Popravak tableta

poruka: 4
|
čitano: 4.642
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Popravak tableta

Dobio sam tablet koji je kad (ako) bi se upalio, većinom imao bijeli ekran sa tu i tamo nekom sjenom onoga što bi ustvari trebalo biti na ekranu (po tome sam zaključio da se normalno pali). I pošto ne znam puno o tabletima (i zbog nedostatka vremena) nisam se baš previše mučio oko toga (a i cijena tableta nije baš vrijedna muke bila xD). I tako je tablet preko noći ostavljen u automobilu (tu noć je vani bilo oko -10*C) kako ga ne bih zaboravio. Drugi dan je tablet predan mušteriji sa napomenom da tablet ne radi. Eto danas mušterija kaže da joj tablet radi i kako sam ja to rekao da ne radi.

Uglavnom,ako nečiji tablet ima gore navedene simptome pokušajte ga ohladiti pa javite ovdje rezultate,jel uopće moguće da je to riješilo problem?

Hvala.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 22:04 (zerocool12).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Popravak tableta

Nakon metode "popravka" pecnicom evo nove metode 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Popravak tableta
Hardwhelper!!! kaže...

Nakon metode "popravka" pecnicom evo nove metode 

Haha da, ovo me začudilo, jedina druga stvar koja mi pada na pamet jest da je ovom liku ispao pa možda proradio (u što sumnjam). xD

--------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina
Popravak tableta

-poznata je metoda 'fržider'.. (npr za HDD).. ali to je kao i pećnica, očajnički pokušaj i stvar sreće.

ukratko, lem zbog naprezanja (toplo-hladno) nakon nekog vremena popusti. Nebi bio problem prelemiti neki normalan dio (dovoljno velik) ali 90% kontakta cpu-ram-vga je takvih dimenzija da je to fizički teško (+ otkriti). Tad su te dvije metode, inače identične čoravoj koki, ono što možda pomogne.. bar kratkoročno.

edit: i zbog samog kontakata ili uvijanja materijala.. npr taj tablet je možda trebalo 'pigati'.. to je hlađenje možda obavilo i vratilo tablet u originalan oblik-kontakt.

-'pravi majstori' to ponekad koriste... pa poslovica drž vodu dok majstori odu dobije objašnjenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 22:50 (ihush).

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice