127.0.0.1-ip address

poruka: 13
|
čitano: 7.956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
127.0.0.1-ip address

Pozdrav.U zone alarmu mi piše,pod ime-Loopback adapter a IPaddress/site-127.0.0.1.Jel netko zna što to znači?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
127.0.0.1-ip address

Lol pa to ti je IP adresa

Osnovan - 1878. Igralište - Old Trafford, Kapacitet - 76.212 Predsjednik - Joel i Avram Glazer Trener - Alex Ferguson Liga - FA Premier Ligue 2007/08. 1. mjesto ______________________ Tko pita, ispadne budala 5 minuta! Ko ne pita ostane budala zauvijek.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 127.0.0.1-ip address

Ok.Ma muči me internet promet.U zadnje vrijeme mi uzima po 10-20 mb a otvorim par stranica.Niš ne skidam,malo surfam po vijestima,forumu,niš nekaj posebno a potrošim po 30-40 mb.Mislio sam da to ima nekakve veze.

17 godina
neaktivan
127.0.0.1-ip address

To je IP adresa tvog kompa za kojim sjediš.

Odeš li kod susjeda ima i on istu tu.

Nije to IP adresa za van nego adresa tog kompa za kojim sjediš

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
127.0.0.1-ip address

Probaj skenirat cijeli komp, vjerojatno ti se neka gamad uselila. :) I za svaki slučaj gasi router preko noči, meni je gamad napravila prometa preko noci...

Osnovan - 1878. Igralište - Old Trafford, Kapacitet - 76.212 Predsjednik - Joel i Avram Glazer Trener - Alex Ferguson Liga - FA Premier Ligue 2007/08. 1. mjesto ______________________ Tko pita, ispadne budala 5 minuta! Ko ne pita ostane budala zauvijek.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 21:45 (Red Devil).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma skenirao sa ad-aware, nod free,spybot i malwarebytes-om i ništa nisu našli.A preko noči gasim sve na produžnom kablu.

17 godina
127.0.0.1-ip address

Stari, ajde probaj pingat i vidjet ces rezultat. Hocu rec da ces pingat sam sebe

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
127.0.0.1-ip address

otvori status o konekcije   i gledaj da li ti se povecava promet znatno dok ne surfas ili ne skidas nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš se ne kužim previše.Da li pingat u command promptu?

16 godina
neaktivan
LUXX kaže...

To je IP adresa tvog kompa za kojim sjediš.

Odeš li kod susjeda ima i on istu tu.

Nije to IP adresa za van nego adresa tog kompa za kojim sjediš

Ne bih to nazvao adresa racunala...Adresa racunala je ona privatna (ako se koristi u mrezi) ili javna IP adresa vidljiva na internetu...A ova adresa je adresa za testiranje mrezne kartice. Upravu si da je ista i na drugom racunalu i bas zato se ne bi trebala smatrati adresom racunala jer svako racunalo ili jos preciznije svako sucelje prema mrezi (mrezna kartica) mora imati svoju IP adresu...
Osnovno o IP adresama pise tu: http://mreze.layer-x.com/s030101-0.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 1:41 (LazyChar).
17 godina
127.0.0.1-ip address

Ajde na Postavke od svog routera, i nađi status routera, zatim vidi povjest spajanja (log) i vidi koliko se konektiralo na tvoj router, da ti mozda netko nije spojen na tvoj router pa ti krade promet(nabija promet), i neznam mozda mores vidit jos kojih tamo korisnih informacija!

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LazyChar kaže...
 Ne bih to nazvao adresa racunala...Adresa racunala je ona privatna (ako se koristi u mrezi) ili javna IP adresa vidljiva na internetu...A ova adresa je adresa za testiranje mrezne kartice. Upravu si da je ista i na drugom racunalu i bas zato se ne bi trebala smatrati adresom racunala jer svako racunalo ili jos preciznije svako sucelje prema mrezi (mrezna kartica) mora imati svoju IP adresu...
Osnovno o IP adresama pise tu: http://mreze.layer-x.com/s030101-0.html

ma daj... pa to je localhost, loopback... kako ćeš je drugačije nazvati?

TCP/IP protokol poznaje i loopback device/adapter (virtualni) koji se ne (kači) konektira ni na kakav hardware, već samo na software, svaki program koji nešto šalje na 127.0.0.1 tu se i prima preko tog istog sučelja na toj istoj "mašini", zato se i zove loopback, to je kao lokalni komunikacijski sustav u kome je remote server ustvari localhost,

hostname na loopback interfaceu je uvjek localhost ili ti ga doma (resolvano 127.0.0.1).
Istina je naravno to što pričaš, ali ga cjepidlačiš... pored onoga što si nabrojao koristan je u još nekoliko stvari, npr. testiranje serverskih aplikacija klijentskim softverom na lokalnom hostu, tj. bez potrebe da se koristi bilo kakva mrežna infrastruktura, sve se odvija na lokalnoj mašini, moderni AV skeneri npr. provjeravaju mrežni promet preko loopback interfejsa itd.

127.0.0.1 uistinu jest doma

Podrobnije ovdje

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 6:59 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Potpisujem :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice