Hakometrom po ISP-u

poruka: 19
|
čitano: 3.513
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hakometrom po ISP-u".
16 godina
neaktivan
Hakometrom po ISP-u

Za to im ne treba nikakav alat. svi znaju kakve su brzine (čitaj: očajne)

hobi:moj-android.net

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hakometrom po ISP-u
nsoul kaže...

Za to im ne treba nikakav alat. svi znaju kakve su brzine (čitaj: očajne)

Da, ali to treba dokazati. Valjda će s ovim alatom biti moguće ako se pridržavaš ovih njihovih smjernica.

17 godina
neaktivan
Hakometrom po ISP-u

Samo je ovo tribalo. Ljudima kojima brzina padne u tim satima kao npr meni ovo ce biti show sada ce hakom automatski prituzbu rijesiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Duje00 kaže...

... sada ce hakom automatski prituzbu rijesiti

ne vjerujem. Ali, imat ćeš bolji argument u svađi sa pružateljem usluge.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
14 godina
Hakometrom po ISP-u

Ja sam za sada zadovoljan svojom konekcijom, u večernjim satima punih 10mbps, jedino na što bi se žalio jest ovaj recesijski upload speed od 70 kb/sec što je pain in the ass kada uploadam video na youtube, ali tu nema spasa...

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Hakometrom po ISP-u

i dabe kad je meni brzina treba bit do 4 megabita, a max na prikljucku je 7 (izmjerio frend u t-comu) i jebu me svaki tjedan tako sto profil smanjuju....i tako mi smanje na 1.7,nazovem derem se dignu na 3 i opet sutradan ona ispod 2.....i kako tu da se nekom zalis kad te opet sutradan naguze...... vise mi ih pun......

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

pih, zalite se vi, a kaj tek ovi bokci kaj su na homeboxu? pa jos nisu u "civilizaciji" i 3G mogu samo sanjati, a prekrasni edge na full signalu, zbog "kvalitetnog" operatera, izgura famoznih 15-20kbit/s. zalim za danom kad sam svog starog nagovorio da sa modema prijedje na vip. bilo je dobro prvih pola godine, dok nisu susjedi otkrili istu stvar, opteretio se repetitor i sve u vrazju mater...a puca vipu crno pod noktom za korisnike, bitno je samo racun poslati na kraju mjeseca...na svaku prijavu je dobro par dana, a onda opet po starom...

17 godina
neaktivan
Hakometrom po ISP-u

Koliko znam svi veći ISPovi su članovi CIXa (Croatian Internet eXchange). Što će reći da imaju linkove prema CARNetu koji nemaju veze s onima prema "internetu". Taj link košta kikiriki naspram ovih "pravih".

Tako da ne vidim smisao ovih mjerenja brzine linka prema nečemu što nije onaj "pravi" internet...

0 1 hvala 0
13 godina
Hakometrom po ISP-u

Meni je najgore jer mi je trenutna brzina Jeb*enih 0.86 Mbps, zovnem ja njih da mi vrate na 2 Mbps (zivim na selu nemoze brze od toga) i vrati mi se brzina ,kad za jedan , dva dana opet padne na 0.87 Mbps.I tako svaki put. 
Ma toliko sam po*izdio da bi ih namlatio ko stoku tamo .

Wala ay kinuha kung walang mangyayari!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 21:12 (toni42).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hakometrom po ISP-u

Amis optika 24/10 mbit...

Na speedtestu 24/30 mbita.. cak i vise daju :)))

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
raf kaže...

Tako da ne vidim smisao ovih mjerenja brzine linka prema nečemu što nije onaj "pravi" internet...

Misliš da te throttlaju prema van? Ne znam baš koliko bi to bilo po zakonu...

Ovaj je alat, rekao bih, primarno namijenjen onima koji imaju problema sa vezom do prvog DSLAM-a, nakon čega puno kvalitetnije kablovlje nastupa pa više nema nekakvih većih gubitaka. Zato što je glavni argument ISP-a da ne mogu isporučiti veće brzine zbog stare infrastrukture unutar RH. Za brzine prema van baš i nemaju nekih argumenata.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 22:25 (rustweaver).
16 godina
rustweaver kaže...
.. Za brzine prema van baš i nemaju nekih argumenata.

-točno. Zato se test kojeg naprave neće bitno razlikovati od npr speedneta kao što se ni sadašnji ISPov (svi imaju svoj) ne razlikuje bitnije. Tao da je ovaj sam test sporedan, važan je kao mehanizam dokazivanja-postupka. Brzina koju dobijete na speednetu je jednaka samo što će sad postojati i 'relevantna' (postoji i sad, ali je ISPovi tako ne 'reklamiraju', njihov test..).

Još važnije, da natjera ISPove na poštivanje ugovora, ferpleja, reklamirane usluge. (.. i da se sjete da je Tcom koncesionar koji mora obaviti neke stvari). Posljednje što se sjećam je bilo oko paketa-vezanje usluga. Izigrano višom cijenom pojedinačne usluge nego paketa, kao i famoznih 90 dana za prilagodbu unutar kojih se jednostavno tema-pitanje (u novinama) zagubi i nikad se ne riješi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
Hakometrom po ISP-u

Tako za pakete do 10Mbit/s brzina u satima najvećeg (najgušćeg) internetskog prometa (od 19 do 23 sati) ne smije pasti ispod 50 posto maksimalne (oglašavane) brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa.

Kakve su to budalaštine ?

Plaćaš do 10Mbit/s a providerima je "dozvoljeno" čovjeku isporučiti 5Mbit/s i s tim pravilnikom su zakonski pokriveni !?

Neka (T-konj) proba u Bundesrepublik Deutschland kod Angele Merkel to napraviti što rade nama pa bi namah izgubili koncesiju za pružanje ISP usluga.

Takva govna samo mi kmetovi možemo progutati.

Lp

Idemo bre, idemo.. / Miš beli sreću deli /

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro je da imamo uopće bilo kakav internet koliko je država zaostala .. 

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
12 godina
neaktivan
Znam da ćete me popljuvati, iznapadati i slicno, imao sam problema sa jednim operaterom na nelimitiranom internetu (skidali su mi brzinu), stalno me zezali dok mi nije pukao film, sada koristim 1GB interneta preko mobitela, savrseno sam zadovoljan(3G) ima dovoljno podataka i za Bug forum, a od razlike kaj ne placam net sam kupio 3D telku od 80 cm :-)
Slazem se, ako placate puno, koristite i brzinu koju placate, ako vam nemogu isporuciti brzinu po meni ih treba sterati u pm i probati ovako.
Ps. Prvi tjedan je bed kasnije je ok.
17 godina
Hakometrom po ISP-u

U praksi od tog Hakometra nema nikakve koristi,{#} moš se ti žalit kome hočeš na manju brzinu od nazivne nema tu pomoči ako nemaš tehničkih uvjeta za veču brzinu.Ako prije potpisivanja ugovora sa recimo T-Šrot, pročitaš kaj piše sitnim slovima odma ti je sve jasno T-COM i ostali su se dobro zaštitili.{#}

To kaj neka brzina ne bi smjela bit ispod neke razine, ko to šljivi uopče šuti i trpi taj Hakometar nek zahakljaju mačku o rep bit če sve po starom i vozi miško.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 1:45 (rambox).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...

.. nema tu pomoči ako nemaš tehničkih uvjeta za veču brzinu...

-ne baš. Teoretski. Praksa je ipak ovakva, ali (možda) se polako mijenja...

Teoretski, Tcom kao koncesionar na državnoj razini, MORA svim korisnicima osigurati adekvatnu uslugu. Klasični rokovi su 3 mj. od zahtijeva. Samo taj zahtijev mora biti formalan i tu već dolazi do problema jer nigdje nema predviđene procedure, pa ni sankcije... Teoretski PeroPerić na VrhBrda nekog zaseoka, preda zahtijev za priključnu liniju i koncesionar to mora riješiti u ta 3 mjeseca, jednako ako što linija mora zadovoljavati propisane teh. uvijete. (znam, teorija...)

- lakši primjer, upravo ovaj hakometar i propis. Govore o tjedan dana, govore o najnižoj brzini u trenutcima najveće opterećenosti. Linija MORA biti iznad (do) te doljnje granice u cijelom periodu, dok se danas dešavaju situacije (npr promjene profila) mali dignu, malo spuste.. poziv SZK, opet dignu, ... opet spuste. I formalno su čisti (rješavaju problem, zapravo ga guraju pod tepih, throtlaju..). To ovaj pravilnik pokušava regulirati. Ukoliko se u tom periodu od cca tjedan u bilo koje vrijeme linija spusti ispod granice, operater će pod prisilom HAKOMa morati to riješiti.

-Još da ubace malo preciznije 'zavaravajuće oglašavanje' oko flata na mob. koji nije flat. (od prošle godine, kad je to počelo, promijenili su nazive paketa-tarifa, više nema u nazivu riječi flat, ali se i dalje reklamira kao flat). Primjer (namjerno) skrivan podatak-klauzula. Više se ne zove flat, ali stoji 'neogrančeno surfanje' (pošto taj termin ne podrazumjeva termin flat, sličan ali nije isti), to je zapravo laž-navlakuša, jer u (skrivenom, namjerno poseban PDF dokument umjesto najnormalnijeg infoa koji može biti vidljiv na kliku..) se u točki 11. tek govori o ''..doći će do smanjenja brzine prijenosa na 64kb/s..''.

HAKOM to ne vidi ili ne kuži terminologiju?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Hakometrom po ISP-u

Ovo je pomak u dobrom smjeru i HAKOM se definitivno trudi napraviti nesto za zastitu korisnika. Te fore s "nema tehnickih uvjeta" se trebaju reci prije sklapanja pretplatnickog ugovora a ne nakon. Ljudi plate 10 Mbit/s i dobiju na kraju 3. Do sada nijie bilo regulative koja bi takvog korisnika zastitila. Sad ce bar postojati sluzbeni nacin za dokaz manjka brzine. Radio sam 5 godina za ISP-a i jasno mi je da su s ADSL tehnologijom gubitci neizbjezni. U krugu 500-700m od centrale u kojoj je DSLAM je sve u redu. Problem je u PRENASELJENIM i PREMALO NASELJENIM cetvrtima. U prenaseljenima je jednostavno kabl preopterecen sa hrpom signala, sa kojekakvim ostalim upotrebama parica (u mom slucaju sam se sretao s direktnim bakrenim paricama koje su bile koristene samo za alarmni sustav, ili kao "iznajmljena parica" preko koje XY user koristi svoje SDSL/SHDSL modeme za uspostavu veze medju 2 udaljene lokacije). U premalo naseljenima je obicno jedna centrala za cetvrt/selo pa telefonske zice idu i po 2-3 km od centrale do korisnika (sto drasticno reducira brzinu i kvalitetu linka). Sve je to za ocekivati i normalno, ali bas zato kada netko s takvim problemom zeli sklopiti ugovor za npr 15mbit internet pristup ISP treba reci da ta brzina nije moguca. Uglavnom - barem se nesto pocinje desavati po tom pitanju.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
flash6 kaže...

pih, zalite se vi, a kaj tek ovi bokci kaj su na homeboxu? pa jos nisu u "civilizaciji" i 3G mogu samo sanjati, a prekrasni edge na full signalu, zbog "kvalitetnog" operatera, izgura famoznih 15-20kbit/s. zalim za danom kad sam svog starog nagovorio da sa modema prijedje na vip. bilo je dobro prvih pola godine, dok nisu susjedi otkrili istu stvar, opteretio se repetitor i sve u vrazju mater...a puca vipu crno pod noktom za korisnike, bitno je samo racun poslati na kraju mjeseca...na svaku prijavu je dobro par dana, a onda opet po starom...

ne mogu vjerovati. stvarno se nesto dogadja... dosli kod starog i digli 3G repetitor. net, koliko starom treba leti...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice