Overclocking E6750

poruka: 6
|
čitano: 2.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
overclocking E6750

Pozdrav,
ovako imam jedno pitanje : imam proc intel 2 core duo e6750[2x2.66,4mb ch] i hladnjak coolermaster tx3,na kololiko bi se to moglo dici tj. clockati,od prilike
hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: overclocking E6750
dondejavou kaže...

Pozdrav,
ovako imam jedno pitanje : imam proc intel 2 core duo e6750[2x2.66,4mb ch] i hladnjak coolermaster tx3,na kololiko bi se to moglo dici tj. clockati,od prilike
hvala

Pošto vidim da svi koriste nove smajliće, evo jedan prigodan {#}!?
PŠ: Imaš temu za clock-anje Intel procesor, tamo si mogao postavit svoje pitanje!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
15 godina
neaktivan
Overclocking E6750

Na 3.2 bez većih problema i silovanja voltaže,1:1 FSB-DRAM omjer,400mhz FSB x8 Multi iliti množitelj, za voltažu vidi - ovisi o primjerku. Neki idu sa tvorničkom,neke treba blago napucati kakvih 10% gore. TX3 je dovoljan hladnjak za njega.

Neće biti problema. Za jači overclock od toga treba vidjeti RAM kako se ponaša, primjerice može li raditi na 900mhz, ako postaviš FSB na 450mhz, pa x8 multi, to je već 3.6 i prilično visok clock. Možda bude potrebe i za 1.4V na jezgri i 1.9-2.1V na RAM-u, ovisi.

Ne znam kakve kekse memorije imaš,ako su 2x1gb iz osobnog iskustva ima više šanse da rade na 900, nego 2gb keksi. U nekoliko navrata mi nisu htjeli ni na 850mhz ići, bez 2.1V recimo, što je po meni velika voltaža za tako nizak takt.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ako vec flejmas ^^ da si malo pogledao vidio bi da mi je prvi post , tema na ovom forumu
ja se ispricavam adminu , ako moze neka prebaci temu di ide ili je obrise svj.
kao drugo ako je vec citas mogo si sutit ili odgovoriti kao thedream hvala

conf:proc 2x2.66
grafa;250 GTS 512 mb
rami:2x2 = 4gb DDR2 kingmax 800mhz
napajanje: 650W
maticna:GA - P35 - DS3L

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 17:58 (dondejavou).
14 godina
protjeran
Overclocking E6750

Do koliko bi E7500 mogao potegnuti s nekim extra dobrim coolerom ???

Fuck you
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da imamo slične konfiguracije , a prema mojem iskustvu nekakav siguran clock je 400 MHz za FSB , memoriju ostavi na ˝auto˝ , mozda još imaš one tri mogučmosti za podešavanje- stavi na standard , voltaže postavi na auto-to je regulacija od strane biosa

prema očitavanju u everestu napon procesora pod opterečenjem bi tada trebao biti 1.4 do 1.45V a takt 3.2 GHz,a efektivni takt memorije negdje oko 950 MHz neznam točno , napon na memoriji bi trebao biti 2.11V što je nekakva sigurna granica.

Sve više od toga barem kod mene je rezultiralo nestabilnim radom(u prvom redu memorije) i bsod-om.

Naravno ti možeš ručno povečavati napone na komponentama , ali uzmi u obzir da je to ipak Kingmax memorija, a kod overclocka dolazi i do znatnijeg zagrijavanja nordbridge-a(temperatura preko 80°C) matična ti isto nije za neki ekstremni overclocking.

Sve gore navedeno dolazi u obzir ako imaš brend napajanje od 650 W.

baster
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 19:22 (baster177).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice