Koju licencu odabrati?

poruka: 3
|
čitano: 1.843
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koju licencu (otvorenu/slobodnu) odabrati?

Napisao sam neki program čiji bih kod želio učiniti javno dostupnim.

Program se oslanja na biblioteku koja je objavljena s MPL 1.1 licencom, bez dodatnih alternativnih opcija.

Želio bih da moj program privuče zainteresirane programere i da se dalje razvija kao slobodan softver, ali da ja ili bilo tko drugi u bilo kom trenutku može iskoristiti tako stvoreni kod za pokretanje deriviranog komercijalnog proizvoda bez ograničenja da se naknadno stvoreni kod mora javno objaviti.

Dakle, koju licencu da odaberem?

Razmišljao sam da nastavim s MPL 1.1, ili sa MPL 1.1. s izjavom da se alternativno može primjenjivati LGPL.

Ili da idem sa LGPL, ako je kompatibilno s MPL 1.1. Naime, pročitao sam da GPL i MPL nisu kompatibilni, ne znam da li se to odnosi i na LGPL?

Ili da jednostavno izbacim copyright i objavim bez ikakve licence?

0 0 hvala 0
17 godina
Koju licencu odabrati?

Da ne otvaram temu, postavit ću pitanje u ovoj iako je već stara.

Kakva je to BSD licenca? Vidim da ju Foobar2000 koristi pa me konkretno zanima može li se on koristiti u kafiću za puštanje glazbe?

U jednoj sličnoj temi su mi rekli da je i Winamp također moguće koristiti u kafiću (free verzija).

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koju licencu odabrati?

Foobar 2000:

"foobar2000 is an advanced freeware audio player for the Windows platform."

BSD licenca ima veze sa redistribucijom softvera, modifikacijom istoga, kao i koristenjem djelova programskog kôda u drugim projektima. Nigdje se u toj licenci ne spominje placanje za koristenje softvera, uostalom provjeri i sâm:

http://en.wikipedia.org/wiki/BSD_licenses#4-clause_license_.28original_.22BSD_License.22.29

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice