Od Talijana i Francuza, do Japanaca i Nijemaca - recite nam koji narod(i) i proizvođač(i) prave najbolje, najkvalitetnije automobile, i zašto.
Omiljena marka automobila
- poruka: 332
- |
- čitano: 119.431
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Najviše volim Japance, zbog njihove pouzdanosti i kvalitete izrade. Inače vozim Mitsubishi L200 i prezadovoljan sam
Mercedes i Audi. Definitivno kvalitetom odskacu od konkurencije.
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Seat, Audi, VW....
Prije mi je bio zakon audi a6, pa onda seat leon, a trenutačno mi je prej*ben VW Golf 2
U Evropi se rade najbolji automobili. Tacka. Dream cars: Aston Martin, Ferrari. Oni normalni :) Audi, BMW, Mercedes, Alfa Romeo...
Moram napomenuti, jako mi se svidja Wiesmann (u vlasništvu BMW-a)
Znači, nisam jedini kojem su Japanci još uvijek nešto nepotrebno :D
Ja bi najradije da se Švabe odluče opet napravit legendarne modele poput Mercedes W124, W123, prva S klasa W116 i slično. Nitko, nikada i nigdje (van Njemačke :D) neće uspjeti opet napraviti tako dobru kombinaciju elegancije, robusnosti, pouzdanosti, izdržljivosti, prestiža i imidža.
Ja bi najradije da se Švabe odluče opet napravit legendarne modele poput Mercedes W124, W123, prva S klasa W116 i slično. Nitko, nikada i nigdje (van Njemačke :D) neće uspjeti opet napraviti tako dobru kombinaciju elegancije, robusnosti, pouzdanosti, izdržljivosti, prestiža i imidža.
Japanci rade dobre moderne automobile, samo ih dizajn malo koci, mada se to u zadnje vrijeme popravlja: mazda6, rav4, zadnja celica, rx8...
Omiljena marka? Teško mi se odlučiti između Toyote ili Mazde. Ali, jeste li vidjeli novi Nissan GT-R? To je ljudi moji strašan auto, dosada je posramio i neke, moglo bi se reći ugledne sportske automobile i njihove proizvođače kao što su Porsche, Audi R8, Corvetta Z06, može se natjecati čak sa Ferrari Enzom... Ima bolji krug od 911 Turbo na Nurburgringu! Ljudi moji, auto je strašan. Ali, naravno ima jednu veliku manu koja je mana uostalom svim autima proizvedenim u Japanu - nema dušu, samo je stroj. Provozajte se u Porscheu pa čete viditi na što mislim...
Slike govore više nego riječi pa evo neki meni najdraži modeli :
http://www.skinz.org/cars/ferrari/Ferrari-550-Maranello-wallpapers-4.jpg
http://www.sportscarcup.com/cars/dodge-viper-srt10-coupe.jpg
http://www.supercars.dk/cars/mclaren/F1-5.gif
...
Nissan. Otkad sam poceo pratiti autem negdje 89', i model 300 ZX TT je presudio. 7 godina zaredom biran medju 10 najboljih automobila na svijetu.
Malo kasnije i jedna fantasticna limuzina, Primera 2.0 eGT. Genijalan auto.
Poslije toga su radili dizajnom neprimjetne aute, ali ipak je Micra bila prvi japanski auto proglasen europskim autom godine.
A da ne spominjem Skyline i sad GT-R kao jedne od najboljih sportskih automobila ikad.
BMW posebno serija 5. Meni najljepše auto ikad napravljeno.
bmw,alfa,porsche,ferrari
subaru impreza
Samo jednu stvar proizvodnja se seli tamo gdje je jeftinija proizvodnja, drugo hoćeš reć da su srbi glupi pa ne mogu sastaviti mercedesa, rekao sam da je audi najkvalitetniji proizvođać općenito a proizvodi se u mađarskoj, najvažnija stvar je ako neka tvornica ili osoblje šta god ne ispunjava uvijete da bi na njegovom proizvodu stajala zvjezdica misliš da bi mercedes to dopustio, tako i sa ostalim ako bi htjeli proizvoditi u srbiji oni bi uložili u novu tvornicu i obuku radnika, mislim da ima dosta kvalitetnih radnika u srbiji. I još šta ti misliš da se mercedes bmw proizvode u njemačkoj, najkvalitetniji njemački auto bi porsche 911 carerra.
ja najvise volim od normalnih marki toyota zbog kvalitete, maserati po izgledu(quattroporte je predivan) a po luksuzu bmw, mercedesi su u zadnje vrijeme jako nepouzdani i kvare se dost
Samo jednu stvar proizvodnja se seli tamo gdje je jeftinija proizvodnja, drugo hoćeš reć da su srbi glupi pa ne mogu sastaviti mercedesa, rekao sam da je audi najkvalitetniji proizvođać općenito a proizvodi se u mađarskoj, najvažnija stvar je ako neka tvornica ili osoblje šta god ne ispunjava uvijete da bi na njegovom proizvodu stajala zvjezdica misliš da bi mercedes to dopustio, tako i sa ostalim ako bi htjeli proizvoditi u srbiji oni bi uložili u novu tvornicu i obuku radnika, mislim da ima dosta kvalitetnih radnika u srbiji. I još šta ti misliš da se mercedes bmw proizvode u njemačkoj, najkvalitetniji njemački auto bi porsche 911 carerra.
Bezveze se svadjate, radi se o ukusima. A sto se tice tih robotiziranih japanskih tvornica to ne stoji isto tako kao sto ne stoji gdje se auto sastavlja. Pa najvise se cijeni rucni rad, lamborghini, aston martin (ljudi se potpisu na masinu :)), a standardi kvalitete se moraju ispuniti, bilo u Kini, Bangladesu, Njemackoj... tako da je svejedno gdje se radi.
Ja ne volim americke automobile (nije namjera da se svadjam, samo iznosim misljenje) jer auto koji ima lezanje kao kamion, masine moderne kao dinosauri, sa specificnom snagom manjom od moje skode, bubnjeve umjesto diskova, se ne mogu nazvati (sportski) automobili, a o kvaliteti materijala u unutrasnjosti i zavrsnoj obradi istih da i ne pocinjem.
Audi A6 ili A8 quattro - nista mi bolje ne treba :D
Bembara (BMW)
Nemam vlastiti auto ali Honda,Nissan,Mitshubishi su marke auta koje volim.
Definitivno Trabant.
Meni su omiljeni sluzbeni - besplatni su, nije te briga za njih, voze za nula kuna, regaju se za nula kuna, servisiraju se isto za nula kuna..... nema boljeg od toga. Samo ga nije bas lako za dobit. :-(
Ko i sve službeno od mobitela do auta (od igle do lokomotive), samo ima jedan problem sve što dobiješ službeno, barem kod privatnika, njemu služi da te može dobiti 24 sata dnevno, znači toliko i radiš...
Ferrari, BMW, Mitsubishi Lancer Evo.
Lexus
Alfa Romeo