"Para vrti 'di burgija neće"

"Para vrti 'di burgija neće"
Govor mržnje?
Prije bi se reklo dodatna cenzura, jer govor mržnje njima ne smeta dok je uperen prema onima koji njima smetaju...
Ovo će im se obiti u glavu kao i Gillette-u...
Bojkotiram Facebook od kad je napravljen
Pored oglasa i kompanija, zar stvarno ljudi vise koriste Facebook? Stvarno mi je to nekako prevazidjeno...
Pored oglasa i kompanija, zar stvarno ljudi vise koriste Facebook? Stvarno mi je to nekako prevazidjeno...
Isrpika na OT, ali moram kad vidim da netko koristi tiječ "prevazići" . Sjećam se kad nas je u školi profesorica engleskog jezika pitala za značenje riječi overcome. Nitko se nije javio doli mene junaka jer sam to sasvim slučajno negdje usput bio pokupio. Rekao sam joj prevazići, a ona meni "dat ću ti je prevazići" :-) Nadići.
Overcome - nadići :)
Ovim putem šaljen posluku tebi i istomišljenicima, svima onima koji gledaju, a ne čuju, slušaju, a ne vide, i onima s lijeva, i onima s desna; okanite se ispraznih ideologija. Postoje samo dvije vrste ljudi; kvalitetni - oni koji žive i puštaju druge da žive, nekvalitetni - oni koji u svakom trenutku moraju imat neprijatelja, žrtve podmuklih političkih propagandi. Drugim riječima, okanite se politike i odite radit nešto korisno.
hmmm
"We shall overcome" - ja bih ipak preveo: mi ćemo prevladati
hmmm
Overrule.
pobijediti, prebroditi, savladati, nadjačati, obuzeti, odoljeti, preovladati
hmmm
Overrule.
u sudskoj praksi je to - odbijeno ?!?
dakle...
Reject or disallow by exercising one's superior authority. Chief Judge Moran overruled the government's objections. Da, odbijeno je djelovanjem višeg autoriteta, koji je na taj način prevlada.
NEMA cjelovite "hrvatske" riječi za "prevazići".
Ni prevladati ni nadići ni nadjačati ... ne pokriva potpuno značenjsko i konotativno polje ovog pojma.
ne nego po tvojoj logici "prevazići" u Srbiji ima značenje kao u Hrvatskoj prevladati, nadići, nadjačati... dakle precizniji nam je izričaj...
NEMA cjelovite "hrvatske" riječi za "prevazići".
Ni prevladati ni nadići ni nadjačati ... ne pokriva potpuno značenjsko i konotativno polje ovog pojma.
Glupost.