Vanjska wifi antena Yagi

poruka: 11
|
čitano: 6.017
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
offline
Vanjska wifi antena Yagi

Pozdrav,

zanima me kada bi si uzeo ovu yagi antenu sa ebaya 2.5ghz 25 dbi,dali bih sa njom se mogao spajati na kafic koji je nekih 100-120metara udaljen od kuce,imam i od susjeda  sifru koji je nekih 40-50metara udaljen.

 

link antena:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=yaggi+anttena&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xyaggi+antena.TRS0&_nkw=yaggi+antena&_sacat=0

 

pa me zanim kakve su to yagi antene jel valjaju itd,i trebao bih mi za to i modem pa ako ima neko da mi preporuci neki sa ebaya sto jeftiniji to bolje,imam od t-coma modem ali na njega nebih mogao spojiti tu antenu,jer on ima vec svoju antenu.

 

jos me zanima taj kabal koji bih isao iz antene u modem,jel utjece duzina kabla,sto je duzi to je slabiji signal?

 

svaki savjet je dobrodosao,nisam to nikad radio pa se nerazumijem u te stvari.

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Vanjska wifi antena Yagi

yagi antene su najlošije za wireless , bolje su grid ili panelke !!  jako su osjetljive na kišu ili snijeg.  međutim za razdaljine koje si napisao radiče bez brige !! kabel moraš uzeti najkvaliteniji , jer istina je da gubi pojačanje antene sa dužinom kabela. kupovne antene imaju kabel tako da ga samo ušarafiš u modem .

10 godina
offline
Re: Vanjska wifi antena Yagi

Yagi antene na tom linku imaju lažne podatke o dobiti (pojačanje) , samo jedan je napisao za te sa istim brojem elemenata otprilike pravu cifru od 16dBi.

Najveću dobit imaju parabolične (grid) antene pa iza ide Yagi i tek onda panel antene.

Koaks uvjek unosi gubitke ovisno o dužini i kvaliteti pa bi trebalo izbjeć korištenje dužeg od 2m kvalitetnog koaksa. Primjer ako na spojevima ( konektorima) i dužini kabla gubiš 3dB znači da od 100mW iz uređaja na antenu  koaksom dođe 50mW a jednako tako upola uguši i kod prijema.

Zato je na tržištu dosta wifi uređaja gdje se adapter nalazi montiran zajedno sa antenom u kućištu (20cm koaksa max unutar njega ) a do PC ide LAN kabal kojim usput preko PoE adaptera ide napajanje uređaja.

Za tvoje spajanje ići će bilo koja usmjerena antena ali problem sa kvalitetom veze najviše ovisi npr. o gostima kafića (dakle smetnjama) koji kad surfaju u blizini tog rutera on neće od njih čuti tvoj signal jer si daleko dalje od njih.

7 godina
offline
Vanjska wifi antena Yagi

ja sam mislio tu yagi antenu spojiti na cijev na koju mi je antena od tv,znaci iznad kuce,pa bih mi onda sigurno bio kabal 4-5metara,provuko bih ga na tavan i tamo stavio modem.

 

nasao sam i ovu antenu,ona vec ima u sebi sve,netreba mi modem,samo neznam jel bih mi onda hvatala dobro signal,za ovu daljinu sto meni treba,sta mislite,jel ju je neko probo od vas?

 

tu bih isto kao i ovu yagi sto sam planiro na cijev od antene od tv namontiro i  kabal provuko na tavan i na taj usb kabal od antene bih stavio od moba punjac da ima napajanje,ali neznam dali bih ta hvatala dobro.

 

 

 

 

 http://www.ebay.com/itm/Outdoor-Long-Range-USB-150Mbps-Wifi-Wireless-Adapter-Antenna-10m-Cable-/121846313372?hash=item1c5e9b319c:g:pScAAOSw5IJWeS7E

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 20:11 (Ivanvr46).
 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Vanjska wifi antena Yagi

za razdaljinu od 200 m nemoraš stavljati antenu iznad krova , može niže i time skračuješ kabel i dobijaš jači signal. ova antena sa 10 metara usb kabel mi je jako sumnjiva , jer se zna da usb kabel može biti upotrebljiv samo do 5 m.

10 godina
offline
Re: Vanjska wifi antena Yagi

Neznam zašto na krov ? , ako tvoja antena ne vidi (optička vidljivost) tu drugu antenu (ili bar prozor te prostorije sa ruterom) teško da će to raditi, a ako vidiš sa svog prozora netreba ti ić na krov.

 

Taj link sa tim uređajem koga proizvode dica u nekoj daščari i niti svoju web stranicu nemaju ja nebi uzimao, neznam ima li tko drugi sa tim neka iskustva.

7 godina
offline
Re: Vanjska wifi antena Yagi
onda cu si kupiti yagi antenu,jel bih mi mogli na ebayu pronaci router/modem nesto do 100kn ako ima.


12 godina
offline
Vanjska wifi antena Yagi

WI FI adapter + 12 metara USB kabela sa "Repeaterom" (USB kabel na ulazu ima dvosmjerni pojačivač signala), može li laptop preko USB porta dati dovoljno energije (Snage - mW) da pogoni ova oba trošila?

 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Vanjska wifi antena Yagi

Da, naravno.

Jedina aktivna elektronika u tome je wifi adapter (troši zanemarivo malo).

Kruha i igala...
10 godina
offline
Re: Vanjska wifi antena Yagi

- Točno je da laptop na svojim USB portovima može dati potrebnu struju (A) ... ovisno samo o kolikoj snazi (W) ? WiFi uređaja se radi.      I=P/U

- Problem je pad napona od tih 5V na dužini od tih 12m kabla koji ovisi o debljini žica. ..... pad napona U(V) = I(A)  x  R(ohma)   (gdje je R otpor na toj žici dužine 24m).

- Problem je i sa max. brzinom od 480Mbps za USB2 standard na kablu dužem od 5m ... jer možda na 12m dobiješ samo brzine bliže standardu za USB1 :(

12 godina
offline
Vanjska wifi antena Yagi

Pozdrav.

Meni bi također trebala preporuke neke wifi antene / wirelessa da hvatam wifi od susjeda 50m udaljenosti.

Također bi se spajalo na laptop

Može ebay,a može i s HR shopova tipa protis

Hvala

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice