Omiljena marka automobila

poruka: 332
|
čitano: 119.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Od Talijana i Francuza, do Japanaca i Nijemaca - recite nam koji narod(i) i proizvođač(i) prave najbolje, najkvalitetnije automobile, i zašto.

Doć će Zoka da vas roka
17 godina
neaktivan

Najviše volim Japance, zbog njihove pouzdanosti i kvalitete izrade. Inače vozim Mitsubishi L200 i prezadovoljan samCool

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 1:32 (latissimus).
17 godina
neaktivan

Mercedes i Audi. Definitivno kvalitetom odskacu od konkurencije.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
neaktivan

Seat, Audi, VW....

Prije mi je bio zakon audi a6, pa onda seat leon, a trenutačno mi je prej*ben VW Golf 2

Svi podaci su točni osim imena i prezimena...
17 godina
neaktivan
RE: Omiljena marka automobila
Audi, Peugeot, Nissan, Hyundai, najbolji su. Inače vozim Audi A8.
17 godina
moderator

U Evropi se rade najbolji automobili. Tacka. Dream cars: Aston Martin, Ferrari. Oni normalni :) Audi, BMW, Mercedes, Alfa Romeo...

Moram napomenuti, jako mi se svidja Wiesmann (u vlasništvu BMW-a)

Opinion is like an as*hole, everyone has it!
17 godina
neaktivan

Znači, nisam jedini kojem su Japanci još uvijek nešto nepotrebno :D

Ja bi najradije da se Švabe odluče opet napravit legendarne modele poput Mercedes W124, W123, prva S klasa W116 i slično. Nitko, nikada i nigdje (van Njemačke :D) neće uspjeti opet napraviti tako dobru kombinaciju elegancije, robusnosti, pouzdanosti, izdržljivosti, prestiža i imidža.

Doć će Zoka da vas roka
17 godina
asusdvd kaže...

Ja bi najradije da se Švabe odluče opet napravit legendarne modele poput Mercedes W124, W123, prva S klasa W116 i slično. Nitko, nikada i nigdje (van Njemačke :D) neće uspjeti opet napraviti tako dobru kombinaciju elegancije, robusnosti, pouzdanosti, izdržljivosti, prestiža i imidža.

Naravno da nisi jedini koji voli japanske aute.Po meni su oni jedni od najboljih poslije (BMW ,audia,mercedesa) možda je stvar u njihovoj kvaliteti to što nije napravljeno u kini nego u Japanu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 16:09 (unknown).
17 godina
moderator

Japanci rade dobre moderne automobile, samo ih dizajn malo koci, mada se to u zadnje vrijeme popravlja: mazda6, rav4, zadnja celica, rx8...

17 godina
neaktivan

Omiljena marka? Teško mi se odlučiti između Toyote ili Mazde. Ali, jeste li vidjeli novi Nissan GT-R? To je ljudi moji strašan auto, dosada je posramio i neke, moglo bi se reći ugledne sportske automobile i njihove proizvođače kao što su Porsche, Audi R8, Corvetta Z06, može se natjecati čak sa Ferrari Enzom... Ima bolji krug od 911 Turbo na Nurburgringu! Ljudi moji, auto je strašan. Ali, naravno ima jednu veliku manu koja je mana uostalom svim autima proizvedenim u Japanu - nema dušu, samo je stroj. Provozajte se u Porscheu pa čete viditi na što mislim...

17 godina
neaktivan
17 godina

Nissan. Otkad sam poceo pratiti autem negdje 89', i model 300 ZX TT je presudio. 7 godina zaredom biran medju 10 najboljih automobila na svijetu.

Malo kasnije i jedna fantasticna limuzina, Primera 2.0 eGT. Genijalan auto.

Poslije toga su radili dizajnom neprimjetne aute, ali ipak je Micra bila prvi japanski auto proglasen europskim autom godine.

A da ne spominjem Skyline i sad GT-R kao jedne od najboljih sportskih automobila ikad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 18:25 (Dachande).
17 godina
unknown kaže...
asusdvd kaže...

Naravno da nisi jedini koji voli japanske aute.Po meni su oni jedni od najboljih poslije (BMW ,audia,mercedesa) možda je stvar u njihovoj kvaliteti to što nije napravljeno u kini nego u Japanu.
 Nije važna zemlja proizvodnje već porijekla (marke) a to je Japan, za europsko tržište se moraju proizvoditi u nekoj od eur. zemalja, prema tome nevažno je gdje se proizvodi, a audi je sigurno najkvalitetnije auto pogotovo u unutrašnjosti pod tim mislim na korištene materjale i završnu obradu, a japanci proizvode odmah iza njega po kvaliteti  sa boljim dizajnom...
17 godina
neaktivan

BMW posebno serija 5. Meni najljepše auto ikad napravljeno.

17 godina
neaktivan

bmw,alfa,porsche,ferrari

subaru imprezaNamigiva

17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...
unknown kaže...
asusdvd kaže...

Nije važna zemlja proizvodnje već porijekla (marke) a to je Japan, za europsko tržište se moraju proizvoditi u nekoj od eur. zemalja, prema tome nevažno je gdje se proizvodi, a audi je sigurno najkvalitetnije auto pogotovo u unutrašnjosti pod tim mislim na korištene materjale i završnu obradu, a japanci proizvode odmah iza njega po kvaliteti  sa boljim dizajnom...
 Službeni stav Japanaca (nemam pojma koja marka i gdje pročitah) u vezi proizvodnje njihovih modela u Europi (Slovačka?) jest da je tako proizveden automobil ipak nijansu inferiorniji u odnosu na isti auto proizveden u Japanu.
Znači, ipak nije sve u porijeklu... Jer bi po toj logici i Kragujevac Zastava sastavljala Mercedesovu S klasu jednako kao i obrazovani i disciplinirani Nijemci, zar ne? Važna je obuka kadra, iskustvo vodstva tvornice...
A inače, ne znam kako je unknown zaključio iz mojih riječio da volim Japance. Nije da ih mrzim, ali nekako mi smeta što svi hvale njihove Toyote i Mazde, pa kažu da se nikad ne kvare... Big deal. Njemački automobili su redom premium segment (izuzev Opela, npr.), pa je besprijekorno čista glupost uspoređivati najnovijom tehnologijom, koju je izumila i patentirala sama tvornica, natrpanu mercedesovu S klasu sa Toyotom koja od dodatne opreme ima 'još 2 zračna jastuka i automatsku klimu'.
A nova generacija E klase je, statistički, jedan od najpouzdanijih automobila;) Živio Mercedes!

Doć će Zoka da vas roka
17 godina

Samo jednu stvar proizvodnja se seli tamo gdje je jeftinija proizvodnja, drugo hoćeš reć da su srbi glupi pa ne mogu sastaviti mercedesa, rekao sam da je audi najkvalitetniji proizvođać općenito a proizvodi se u mađarskoj, najvažnija stvar je ako neka tvornica ili osoblje šta god ne ispunjava uvijete da bi na njegovom proizvodu stajala zvjezdica misliš da bi mercedes to dopustio, tako i sa ostalim ako bi htjeli proizvoditi u srbiji oni bi uložili u novu tvornicu i obuku radnika, mislim da ima dosta kvalitetnih radnika u srbiji. I još šta ti misliš da se mercedes bmw proizvode u njemačkoj, najkvalitetniji njemački auto bi porsche 911 carerra.

17 godina
neaktivan

ja najvise volim od normalnih marki toyota zbog kvalitete, maserati po izgledu(quattroporte je predivan) a po luksuzu bmw, mercedesi su u zadnje vrijeme jako nepouzdani i kvare se dost

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 21:25 (HarryPlopper).
17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...

Samo jednu stvar proizvodnja se seli tamo gdje je jeftinija proizvodnja, drugo hoćeš reć da su srbi glupi pa ne mogu sastaviti mercedesa, rekao sam da je audi najkvalitetniji proizvođać općenito a proizvodi se u mađarskoj, najvažnija stvar je ako neka tvornica ili osoblje šta god ne ispunjava uvijete da bi na njegovom proizvodu stajala zvjezdica misliš da bi mercedes to dopustio, tako i sa ostalim ako bi htjeli proizvoditi u srbiji oni bi uložili u novu tvornicu i obuku radnika, mislim da ima dosta kvalitetnih radnika u srbiji. I još šta ti misliš da se mercedes bmw proizvode u njemačkoj, najkvalitetniji njemački auto bi porsche 911 carerra.

Ne daj Bože da bih osudio narod, bilo kakav, generalizacijom takove vrste. Ali ostaje činjenica da Zastava Kragujevac još uvijek proizvodi 'stojadine' i poneku Zastavu 10, i to podosta bez onih strojeva koje viđamo u reklamama za japanske automobile. Dakle, prilično nazadno, te nije realno očekivati da nakon što do podne proizvedu 10 stojadina, popiju 3 pive i odu sastaviti novi V12 S600 W221. A što se tiče ulaganja i svega, naravno da bi to bilo moguće, jer dovoljno kapitala i ulaganja uvijek rezultiraju dobrim rezultatima, sa pametnom poslovnom strategijom.
Mercedes i BMW još uvijek veći dio proizvodnje drže na domaćem terenu, a naravno da ima i talijanskih, kineskih i nemam pojma kojih Mercedesa. Ako malo razmisliš, vidjet ćeš da nije svim firmama u interesu da sve presele tamo gdje je jeftinije, i to zbog brandinga i imidža. Zašto bi Mercedes, koji je godinama gradio imidž i tradiciju, sve svoje pogone predao Kinezima koji su oduvijek imali samo jednu politku, a to je 'što jeftinije'? Nema smisla za jednu marku koja cilja na bogatu klijentelu koja sav taj imidž i zvijezdu na haubi žele platiti.

Doć će Zoka da vas roka
17 godina
moderator

Bezveze se svadjate, radi se o ukusima. A sto se tice tih robotiziranih japanskih tvornica to ne stoji isto tako kao sto ne stoji gdje se auto sastavlja. Pa najvise se cijeni rucni rad, lamborghini, aston martin (ljudi se potpisu na masinu :)), a standardi kvalitete se moraju ispuniti, bilo u Kini, Bangladesu, Njemackoj... tako da je svejedno gdje se radi.

Ja ne volim americke automobile (nije namjera da se svadjam, samo iznosim misljenje) jer auto koji ima lezanje kao kamion, masine moderne kao dinosauri, sa specificnom snagom manjom od moje skode, bubnjeve umjesto diskova, se ne mogu nazvati (sportski) automobili, a o kvaliteti materijala u unutrasnjosti i zavrsnoj obradi istih da i ne pocinjem.

17 godina
neaktivan

Audi A6 ili A8 quattro - nista mi bolje ne treba :D

17 godina
neaktivan

Bembara (BMW)

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
neaktivan

Nemam vlastiti auto ali Honda,Nissan,Mitshubishi su marke auta koje volim.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
protjeran

Definitivno Trabant.

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Meni su omiljeni sluzbeni - besplatni su, nije te briga za njih, voze za nula kuna, regaju se za nula kuna, servisiraju se isto za nula kuna..... nema boljeg od toga. Samo ga nije bas lako za dobit.  :-(

17 godina

Ko i sve službeno od mobitela do auta (od igle do lokomotive), samo ima jedan problem sve što dobiješ službeno, barem kod privatnika, njemu služi da te može dobiti 24 sata dnevno, znači toliko i radiš...

17 godina
neaktivan

Ferrari, BMW, Mitsubishi Lancer Evo.

17 godina
neaktivan
17 godina
protjeran

Lexus

17 godina
neaktivan