Bolje kućište, a više temperature

poruka: 105
|
čitano: 15.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Bolje kućište, a više temperature
CyberDemonVZ kaže...

Pa od njega sam i uzeo kućište :D Trabao mi je odma uvaliti i novi cooler

Po meni tebi se je nešto dogodilo s hladnjakom procesora dok si to selio iz kućišta u kućište, ovaj Jetflo koji si stavio mora biti neki

bonus i samo još više pomoći u hlađenju procesora.

Probaj se još malo igrati s time, npr. makni ovaj vent. koji je otraga i makni jedan vent. s prednje strane, cilj bi trebao biti

naći najbolji kompromis između buke (očito ti je bitna) i temperatura.

Možda nije od lošega probati staviti još jedan vent. na hladnjak, složiti push-pull hlađenje, kasnije se malo poigrati s okretajima ventova.

ps. isto tako uzmi u obzir da je temperatura okoliša pala dosta u odnosu na par dana prije.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 12:28 (Valentin17).
16 godina
neaktivan

Evo i moj prijedlog: okretanje ventilatora  hladnjaka procesora da piri prema dolje, gornji vent okrenuti da piri prema unutra, vent kod hdd-ova da piri prema van, grafu spustiti na donji slot (ako je isti pcie). Dodati vent koji piri u nutra (podići tlak u kučištu...)

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Mac_os kaže...

Evo i moj prijedlog: okretanje ventilatora  hladnjaka procesora da piri prema dolje, gornji vent okrenuti da piri prema unutra, vent kod hdd-ova da piri prema van, grafu spustiti na donji slot (ako je isti pcie). Dodati vent koji piri u nutra (podići tlak u kučištu...)

Hvala na prijedlogu!

Sve sad kasnije, što nisam odradio odma, mi je prilično... teško.

Ne mogu raditi oko kompa kad su mi klinci budni, a idu spavati sve kasnije...

Tak da bi trebao ići ovo sve raditi u noći oko 9-10.. možda nekoliko sati (ili dana) posla, poslije svake promjene pola sata testiranja... i to sve za koji stupanj.

Odlučio sam se nabaviti novi hladnjak. Pa ću onda morati to odraditi :D

I jedna interesantna stvar. Kućište mi je JAKO toplo prilikom igranja ili benchmarka. A od gore imam dva hladnjaka. Kao da ga ne grije topli zrak (jer očito odma izađe van) nego jedna od komponenti blizu samog metala kućišta. A ne mogu otkriti što, jer je toplo i sa strane i od gore.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
Toplo kučište je znak da ne izbacuje dovoljno toplog zraka van. Definitivno moraš povečati brzinu ventilatora (onda se pozdravi sa tišinom), ili više ventilatora na manjoj brzini ovisi koliko ih podržava kučište (2 za upuhivanje i 2 za izbacivanje zraka van). Definitivno je vent od procesora bezveze položen, trebao bi stajati bočno i da piri u smjeru u kojem se kreće zrak od gornjeg venta...
13 godina

2 venta na min okretajima nisu dovoljna da izbace topli zrak van? Moram priznati da sam iznenađen :)

Imam mogućnost 3 komada 14cm na ulazu i 3 takva na izlazu.

Sutra ću još jednog staviti na izlaz.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina

Radim testiranja. Uskoro stiže novi hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Cyber, ako ti je temperatura s otvorenim kućištem niža nego s zatvorenim nešto gadno ne štima s cirkulacijom unutra. To ne bi smjelo biti. Blokira li ti nešto zrak, kao da pravi komore u kućištu?

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Cyber, ako ti je temperatura s otvorenim kućištem niža nego s zatvorenim nešto gadno ne štima s cirkulacijom unutra. To ne bi smjelo biti. Blokira li ti nešto zrak, kao da pravi komore u kućištu?

Grafička, nema što drugo.

Dva naprijed, jedan gore, jedan iza:

17 godina

Imam glupu ideju; ventilator izmedu graficke i prostora za citace, koji bi zrak iz donjeg dijela gurao gore. Probaj ga onako staviti da je samo naslonjen. Kuzis. Kao da ti fali gore zraka zbog velicine kucista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj glavni upuh zamjeniti s jetflo, radi vece protocnost, mozda pomogne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Probaj glavni upuh zamjeniti s jetflo, radi vece protocnost, mozda pomogne.

Uskoro stiže cooler, onda ću se igrati :D

Imam i jedno pitanje, JetFlo nema standarda mjesta za kopče

JetFlo JetFlo

JetFlo JetFlo

Standardna rupa Standardna rupa

pa sam ga vezao špagom za hladnjak!

Na koji način se to inače rješava?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 15:20 (CyberDemonVZ).
16 godina

Nikoji, iman ifx-14 i jetflo. Jedino ako ćeš rizat pilicon taj komad.

Kanter PROO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RePlaY kaže...

Kak ti imaš spojeno?

17 godina

Meni JetFloe drže obični nosači za ventilatore što su došli uz hladnjak - kao bilo koji drugi vent. Mislim, rupe su na standardnim mjestima kao kod svih 120mm ventilatora.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Meni JetFloe drže obični nosači za ventilatore što su došli uz hladnjak - kao bilo koji drugi vent. Mislim, rupe su na standardnim mjestima kao kod svih 120mm ventilatora.

Zadnja dva coolera koja sam slagao su imali one metalne nosače koji drže ventilator na "prvu" rupu, kako je poslikano na slici gore.

Tako da ne mogu gore staviti jet flo

17 godina

Probao s plastičnim vezicama za jednokratnu uporabu (zp ties)?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Probao s plastičnim vezicama za jednokratnu uporabu (zp ties)?

Normalno da svi DIY načini rade.

Mene zanima kakve to ti kopče imaš da ti ide na JetFlo. Moram ih onda i ja nabaviti!

17 godina

Pa, ja imam one što dođu uz LC-CC-120 hladnjak, Pogledaj moj unboxing, trebale bi se vidjeti te žice/nosači.

13 godina
191x7 kaže...

Pa, ja imam one što dođu uz LC-CC-120 hladnjak, Pogledaj moj unboxing, trebale bi se vidjeti te žice/nosači.

E to! :D

13 godina

Novi rezultati:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Što si napravio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Što si napravio?

Ništa, samo sam testirao

16 godina
CyberDemonVZ kaže...
RePlaY kaže...

Kak ti imaš spojeno?

Jetflo mi je na kučištu za ispuh, na hladnjaku mi je drugi vent.

Kanter PROO
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
191x7 kaže...

Što si napravio?

Ništa, samo sam testirao

Testiraj dok još možeš, dok još studiraš, proći će i to "đačko" doba pa nećeš više stizati testirati takve stvari.

Evo ja već godinama nisam ništa testirao. Ostario sam.

16 godina
neaktivan
Čini li se to meni da ti na gornjoj strani kućišta imaš mjesta za još 2 ventilatora?? Ako je tako odmah ubaci 2 sa regulacijom vrtnje (ili preko matične ili sa dodatnim potenciometrom) i stavi da pire prema van (prema gore), ostale da pire prema unutra.. Vidi sam, testiraj..
16 godina
neaktivan
Istina, imam Thermaltake-ov regulator brzine ventilatora popravio senzor temperature i nikako namontirati...Privremeno riješio skidanjem bočne stranice kompa....
13 godina
Mac_os kaže...
Čini li se to meni da ti na gornjoj strani kućišta imaš mjesta za još 2 ventilatora?? Ako je tako odmah ubaci 2 sa regulacijom vrtnje (ili preko matične ili sa dodatnim potenciometrom) i stavi da pire prema van (prema gore), ostale da pire prema unutra.. Vidi sam, testiraj..

Stavio sam gore, naravno, to je bio prvi savjet u temi :)

ALI...

Upravo mi je stigao novi cooler (blaženi Tisak, radi i nedjeljom )

MAKNUO sam taj gornji ventilator (jer sam stražnji stavio na hladnjak a gornji iza), upravo testiram, i temperature su BEZ tog ventilatora NIŽE za 13 stupnjeva!

Imam cijeli dan za testiranje, javit ću rezultate.

P.S. premjestio sam sve ventilatore, DODAO još jedan na kućište i sve ukupno je 13 stupnjeva hladije i TIŠE nego prije

17 godina

Nego, CDVZ, što bi ti napravio u mom slučaju?

Define R5 (dođe s 2 140mm fractal ventilatora), 2 CM Jetflo, 1 LC ventilator s LC-CC-120 hladnjaka, 1 MS 1000rpm tihi vent.

Hladnjak je LC-CC-120. Grafa R9 380X. Sve ostalo je, naravno, pod Moj PC.

Ploča ima regulaciju brzine na svim fan headerima, ali samo CPU može ići od 20% dok ostali idu od 40%.

Kućište dolazi s fan controlerom za 3 ventilatora. Imam produžn ih i razdjelnika za fan konektore.

Trenutno su mi oba JetFlo na hladnjaku u push-pull. Naprijed jedan Fractal i LC, nazad jedan Fractal. I to je sve.

Da ubacim MS gore za ispuh?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Nego, CDVZ, što bi ti napravio u mom slučaju?

Define R5 (dođe s 2 140mm fractal ventilatora), 2 CM Jetflo, 1 LC ventilator s LC-CC-120 hladnjaka, 1 MS 1000rpm tihi vent.

Hladnjak je LC-CC-120. Grafa R9 380X. Sve ostalo je, naravno, pod Moj PC.

Ploča ima regulaciju brzine na svim fan headerima, ali samo CPU može ići od 20% dok ostali idu od 40%.

Kućište dolazi s fan controlerom za 3 ventilatora. Imam produžn ih i razdjelnika za fan konektore.

Trenutno su mi oba JetFlo na hladnjaku u push-pull. Naprijed jedan Fractal i LC, nazad jedan Fractal. I to je sve.

Da ubacim MS gore za ispuh?

Hehe, upravo se i ja mučim s tim pitanjima.

Naravno, "najbolje" bi stavio na cooler, a to su očito CoolerMasteri.

Na istu stranu bi pokušao staviti isti model (čisto zbog vizualnog dojma, ali i moguće različite brzine vrtnje, pa samim time i interferencije)

Ali kod tebe bi to bila OGROMNA razlika, naprijed dva 140mm, a iza jedan 120. Pa si vjerojatno napravio najbolju opciju.

I sad ću dalje testirati. Ako temperature neće biti visoke (više za 2-3 stupnja), također ću ostati bez gornjeg ventilatora. Ipak radije odaberem tišinu nego 2-3 stupnja hladnije kućište.

Tako da sve izgleda da bi napravio potpuno isto kao ti.

13 godina

Ovo se dogodilo poslije slaganja novog coolera :D

Ko može pogoditi kaj je bilo?

(BSOD slika je s interneta, ne mogu se sjetiti koja je greška bila, al mislim da je ta)

BSOD BSOD
Dump+Check Dump+Check
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 14:17 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice