Ok... imam jedan cudan problem, naime... primjetio sam vec duze vrijeme da dok mi je komp u idle-u, brzina procesora ne pada na minimum... radi se o i5 4670K procesoru i Asrock Z87 Extreme4 maticnoj, iako, mislim da sad to nije relevantno toliko.
Proc je klokan na 4,3GHz i windowsi ga drze cijelo vrijeme na toj brzini, iako je u BIOS-u sve podeseno kako treba, ukljucen je adaptive mode, C1E i svi ostali C stateovi su na adaptivu... kazem, radilo je prije... i odjednom stalno stoji gore... dok miruje ne zeli spustiti brzinu na 800 MHz... koliko je bilo prije.
Naravno, googlao sam ko lud, probao sve i svasta, ali rijesenje pronasao nisam, razno razni odgovori su bili da ukljucis balanced power plan a ne high performance i tu sam zapravo primjetio da mi nedostaju Min i Max state za brzinu procesora pod "Processor power management-om" (????)
Naravno, google je radio opet, probao sam sve i svasta, upisivanjem novih kljuceva u registry, razno razni batch programcici, ali... nista!
E sad... da li je netko imao slicnih problema i kako ih je rijesio, posto je ocito da ja to nikako ne uspijevam, a neda mi se ponovno instalirat windowse... btw, radi se o Windowsima 7 sa SP1.