2 kompa na 1 monitor

poruka: 10
|
čitano: 4.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
2 kompa na 1 monitor

Zanima me da li je moguće spojiti 2 PC-a na jedan monitor? Koji mi kablovi trebaju i koji programi? Zanima me pošto imam 2 PC-a u sobi, jedan koristim, a drugi bezveze kupi prašinu! Inače je taj PC koji kupi prašinu bio kod sestre, ali je smrdala monitor, pa me zanima sada da spojim oba na jedan monitor (CRT Hansol 720D)! Jedan bi koristio za puštanje glazbe (Techno Trance Dance House) tj. komp sa samo XP SP3, Winamp-om i glazbom, a drugi bi koristio čisto za surfanje, rad, igre...

Da li bi bilo dobro da PC za glazbu spojim u LAN (bez monitora, a zvučnike spojima na njega) te da instaliram na njega Teamviewer, te da njime upravljam preko ovog kompa kojeg bi koristio? Koristim Teamviewer za upravljanje na drugim kompojuterima i mislim da bi ovo bilo dobro rješenje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2008 12:20 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
2 kompa na 1 monitor
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2 kompa na 1 monitor
ta muzika nejde sa 2 racunala i jednim monitorom, zao mi je.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
2 kompa na 1 monitor

Trebaš samo umrežiti ta dva računala. Ako imaš na glavnom računalu XP Professional ne treba ti nikakav dodatni program

U sklopu Windowsa imaš Remote Desktop pomoću kojega možeš upravljati drugim računalom posve jednako kao da baš radiš na njemu. Vrlo jednostavno se možeš prebacivati u radu s jednog na drugo računalo.

Pogledaj ovdje detaljnije:

Get started using Remote Desktop with Windows XP Professional

0 0 hvala 0
17 godina
Najbrži kaže...

Zanima me da li je moguće spojiti 2 PC-a na jedan monitor? Koji mi kablovi trebaju i koji programi? Zanima me pošto imam 2 PC-a u sobi, jedan koristim, a drugi bezveze kupi prašinu! Inače je taj PC koji kupi prašinu bio kod sestre, ali je smrdala monitor, pa me zanima sada da spojim oba na jedan monitor (CRT Hansol 720D)! Jedan bi koristio za puštanje glazbe (Techno Trance Dance House) tj. komp sa samo XP SP3, Winamp-om i glazbom, a drugi bi koristio čisto za surfanje, rad, igre...

Da li bi bilo dobro da PC za glazbu spojim u LAN (bez monitora, a zvučnike spojima na njega) te da instaliram na njega Teamviewer, te da njime upravljam preko ovog kompa kojeg bi koristio? Koristim Teamviewer za upravljanje na drugim kompojuterima i mislim da bi ovo bilo dobro rješenje?

Jeste najbolje ti je kako si sam opisao. Instaliraj windowse, disableaj u BIOSu da ti čeka ako računalo nema tipkovnicu (tako da nemoraš imati ništa priključeno na taj drugi komp) i nakon toga možeš s njim upravljati preko TeamViewera.

Pozdrav
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
16 godina
neaktivan
Ja ti imam VGA preklopnik i preko njega mi ide ok. Nemožeš odjednom viditi sliku sa obadva kompa, ali samo okreneš gumb i imaš drugi komp. U njega se uštekavaju VGA izlazi i 2×PS/2 ulazi iz svakog koma, i imaš VGA izlaz za monitor i PS/2 ulaze za miša i tipkovnicu. I kada okreneš gumb ti isti monitor, miš i tipkovnica rade na drugom kompu...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
2 kompa na 1 monitor

Napravit ću da mi je jedan komp (za glazbu) umrežen u LAN, bez miša i tipkovnice, samo će biti zvučnici spojeni na njega! Njime će upravljati Teamviewer-om preko drugog kompa kojeg ću aktivno koristiti! Hvala na savjetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Najbrži kaže...

Napravit ću da mi je jedan komp (za glazbu) umrežen u LAN, bez miša i tipkovnice, samo će biti zvučnici spojeni na njega! Njime će upravljati Teamviewer-om preko drugog kompa kojeg ću aktivno koristiti! Hvala na savjetima

Da, pod uvjetom da ti je net dostupan na oba racunala. Teamviewer ne radi bez konekcije s centralnim serverom. Alternativa Real VNC ili za po doma Remote Desktop.
... ...sine spe
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2008 10:21 (threadNo245).
17 godina
2 kompa na 1 monitor

Znam ja to dobro! Imam HUB s 8 portova, sad ću imati 3 kompa + 1 laptop + 1 port je zauzet zbog DSL-a tako da svi kompovi imaju net! Cool Davno sam ja umrežio sva računala Belji se Ipak hvala na informaciji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
threadNo245 kaže...
Najbrži kaže...

Da, pod uvjetom da ti je net dostupan na oba racunala. Teamviewer ne radi bez konekcije s centralnim serverom. Alternativa Real VNC ili za po doma Remote Desktop.
 Mislim da radi. Ako imaš samo lan konekcije(moraš ih omogućiti u postavkama) radi bez spajanja na centralni server.
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2008 12:16 (dado2202).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice