Monitor s dvb-t tunerom i rtv pristojba

poruka: 17
|
čitano: 7.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo, nisam bas nasao slicnu temu pa otvaram novu.

Nedavno sam gleda monitore (22"-27") sa ugradjenim tunerima za gledanje tv-a i zanima me jel se za posjedovanje takvog uredjaja treba placat rtv pristojba?

Razmislja sam da odjavim sadasnji crt televizor i prestanem placat rtv pristojbu i na racun toga bi moga isplatit takav uredjaj za nekih 2 godine.

Takodjer, imam u stanu provedenu kabelsku tv (Kerman) i zanima me kakav ulaz bi trebao imat monitor sa tunerom da bi moga gledat kabelsku (prikljucak fizicki izgleda kao za antenu mislim)?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 0:32 (cox3.14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Za kabelsku TV ti treba DVB-C tuner ako je digitalna, ima tv-a sa takvim tunerom za kupit. Mislim da će uskoro napalčivattv pristojbu po priključku za struju, glupost ako se mene pita.

Inače da, monitor sa TV- tunerom ti je tv tako da bi "trebo" plačat.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: Monitor s dvb-t tunerom i rtv pristojba

E hvala puno na infu. Kabelska je analogna ali primarno me zanimalo jel se placa rtv pristojba.

16 godina
odjavljen
pinkskin kaže...

Mislim da će uskoro napalčivattv pristojbu po priključku za struju, glupost ako se mene pita.

Ovo je krivo tumačenje. Po novom zakonu bi se posjedovanje priključka za struju trebalo smatrati opravdanom sumnjom da korisnik posjeduje TV. Ne znam kako će točno biti uređena kontrola da li korisnik stvarno ima TV ili ne, ali ako nema TV, a ima priključak na struju, miran je. Iako je vrlo vjerojatno da će takav zakon pasti na ustavnom sudu.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
pinkskin kaže...

Mislim da će uskoro napalčivattv pristojbu po priključku za struju, glupost ako se mene pita.

Ovo je krivo tumačenje. Po novom zakonu bi se posjedovanje priključka za struju trebalo smatrati opravdanom sumnjom da korisnik posjeduje TV. Ne znam kako će točno biti uređena kontrola da li korisnik stvarno ima TV ili ne, ali ako nema TV, a ima priključak na struju, miran je. Iako je vrlo vjerojatno da će takav zakon pasti na ustavnom sudu.

Za to sta si ti sad naveo ni netreba novi zakon. Opce je logicno da ako imas struju da imas i tv, tom logikom su se i do sad vodili samo sto inkasatori ne rade posao ili su ih ukinuli..(predpostavka da su ih ukinuli

I zato nece bit vise imas TV, nemas TV...po njihovom ako imas struju znaci da imas i TV i tocka (ne moraju placat inkasatore, a ti placas tv imao ga il ne)

Debili!!! Ja im se prvi idem bunit. Nebu mene niko u mom dvoristu *ebal xD

The best way to be boring is to leave nothing out.
16 godina
odjavljen
Sale_ds kaže...

Za to sta si ti sad naveo ni netreba novi zakon. Opce je logicno da ako imas struju da imas i tv, tom logikom su se i do sad vodili samo sto inkasatori ne rade posao ili su ih ukinuli..(predpostavka da su ih ukinuli

I zato nece bit vise imas TV, nemas TV...po njihovom ako imas struju znaci da imas i TV i tocka (ne moraju placat inkasatore, a ti placas tv imao ga il ne)

Debili!!! Ja im se prvi idem bunit. Nebu mene niko u mom dvoristu *ebal xD

Ne, nego su po dosadašnjem zakonu svoju sumnju mogli objesit mačku o rep jer ti nema pravo ući u kuću bez tvog dopuštenja. Vjerojatno će tu biti promjena da će na osnovu el. priključka moći dobiti nalog ili će u krajnjem slučaju vlasnik el. priključka morati dokazivati da nema TV.

16 godina
MrBlc kaže...
..

ili će u krajnjem slučaju vlasnik el. priključka morati dokazivati da nema TV.

-samo će se precizirati (i sadašnji zakon -pravilnik?) .. za prekid plaćanja RTV pristojbe, mora se ispuniti formular u kojem pristaješ na kontrolu prostorija na zahtijev kontrolora (bilo kad). Pošto jedino policija sa sudskim nalogom ima to pravo, jasno je čemu služi takakv ugovor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 19:50 (ihush).
17 godina

U prijedlogu novog Zakona o HRT-u je stajalo kako će se smatrati da prijamnik ima svaka pravna ili fizička osoba koja je obveznik plaćanja električne energije u Hrvatskoj, osim ako dostavi pisanu izjavu da nema prijamnik u svojem prostoru niti se koristi tuđim prijamnikom.

U konačnoj verziji Zakona ta je odredba izbačena i sve ostaje po starom.

ZAKON O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI

VI. SREDSTVA ZA RAD

Članak 34.
(1) Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.
(2) Kućanstva koja u vlasništvu ili posjedu imaju dva ili više prijamnika plaćaju mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona kao da imaju jedan prijamnik.
(3) Fizičke osobe koje ne plaćaju mjesečnu pristojbu i nisu članovi kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu, dužne su plaćati pristojbu za prijamnik u motornom vozilu registriranom na njihovo ime.
(4) Pravne osobe, udruge bez pravne osobnosti, obrtnici i druge fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost plaćaju mjesečnu pristojbu na svaki prijamnik u iznosu utvrđenom člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako zakonom nije drugačije određeno.
(5) Osoba koja ima u vlasništvu ili posjedu prijamnik, a nije član kućanstva koje plaća mjesečnu pristojbu u skladu s ovim Zakonom, obvezna je HRT-u prijaviti prijamnik najkasnije u roku od 30 dana od dana nabave prijamnika ili registracije motornog vozila s ugrađenim prijamnikom, a promjenu adrese, mjesta stanovanja ili sjedišta najkasnije u roku od 15 dana od dana promjene.
(6) Kućanstvom se u smislu ovoga Zakona smatra svaka obiteljska ili druga zajednica osoba koje zajedno stanuju i zajednički troše svoje prihode za podmirenje osnovnih životnih potreba (stanovanja, prehrane i sl.).
(7) HRT vodi evidenciju obveznika mjesečne pristojbe u Republici Hrvatskoj. Na vođenje i korištenje evidencije primjenjuju se propisi o zaštiti osobnih podataka.
(8) Iznimno od odredbe stavka 4. ovoga članka pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost sukladno posebnom zakonu plaćanjem mjesečne pristojbe utvrđene člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona za jedan prijamnik u ugostiteljskom objektu stječu pravo korištenja triju dodatnih prijamnika u istom ugostiteljskom objektu bez plaćanja mjesečne pristojbe.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2010_12_137_3515.html

Kazna za neprijavljeni prijemnik je po novom zakonu 1000 kuna za fizičke, odnosno 5000 kuna za pravne osobe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 20:20 (klimama).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Vidim da si u toku sa tim, jel mozes samo potvrdit da placanje rtv pristojbe ide i na monitore sa tv tunerom?

Jel to ovo: "(1) Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa...."

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 21:50 (cox3.14).
17 godina
cox3.14 kaže...

Vidim da si u toku sa tim, jel mozes samo potvrdit da placanje rtv pristojbe ide i na monitore sa tv tunerom?

Jel to ovo: "(1) Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa...."

Tako je, prema zakonu rtv pretplata ide i na monitore s tunerom, računala s tv karticom,   mobitele s radiom i sl.

Izuzetak bi bio ako npr. taj monitor u nekom poduzeću, udruzi ili kod nekog obrtnika služi isključivo za posao, a ne za gledanje tv programa:

Članak 36.

(2) Osobe iz članka 34. stavka 4. ovoga Zakona oslobođene su obveze plaćanja mjesečne pristojbe za druge uređaje za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (računala, prijenosni komunikacijski uređaji i sl.) koji služe isključivo u svrhu obavljanja djelatnosti kao i nakladnici radija i televizije za prijamnike koji im isključivo služe za kontrolu vlastitog emitiranog programa.

16 godina
odjavljen
cox3.14 kaže...

Ima još jedna caka. Korištena je konstrukcija  audiovizualnog programa umjesto televizijskog signala kako bi time bila uključena i računala s pristupom internetu jer je HRT moguće gledati i preko interneta.

14 godina
neaktivan

Ma nasi zakoni su u banani..to je opce poznato...

Kakva TV pretplata, tog ima samo kod nas...sta ako ja imam tv samo da mogu igrat ps il x-box ili je spojen na racunalo da gledam filmove i serije kao sto je u mom slucaju??!

Ako imas max tv najbolje je kupit najveci moguci monitor bez tv prijemnika tak da nemoras placat jos i ovoj gamadi sa htv'a..mislim da cu to i jednog dana napravit..

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

Kakva TV pretplata, tog ima samo kod nas...sta ako ja imam tv samo da mogu igrat ps il x-box ili je spojen na racunalo da gledam filmove i serije kao sto je u mom slucaju??!

Ako imas max tv najbolje je kupit najveci moguci monitor bez tv prijemnika tak da nemoras placat jos i ovoj gamadi sa htv'a..mislim da cu to i jednog dana napravit..

Opet bi moro plačat jer gledaš preko MaxTV-a HRT1,2 i ostalo.

17 godina
ihush kaže...
MrBlc kaže...
..

ili će u krajnjem slučaju vlasnik el. priključka morati dokazivati da nema TV.

-samo će se precizirati (i sadašnji zakon -pravilnik?) .. za prekid plaćanja RTV pristojbe, mora se ispuniti formular u kojem pristaješ na kontrolu prostorija na zahtijev kontrolora (bilo kad). Pošto jedino policija sa sudskim nalogom ima to pravo, jasno je čemu služi takakv ugovor.

Poanta je da ne pristanešna to, tj da ne potpišeš nikako tak nekaj kaj ce omogucit nekoj budali da ti ulazi kad oce u prostor i gotovo.{#}

17 godina
neaktivan

Ne brinite, HRT naplati i preplati svoje usluge tako da nisu na gubitku ako netko kupi monitor s dvb-t prijamnikom. Zapravo, uopće ne znam zašto tako postepeno dižu pretplatu...nek' je zaokruže na 100kn (za sve lošiji i lošiji program, i par radio stanica) pa svi sretni i zadovoljni {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pinkskin kaže...
Sale_ds kaže...

Ta pristojba nema veze koji program gledaš, to je porez na luksuz, koji država daje HRT-u

Lt.Lowenbrau
17 godina
protjeran
Diablo86 kaže...
pinkskin kaže...

Ta pristojba nema veze koji program gledaš, to je porez na luksuz, koji država daje HRT-u

E tu sad dolazimo do problema, ti ak i negledaš hrt 1, 2 i ostale moraš plačat pretplatu, zašto? zato jer im to služi samo za to da namaknu lovu i "zamrače" ju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice