Pozdrav.U zone alarmu mi piše,pod ime-Loopback adapter a IPaddress/site-127.0.0.1.Jel netko zna što to znači?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lol pa to ti je IP adresa
Ok.Ma muči me internet promet.U zadnje vrijeme mi uzima po 10-20 mb a otvorim par stranica.Niš ne skidam,malo surfam po vijestima,forumu,niš nekaj posebno a potrošim po 30-40 mb.Mislio sam da to ima nekakve veze.
To je IP adresa tvog kompa za kojim sjediš.
Odeš li kod susjeda ima i on istu tu.
Nije to IP adresa za van nego adresa tog kompa za kojim sjediš
Probaj skenirat cijeli komp, vjerojatno ti se neka gamad uselila. :) I za svaki slučaj gasi router preko noči, meni je gamad napravila prometa preko noci...
Ma skenirao sa ad-aware, nod free,spybot i malwarebytes-om i ništa nisu našli.A preko noči gasim sve na produžnom kablu.
Stari, ajde probaj pingat i vidjet ces rezultat. Hocu rec da ces pingat sam sebe
otvori status o konekcije i gledaj da li ti se povecava promet znatno dok ne surfas ili ne skidas nista
Baš se ne kužim previše.Da li pingat u command promptu?
To je IP adresa tvog kompa za kojim sjediš.
Odeš li kod susjeda ima i on istu tu.
Nije to IP adresa za van nego adresa tog kompa za kojim sjediš
Ajde na Postavke od svog routera, i nađi status routera, zatim vidi povjest spajanja (log) i vidi koliko se konektiralo na tvoj router, da ti mozda netko nije spojen na tvoj router pa ti krade promet(nabija promet), i neznam mozda mores vidit jos kojih tamo korisnih informacija!
ma daj... pa to je localhost, loopback... kako ćeš je drugačije nazvati?
TCP/IP protokol poznaje i loopback device/adapter (virtualni) koji se ne (kači) konektira ni na kakav hardware, već samo na software, svaki program koji nešto šalje na 127.0.0.1 tu se i prima preko tog istog sučelja na toj istoj "mašini", zato se i zove loopback, to je kao lokalni komunikacijski sustav u kome je remote server ustvari localhost,
hostname na loopback interfaceu je uvjek localhost ili ti ga doma (resolvano 127.0.0.1).
Istina je naravno to što pričaš, ali ga cjepidlačiš... pored onoga što si nabrojao koristan je u još nekoliko stvari, npr. testiranje serverskih aplikacija klijentskim softverom na lokalnom hostu, tj. bez potrebe da se koristi bilo kakva mrežna infrastruktura, sve se odvija na lokalnoj mašini, moderni AV skeneri npr. provjeravaju mrežni promet preko loopback interfejsa itd.
127.0.0.1 uistinu jest doma
Podrobnije ovdje
Potpisujem :)