Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom zaključana tema

poruka: 87
|
čitano: 9.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom

Eto, zbunjen sam. Do nedavno sam bio uvjeren da su Intelovi Core2Duo procesori u potpunosti nadmoćniji nad AMDovim. No vidim da u preporučene konfiguracije svi gurate Phenome X3 i X4.

Pa sad mi nije jasno, C2D imaju vise cash memorije, po taktu su tu negdje, a AMDovi su bolji jedino u broju jezgri. X3 ima samo jednu. A navodno jos niti jedan program/igra ne zna kaj da radi s više procesora, samo im se čude i koriste jedan.

Recimo, nasao sam neki test di je E8500 za 25% u prosjeku bolji od X3 720 u igrama i obradi videa i zvuka. A vi i dalje bubate Phenome.

Meni treba proc do 1000 kuna.

Koristio bi ga za: Diablo 3, NFSovi, Sims 3, MW2, Adobe paket, surfanje, AutoCAD. 70/30% vremena u korist igre.

Pojačavao bi ga za 3 god.

Stavito bi gore karticu 4870 ili jaču, 1GB sigurno.

Pa eto, dali Intel ili AMD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom

U svakom slucaju ak mislis nadograđivat uzmi phenoma, 775 socket je proslost.

ako imate pitanja u vezi privatnih torrent trackera, tu sam!
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom

Pod pojačavanje sam mislio da kompletni komp nebi dirao min 3 godine.

16 godina
neaktivan

Socket LGA775 polako odlazi u prošlost,te računalo ne bi mogao nadograditi ni za godinu dana,kamoli za tri.Intel je već izbacio i5/i7 procesore,a relativno ubrzo dolaze i i3/i9 obitelji.Koliko ja znam AMD ne planira nikakvu novu seriju socketa.AM2/AM2+ platforme su međusobno kompatibilne,kao i AM2+ sa AM3.Ako se ne varam,AMD puno manje troši u usporedbi sa C2D.Od ostalih "prednosti"mogu napomenuti da Phenomu od 3 jezgre lako otlkučaš četvrtu,ako imaš sreće,a Athlon od 4 jezgre se lako da clockati na više.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
17 godina

Amd komp normalno a od procesora do 1000 kn imas fin izbor recimo u ADM a kao bestbuy je sigurno Athlon II X4 620 2.6 ghz kojeg mozes kloknut bez problema na 3.0 ghz i miran si onda!Cool

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
RE: procesor do 1000 kuna C2D ili Phenom
the_dammed kaže...

Recimo, nasao sam neki test di je E8500 za 25% u prosjeku bolji od X3 720 u igrama i obradi videa i zvuka. A vi i dalje bubate Phenome.

Najjeftiniji E8500 košta 1293 kune, a Phenom II X3 720 930 kuna. Ukoliko kupiš E8500 umjesto Phenoma 720, dobiješ 25% bolje performanse, ali za 40% više novca.

Χλεβίανα
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 13:28 (klimama).
17 godina

Phenom II x2 550 -> 712kn         3,1GHz Black edition

Athlon II x4 620 -> 707kn            2,6Ghz

Phenom II x3 720 -> 930kn         2,8GHz Black edition

Svi imaju nešto za otključavanje kod x2 je to dvije dodatne jezgre i l3 kao i l2 cache, kod athlona II neki primjerci su deneb jezgre pa im se da otključat 6MB l3 cache-a, kod x3 720 jedna jezgra sa 512kB l2 cache-a

Teška odluka bome...

Eh da x2 550 i x3 720 imaju otključan množitelj(black edition), ali kod x4 athlona je jedino sigurno da imaš 4 jezgre.

Osobno imam phenom II x3 720, da mu se otključat 4.-a jezgra kako tako stabilna, sada sa novim biosom neželi biti stabilna iznad 3,2GHz. 3,6GHz max stabilno sa 3 jezgre, mislim islo bi i na 3,8,ali matična nije baš nešto i nemam baš dobar cooler. Mogu reći da sve igrice vrti bez problema na 1680x1050, zakon je što ima otključan množitelj. Za 1sec sa 2,8 na 3,6 ga clockas to je povećanje od 800MHz.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 13:33 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Socket LGA775 polako odlazi u prošlost,te računalo ne bi mogao nadograditi ni za godinu dana,kamoli za tri.Intel je već izbacio i5/i7 procesore,a relativno ubrzo dolaze i i3/i9 obitelji.Koliko ja znam AMD ne planira nikakvu novu seriju socketa.AM2/AM2+ platforme su međusobno kompatibilne,kao i AM2+ sa AM3.Ako se ne varam,AMD puno manje troši u usporedbi sa C2D.Od ostalih "prednosti"mogu napomenuti da Phenomu od 3 jezgre lako otlkučaš četvrtu,ako imaš sreće,a Athlon od 4 jezgre se lako da clockati na više.

AMD-eovi procesori puno više troše.

15 godina
neaktivan

Ja bih bez razmišljanja išao na AMD Athlon II X4 620. pogledao sam tonu recenzija i testova i procesor se, bez imalo kompleksa, može mjeriti sa svojom duplo skupljom "braćom" (Phenom II), pogotovo ako ga namjeravaš OC-at.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
warhed kaže...
dncrmt kaže...

slažem se, amd-ovi puno više troše isto je i sa grafama. A slažem se da socket 775 polako odlazi u prošlost. Ako si ograničen novcima, idi na amd. Ako možeš izdvojiti više novaca, idi na intel i5. Meni se trenutno više sviđa što amd ne mijenja sockete. Kod intela mi se sviđa snaga. Uvijek sam imao intela ali volim i amd-a i radim i na jednom i na drugom. Svaki ima svoje prednosti i mane. U biti, svi su dobri dok rade.

magog
17 godina
warhed kaže...
dncrmt kaže...

magog kaže...
warhed kaže...
dncrmt kaže...

slažem se, amd-ovi puno više troše isto je i sa grafama. A slažem se da socket 775 polako odlazi u prošlost. Ako si ograničen novcima, idi na amd. Ako možeš izdvojiti više novaca, idi na intel i5. Meni se trenutno više sviđa što amd ne mijenja sockete. Kod intela mi se sviđa snaga. Uvijek sam imao intela ali volim i amd-a i radim i na jednom i na drugom. Svaki ima svoje prednosti i mane. U biti, svi su dobri dok rade.

Nebih rekao da grafičke puno više troše, kao i procesori. 20-30W tko mari za to, jeste našli manu ,a nitko za tako malo ni nemari kada svi imaju nabrijane corsaire VX450,HX450,VX550, HX620, TX650 itd. koji mogu pogonit dvije grafičke koje puno troše i procesor koji puno troši i još sve oc-aju.

VX550 vrti dvije hd4870 i quada bez problema.

17 godina
warhed kaže...

AMD-ovi procesori troše nešto više od Intelovih, ali ne toliko koliko se obično misli. Problem je u tome što AMD i Intel računaju potrošnju, odnosno TDP procesora na različite načine. Intel prikazuje stvarnu potrošnju u realnim uvjetima, pa ako za Intelov procesor piše da troši 65W ili 130W, onda on toliko uistinu i troši.

AMD, s druge strane, prikazuje maksimalnu moguću potrošnju procesora koju se teško može postići u uobičajenom, stvarnom korištenju računala. Ukoliko za AMD-ov procesor piše da ima TDP 125W, tada on po Intelovom načinu mjerenja ima ustvari TDP 110W. AMD-ovi procesori koji imaju TDP 65W obično troše manje od 60W.

AMD's TDP and ACP controversies - The real truth 

Χλεβίανα
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 13:57 (klimama).
15 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Eto, zbunjen sam. Do nedavno sam bio uvjeren da su Intelovi Core2Duo procesori u potpunosti nadmoćniji nad AMDovim. No vidim da u preporučene konfiguracije svi gurate Phenome X3 i X4.

Pa sad mi nije jasno, C2D imaju vise cash memorije, po taktu su tu negdje, a AMDovi su bolji jedino u broju jezgri. X3 ima samo jednu. A navodno jos niti jedan program/igra ne zna kaj da radi s više procesora, samo im se čude i koriste jedan.

Meni treba proc do 1000 kuna.

Koristio bi ga za: Diablo 3, NFSovi, Sims 3, MW2, Adobe paket, surfanje, AutoCAD. 70/30% vremena u korist igre.

Pojačavao bi ga za 3 god.

Stavito bi gore karticu 4870 ili jaču, 1GB sigurno.

Pa eto, dali Intel ili AMD?

Svi guraju Amd-ove procesore zato sta su jeftiniji,a po performansama su tu negdi sa intelon,a radi se ovde od jednoj drugoj stvari,a to je "koliko para toliko muzike",intelova kvaliteta i vrijednost se nemože usporedit sa ni jednin Amdom naravno ima i dobrih Amd procesora nekazen da su losi,al kad je kvaliteta u pitanju onda Intel nema zamjerke.

duje kapitanović
16 godina

Uzmi nekakvog Phenoma II. Neces pozalit. Nemoj mislit da je tu neka velika razlika, Intelova prednost svodi se na par slicica u sekundi u igricama i par 10aka sekundi u ekstrahiranju podataka.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cappy kaže...

Svi guraju Amd-ove procesore zato sta su jeftiniji,a po performansama su tu negdi sa intelon,a radi se ovde od jednoj drugoj stvari,a to je "koliko para toliko muzike",intelova kvaliteta i vrijednost se nemože usporedit sa ni jednin Amdom naravno ima i dobrih Amd procesora nekazen da su losi,al kad je kvaliteta u pitanju onda Intel nema zamjerke.

kvaliteta? kakva kvaliteta? amd athlon 2500+ vrtim skoro pet godina overklokan. ne razumijem šta misliš pod kvalitetu, odleme se pinovi ili šta ..

15 godina
neaktivan

Govorite o overclockanju, ali ja to nebi nikako radio, jer mi je bitna garancija. Ne samo kod kompa, nego kod svega, takav sam tip. :) Tako da govorimo o performansama po defaultu.

Vidim da u biti, ako nebi OC nista, da mi dode na isto. Veći cash tuče više jezgri i obrnunto? Sve je to tu negdje...

Mozda AMD jer cu imati ATi karticu? Ili ni to nema veze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
klimama kaže...
the_dammed kaže...

Najjeftiniji E8500 košta 1293 kune, a Phenom II X3 720 930 kuna. Ukoliko kupiš E8500 umjesto Phenoma 720, dobiješ 25% bolje performanse, ali za 40% više novca.

Zavisi,u igrama ga odere 720 ko beba zvečku,tako da pričaš gluposti. Jedino ako si mislio otkodiravanje videa ili sl....a onda dolazimo na stvar jedne jezgre više itd :)

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan
cappy kaže...

E,kolko ti godina imaš? Kako ti osjetiš kvalitetu čipa koji je zatvoren u kučištu,nakalemljen s sivom pastim i hermetički pričepljen hladnjakom od kojih 75 deka do kile? Ktome i radi i radi brže od tog kvalitetnijeg Intela?

Forum je pun nedo*ebanih slinavaca koji spamaju gluposti iz sata u sat....

16 godina
protjeran

Ja ne bih predlozio 1. seriju amd-ovih 4 jezgrenih procova jer znam puno ljudi kojima se taj proc jako brzo kvario radije idi na Phantom 2

Live for nothing or die for something///I fuck your mama vote for Obama
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 15:02 (Perkan777).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
troublemaker kaže...
klimama kaže...
the_dammed kaže...

Zavisi,u igrama ga odere 720 ko beba zvečku,tako da pričaš gluposti. Jedino ako si mislio otkodiravanje videa ili sl....a onda dolazimo na stvar jedne jezgre više itd :)

Troublemaker kaže da je našao test u kojem je e8500 bolji od Phenoma 720 za 25%.

Ja kažem da tih 25% više dobije za 40% više kuna - na koji način ja pričam gluposti?

Χλεβίανα
16 godina
neaktivan
klimama kaže...
troublemaker kaže...
klimama kaže...
the_dammed kaže...

Troublemaker kaže da je našao test u kojem je e8500 bolji od Phenoma 720 za 25%.

Ja kažem da tih 25% više dobije za 40% više kuna - na koji način ja pričam gluposti?

Sorry,mislio sma da si ti to pisao.... rano jutro,oći krmeljave ;)

15 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Ja ne bih predlozio 1. seriju amd-ovih 4 jezgrenih procova jer znam puno ljudi kojima se taj proc jako brzo kvario radije idi na Phantom 2

Nije phantom II nego je phenom II ...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina

Onda je za tebe x2 550, on bi trebao imat najbolje performanse zbog 3,1GHz, ali nepiše mu se dobro u budućnosti.

X3 720 bi ja onda uzeo, i budeš ga overclockao barem na 3,2GHz nepričaj gluposti da nećeš ocat black edition procesor. Mi ćemo ti sve reći, nemožeš nista shebat, a dobit ćeš koji fps i iskoristit grafičku više.

Barem 3,4GHz.

Uđeš u bios, nađeš množitelj staviš ga 17x, napon na 1,35V, pritisneš F10 , stisneš z(y) i enter. Voila evo 3,4Ghz

Jel to tako teško?

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I kaj je najgore radi ko violina,nece se skurit,i da se skuri tko ce to znat? :)

15 godina
neaktivan

Jeli treba biti neka bolja MBO za overclockanje?

17 godina
the_dammed kaže...

Jeli treba biti neka bolja MBO za overclockanje?

Imao sam 770-ds3 rev2.0 ista kao 770-ud3, 3,4 bez problem ide, kao i 3,6. Na gigabyte-ici mi je trebalo manje napona za isti takt nego na asrockici.

Sada stvarno razmišljam o tome da prodam ovu asrockicu i da si uzmem neku gigabyte-icu s nadoplatom ofc.

16 godina
neaktivan

Ja sada bas mislim uzimati isto kaj i autor threada - znaci kompjuter koji mislim kupit sada i ne dirati iduce 2-3 godine.

Stoga gledam da u iduce tri godine imam sto veci broj komponenti koje ce biti moguce mijenjati i nadograđivati. Mislim ga koristiti isto za casual gaming, znaci ne ocekujem da cu vrtit Crysis u full HDu sa 4xAA, ali ocekujem full HD sa AA u vecini mainstream igara, npr Fife, NFS i sl. i naravno apsolutno ugodan rad u Windowsima.

Odlucio sam se na slijedece:

682kn:

Asrock P45X3 Deluxe - Intel P45 + Intel ICH10, ATX, FSB2000, Dual Channel 4xDDR3 - 1600, Gigabit LAN 10/100/1000, HD 8 channel (ALC888), ATI CrossFire 2x PCI-X 2.0 x16,3x PCI Express x1, PCI x2, 6x SATA2, 1x eSATA2 (1x ATA133 IDE), 7x USB 2.0 ports on board, 4x additional USB 2.0 via header, FireWire IEEE1394

1140kn:

Procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache, FSB 1333, box, 3 god. Jamstva, 45nm

3x235kn:

DDR3 1GB PC12800 (1600 MHz) OCZ, platinum series

Još se dvoumim koji GPU ali 75% sam blizu da uzmem GTx285 za 2250kn.

Po meni ovaj E8400 će prešit svakog Phenoma, Athlona ili kaj god u bilo kojoj igri koju mislim igrat. Dvije jezgre sasvim dosta. Ove dvije su pre pre brze i na stocku, a moze se clockat najmanje do 4Ghz. Ima sasvim dosta cachea za svoje 2 jezgre. Ne bi ni slucajno uzimao nekog C2Quad koji ima isto toliko cachea, isto košta ali je sporiji.

Imam DDR3 - kupujem memoriju koja ce i za 3 godine biti respektabilna. U memorijskoj preshit Athlone sa DDR2. Neka me neko ispravi ako grijesim. Također, memorijski kontroler je tu na matičnoj, ne na procesoru.

To dvoje zajedno cine provjerenu, nahvaljena i pouzdana tehnologija i znam sto kupujem i ne moram se kockati i 'mozda imati sreće'.

Po pitanju prosirivosti, nemam neku perspektivu jer - rekao sam vec da nikad ne bi kupovao core2quad! Ali ovaj sustav leti, ispravite me ako grijesim. Bilo kada mogu kupit neku jeftinu graficku za njega, uzet ovu 285icu, kupit jos jednu i prijeci na i7 ili kaj vec. I ostaje mi jedna sasvim respektabilna kanta.

E da, na onim AMDovima nikad nebi mogao imati nvidijin SLI jedino crossfire. I opcenito AMDi nisu dovoljno mocni da gone dvije graficke. Ovaj 8500 bi sa DDR3 bi mogao ja mislim goniti 2x4890.. ali ne kupuju mi se te jer mi se vise svidja ideja da poslje dokupim jednu 285icu nego da mi ostanu dvije atijevke. Cekat novu n vidiu? Onda mogu cekat i da kupim i7..

E, da..edit: za 2 god mogu uzet i7 neki za jeftino i kupit jos dvije 285ice besplatno i napravit 3SLI :D :D

Ma ovaj e8500 s tim ddr3 je sweet spot trenutne ponude. Bas zato jer bi u win raru wordu i windowsima od novih amd-ova ucinio smijuriju. Ispravite me ako grijesim.

PS/Disclaimer: ja sam naravno svjestan da na onu maticnu ne mogu stavit i7.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:22 (haki).

0 2 hvala 0
17 godina

Koji noob

Jako će ti dualac 3 god trajat haha

GTX285 pokraj hd5850 koji lik...

No comment

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:28 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@hyperion ako je taj amd phanboyski post bio upucen meni, onda bi please volio vidjeti koji ce to novi amd pobijedit intela clock for clock

i nadalje, jako ce ti bilo koji od ovih danasljih amdova makar koliko corea imali trajat 3 god. trajat ce ti koliko ti traje i graficka. i ne moras se nadat nekom sli-u. a kaj ja znam, razlika od 285 do novog 5xxx radeona je nekih +350kn za ati pa mozda se odlucim i za atija, bas me briga. ali to nije uopce poanta. poanta je da za casual gaming ti ni ne treba 4 jezgre nit ce ti trebat u iduce 2 godine. i stoga moj e8400 shije. a ti mi objasni drugacije ili ostani phanboy.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:32 (haki).
16 godina
neaktivan
haki kaže...

@hyperion ako je taj amd phanboyski post bio upucen meni, onda bi please volio vidjeti koji ce to novi amd pobijedit intela clock for clock

Ko prvo,nije fanboy nego je realno da u igrama X3 serija apsolvira E8XXX seriju? Nevjeruješ? ajmo,pravac sobitza i gledaj šta najslabiji 710 radi toj seriji. Onda dođi do testa u igri GTR.....di se doslovno "srebrenica" događa nad Intelovim dvojezgrenim procesorima.

http://sobitza.com/portal/content/view/730/32/1/8/

I još neš,pored nove i5 serije i svega ti ideš na 775 socket koji izlazi iz uporabe.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 19:37 (troublemaker).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice