VTX3D (Vertex3d)

poruka: 30
|
čitano: 11.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

Zanima me VTX3D Radeon 4850 512MB, ali nigdje ne nalazim recenziju, pa cak niti sliku doticne kartice. Cini mi se da je to najjeftinija izvedba Radeona 4850 kod nas, ali sam pomalo suzdržan jer nikad nisam čuo za dotičnog proizvođača. Može li netko reći kakva je kartica, kakav cooler ima, ako moze i slika.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 13:18 (petaar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VTX3D (Vertex3d)

Google VTX3D

Link

vjerojatno još jedna referentna ATI grafa sa drugom naljepnicom.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 13:30 (Zura).
16 godina
neaktivan

Daš link i onda još glupost provališ....

CUo sam da je jedan dio PowerColora to i hladnjaci su im daleko od referentnih.....neke koriste Zerothermov koji je odličan hladnjak za grafe te.

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

Radi se o brandu Tul corp., isto kao i PowerColor i Club3D.

Ima 3 ili 4 varijante kartice, ja bih svakako gledao one koje dolaze s Accelero L2 hladnjakom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 13:50 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala svima! Model koji sam gledao (VX4850 512MD3-H) dolazi sa Accelero L2 hladnjakom definitivno sam ga odlučio kupiti! Staviti cu par slika kada dodje.

16 godina
neaktivan
troublemaker kaže...

Daš link i onda još glupost provališ....

CUo sam da je jedan dio PowerColora to i hladnjaci su im daleko od referentnih.....neke koriste Zerothermov koji je odličan hladnjak za grafe te.

Dao sam link i nisam provjeravao..

Nakon toga sam si ipak dao truda i otišao provjeriti šta ima na linku, i vidjeh jednu lijepu crvenu KUTIJU. Dakle još uvijek ne znam ništa o izgledu grafe.

A ti si pak ČUO da se priča po kvartu. (inače, čuo si djelomično točno)

sori skjuzmi ali ja sam čuo da ih hlade 18godišnje djevice.

@autor: sori na flejmu, ako je accelero onda je to odličan izbor.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 14:30 (Zura).
16 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

Pa ček,jesi ti vidio na linku 4850 s nereferentnim hladnjacima od zerotherma ili si samo slijep? Vidi se točno kakva je grafička LOLčina bokte s kime se ja tu razgovaram.

Dakle,pošto imam socijalni život,firmu i ostale pogodonsti koje mi spriječavaju da saznam tu neprocijenjivu informaciju ko proizvodi VTX(hvala na linku koji mi jeprosvijetlio to i učinio moje životno znanje neprocijenjivim),proizvodi ih firma koja stoji iza Powercolora,branda koji je poznat po svojim kombinacijama ATI čipova i aftermarket hladnjaka od Zerotherma....znaci ni riječi o stock coolerima. Inaće PCS+ serija je poznata po zesce OCanim kartama koje zadržavaju temperature čak i manje od stock sa grafom na stock temperaturama.

Inace slago sam jedan komp s VTX grafom i dolazi baš sa ZeroTherm(ne pise na njoj,ili accelero,svejedno,samo znam da ne dolaze sa stock hladnjacima) hladnjakom iz Diskonta24,no to se lako i sazna,nazoves pa pitas koji model.

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 15:26 (troublemaker).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Imaš u ovomjesečnom VIDI časopisu recenziju HD4850/4870/4890 navedenog proizvođača...Neodlučan Naglasak su stavili na HD4870 koja je osjetno bolja dok 200 kuna samo skuplja od tvoje. Ako već nisi naručio karticu. Ako ne zanemariš ovaj post.

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
15 godina
neaktivan

Morati cu do kioska! Ipak, 4850 je optimalno rješenje s obzirom na procesor (C2D E6600), monitor (1280x1024) i napajanje (Corsair VX450W). Da li bih dobio ubrzanje sa 4870? - da, ali pri "niskoj" rezoluciji na kojoj radim/igram i 4850 je dobra,  gledao sam i 4770. Mislim da bih trebao mjenjati napajanje za nešto jače, zar ne? U nekom drugom slučaju VTX3D 4870 bila bi dobra (jeftina) opcija!

16 godina
neaktivan
petaar kaže...

Morati cu do kioska! Ipak, 4850 je optimalno rješenje s obzirom na procesor (C2D E6600), monitor (1280x1024) i napajanje (Corsair VX450W). Da li bih dobio ubrzanje sa 4870? - da, ali pri "niskoj" rezoluciji na kojoj radim/igram i 4850 je dobra,  gledao sam i 4770. Mislim da bih trebao mjenjati napajanje za nešto jače, zar ne? U nekom drugom slučaju VTX3D 4870 bila bi dobra (jeftina) opcija!

to napajanje bi poteralo i dvije 4870 a ne samo jednu tak da se za PSU ne brini da neće bit dostatne snage

idu dva zrna pjeska pustinjom te će prvi drugom: ; u jbte što je danas gužva
15 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

Grafička je stigla, evo i fotka.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
petaar kaže...

Steta da i memorija nema hladnjake ali koliko vidim ima mjesta da se stave neki maleni.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
petaar kaže...

Steta da i memorija nema hladnjake ali koliko vidim ima mjesta da se stave neki maleni.

Da, nažalost memorija nema hladnjake premda u retail pakiranju Accelero L2 Pro dolazi sa 16 malih aluminijskih hladnjaka. Inače hladnjak odlično hladi i gotovo je nečujan.

Pri sobnoj temperaturi od 20C:

- bez opterećenja: 33C

- ATITool nakon 10min: 64C

16 godina
neaktivan

Da li možeš napisati i očitanje temperature sa VRM?

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2009 22:25 (Zura).
15 godina
neaktivan

Prva slika je nakon 10 min idle. Druga nakon 10 min atitool scan. Kućište ima jedan 120mm ventilator naprijed i 2x92mm iza.

17 godina
protjeran
petaar kaže...

Prva slika je nakon 10 min idle. Druga nakon 10 min atitool scan. Kućište ima jedan 120mm ventilator naprijed i 2x92mm iza.

Koje cool temperature... Blago tebi. Vidiš šta radi dobar cooler...!!!Poljubac Te vražje HD4850 su sve prevruće i treba jači cooler na njima. Isto je i meni sa HD4870 grafičkom k.Viče Dodaš gas pa se čuje ko jumbo jet sa visina, a ono temperature više od tvojih sada!!!Sramim se Sad sam je prodao i sjutra dolazi nova graf. Dao Bog malo mira u kući sa manje buke iz kućišta mojega!!!

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
VTX3D (Vertex3d)

malo da dignem temu... gledao sam ovu karticu ali od 1gb..

zanima me zna li netko koji konektor koristi za spajanje na napajanje?

hvala!

Rodio se mali ja, i svi su zažalili!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

ide dodatno napajanje sa 6- pinskim konektorom, dobiješ uz grafičku adapter za iz 2 molexa u jedan taj 6-pinski.

0 0 hvala 0
16 godina

hvala puno... :)

Rodio se mali ja, i svi su zažalili!!!
15 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

Planiram uzet vtx3d 5750 al nemogu naći niti jednu recenziju te kartice pa ak je ko ima da malo opiše iskustva ili ak neko nađe recenziju bio bih mu jako zahvalan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Vertex3D je super firma.

2 godine jamstva, stavljaju dobar hladnjak i koriste nešto malo izmjenjeni dizajn PCB-a

od Sapphirea.

Dakle navali.

(pogledaj od mojih tema usporedbu VTX3D i Sapphire 4670HD)

http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=44

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Vertex3D je super firma.

2 godine jamstva, stavljaju dobar hladnjak i koriste nešto malo izmjenjeni dizajn PCB-a

od Sapphirea.

Dakle navali.

(pogledaj od mojih tema usporedbu VTX3D i Sapphire 4670HD)

http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=44

moram se slozit s gornjim autoromSmijeh

moja 5870 je od VTX3d i mogu reci samo rijeci hvale po pitanju coolera i tepm. pri vecim clockovima

Google is your friend
16 godina
VTX3D (Vertex3d)

...jel za ovu (http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=42) grafu treba kupovati kakve dodatne kablove za struju i jel 550W Chieftec dosta jak za nju i kakva je razlika u buci hladnjaka u odnosu na ovu: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=495 ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 7:42 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

VTX koristi custom Tul corp. dizajn isto ko i PowerColor. Po defoltu ima bržu memoriju. Hladnjak je iz Accelero L serije, prilično je tih i  odlično hladi.

Razlike su još i u konktorima. VTX ima D-SUB, Sapphire ima sve digitalne izlaze.

HD5750 troši valjda najmanje od sviha kartica s 6-pin konektorom, tako da se ne bih ni najmanje zabrinjavao oko napajanja.

Preporuka na VTX.

Inače imam VTX iz prvih revizija koji je izgledao upravo ovak

Nisam imao problema baš s ničim, svi driveri koje sam stavio su radili "as espected" na W7 x64. GPU clock ide do kraja u CCC (870Mhz)  full stabilno bez yebemti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: VTX3D (Vertex3d)

Sorry kaj dižem temu iz prašine, ali nisam bio dugo "in" što se grafičkih tiče.

Ovo mi je zapelo za oko...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.4F5FC34B-558E-4101-A11A-2C1EA26E0EE8.aspx

Što je ovo? Uskrsnuće 48xx serije? 

1GB GDDR5? {#}

Jel može netko malo pojasnit?

Sjećam se svojedobno da se 4830 dala clockat i doći do 4850....

Fala...

Avast Free; MBAM Pro; NVT EXE Radar Pro; NortonDNS; Win7 FW
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 14:22 (siketa).
15 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

Ostatak sa skladišta M-Sana ili koga već, imao sam 4850 takvu VTX 1GD5 karticu, dobra kupnja svojevremeno. Rekao bi i dan danas da uopće nije loša. Ne znam što je sa ovom 4830, vjerojatno nekakav downclockani 4850 1GD5 model.

Nije loš izbor za tih 470kn.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što bi bilo bolje (ako se može reći)....HD6670 1GB GDDR3 ili ova 4830?

15 godina
neaktivan
VTX3D (Vertex3d)

Dobro pitanje, ja bi išao na ovu 4830 zbog sirove snage iako je serija 4 odavno EOL.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Fakat zanimljiva situacija...vidim da se po njuškalu da naći 4850 od 350-400kn, a to su ipak rabljene kartice.

Ovo je novo s 2 god. garancije.

Čini mi se da su se to neki inženjeri malo "nostalgično" poigrali i prešvasali stare kartice s novim čipovima....

Sjećam se da je 4830 standardno išla s GDDR3, a kasnije i GDDR4. 

Mislim da GDDR5 uopće nije ni postojao u to doba...

Ovo je jedini proizvođač koji nudi nešto takvo na tržištu...barem kolko sam do sada vidio...

BTW, ove kartice uopće nema na popisu proizvoda kod Vertexa (pod Discontinued ima 4830 s 1GB GDDR3)....{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 14:42 (siketa).
14 godina
VTX3D (Vertex3d)

uskoro bih ja trebao uzeti tu 4830 pa javim rezultate

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice