Slab Internet- Pomoć

poruka: 9
|
čitano: 4.262
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
Slab Internet- Pomoć

Pozdrav ljudi, treba mi hitan savjet i prijedlog sta da uradim. Sretnik sam koji zivi u ulici u kojoj zbog nekih tehnickih razloga ne moze da se uvede opticki internet tako da imam "obicni" od 50mgb sto je solidna brzina medjutim godinama se mucim sa internetom kad je u pitanju gaming, gotovo je nemoguce online igrati zbog prevelikog pinga. E sad sta da uradim da bih imao bolji signal, manji ping, jer ne razumijem se previse.

Kontao sam da ping uvecava preveliki broj uredjaja povezanih na moj internet pa da uvedem posebno internet za sebe, bukvalno iskljucivo za gaming koji cu samo ja koristiti. Takodje cuo sam da ovi provajderi mogu korisnika prikaciti kao na neki zaseban server gdje nisu ostali korisnici u okruzenju, ili nesto u tom fazonu? Uglavnom dajte savjete sta da radim jer optika nije moguca trenutno pa da pokusam izvuci maksimum iz raspolozivih opcija.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2023 9:18 (Perfekcionist).

0 0 hvala 0
14 godina
Slab Internet- Pomoć

50 mbita bi trebalo biti i vise nego dovoljno za igranje.

ili se varam?

igrao sam i na 20mbita i nakon prelaska na 200mbita optiku po pitanju igranja nisam primjetio neku razliku. govorim iskljucivo ja sam igram igrice.

naravno da s 200mbita mogu jos par stvari raditi u isto vrijeme.

ali mi je i 20mbita bilo sasvim dovoljno za igranje puba, lola, coda itd itd.

jesi provjeravao brzinu na speedtestu? imas li stvarno 50mbita?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Slab Internet- Pomoć

Nadam se da si spojen sa LAN kabelom direkt na ruter, ako je u pitanju usb wifi ili nesto slicno tome velika je vjerojatnost da je problem do toga. Koju igru igras? Koliki je ping? 

2 godine
neaktivan
zeryx kaže...

50 mbita bi trebalo biti i vise nego dovoljno za igranje.

ili se varam?

igrao sam i na 20mbita i nakon prelaska na 200mbita optiku po pitanju igranja nisam primjetio neku razliku. govorim iskljucivo ja sam igram igrice.

naravno da s 200mbita mogu jos par stvari raditi u isto vrijeme.

ali mi je i 20mbita bilo sasvim dovoljno za igranje puba, lola, coda itd itd.

jesi provjeravao brzinu na speedtestu? imas li stvarno 50mbita?

ne bude 50mgb ali izmedju 30-40mgb kako god bude gotovo uvijek ali ping je svejedno veliki, inace ping na speedtestu nije tako strasan ali onaj koji sama igrica mjeri ode u crveno pogotovo u nocnim satima

2 godine
neaktivan
rocko9 kaže...

Nadam se da si spojen sa LAN kabelom direkt na ruter, ako je u pitanju usb wifi ili nesto slicno tome velika je vjerojatnost da je problem do toga. Koju igru igras? Koliki je ping? 

Da spojen sam ali to ne pomaze mnogo, igram inace uglavnom fifu a i generalno online igre mi vecinom šteka, pogotovo fifa, i to traje godinama. Mijenjao sam rutere 5-6 puta, dolazili ljudi za internet nesto ko pokusavali ali nista konkretno. U nocnim satima je nemoguce igrati a ujutro inekako uspijem koju online odigrati.

I ne znam sta vise da radim, da li je optika jedino rijesenje ili mozda stvarno otici u krajnost pa prikljuciti internet posebno za online igranje?

14 godina
Kak visoko ti ping ide u igrama, kak u speedtestu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
dax-lax kaže...
Kak visoko ti ping ide u igrama, kak u speedtestu?

na FIFI mi pokazuje izmedju 50-150ms a nekad i vise, a koliko sam uspio skuziti do 40 kad je onda mogu igrati normalno, u nocnim satima sto je zanimljivo gotovo da nema sanse odigrati online nesto, isto kao da neko negdje optereti moju mrezu iako ja pogasim internet sa svih uredjaja u kuci, upravo zato me brine da nije rijesenje jos jedan zaseban internet uvoditi.

16 godina

obavi speedtest .. može ookla-ht, bilo koji (rezultati su isti-slični-usporedivi-valjani..).

-ping za adsl.. očekivano do 30, je ok, iznad loše.. ali ako je na speedtestu ok 20-30, tad je problem u gameserveru, lokaciji-država-hr.. naravno tvoja loša linija doda svoj dio, optika bi bila brža, manja suma..

-obavi test u vrijeme opretećenja, npr petak popodne-vikend, tad je obično najviše korisnika.. ako ti speedtest javlja isti problem tad traži od operatera popravak, prijavi hakomu itd.., ako je speedtest ok, tad je stvar do igre i pomoći nema osim preseljenja na lokaciju koja ima recimo optiku dok će pristup serveru i dalje biti lošiji ovisno o državi i linijama koje hr prema toj lokaciji ima (tj nema..) pa je recimo bolje prema njemačkoj, lošije prema cipru itd..

-sve ostalo je zanemarivo malo, beskorisno za probati-čačkati.. primarno je linija i lokacija servera.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Meni to dosta liči na oksidaciju vodića. Ko za prvu ruku bi kompletnu vezu po kući, znači, od kutije do routera, prespojio jednim cat 5e/6 utp-om, čisto da izbaciš sebe iz problema.
Ako proradi, znaš di je problem. Ako i dalje ostaju problemi, e onda molitvenik i krunicu u ruke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice