Posjedujem zvucnu karticu Realtek ALC 655,kada spojim komp na plazmu ili kad pustim hd film na monitoru zvuk mi trokira.Predpostavljam da mi zvucna ne podrzava HD zvuk,jel tu mogu ista napravit osim kupnje zvucne koja to podrzava.Hvala(maticna mi ja na socketu 478) vlajda cu moc nac neku koju mogu na to stavit
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Posjedujem zvucnu karticu Realtek ALC 655,kada spojim komp na plazmu ili kad pustim hd film na monitoru zvuk mi trokira.Predpostavljam da mi zvucna ne podrzava HD zvuk,jel tu mogu ista napravit osim kupnje zvucne koja to podrzava.Hvala(maticna mi ja na socketu 478) vlajda cu moc nac neku koju mogu na to stavit
Ne šteka ti zvuk zbog zvučne već zbog procesora.
Pogledaj kad pustiš HD - vidjet ćeš da ti procesor ide na 100% i da čak i slika ide usporeno ili trza, a ne samo zvuk.
Pošto moderne grafičke kartice mogu enkodirati HD, no samo u nekoliko formata - preporuka je da promjeniš raćunalo.
Moj PC je Pentium 4 2.4 Ghz,7600GT.Predpostavljam da je do slabe konfiguracije.koja je uopce najmanja preporucljiva konfiguracija za pokretanje HD filmova?
Moj PC je Pentium 4 2.4 Ghz,7600GT.Predpostavljam da je do slabe konfiguracije.koja je uopce najmanja preporucljiva konfiguracija za pokretanje HD filmova?
Za HD Ready filmove, rekao bih da ti je potreban barem dvojezgreni procesor. I najslabiji može poslužiti.
Što se ram tiće, minimum bi bio nekih 1 GB. No naravno, bolje je jači procesor i više ram.
Ukoliko ta zanima gledanje samo u formatima koje novije grafičke kartice mogu obrađivati umjesto procesora, potrebna ti je minimalno GeForce 8200 ili Radeon HD 3200 (integrirane) ili GeForce 8500GT/9400GT i Radeon HD 3450 pošto 8200 i 3200 nećeš naći u neintegriranoj uzvedbi.
pokušaj s VLC playerom, možda da bolji rezultat.
Ili nek proba s Media Player Classic Home Cinema.
U njemu može pokušati nešto...
BTW; kako sam ja to odgovorio poslije, a u ranije sate?
i na slabijim konf. ljudi vrte HD video. mislim da je tu problem s codecima.
makni stare i probaj sa ovima za sliku (CoreAVC H.264 trial) i ovima za zvuk.
Imam instaliran Media Player Classic-Home Cinema i u njemu mi vise zastaje nego u BSPlayeru, reko mi je jedan lik da vrti HD filmove na AMD Athlon 2500 i 6600,tako da...Imam i instalirane codece CoreAVC i Haali Media Splitter jedino da probam sa VLC Playerom i za zvuk ove DTS...Hvala