AGP i PCI-E

poruka: 6
|
čitano: 3.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AGP i PCI-E

Ako nekom ne bi bilo teško samo da mi malo objasni što se tiče ovoga, da li su ovo jedine dvije vrste grafičkih kartica?

Naručili su mi PCI grafičku, da li je to PCI-E ili postoji baš PCI? Je li to dovoljna informacija za narudžbu ili moram znati još neki podatak?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: AGP i PCI-E

PCI-E i AGP su dvije vrste porta graficke kartice, razlika između njih je uglavnom to što PCI-E ima vecu propusnost podataka. Ako imaš PCI-E graficku a nemaš PCI-E utor na maticnoj nego AGP utor onda trebaš novu maticnu i obratno

15 godina
protjeran

AGP - Accelerated Graphics Port, stara paralelna sabirnica za komunikaciju grafičke kartice i matične ploče. Ima teoretsku propusnost od 2.1GB/S

PCI-Express - Serijska sabirnica, puno veće propusnosti i brzine nego AGP, služi takoder spajanje grafičke kartice.

PCI- Stara sabirnica obično namjenjena prastarim analognim modemima ili jako starim grafičkim karticama (Riva TNT).

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
15 godina
neaktivan
AGP i PCI-E

Znači sranje, pitanje da li ću naći negdje još PCI grafičku karticu?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ista sudbina kao i Dinosaure je zadesila PCI kartice, a skoro i AGP.

Ja sam srpsko dete od glave do pete. Srpsku slavu volim i bogu se molim.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 10:56 (Dobra vecer).
15 godina
neaktivan

PCI graficke se više ne prozvode (koliko ja znam), vecinom PCI-E i tu i tamo koja AGP kartica, ako je kartica koju su ti narucili novija onda se radi o PCI-E a tebi su možda slucajno rekli PCI umjesto PCI-E ili si ti možda krivo cuo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice