Pozdrav
Riknula su mi 4 diska u devet mjeseci kao što tema kaže(2 samsunga f3 i dva ssd-a).
Zadnji koji mi je riknuo je bio mach extreme 80gb ssd .Neko veče igram bc2 i pojavi mi se plavi ekran.Restartam komp i kako je bio ahci mod pri očitavanju diska(ssd) ne pokaže mi ništa tj kaže da ga nema.Ugasim komp,izvučem sata kabal vratim ga nazad i on ponovo prepozna disk.skeniram sa hd tune i nadje mi brdo bad sectora.
Svaki disk koji je riknuo je pokazao bad sectore.Doduše podatke sa ova dva samsunga sam uspio spasiti ali sa oba ssd-a nisam.
Zanima me što ih uništava.Napajanje(koliko vidim to je najčsći uzrok ali moje napajanje je kvalitetno i novo(1god)),matična??
Može li matična uništavat diskove??
još da napomenem ,siguran sam da diskovi nisu mojom krivicom otišli jer pazim šta radim.
Jedino mi je prije tri tjedna par puta nestalo struje dok je komp bio upaljen(HEP).
Još nešto: NBVID mi je na 1.125 a ddr3 volatage na 1.75. Drugačije komp neće radit,mrzne se i štajaznam.Sasvim slučajno sam otkrio ako malo poveća voltaže da radi kao sisa
lp