Mozete li mi preporucit napajanje za ati 4890 i quad core procesor? A da cijena bude do 500 kuna.
Napajanje za quad core cpu i ati 4890
- poruka: 31
- |
- čitano: 8.085
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Mislim da je potrebno imati napajanje od najmanje 500W za ATI HD4890 jer kartica puno troši, a usto se i jako grije kao čitava 4xxx serija od HD4850 nadalje. Izuzev VaporX coolera. I onih sa dual slot coolerom kako-tako? Inače marke Seasonic, Antec i Tagan su jako kvalitetne tako da moš uzet i neko od njih sa manje snage od 500W. Ova druga kao Chieftec, Corsair, Fortron su dost dobra, a kao kolega prije mene preporučio? Eto izaberi do 500W-500KN?
imam 550 w i radi ko zmaj.
Corsair CX 400W i više nego dovoljno (sve dok ne dodaš još jednu grafičku).
ja imam vx 550w, jos mogusnot imam i dodati cross, tak da...
ak mislis cross sastavit jednog dana 550w, a ak en onda je 450w cist dosta, i visak mali imas...
Mislim da je potrebno imati napajanje od najmanje 500W za ATI HD4890 jer kartica puno troši, a usto se i jako grije kao čitava 4xxx serija od HD4850 nadalje. Izuzev VaporX coolera. I onih sa dual slot coolerom kako-tako? Inače marke Seasonic, Antec i Tagan su jako kvalitetne tako da moš uzet i neko od njih sa manje snage od 500W. Ova druga kao Chieftec, Corsair, Fortron su dost dobra, a kao kolega prije mene preporučio? Eto izaberi do 500W-500KN?
Crosair je vrh svih vrhova!
Odi na Corsair-a 550w
ma kupi od corsaira najvise w (kolko mozes priustit) i neces pogrjesit
OK. Hvala svima!
Da li je onda dovoljno od corsaira vx 450W za Quad core procesor i za ati 4890?
Da li je onda dovoljno od corsaira vx 450W za Quad core procesor i za ati 4890?
Naravno...
Evo novi problem, nazvao sam servis od links i pitao sam dali moze ati 4890 na moj komp. Naravno rekao je da promijenim napajanje, a to sam i mislio promijenit, nego reko mi je jos da bi mi procesor radio probleme i da bi onda mozda stekalo, da li je to istina da procesor ima veze sa grafickom. Moj procesor je amd athlon 64 x2 dual core processor 6000+.
Evo novi problem, nazvao sam servis od links i pitao sam dali moze ati 4890 na moj komp. Naravno rekao je da promijenim napajanje, a to sam i mislio promijenit, nego reko mi je jos da bi mi procesor radio probleme i da bi onda mozda stekalo, da li je to istina da procesor ima veze sa grafickom. Moj procesor je amd athlon 64 x2 dual core processor 6000+.
naravno da ima veze procesor sa grafom, na kolkom taktu ti radi? ak je slab proc imat ces problema s dropovima fpsa i uglavnom ces ih manje imat
Kako mogu vidit na kojem taktu radi, ne kuzim se ja bas u ovo.
Imam 3.01 ghz X2
Pa eto rješeno... Imaš dvije jezgre koje rade na taktu 3 GHz. Sada ako uzmeš tu grafičku trebaš 500W napajanje, a to vidi ako moš otvorit kantu (kućište). Sry nis čitao sve u temi ako si več napiso koje napajanje imaš? Sve u svemu taj procesor je dobro zamijeniti ako baš hoćeš vrhunske performanse na toj grafičkoj!
Pa eto rješeno... Imaš dvije jezgre koje rade na taktu 3 GHz. Sada ako uzmeš tu grafičku trebaš 500W napajanje, a to vidi ako moš otvorit kantu (kućište). Sry nis čitao sve u temi ako si več napiso koje napajanje imaš? Sve u svemu taj procesor je dobro zamijeniti ako baš hoćeš vrhunske performanse na toj grafičkoj!
nije ni procesor tolko los :/
nije ni procesor tolko los :/
nije loš ali nedovojno jak da hrani tu grafu,napajanje je corsair cx 400 dosta ali bolje uzet nešto jače zbog nadogradnji
Nije uopće. Nego taj Radeon je jaka kartica i može jako puno. Pa ja sam imo mlađeg brata godinu i pol 4870 i sve sam mogao bez beda igrati. Čak i taj Crysis na 1680 i sve max skoro!
Evo ja imam Intel i5 sa 4890 Vapor-X grafuljom, funkcionira odlično, napajanje je modularno Corsairovo 450HX, sve radi bez problema...
Tvoj procesor bude preslab za grafulju, jer i meni je sve taman ovak kak je, sa 4GB DDR3...
decki imam pitanje...
frend je kupio g-force karticu 9800gx2..da li ce mu to raditi na 420 watta napajanju?
napajanje ima 17 ampera...
decki imam pitanje...
frend je kupio g-force karticu 9800gx2..da li ce mu to raditi na 420 watta napajanju?
Nema šanse
decki imam pitanje...
Koje napajanje, tocni model?
Moguce jedino ako je seasonic od 420w ali sumljam da bi i on izdržao.
Uglavnom bolje si uzmi nešto tipa vx550 i miran si isplati se investirati u kvalitetno napajanje.
Ta prejaka napajanja su bacanje novca za takve konfe.
Imaš odličan LCPower 550W Super Silent (ili još bolje 600W SS).
Oba rade CWT, imaju dvije godine jamstva, a u njihovu kvalitetu sam siguran jer sam ih prodao preko 200kom., i samo jedno je bilo u startu neispravno,
sva ostala rade kao urica.
http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+650W%2C+SCYTHE+Kamariki+4+Plug-in%2C+KMRK4-P-650A%2C+ATX2+v2.3%2C+100mm+vent.%2C+modularno&option=artikl&id_kategorija=052760&id_artikl=052.760.006
Evo odlično napajanje i šta god gore prištekaš radit će bez problema pa i crossfire i SLI i ima snage ohohoho i cijenom dosta prihvatljivo i još modularno kud ćeš bolje naravno ukoliko ti buđet dozvoljava ali za napajanje
vrijedi zdvojiti malo više krznaša i nebi se smijelo štedjeti na istom.Vrlo vjerojatno i sam idem ubosti u subotu navedeno a ovaj Seasonic 430W ide u prodaju-našao je kupca
Imaš odličan LCPower 550W Super Silent (ili još bolje 600W SS).
Oba rade CWT, imaju dvije godine jamstva,...
Ovo podebljano nije dokazano.
Pogledaj OVO
Evo odlično napajanje i šta god gore prištekaš radit će bez problema pa i crossfire i SLI i ima snage ohohoho i cijenom dosta prihvatljivo i još modularno kud ćeš bolje naravno ukoliko ti buđet dozvoljava ali za napajanje
vrijedi zdvojiti malo više krznaša i nebi se smijelo štedjeti na istom.Vrlo vjerojatno i sam idem ubosti u subotu navedeno a ovaj Seasonic 430W ide u prodaju-našao je kupca
Pogledaj OVO
Zato si ga i toliko nahvalio
ma radje ti uzmi 550w ako mozes... puno ta grafa struje trosi.. obicno nije neka razlika u cijeni 100 wati vise..
ja sam s tom grafom i quad core procesorom uzeo corsair 650w, nek se nadje... razlika je bila izmedju 550 i 650 80kn... sto mi se cinila postena cijena za 100 wati vise.. a ovako mogu razmisljat i o SLIju eventualno (malo vjerovatno, ali nikad neznas)
ma radje ti uzmi 550w ako mozes... puno ta grafa struje trosi.. obicno nije neka razlika u cijeni 100 wati vise..
Tu grafu CX400 drži bez greške (ako misliš na HD4890)? A s VX450 je i više nego miran i za neke buduče nadogradnjice.
Ta grafa troši 30-40W više od 4850HD. CX400 je dovoljan.
A i LCPower 550/600W super silent, ili 550/560W silent giant.
@ Marijanović - Dokazano je, radi ih CWT, LCPower portvrdio mailom, i za super silent, i za silent giant seriju.
Za ostale nisam pitao, ali vjerovatno su isto dobri (osobito modularci).