HDD WD-green caviar 1TB.Problem je u tome što je slučajno ostao uključen u komp dok sam pokušao root-ati jedan mobitel i neznajući da je on tamo program mi je je rekao da je pronašao novi uređaj i da je root complete (rootanje završeno).Odjednom se disk ugasio i to je otprilike to...Na disku je mnogo važnih podataka i komp ga uspijeva prepoznati kroz HDD regenerator ali neznam što mi je činiti.Hvala unaprijed za svaku pomoć
Pomoć! Root-ao sam HDD
- poruka: 24
- |
- čitano: 3.134
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Format ne pomaže?
ne mogu ga očitati unutar windowsa...to je problem,pronalazi ga samo HDD regenerator kad ga bootam direktno sa USB-a
probaj sa linuksom
Ja imam plocicu od mog prjenosnog, 5V, sata na USB pa ako oces probat mozemo se zdogovoriti...
Mislis da je problem u pločici ?
Kao što kolega kaže, skini neku linux distru koja ima live cd (mozes ubuntu) stavi je na CD / USB i pogledaj jel ti onda prikazuje. A tada ako možeš pristupit podatcima, prekopiraj ih pa formatiraj,ako ne možeš pokušat neki file rescue (ako će uspijet)..
A imam backtrack4 pa cu probat sutra s njim...sad sam vec slab i sa zivcima
Mislis da je problem u pločici ?
Ako si ga rootao da, najvjerovatnije. Mozes probat izvadit van HDD i spojit ga na komp, ako to neradi tek onds probaj s linuxom. Ja ti mogu pomoc kako ga instalirat
Mozes pojasniti koji mob si pokusao i kojom metodom ?
probaj ovaj program
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
sučelje je dosta primitivno ali je program vrhunski. moguće da si syebo master file table.
dobro čitaj upute programa i pazi kaj radiš.. ja sam s tim programom vratio cijelu particiju sa 700GB podataka bez ijednog izgubljenog..
Naravno opet smo u problemima...Disk je radio i odjednom se opet ugasio i sada trenutno radi samo kada je direktno spojen u PC što me dovodi do zaključkka da je stvarno pločica otišla...
Naravno opet smo u problemima...Disk je radio i odjednom se opet ugasio i sada trenutno radi samo kada je direktno spojen u PC što me dovodi do zaključkka da je stvarno pločica otišla...
Daj nam detalje čime i kako si pokušao rootati, ovo mi zvuči zanimljivo xD
Ovo bi moglo pomoći : http://www.wdc.com/wdproducts/wdsmartwareupdate/firmware.asp?id=wdfMyPassport&os=WIN (ali prije napravi backup svega što ti je važno!!!!)
Mozeš probat rastavit plastiu, i izvuć HDD van i onda ga u komp direktno uštekat ;)
Eo otpocetka cu jer san zadnju poruku uređivao a orginal obrisao...dakle sa stranice xda developers sam skinio program za rootanje...ima ih milijun pa se ne sican tocno ali mislin da je eroot ili nesto na h..al nije bitno..ugl zbog usb prikljucka sa HDD-a (a koristio sam usb kablo od mobitela) on je prepoznao HDD kao mob i rootao ga...nevjerovatno ali istinito.Ugl kolega je spomenuo program test disk i ja sam zajednickim snagama linuxa i test diska uspio vratiti disk u zivot i radio je neko vrijeme ali se opet ugasio i moze mu se pristupiti samo kada je ustekan direktno u komp...tako da trenutno ne sluzi kao eksterni HDD vec kao obicni SATA HDD
Eo otpocetka cu jer san zadnju poruku uređivao a orginal obrisao...dakle sa stranice xda developers sam skinio program za rootanje...ima ih milijun pa se ne sican tocno ali mislin da je eroot ili nesto na h..al nije bitno..ugl zbog usb prikljucka sa HDD-a (a koristio sam usb kablo od mobitela) on je prepoznao HDD kao mob i rootao ga...nevjerovatno ali istinito.Ugl kolega je spomenuo program test disk i ja sam zajednickim snagama linuxa i test diska uspio vratiti disk u zivot i radio je neko vrijeme ali se opet ugasio i moze mu se pristupiti samo kada je ustekan direktno u komp...tako da trenutno ne sluzi kao eksterni HDD vec kao obicni SATA HDD
Jesi li pokusao sa onime što sam ti stavio link?
Ne al cu sad cim se komp oslobodi...
bitno je, mozda utvrdimo sta je program napravio. Koji je mobu pitanju ?
Galaxy s3 mini
Galaxy nexus
Sony xperia neo
Samsung galaxy 3
Galaxy s3
...svi uspjesno rootani...ali tada je pacijent bio s3 mini
Galaxy s3 mini
Galaxy nexus
Sony xperia neo
Samsung galaxy 3
Galaxy s3
...svi uspjesno rootani...ali tada je pacijent bio s3 mini
:) ili hdd
Pogledam bas sta si mogao skrkati.
Kakve to skripte prave kad nemaju detekciju jel hdd ili mob.
kako se hdd ponaša ne nekom drugom PC-u ?
Update nije uspio...a kako je uspio detektirat HDD umjesto moba nezz...vjerovatno jer je koristeno kablo od moba pa su se aktivirali driveri od moba ili tako nesto...a eto jedina dobra stvar je sto je moj PC sad dobio mali memory boost od 1Tb XD
Najveća tragedija od svega je to što sam mob imao u ruci i surfao po vejsbuku i kada je komp zazvonio da je pronašao uređaj bez razmišljanja sam samo kliknuo i pokrenuo proces...