Kako da vidim sve slike u kompu?

poruka: 18
|
čitano: 10.392
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

ovako neznam dali vam je poznat slucaj ali vec neko vrijeme u nekakvim folderima di mi stoje razne slike raznih formata

nemogu vidjeti sve slike. Kada gledam slike u THUMBNAILSU  sve su tu ali cim kliknem na neke pise no priweyuw avelible(sory na mom pisanju)

--probao sam razne programe convertore i slicno ali nista

.......Plačda jos jedna stvar slike su raznih formata od jpgea nadalje i sve se ponasaju slicno puno hvala unaprijed

sebaaaaaa

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako da vidim sve slike u kompu?

Od kada ti se to događa? Može bit da si slike kopirao ili kidao (copy / cut) sa jednog u drugi folder u kojem nije bilo dovoljno mjesta. Moguće je čak (u najgorem slučaju) da imaš bad sektore na disku. Najlakše ćeš provjerit da slike zapržiš na neki CD i probaš jesu li čitljive u nekom drugom kompjuteru.

Kad vidiš nekoga da se odmara, pomozi mu!
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hey man hvala na tom brzom pomoci ali to se vec dogada dosta vremena windowse sam mjenjao 3 puta kako se taj problem desava ali nista na disku ima puno mjesta ali to za foldere nisam te skuzio sta nemogu stavit koliko god slika zelim u foldre svejedno kad sliku prebacim negdje drugdje nemogu je otvorit

a ako je renamam nestane i slika u thumbnailsu tako da je nevidim vise

ali hvala na pomoci

Sramim se

sebaaaaaa

0 0 hvala 0
17 godina

Mislio sam da možda imaš hard disk sa više particija pa da si slike pokušavao kopirat sa jedne na drugu parciju. Svakako probaj ono sa prženjem slika na CD. Moguća je i još jedna stvar (sad kad si rekao da slika nestane ako je preimenuješ). Moguće je da ti je u Folder Options isključena opcija "Hide Extensions for known file types". Ukoliko je ta opcija isključena onda svim datotekama vidiš troslovni nastavak iza imena, npr. slika.jpg. E sad, ako preimenuješ takvu datoteku u npr. Photo, normalno da je windowsi više ne vide jer si joj izbrisao nastavak .jpg. Provjeri, kliki u nekom folderu na Tools pa na Folder Options. Nađi karticu View i vidi je li ti u njoj opcija "Hide Extensions for known file types" uključena ili isključena.

Kad vidiš nekoga da se odmara, pomozi mu!
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hey ti si legenda ali nije to sa extensions slika nije da nestane nego se vidi samo icona npr. wind. and fax ...

probo sam i sprzit ali nemaaa sta je najluđe i mom frendu se događa ista stvar nevjerojatno evo sad sam sprzio jednu jpg i bmp sliku

ali frendu na cd-u su samo dvije neotvorive icone ahahaah kad kliknes na nju prazno cak se na cd-u nevidi ni u thumbnailsu

ahhaha koji bed ali ipak hvala i nezelim ti to nikad ahahahah

zelim raditi na kompjuterima a neznam dali bi znao dovoljno hahaahha

0 0 hvala 0
17 godina
tripix kaže...

hey ti si legenda ali nije to sa extensions slika nije da nestane nego se vidi samo icona npr. wind. and fax ...

probo sam i sprzit ali nemaaa sta je najluđe i mom frendu se događa ista stvar nevjerojatno evo sad sam sprzio jednu jpg i bmp sliku

ali frendu na cd-u su samo dvije neotvorive icone ahahaah kad kliknes na nju prazno cak se na cd-u nevidi ni u thumbnailsu

ahhaha koji bed ali ipak hvala i nezelim ti to nikad ahahahah

Desni klik na ikonu -> Properites

Opens with         [Change...]  izaberi neki drugi program da ti otvori sliku

[ ] Read-only  [ ] Hidden           [ Advanced.. ]

--------------------------------------------------------

Koliko mi je poznato u jednu mapu možeš staviti koliko hoćeš datoteka, ali samo prvih 2000 +- ćeš vidjeti. 
Prošle godine sam imao situaciju gdje je na serveru u jednoj mapi bilo oko 7000 slika, koje su se uredno prikazivale na stranici, ali kada bi pristupio mapi  koristeci http ili ftp putanje vidio bih oko 2000 slika, čak i properites te mape je pokazivao samo tih 2000 +- datoteka.
Srecom pa je u bazi podataka naziv svake slike bio zabiljezen, koristeci php funkcije uspio sam izvuci sve slike i smjestiti u zasebne mape..

OS: Linux 2.6.18.8-0.9-default i686 Current user: nikola@linux System: openSUSE 10.2 (i586) KDE: 3.5.9 "release 51.2"
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hey nix hahaha hvala na trudu ali to je najmanja stvar koju sam probo kazem ti probo sam otvorit na 100 nacina i nece tako cudna stvar boPlač

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako si spržio ispravno slike na cd, a frend ti ih ne može otvorit, onda te slike nisu ispravne. To što mu se ne prikazuju thumbnailovi to nije problem jer se i ne moraju prikazivat, ali to što ne može otvorit neki .bmp ili .jpg to ti govori da nije stvar u tvom sustavu nego da su te slike na neki način neispravne, nešto ih je "pokvarilo".

17 godina

Meni se slično desilo kada sam reinstalirao windowse. Pojavljivalo mi se da nemam pravo (permission) da otvorim neke datoteke. Tako sam slike mogao vidjeti kao thumbnails a nisam ih mogao otvoriti. Ustvari ne mogu ni sada. Ne zna šta se desilo, ali je moguče da je i kod tebe slična stvar.

Karma is a funny thing
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ja mislim da smo mi na tragu neke nove evolucije i jos malo kompjutori ce radit sta god zele i svi cemo nadrljat ahahhahah valjda mora negdje pisat neki vrag o tome nikako da nadem ali hvala oboje!!!Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ej, ajde pošalji mi na mail jedan primjer .bmp i jedan .jpg od slika koje ti se ne otvaraju, pa ću im pogledat zaglavlja, možda su ona oštećena, ako nisu neznam što je. Pošaljem ti na pm mail adresu.

17 godina
neaktivan

kako povratiti slike iz kompa ako su obrisane....... molim da mi netko pokuša pomoći jer slike su mi jako važne........ molim pomoć....

žac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imas u tune up utilities- u opciju "tune up undelete" ali ne znam hoces li moci ako u trenutku brisanja nisi imao instalirani tune up.

Za drugi nacin ne znam

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hey žac mislim da si trebo napisat temu ali kad si vec tu dobro ti covjek kaze za tune up samo moras znat kako ti se zovu slike ahahah ako ne imas jos puno programa za vracat unazad kladim se da googlas 3min i naci ces ih bar 5 ja sam sa jednim vratio sliku prije 2 god ahahah nevjerojatno koliko ti stvari stane u har a ako te zanima imas cak i programe za vracanje stvari sa usb ako je obrisan hehehe poz.Cool

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj instalirati google picasu on će ti pronaći sve slike na kompu, ja koristim to.

AMD Athlon 3200+, 1gb DDR 2 RAM, Radeon X1600/1650 series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledala sam zaglavlja jpg i bmp slika i ono katastrofa. Niti jedno polje u zaglavlju oba formata nije ispravno. Čak i identifikatori formata nisu ispravni. Dakle, slike su ti definitivno korumpirane i to još čitavi fajlovi. Ovakvo stanje je moglo nastati zbog 2 razloga:

1. Enkripcija - nekako si uspio kriptirat ove fajlove. Možda si koristio neki program za to. Ili si ove slike jednostavno držao u virtualnim folderima kao npr. My Documents, My Pictures a koristio si lozinku za logiranje na Windows, a kada si presnimavao slike nisu se dekriptirale.

Mogle bi se slike povratiti kada bi znao točno koji se je kriptoalgoritam koristio i koja lozinka tj. kada bi se točno mogao sjetit kada su ti ove slike prestale vrijedit, što si točno to napravio.

2. Virus koji korumpira fajlove- tu ti nema spasa jer vjerojatno nema inverzne funkcije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hey manic bas si se potrudila hvala eto nikad nisam slike drzo na c-disku nego na nekom vecem

tako da nije zbog lozinke a virus mozda nikad se nezna hahaha ali ima jedna stvar koju mozda nisam reko sve slike su sa neta nijedna vlastita slika sa fotoaparata nije zeznuta,

dali je moguce da neke slike same po sebi imaju neki kod da se uniste zato sto su sa neta skinute? bo svejedno velik trud i brz ahaha ,ako nekad budes trebala bilo sta u mojoj moci ,samo se javi. eto da sam znao taman par dana prije nego si rekla da nemas adsl modem ja sam prodao moj stari eto da sam znao prije, poslo bi ti ga busom za nista, a sta ces šteta kiss

Cool

Želim postat moljac to mi je san života!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tripix kaže...

hey manic bas si se potrudila hvala eto nikad nisam slike drzo na c-disku nego na nekom vecem

tako da nije zbog lozinke a virus mozda nikad se nezna hahaha ali ima jedna stvar koju mozda nisam reko sve slike su sa neta nijedna vlastita slika sa fotoaparata nije zeznuta,

dali je moguce da neke slike same po sebi imaju neki kod da se uniste zato sto su sa neta skinute? bo svejedno velik trud i brz ahaha ,ako nekad budes trebala bilo sta u mojoj moci ,samo se javi. eto da sam znao taman par dana prije nego si rekla da nemas adsl modem ja sam prodao moj stari eto da sam znao prije, poslo bi ti ga busom za nista, a sta ces šteta kiss

Cool

Ma nema frke, kužim se u različite multimedijalne formate tako da mi uopće nije teško. 
Da ti odgovorim na pitanje:
Slike se ne mogu poništiti same od sebe, niti samovoljno izvršavati neki kod. Slike mogu jedino sadržavati podatke koje će neka aplikacija koristiti po svojoj volji. U slikovne formate se čak mogu i spremati podaci koji se neće iskoristiti za prikaz slike, ali opet je potrebna neka aplikacija koja će te podatke iskoristiti. Dakle, jedino ako si pokrenuo neku aplikaciju koja je zatim na svoju ruku poništila slike, što je dosta čudna opcija. Dala bi se kladit da je uzročnik ipak ili virus ili eventualno bug neke aplikacije (npr. pokušaj zapisivanja u fajl kada je nešto pošlo po krivu).
ps, što se tiče modema, nema frke, nabavila si neki jeftini adapter i sve proradilo :-), ali svejedno hvala.
pozz
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2008 22:10 (manic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice