Tko nevoli pizzu nevoli ni ljude!
Isto vrijedi i za čokoladu
Jos nitko nije dao recept za testo. Ili link mozda....
Ja živim u malo manjem gradu pa ne znam nikoga
Ali zato znam nekoga tko ne voli čokoladu (tj voli samo bijelu).
Neznam u kojem ti mjesu živiš, ali ja živim u Zagrebu, i ja sam jedini takav čovjek kojeg poznajem :-D
volim samo bijelu i one nove Kraš sa 88% kakao-a
Ja živim u malo manjem gradu pa ne znam nikoga
Ali zato znam nekoga tko ne voli čokoladu (tj voli samo bijelu).
Neznam u kojem ti mjesu živiš, ali ja živim u Zagrebu, i ja sam jedini takav čovjek kojeg poznajem :-D
volim samo bijelu i one nove Kraš sa 88% kakao-a
A u Rijeci, i to je riječ o jednoj curi
Dvije pizze mi padaju na pamet:
pizzeria Plima u Bistri
pizzeria No1 u Povljani na otoku Pagu
Mljac mljac mljac
Ja živim u zagrebu, i jeo sam pizzu gdje god sam čuo da je dobra, ali ni jedna nije kao "oro -goro" pizza u Oroslavlju!
tamo je pizza blizu savršenstva
Quattro Stagioni sa dosta kecapa je omiljena.
... pa zar je tolika umjetnost napraviti standardnu "dobru" pizzu? Vidim, mogi se
samo dive količini, da je što deblja i što veća. Inače, pripremi te si sami tijesto, s njim u frižider pa
si pizzu možete zapeć u bilo koje dana il noći.
Okej, malu prednost imaju one zapačene u krušnoj peći, i sa kvalitetnijim namirnicama, ali neki
pristojan sir, štogod šampinjona i povrće il meso za ostatak, je valjda normalno za imat u frižideru.
Mislim pa ne zove se to badava fast food, nije da pričamo o vrhunskom kulinarstvu :P
Vidim da se malo komentira Dvojka, jel se ne ide tamo ili vas nije impresionirala? :P Tamo sam jednom jeo i bila mi je gotovo, a ako ne i najbolja pizza koju sam probao.
Meni se zgadi kad vidim da ljudi stavljaju kečap na picu.
Kiselo vrhnje,obavezno.
misliš baš na kečap ili onu rajčicu od 2dl šta se kupuje u tetrapaku (čuj mene :D)
meni isto ne valja puno kečapa
Ah tako je to kad nestane lubrikanta...lol
Ja više ništa ne jedem bez kečapa :P Postao sam ovisnik, samo mi još fali da u juhu stavim...
Ali ipak, na pici smanjim količinu da osjetim okus, jer ne idem ipak svaki dan na picu (niti svaki mjesec :( )
Kad smo vec kod kecapa, jucer sam se izderao na mamu jer je napravila skoro savrsenu pizza-u, ali je stavila previse kecapa (koji se nekako nakupio po coskovima, gdje nema mnogo sira, origana i mesa, pa kecap dolazi do izrazaja).
Ma nije previse... KAD JA KAZEM DA JE PREVISE, PRAVITI CES S MANJE KECAPA!
Da, paradajz sos, pravila je mama jedno vrijeme. Manje je gorak i bogatiji okusom, ako se dobro sjecam, koristili smo Pomi.
Ali, ako ostane nakon pizza-e baci se, jer dolazi u tetrapaku. Valjda je mami lakse napraviti s kecapom (nema posla, odlicno kuha, ako joj kazem da pocne stavljati sos, poceti ce)...
Nisam probao pizza-u bez kecapa.
Po dalmatinski KONŠERVA.
Ma kakvi ketchup, neosjetim pizzu od njega.
Tjesto za pizzu koje izlazi iz frišidera, a naročito ako se zamrzava, nije onako dobro kao kadje sviježe pripremljeno. Prava poslastica je kad se sve to radi sviježe i na velikoj temperaturi. Tjesto se ispeče, a namirnice na pizzi ostanu sočne.
Poznajem nekoliko kuhara koji rade po restoranima.... Nezna svaki dobar kuhar napraviti i dobru pizzu. Niti pizza majstor nemora biti dobar kuhar.
Sve što se radi sa strašću i stilom može biti vrhunsko!
(Ovo nevalja! Sad si moram otić i nabaviti jednu.)
Meni je pizzerija/restoran Viktorija u Rijeci odlična. Imaju pizze iz krušne peći, odlično tjesto, nadjev.
By the way, to je prva pizzeria u Rijeci. Imaju tradiciju od nekoliko desetaka godina.
Respect!
Meni je odlicna u kiwi-u u Zaboku i oro-goro u Oroslavlju
Meni je pizzerija/restoran Viktorija u Rijeci odlična. Imaju pizze iz krušne peći, odlično tjesto, nadjev.
By the way, to je prva pizzeria u Rijeci. Imaju tradiciju od nekoliko desetaka godina.
Respect!
Elephant je od starih pizzerija u Ri meni bio uvjerljivo najbolji, ali su se preselili na Rab (u kompletnoj postavi, tako da Rab trenutno provjereno ima odlicnu pizzu )
Od ostalih Ri pizzerija, Pizza cut Tweety za istocni dio, Pizzeria Maslina za centar/Potok/Školjić i Pizzeria Ex za zapadni dio su IMHO najbolje u gradu.
Sta se nadjeva na pizzi tice, kulen+feferoni+mozzarela je vrh
Meni je odlicna u kiwi-u u Zaboku i oro-goro u Oroslavlju
oro je ubojica :-D
jambo i tri dana poslije spavam :-D