Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.528
|
čitano: 5.550.371
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Sony PlayStation 5

Dakle ovako.. 

Nisam PS5 sigurno upalio pa sigurno par mjeseci i evo danas ga palim.

Situacija je sljedeća, wifi uopće ne mogu naći, skeniram network i uopće mi ne pokazuje niti jednu mrežu, čak niti hotspot s mobitela. A zanimljivo preko svih ostalih uređaja wifi radi.

Ima jedan update, rekoh idem ga skinut pa je tu možda caka. Spojim kabel od interneta u PS5, i dođe do 100% preuzimanja, i stiže poruka something went wrong - SU-101217-2

Sve moguće cake sam probao, ali ništa, pretraživao na googlu, i od reset moda, safe moda, bla bla, ništa ne pomaže.

Gdje bi mogao biti problem? 

0 0 hvala 0
6 godina
Re: Sony PlayStation 5
Šoki kaže...

Dakle ovako.. 

Nisam PS5 sigurno upalio pa sigurno par mjeseci i evo danas ga palim.

Situacija je sljedeća, wifi uopće ne mogu naći, skeniram network i uopće mi ne pokazuje niti jednu mrežu, čak niti hotspot s mobitela. A zanimljivo preko svih ostalih uređaja wifi radi.

Ima jedan update, rekoh idem ga skinut pa je tu možda caka. Spojim kabel od interneta u PS5, i dođe do 100% preuzimanja, i stiže poruka something went wrong - SU-101217-2

Sve moguće cake sam probao, ali ništa, pretraživao na googlu, i od reset moda, safe moda, bla bla, ništa ne pomaže.

Gdje bi mogao biti problem? 

Probaj ovo:

https://www.windowsdispatch.com/fix-ps5-update-error-code-su-101217-2-su-101193-5-su-101265-5/

Po iskustvima drugih:

https://www.ifixit.com/Answers/View/877031/SU-101217-2+Error+Code+(Safe+Mode+Boot+Loop)

https://www.reddit.com/r/playstation/comments/1fsty5w/ps5_error_su1012172/?rdt=43566

Moguće da je greška s Wi-Fi čipom.

Sretno!

7 godina
Bitanga kaže...

https://www.bug.hr/igre/videoigre-si-vise-ne-mogu-priustiti-bogatu-fotorealisticnu-grafiku-46215

Kao što smo već pričali... nikakve koristi od skupog hardvera jer ga nema što iskoristiti niti je isplativo "in the long run".

Btw, igram već par dana Dredge koji je Epic dijelio besplatno prije par dana. I mogu samo reći da me oduševio, pravi mali dragulj od igre.

Za nas koji smo u gamingu od samih početaka ovaj članak je otkrivanje tople vode. 

Igram igre 30+ godina i u tom razdoblju nisam nikada igrao igru zbog njene grafike. Isto tako ne znam nikoga tko je igrao neku igru samo zato što dobro izgleda. 

Misliti da će se igra dobro prodavati zbog vizuale prezentacije je isto misliti da je neki film dobar zato što je sniman IMAX tehnologijom npr. 

Dala bi se napraviti detaljnija analiza zašto je to tako, no ima nešto u onome što je izjavio CEO Lariana koji je uspjeh BG3 objasnio otprilike: "mi smo gameri koji smo pravili igru za gamere". I u tome leži dio problema. Kako je gaming industrija postajala sve profitabilnija gamere su počeli mjenjati biznismeni koji znaju što gameri žele, iako isti nemaju apsolutno nikakvog prijašnjeg doticaja s igrama. Ne znaju gameri što žele - mi znamo. Godinama su ti isti gameri držani po strani a projekcije i planovi za igre su se pravili na temelju excel tablica i powerpoint prezentacija, a ne temeljem onog što ljudi doista žele. I par godina poslije imamo situaciju da razvoj igre košta par stotina milijuna dolara, traje 5+ plus godina i nakon svega toga milijunska prodaja nije jamstvo financijske uspješnosti igre. 

I sad smo došli do paradoksa. Toliko dugo smo htjeli taj prokleti PS5, maštali o tehničkim mogućnosti i kako će igre izgledati. I danas svi imamo PS5. Uzet ću samo za primjer moje okruženje gdje trenutno nitko od ekipe ne igra PS5 igre. Ja sam ove godine uglavnom proveo igrajući backlog PS4 igara, kao i dosta drugih ljudi koje znam, neki su se okrenuli Switchu, neki igraju Age Of Empires 2 i tako...

9 godina
Vandit kaže...
Bitanga kaže...

https://www.bug.hr/igre/videoigre-si-vise-ne-mogu-priustiti-bogatu-fotorealisticnu-grafiku-46215

Kao što smo već pričali... nikakve koristi od skupog hardvera jer ga nema što iskoristiti niti je isplativo "in the long run".

Btw, igram već par dana Dredge koji je Epic dijelio besplatno prije par dana. I mogu samo reći da me oduševio, pravi mali dragulj od igre.

Za nas koji smo u gamingu od samih početaka ovaj članak je otkrivanje tople vode. 

Igram igre 30+ godina i u tom razdoblju nisam nikada igrao igru zbog njene grafike. Isto tako ne znam nikoga tko je igrao neku igru samo zato što dobro izgleda. 

Misliti da će se igra dobro prodavati zbog vizuale prezentacije je isto misliti da je neki film dobar zato što je sniman IMAX tehnologijom npr. 

Dala bi se napraviti detaljnija analiza zašto je to tako, no ima nešto u onome što je izjavio CEO Lariana koji je uspjeh BG3 objasnio otprilike: "mi smo gameri koji smo pravili igru za gamere". I u tome leži dio problema. Kako je gaming industrija postajala sve profitabilnija gamere su počeli mjenjati biznismeni koji znaju što gameri žele, iako isti nemaju apsolutno nikakvog prijašnjeg doticaja s igrama. Ne znaju gameri što žele - mi znamo. Godinama su ti isti gameri držani po strani a projekcije i planovi za igre su se pravili na temelju excel tablica i powerpoint prezentacija, a ne temeljem onog što ljudi doista žele. I par godina poslije imamo situaciju da razvoj igre košta par stotina milijuna dolara, traje 5+ plus godina i nakon svega toga milijunska prodaja nije jamstvo financijske uspješnosti igre. 

I sad smo došli do paradoksa. Toliko dugo smo htjeli taj prokleti PS5, maštali o tehničkim mogućnosti i kako će igre izgledati. I danas svi imamo PS5. Uzet ću samo za primjer moje okruženje gdje trenutno nitko od ekipe ne igra PS5 igre. Ja sam ove godine uglavnom proveo igrajući backlog PS4 igara, kao i dosta drugih ljudi koje znam, neki su se okrenuli Switchu, neki igraju Age Of Empires 2 i tako...

Nešto o čemu je pisala "svaka šuša" i po forumima i po redditu već godinama sada otkrivaju veliki, ogromni bogovi-menadžeri. Jako dobro pokazuje kako se te firme "trude" osjetiti potrebe gamera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 9:31 (Cansee).
12 godina
Vandit kaže...

Da biznismeni nisu pogodili u zlatnu koku, odavno bi dobili nogom u guzicu ili se sami pokupili iz gaminga u potrazi za novom prilikom. Ovdje su i dalje upravo zato što FIFA, Call of Duty, Fortnite, NBA2K, Diablo i brojne druge franšize zarađuju doslovne milijarde ne od prodaje primjerka igre, nego upravo od onoga što su biznismeni donijeli svojim odlukama. I ok je dio krivice svaliti na zločeste biznismene, ali ljudi moji što je s gamerima koji su spremni dati stotine eura za šarene gaće i zlatne puške? To nije ono što ljudi zaista žele? Krivulje financijskih izvještaja ne bi se složile.

Mogu ja biti ogorčen do kraja života što nisu sve igre plodovi ljubavi prema gamingu, ali svijet se nažalost i naizgled bespovratno promijenio. Računica je jednostavna - tržište će uvijek nuditi ono što se prodaje. Kad se ne bude prodavalo, nestat će s tržišta ili biti marginalizirano.

Ne da nismo blizu toga, nego smo vjerojatno dalje nego ikad. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
7 godina
Sony PlayStation 5

Ti pišeš o mikrotransakcijama i one su potpuno drugi svijet od onoga što ja navodim. No generalno se slažem - za mikrotransakcije su najdogovorniji njihovi konzumenti - igrači/gameri. Ali nisu mikrotransakcije uzrok da se igre razvijaju pet godina i da razvoj košta toliko koliko košta. 

Ovdje govorimo o forsiranju priče "o onome što igrači stvarno žele", a to je prema menađerčićima bila grafika. Uostalom, i Ubisoft je dugi niz godina mislio da gameri žele bugovite open world igre koje dosade nakon 10 sati igranja i to ih je dovelo do toga da će se morati prodati ili će bankrotirati. 

Osobno nisam nostalgičan tip i ne smatram da su igre prije nužno bile bolje. Nudile su više, svakako. Nisu mogle ponuditi samo grafičku stranu pa se zbog toga ulagalo i u priču, mehanike i slično. 

3 0 hvala 0
16 godina
Vandit kaže...
Bitanga kaže...

Pa da, zato sam to i linkao, apropo nedavno izašlog PS5 Pro. Pusti ima dosta forumaša tu koji jako pate na grafiku, radije igraju u 30 fpsa ili 40 fpsa samo da vide svaku kapljicu znoja sa raytrejsanim refleksijama. I onda još kukaju kad igra košta 80€.

A ove godine sam odigrao 2 Nintendo Switch igre, malo Diabla4, Helldiverse, Satisfactory i par indie igara koje su igrivije od većine igara godine, a koštaju upola ili manje. Još sam htio kupiti i Factorio koji ima grafiku kao komodorac, ali sam odgodio malo za kasnije jer sam previše igrao tih factory igara pa mi se zgadilo za sad.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 11:44 (Bitanga).
5 godina
Odigrao sam Hogwarts Legacy, fun sam Harry Potter serijala, ali igra dosadi nakon 10h igranja vec. Sve postane tolko ponavljajuce, od borbi, itema koji ce se nac u open world-u, priča je predvidljiva, dijalozi tolko neprirodni, staticni, dosadni, a NPC ekipa se pravi ko da ne postojim.

Sve to lijepo i krasno izgleda, ali u cijelog igri ima jako malo zabave. Vise je mozda za igrace koji vole skupit sve moguce stvari, i provodit vrijeme u lijepo dizajniranom open worldu.

Ugl. sljedecu igru biram jako pazljivo, jer nemam puno vremena za igranje, ali kad igram ocu se zabavljat maksimalno koliko mogu.

0 0 hvala 0
16 godina
Bitanga kaže...
Vandit kaže...
Bitanga kaže...

Pa da, zato sam to i linkao, apropo nedavno izašlog PS5 Pro. Pusti ima dosta forumaša tu koji jako pate na grafiku, radije igraju u 30 fpsa ili 40 fpsa samo da vide svaku kapljicu znoja sa raytrejsanim refleksijama. I onda još kukaju kad igra košta 80€.

A ove godine sam odigrao 2 Nintendo Switch igre, malo Diabla4, Helldiverse, Satisfactory i par indie igara koje su igrivije od većine igara godine, a koštaju upola ili manje. Još sam htio kupiti i Factorio koji ima grafiku kao komodorac, ali sam odgodio malo za kasnije jer sam previše igrao tih factory igara pa mi se zgadilo za sad.

Evo baš vrtim nešto otkako je PS5 izašao baš igre koje su me oduševile su Returnal i Helldivers 2, evo 4 godine čekam The Game ali ništa. Kupim sam od brata za sitne novce Steam Deck (imamo 1300 igara na Steamu), on je tamo instalirao "A Highland Song", evo ne mogu se odljepiti od igre. Da s Gogijem ne dijelim account plus on nabavi hrpu toga free upucao bih se da dam za igru 80€ a ono njesra. 

Trenutno mi curke igraju PS5 i to Lego igre izašle za PS4 :/

Evo na GO sam i kombo Kidnle Steam Deck pa nazad na Kidnle. Leacham se i kod brata na PS account, instalirao Alan Wake 2, probao malo i eno stoji dalje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 12:18 (Gajotres).
14 godina
Sony PlayStation 5

PS Portal Cloud stream radi stvarno odlicno tko nije probao mogu preporuciti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Nakon par tjedana uz Ps5 Pro sam probao većinu toga što ima upgrade.

Dojmovi su izvrsni 🥂

Što se tiče igara,završio Dragons Dogmu 2,Dead Space remake,pri kraju sam Astro Bota,simultano igram Alan Wake 2 i Tekken 8

Moj PC  
4 2 hvala 0
14 godina
Nismo ni sumnjali
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Pa meni lijepo za promjenu pročitati da netko uživa u igrama a ne samo kukanje kako ništa ne valja, nikad nije bilo gore, nema izbora i šta sve ne. Čitajući temu i općenito o gamingu u zadnje vrijeme rekao bi čovjek da je ljudima netko prislonio pištolj na glavu i tjera ih da igraju Čak i da je sve tako crno kako se predstavlja, pa jednostavno prestaneš gejmati i to je to. Nije to zrak koji moraš udisati.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
Sony PlayStation 5

ja naisao na neki problem s ps5 pro i mojim monitorom g7 neo

pojavljuje mi se neki ghosting/smearing u nba2k koji igram najvise vremena. moram probat na drugom monitoru i tvu da budem siguran

takoder na ps5 pro se cuje vent u igrama kada je opterecen, dok je stari debeljko bio necujan

da nisam vec prodao stari ps5, bio ovaj bio zapakiran za povrat unutar 14 dana

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Astro Bot me jednako oduševio u 3d kao Mario Wonder u 2d.

Rijetke su danas igre sa toliko šarma i duše.

Nije ni čudo da je igra godine u konkurenciji svih gaming platformi i igara 💪

Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
Vandit kaže...

Ti pišeš o mikrotransakcijama i one su potpuno drugi svijet od onoga što ja navodim. No generalno se slažem - za mikrotransakcije su najdogovorniji njihovi konzumenti - igrači/gameri. Ali nisu mikrotransakcije uzrok da se igre razvijaju pet godina i da razvoj košta toliko koliko košta. 

Ovdje govorimo o forsiranju priče "o onome što igrači stvarno žele", a to je prema menađerčićima bila grafika. Uostalom, i Ubisoft je dugi niz godina mislio da gameri žele bugovite open world igre koje dosade nakon 10 sati igranja i to ih je dovelo do toga da će se morati prodati ili će bankrotirati. 

Osobno nisam nostalgičan tip i ne smatram da su igre prije nužno bile bolje. Nudile su više, svakako. Nisu mogle ponuditi samo grafičku stranu pa se zbog toga ulagalo i u priču, mehanike i slično. 

Ma znam da si pričao o grafici, ja sam samo malo proširio. Ali ide to sve ruku pod ruku. Ne možeš ni prodati mikrotransakciju ako skin ne izgleda grafički lijepo. 

Ja jesam nostalgičan lik, ali za onim nekim feelingom koje su nam igre davale tada. Nisu igre bile bolje, nego ih je bilo manje i bile su nam veće čudo nego sada kad i ručni satovi mogu pokrenuti igru. Sve se to dan-danas može isprobati i igrati putem kojekakvih emulatora, pa kad god to učinim da zadovoljim nostalgiju shvatim da me ništa od toga danas ne može držati dulje od 15 minuta. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
12 godina
Sony PlayStation 5

Kako igram Alan Wake 2 zaželio sam se opet malo Controla,igru sam full prošao na PCu sa ekspanzijama.

Sad sam krenuo Ps5 verziju i moram reći da je što se tiče igrivosti Control enormno bolja igra,sama brzina kretanja, moći na raspolaganju itd su mi daleko zabavniji od Alanovog teturanja sa lampom.

Sa druge strane Alan je daleko raznovrsniji vizualno,lokacijama,artom itd te likovi izgledaju puno realnije i bolje.

Sve u svemu 2 vrhunske igre,imam i remake prvog AW ali mislim da se neću vračati tako daleko u prošlost.

I da AW2 je daleko daleko strašniji od Controla,pogotovo kad igram sa slušalicama pa čujem svaki zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da me nije strah ponovno bih igrao Alan Wake 2 😄. Stvarno mi nekad nije bilo svejedno, ali za mene igra godine 2023., a nisam fan horor igri, no stalno me tjeralo dalje...

Jel netko igrao ove dvije ekspanzije?

14 godina
MEGATAMA kaže...

Kako igram Alan Wake 2 zaželio sam se opet malo Controla,igru sam full prošao na PCu sa ekspanzijama.

Sad sam krenuo Ps5 verziju i moram reći da je što se tiče igrivosti Control enormno bolja igra,sama brzina kretanja, moći na raspolaganju itd su mi daleko zabavniji od Alanovog teturanja sa lampom.

Sa druge strane Alan je daleko raznovrsniji vizualno,lokacijama,artom itd te likovi izgledaju puno realnije i bolje.

Sve u svemu 2 vrhunske igre,imam i remake prvog AW ali mislim da se neću vračati tako daleko u prošlost.

I da AW2 je daleko daleko strašniji od Controla,pogotovo kad igram sa slušalicama pa čujem svaki zvuk.

MEGATAMA 

Pa di si ti čovječe dugo te nije bilo na forumu što si uzeo pauzu od igranja ili ti je žena zabranila igranje? 

16 godina
hummer0 kaže...

MEGATAMA 

Pa di si ti čovječe dugo te nije bilo na forumu što si uzeo pauzu od igranja ili ti je žena zabranila igranje? 

Ili je igrao non stop mjesecima pa nije stigao na forum.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
hummer0 kaže...
MEGATAMA kaže...

MEGATAMA 

Puno obaveza,u slobodno vrijeme uživam u svojim hobijima pa sam zapustio sve forume gdje sam bio aktivan.

I troje djece treba puno vremena pa na kraju imam svega osim slobodnog vremena 😁

12 godina
Bitanga kaže...
hummer0 kaže...

MEGATAMA 

Ili je igrao non stop mjesecima pa nije stigao na forum.

Igram ja uvjek i mislim da "nikad" neću niti stat,ja uvjek nađem igara u kojima uživam 🥂

7 godina
MEGATAMA kaže...

Ista stvar i kod mene. Prešao AW2 uzduži i popreko i rek'o idem ponovno na Control. Control sam igrao prvotno na PS4 i ostao mi je u sjećanju kao tehnički dosta loša igra (na base PS4) i samo sam ga odigrao da završim. Long story short, prešao ponovno Control na PS5 uz oba DLC-a i platinirao. Baš sam uživao u igri, pogotovo kada je sada tehnički ispolirana. 

Prvi Alan Wake je baš loše ostario, tako da ne propuštaš puno. Ako te priča zanima radije pročitaj neki summary na netu. 

12 godina
Vandit kaže...
MEGATAMA kaže...

Ista stvar i kod mene. Prešao AW2 uzduži i popreko i rek'o idem ponovno na Control. Control sam igrao prvotno na PS4 i ostao mi je u sjećanju kao tehnički dosta loša igra (na base PS4) i samo sam ga odigrao da završim. Long story short, prešao ponovno Control na PS5 uz oba DLC-a i platinirao. Baš sam uživao u igri, pogotovo kada je sada tehnički ispolirana. 

Prvi Alan Wake je baš loše ostario, tako da ne propuštaš puno. Ako te priča zanima radije pročitaj neki summary na netu. 

Ja sam prošao prvi AW na x360 i onda naknadno opet na PCu ali dosta toga sam zaboravio.

Ja sam se opet zakvačio na Control pa ču ga proč još jednom i na Ps5.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Igram ja uvjek i mislim da "nikad" neću niti stat,ja uvjek nađem igara u kojima uživam 🥂

Mlad si još i neiskvaren :)

16 godina
blackened_bm kaže...

Da me nije strah ponovno bih igrao Alan Wake 2 😄. Stvarno mi nekad nije bilo svejedno, ali za mene igra godine 2023., a nisam fan horor igri, no stalno me tjeralo dalje...

Jel netko igrao ove dvije ekspanzije?

Iskreno, ne znam čega te strah u toj igri... 

Odigral prije Silent Hill 2 Remake, koja me je moram reći višestruko pošteno preplašila ili barem dovela u jako neugodno stanje.

Alan Wake Remastered sam odigral odma posle i to je prema SH samo pucačina s lampom. 

AW2 je svakako mračniji, ali nije to pravi horror.

A ne znam, nekoga je možda strah i u toj igri ali kad ti SH ozbiljno poremeti stanje uma, onda je strah opravdan.

Za mene Silent Hill 2 Remake svakako GotY jer su vjerno prenijeli sve poremećene strahote u vrhunskoj grafičkoj kvaliteti... 

12 godina
Sony PlayStation 5

Kako je Remedy dobro ukomponirao sve te igre u jedan zajednički svijet,sad kad ponovo prolazim Control nailazim na niz poveznica sa AW2.

Izvrsno je kako su na jednom enginu napravili dvije vrlo različite igre, počevši od tehničkog dijela pa art direkcija,gameplay....Ubisoft bi trebao bacit pogled na ovo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
10 godina
PS Plus igre za Siječanj

Suicide Squad
NFS Hot Pursuit
Stanley Parable
Moj PC  
4 0 hvala 2
7 godina
Sony PlayStation 5

Kakve igre nude mislim da bi ljudi bili manje nezadovoljni da ne ponude ništa.

1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice