Oglašavanje na internetu

poruka: 17
|
čitano: 8.313
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

Da vas pitam, sve koji znaju, ima li neko dobro mjesto za oglašavanje (po mogućnosti besplatno)?

Pošto je jedan projekt od mene i mog frenda relativno nov, želimo (kada se napravi) da se pročuje za njega.

Gledali smo uzeti plaćene oglase, no iskreno, po našem iskustvu i iskustvu drugih, nitko ne klika na bannere i spozorirane članke, tj. takvih ljudi ima malo, a ne raspolažemo sa velikim budžetom.

Eto, ako imate nekakvu preporuku, slobodno ju recite.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

besplatno se mozes prijavit na web adresare (bug, net.hr, itd.), ostalo sve placas

posalji mi detalje projekta ako hoces na pp pa ako mi se svidi mogu malo pomoc oko reklamiranja :)

www.prijevodi-online.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

A kako bi nam ti to pomogao oko reklamiranja? (Mozes i na PP poslati, ako nije za javnost)

I u koje oglašavanje (da se potroši što manje novaca) bi bilo najbolje investirati?

Google AdWords, ili pak platiti oglas na Tportalu?

I na kojem bi forumu (osim bug foruma naravno) bilo najbolje postaviti temu o projektu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 19:22 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

Ili pak Etarget?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

Ne postoji univerzalni odgovor na tvoje pitanje. Marketinske kampanje ovise o puno faktora.

Sto reklamiras - prozivod, uslugu, nesto trece? Ciljano trziste? Regija? Budzet? Govorno podrucje? Stupanj interakcije sa korisnicima / socijalne mreze? Jel' vam bitan samo promet ili i "stvaranje" brenda? Itd itd...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

Reklamiramo uslugu. Hrvatsko govorno područje i ista regija. Bitan nam je promet, a prvo ćemo pustiti projekt da se malo "ukorijeni", pa ćemo onda otvoriti njegov offical Facebook page.

Zaokružimo budžet na negdje oko 2000 kn, s time da je najveća "ekstenzija" do 4000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 19:52 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Oglašavanje na internetu
TheGh0st kaže...

Reklamiramo uslugu. Hrvatsko govorno područje i ista regija. Bitan nam je promet, a prvo ćemo pustiti projekt da se malo "ukorijeni", pa ćemo onda otvoriti njegov offical Facebook page.

Zaokružimo budžet na negdje oko 2000 kn, s time da je najveća "ekstenzija" do 4000 kn.

Sa tako skromnim budzetom (skromnim za "ozbiljnije" projekte), mozes probati sa jako ciljanom (manji troskovi) adwords kampanjom - ogranici se na lokalnu regiju, lokalni jezik, tocno odredjeni (exact) pojmovi koji opisuju tvoju uslugu, limitirani bidovi i dnevni limit. Ako ides na banere, ciljaj na tocno odredjene sajtove - sajtove ciji promet odgovara profilu korisnika tvoje usluge. Za pocetak izbjegavaj sajtove "opce namjene" sa velikim prometom. Portal poput index dot hr moze "pojesti" 2000kn rotacije banera za dan ili dva, bez da dobijes previse ciljane publike.

Naravno, ne zaboravi na "besplatno" oglasavanje - tweeter account, fb page i slicno. I najbitnije - sam tvoj web site. Sto vise originalnog sadrzaja uz pravilnu strukturu, keywordse i SEO osnove, to vise prometa za tebe sa googla.

17 godina
neaktivan
Snyder kaže...

besplatno se mozes prijavit na web adresare (bug, net.hr, itd.), ostalo sve placas

posalji mi detalje projekta ako hoces na pp pa ako mi se svidi mogu malo pomoc oko reklamiranja :)

teško da bug ili net.hr mogu dati besplatni oglas.

;)

17 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

kao što je kolega napisao - google adwords sa jako ciljanim riječima.

morate uz to imati i samoprpomociju kroz facebook fan page i twitter account. naravno, web stranica mora biti max. optimizirana (seo)

17 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

Ili pak Etarget?

etarget nije dobro rješenje - dosta para a nikakva kontrola (u usporedbi sa adwordsima ili face social adsima)

17 godina
Oglašavanje na internetu

Xclaim .... mada je tamo problem što zakupljuješ riječi. Ne znam ima li tko više iskustva s time. Ja bio jednom davno isprobavao.

http://www.xclaim.hr/

http://www.Hedonist385.in
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

Nakon pregledavanja svih postova, odlučili smo.

Kada pustimo projekt, pustiti ćemo ga da "odstoji" 2-3 tjedna, da se procuje malo i da vidimo kako stojimo sa SEO-om (nas rang na Google-u).

Nakon ta 2-3 tjedna, launchamo Facebook stranicu i Tweeter account, i to pustimo isto da "odstoji" 2-3 tjedna, i onda, ako nam je potrebno oglašavanje, kupimo ga.

Bilo bi smiješno da projekt za koji nitko nije niti čuo ima svoj Facebook fan page i Tweeter account. Zato treba pustiti prvo, da se za ta 2-3 tjedna pročuje za projekt, pogledaju se kritike, i onda se tek ide korak dalje.

Mi barem mislimo da je to najbolja opcija, jer smo tako vidjeli i iskustva korisnika, znamo budućnost projekta (sudeći prema kritikama), i onda, ako se ljudima sviđa, za 2-3 tjedna otvorimo stranice.

Mislite li da je ovo dobra odluka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

najbolje je da u isto vrijeme pustitie i web stranicu i proizvod i facebook fan page i twitter. da sve krene u isto vrijeme.

google daje dosta vrijednosti društvenim mrežama pa je dobro njih imati na svojoj strani od početka.

osim toga odmah krenite i sa google+ stranicom, jer značlajno utječe na SEO i pagerank algoritam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

Nakon tvog posta, @sasa, odlučili smo da ćemo "delayati" sve fan pageove na rok od tjedan dana.

Čisto zbog toga da u prvih tjedan dana vidimo kritike, vidimo što drugi ljudi kažu, i da se za stranicu pročuje.

Ako kritike budu dobre, naravno da će biti i veći interes za projekt, pa će se i više ljudi pridružiti.

Ali, ako odmah sve izbacimo, može nam se dogoditi jedan veliki fail, jer ako su kritike negativne, sve uzalud.

Tako da prvo vidimo kritike, a nakon tjedan dana (što po nama nije puno), launchamo fan pageove, ako se ljudima sviđa (s time da cemo pri launchanju sitea napraviti sve optimizacije za SEO). 

Ako im se ne sviđa, prestajemo s projektom, i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oglašavanje na internetu

Sve ovisi o vrsti korisnika i njihovim zajedničkim sklonostima. Ako postoji neka stvar koju oni entuzijastično vole, onda FB oglašavanje ciljano prema toj stvari koju su lajkali. Ako hvataš ljude koji traže neku stvar, onda Google Adwords (search engines). Ako se okupljaju oko određenih siteova, onda Google Adwords (ciljanje na mrežu medija koji koriste adsense). To je generalno usmjerenje, a sad, efikasnost kampanje ovisi isključivo o tvojem umjeću planiranja, pisanja teksta i ciljanja keywordsa, analize rezultata, korigiranja itd...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 14:37 (Markic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako trebate pomoć oko ideja ili strategije javi se na DM ...

14 godina
neaktivan

Imam neki dojam da bu cijeli projekt bio veliki promašaj iz više razloga, SEO kampanju vam vijerovatno radi neko relativno neuk po tom pitanju (kolko vidim po postovima) Google uzima oko 200 parametar u rangiranje, a u detalje mi se zbilja neda sad ulazit. To kad vas Google penalizira radi lošeg odrađenog SEO područja ni vi je nečete moći nać na Googlu i potrošit ćete više para na to nego da ste u startu taj dio relativno dobro napravili tj. posvetili mu par dana posla. Što se marketinga tiće ima raznih oblika i opcija, al kolko vidim vi ni pola opcija nećete koristiti koje vas nekoštaju ni lipe, a masu stvari ste postavili krivo što se tiće marketinga i zbpog toga je to jedan veliki promašaj sa te strane.

Sa 4000kn se da finih stvari napraviti po pitanju marketinga što se tiće implementacije i integracije raznih tehnologija koje ne samo da će povečati SEO već će vršiti i marketinški dio posla za vas. No kao što su mudri ljudi rekli prije mene prvo treba imati kvalitetno napravljenu stranicu. Ne nužno stranicu napravljenu sa cifrom da boli glava da se to napraviti i za relativno sitne novce i relativno kvalitetan SEO na njoj, a paralelno sa radom stranice raditi na marketinškoj kampanji.

Pitanja i upite bi molio na PM.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice