[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 841.022
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

jedno pitanje, imam onaj tablet od t-coma, samsungov i imam jedan problem, kad slikam po suncu slike budu sve sive a kad sam u hladu onda su normalne, u cemu bi mogao biti problem?

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root

samo da kazem ljudi spasio sam brickani nebrandirani kineski  tablet(350kn) 2 dana vec gledam trazim bogzna sta. savjetujem ko god moze nek skine cwm recovery jednostavno spasava sve moguce. samo ubacit na externu karticu 10 rom.zip i idi po redu koji radi.

13 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

samo da kazem ljudi spasio sam brickani nebrandirani kineski  tablet(350kn) 2 dana vec gledam trazim bogzna sta. savjetujem ko god moze nek skine cwm recovery jednostavno spasava sve moguce. samo ubacit na externu karticu 10 rom.zip i idi po redu koji radi.

Ma da pa to svaki upućeniji korisnik android telefona zna ali i zna se pripremiti prije nego što poćne izvoditi preinake na mobitelu ili tabletu da može vratiti sve na oficielni FW.

Kod kineza ili nelih low-end gadgeta nekada ne možeš ništa jer jednostavno nema podrške tako da razmisliti prije nego se upuštate u radnje koje vam mogu brickati sve neće ti ni CWM pomoći. 

Poželjno je stisnuti HVALA
13 godina

imao sam stvarno puno srece kod cwm jer stvarno puno ljudi koristi arm a13 i a10

13 godina

ati 3870 jesi probo preko livesuita flashat rom?

13 godina
neaktivan

Ne...ni neznam za to :D uglavnom na uređaju je cwm RECOVERY i uredno se može pristupit njemu...baterija se normalno puni.....custom firmware normalno instalira ali se ne bota kako treba...dok orginalni ne ide valjda preko cwm recoverya već orginalnim putem kad je uređaj kupljen sve dok nisam stavio ovaj recovery...sad što će ovi izvest na servisu to neznam.....uređaj zapakovan u kutiji i spreman za servis....nadajmo se sretno :) 

14 godina
odjavljen
@ati3870

skini odavde stock rom: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2146648

stavi ga na sd karticu, bootaj u cwm recovery, wipe-aj data i cache i obrisi battery stats, flashaj rom i ponovno wapa data, cache... ugasi mob, izvadi sd karticu, neka samo SIM kartixa bude unutra, bootaj i vidi radi li

ja sam imao isti problem kad sam se igrao sam rom-ovima, al sam sredio ovako, nadam se da sam pomogao
14 godina
odjavljen
oprosti na pravopisnim greskama, na mobu sam i brzo pisem :) i takodjer imam Prestigio 4500 i prezadovoljan sam
13 godina
neaktivan

vidim da se trudite pomoć ali ispuca sam sve mogućnosti uključujući i ove vaše...problem je što factory reset i wipe data ne pomažu....jednostavno te opcije ajmo reć da ne funkcioniraju premda piše uspješno...(isto važi i za dalvik i battery stats) orginalni rom ne želi instalirat dok custom da i zapne na boot zaslonu...naživcira me ovaj prestigio a stvarno odličan, pristojan telefon ...slaba podrška... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nek proba u advanced menu da izbrise sve system,cache,itd sta ima jer je to pravi clean install

14 godina
odjavljen
probaj vratit stock recovery pa onda instaliraj rom..
ja sam imao slican problem (neznam jel isti) i uspio sam onako kako sam napisao

ako ne pomaze, na servis i trazi novi, il neka ti ga poprave
13 godina
neaktivan

prvo što sam pomislio bilo je vratit stary orginalni recovery od moba pošto ovaj možda i pravi probleme a orginalni bi mi omogućio da instaliram tvornički firmware a sad opet proces oko toga se radi u smartphone flash toolu pomoću kojeg sam stavio recovery još u 4 mj...ovo je verzija sa 1,2 ghz+JB znači novija poslije izbačena dok je bijeli već ima ove karakteristike premda neznam ima li razlike u hardwaru......lik iz servisa je rekao da nema razloga za brigu ako se uređaj pali i ima pristup bitnim fumkcijama....bolje to ostavit za servis...samo garancija tu ne igra ulogu...uglavnom zahebancija je bila i u vezi pregrijavanja uređaja..već nakon rada od 10 min uređaj kuha u rukama...stvar do firmwarea...bio je na orginalnom i na custom sa xda 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 22:52 (ATI HD3870).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mene je uvijek cudilo kad su se zalili sa pregrijavanjem ovog uredjaja, meni nema takvih problema
13 godina
neaktivan

jel tvoj na custom ili stock orginalnom romu? 

14 godina
odjavljen
stock rom, rootan, izbrisane gluposti koje mi ne trebaju, apex launcher pro na njemu.. par modifikacija
mobitel super brz i radi perfektno, ne grije se, bar ja nemam takvih problema
13 godina
neaktivan

na koji način si roota stock rom.....nema mi druge nego nadat se da će soft brick(bootloop) otklonit metodom koju samo oni znaju.... 

14 godina
odjavljen
aj mi linkaj gdje si skinuo stock rom, molim te?

imas u temi za prestigio 4500
13 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2146648  sa xda i sa off prestigio stranice..

14 godina
odjavljen
stvarno neznam :/
nosi na servis, mislim da nemas sta cekati
13 godina
neaktivan

kreće na servis.....šteta što odin nije u funkciji za prestigio uređaje...kakvi sam problema sve ima sa samsungom i sve se dalo rjesit...a sad ovo i to prestigio {#} 

12 godina
neaktivan

imam xperiu s i skinem cm10 i gaps jelly bean zip(tako nesta ) i uglavnom u cwm recovery flasham prvo cm10 pa taj drugi zip i uredno napravim factory reset wipe chace i to al zapne na sony logu,a na staroj xperia x8 uspijem jel mozda kernel problem

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prije oko tjedan dana sam kupio Lenovo Ideatab A2109A (tablet)  i htio bi ga rootati,zanima me dali tada gubim garanciju?

0 0 hvala 0
13 godina
conuqeror kaže...

Prije oko tjedan dana sam kupio Lenovo Ideatab A2109A (tablet)  i htio bi ga rootati,zanima me dali tada gubim garanciju?

i da i ne ovisi o distributeru i pravilu da ali ti root uvijek mozes maknut, bar mislim da moze jer i u aplikaciji supersu pise kompletni unroot

12 godina
neaktivan

Ja sam nedavno kupio Asus nexus 7. Volio bi ga rootat jer mnoge aplikacije traže to. Kao i poput conquerora pitanje mi je dali tada gubim garanciju? Ima li tko kakvog iskustva ?

1 0 hvala 1
13 godina

Evo sada sam kupio alcatel idol i sam mozete mi preporucit neke drukciiji launcher i te stvari da brze ide. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
asus nexus kaže...

Ja sam nedavno kupio Asus nexus 7. Volio bi ga rootat jer mnoge aplikacije traže to. Kao i poput conquerora pitanje mi je dali tada gubim garanciju? Ima li tko kakvog iskustva ?

najbolje ti je napisat ime uređaja root/rooting samo sto gi google izbaci prvo. imas na stranici xda developer jako puno sto se tice roota. Nije tesko rootat uglavnom instalacija jedne zip datoteke ili kako vec pise. Rootanje se moze maknut u pravilu ali dal ce te oni skuzit to neznam i dal ce to provjeravat. Postoje jako male sanse da se mobitel zbricka ali ako imas backup i dobar recovery nemas se cega bojat.Da ces uređaj uništit trajno je gotovo nemoguće

14 godina
odjavljen
@lovvro

ja koristim apex launcher pro, ubrzao mi je mobitel dosta i puno ljepse animacije ima nego na stock launcheru (prestigio 4500)
ali se placa nazalost..no imas besplatnu verziju za skinuti kao i nova launcher besplatan, kojeg takodjer preporucam
12 godina
neaktivan

Ja sam svoj nexus kupio u ventexu i lik mi je rekao da ako ga rootam gubim garanciju. Ali ja mislim da cu ga svejedno rootat :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel zna netko kako rootati lenovo A2109A?

0 0 hvala 0
13 godina

https://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-IdeaTab-Slate-Tablets/A2109-Clockworkmod-Recovery-and-Root/td-p/883471

evo prvo na sto je google izbacio, cudno cak i lenovo podrzava rootanje. imas 2 koraka vazna, instalirat cwm(clockworkmod recovery) i install superuser.zip i to je to

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice