LAN(UTP) kabel dužine - pomoć!!!

poruka: 11
|
čitano: 18.184
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo prvo da pozdravim sve koji čitaju ovo..

PitanjA za profiće ovdje koji znaju kaj pričaju je...1) JEL IMA GDJE ZA KUPITI ILI NARUČITI DUŽINU LAN KABELA PO MJERI?

2)KUPIO SAM JEDAN OD 20m KOJI SAM VODIO PREK TAVANA DO SVOJE SOBE I SAD MI FALI 2-3m-JEL MOGU TO PRODUŽITI SA NEKIM KONEKTOROM, JEL TO POSTOJI UOPĆE?             

3)JEL NEKA INFORMATIČKA TRGOVINA PRODAJE KABELE OD 30, 40, 50M? ako prodaje super jer bolje kupit od 50m nego trosit pare na 100m!

FALA PUNO!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: LAN(UTP) kabel dužine - pomoć!!!

najjednostavnije ti je uzeti još jedan kabel od par metara (koliko ti vec fali) i ovakav adapter: Link

Možeš nabaviti u skoro svakom dućanu informatičke ili elektroničke opreme (chipoteka, makro-mikro)

Google is your friend
17 godina
neaktivan

U Chipoteci možeš kupiti na metar.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 10:42 (macak).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

oce mi to usporit vezu?

EDIT: mislim na ovaj adapter

PSN ID: martin_ZG
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 12:13 (martinzg).
15 godina
neaktivan
A mozes i sam napravit utp, jeftinije je ak znas kak. E sad nisam ziher do koje duljine moze, al ti utp nemre bit predugacak
17 godina

Moze preko 100m... adapteri se ne preporucuju...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Ne preko 100m. Ovisi o kategoriji kabela, koliko ima aktivnih/pasivnih elemenata na njemu itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da, iako bih ti ja na vece udaljenosti preporucio STP (shielded kabel), dakle kabel koji ima metalnu ovojnicu oko sebe, smanjuje sum/gubitke na kabelu...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dečki ne pravite neku znanost od običnog povezivanja dvije točke.. UTP kabel do 100m, za sve preko toga se preporučuje ubaciti jedan mali switch (80-100kn) s kojim još imaš i 4-8 portova.

Mada i ako prekoračiš 100m neće ti promet naglo stati :)

Također, adapter ti neće uzrokovati neke osjetne gubitke. Ako sam dobro shvatio ti već imaš položenih 20m kabela i trebaš još par metara i za to ti je adapter + dodatni kabel odlična opcija.

Ne kužim kako smo došli do 100m. Ako planiraš polagati novi kabel onda zaboravi adaptere, što manje prespajanja uvijek je bolje.

Google is your friend
16 godina
neaktivan

Od T-Coma se obično uz ruter dobije UTP Kabel od 2-3 M. Odreži konektor kabela pa spoji s onim od 20m (pazi kako povezuješ parice).

Something: http://192.168.1.1 xD Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ZURA hvala puno to cu i napraviti, dobro si shvatio. slazem se da mi se 100m ne isplati jer mi fali samo 3m (23m sveukupno)

PSN ID: martin_ZG
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice