Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 796.272
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Kupila sam RN2 u 3.m misecu s giztopa. Nisam mijenjala rom tako da radi na originalnom romu s kineskim aplikacijama koje rade u pozadini. Nije mi se dalo/mislila sam da je komplicirano, ali sad bih to napravila.

Inače, neke primjedbe na mobitel: zna mi se sam od sebe izgasiti. Nije prečesto, ali dogodi se. Mislim da se to dogodi kad je pod nekim opterećenjem.

Svaki put kad ga spojim na komp, zapinje, ne mogu baš ući u njegove foldere jer prestane reagirati. Preko MI PC Suitea ista stvar - fotografije ni muziku ne mogu prebaciti, ne mogu napraviti backup - općenito ne reagira. Slike priko miclouda preuziman, al sad bi i muziku stavila, a ne mogu :/

E sad, prije nego što promijenim rom, kako da napravim backup s obzirom na sve? Šta da radim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
freon kaže...

Kupila sam RN2 u 3.m misecu s giztopa. Nisam mijenjala rom tako da radi na originalnom romu s kineskim aplikacijama koje rade u pozadini. Nije mi se dalo/mislila sam da je komplicirano, ali sad bih to napravila.

Inače, neke primjedbe na mobitel: zna mi se sam od sebe izgasiti. Nije prečesto, ali dogodi se. Mislim da se to dogodi kad je pod nekim opterećenjem.

Svaki put kad ga spojim na komp, zapinje, ne mogu baš ući u njegove foldere jer prestane reagirati. Preko MI PC Suitea ista stvar - fotografije ni muziku ne mogu prebaciti, ne mogu napraviti backup - općenito ne reagira. Slike priko miclouda preuziman, al sad bi i muziku stavila, a ne mogu :/

E sad, prije nego što promijenim rom, kako da napravim backup s obzirom na sve? Šta da radim?

1. Slijedi ovaj tutorial (i ovaj dio ispod 10. koraka u vezi roota)

2. Preuzmi ovu datoteku i prebaci je u root folder mobitela 

3. Ponovno uđi u recovery. Prvo napravi Backup (označi data). Zatim odi na Wipe te swipeaj. Nakon što završi, odi na Install te odaberi datoteku iz prethodnog koraka. Nakon toga restore te vrati podatke koje si backupala.

You only got one finger left And its pointing at the door
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 19:40 (Vulgaris).
17 godina

Ekipa radite li vi upgrade twrp, ja imam neku stariju verziju, sve radi uredno, ali vidim na ovom linku od vulgarisa da je ovaj twrp dosta noviji, ima li ikakav razlog da radim upgrade?

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ima li ikakvih naznaka za munchmallow

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Opcenito mi ne pasu bas tipkovnice, slozio sam sad bez kvacica i to mi je pored sony.eve najbolja ( google) probao sam svakakve i vise manje su iste, ali i neke manje promjene mi jednostavno smetaju, a puno tipkam pa mi se ne privikava. Swift sam na 3 mobitela probao i ne hvala :D 
Mene isto zanima kad ce konacno MM, ne da mi se sa AOSP zezati, a htio bi probat malo.
Ima li tko problema sa perfomansama? primjetio zadnjih par dana da se nekad jednostavno pogubi, tj pocne jako stekati i nakon pola minute cca proradi normalno.. Rom je 6.8.18. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
a to nisi znao switkey složit bez kvačica, tačnije dobiješ ih dužim pritiskom na c,s,z,d
13 godina
neaktivan
Fico14 kaže...

Opcenito mi ne pasu bas tipkovnice, slozio sam sad bez kvacica i to mi je pored sony.eve najbolja ( google) probao sam svakakve i vise manje su iste, ali i neke manje promjene mi jednostavno smetaju, a puno tipkam pa mi se ne privikava. Swift sam na 3 mobitela probao i ne hvala :D 
Mene isto zanima kad ce konacno MM, ne da mi se sa AOSP zezati, a htio bi probat malo.
Ima li tko problema sa perfomansama? primjetio zadnjih par dana da se nekad jednostavno pogubi, tj pocne jako stekati i nakon pola minute cca proradi normalno.. Rom je 6.8.18. 

imam ja ta isti, nikakvih problema.

a MM, ko zna... nekakvi su problemi u MIUI za RN2 koliko sam skuzio po stranim forumima..

17 godina
Od noćas mi nudi update na zvanični stabilni 8.0.1.0. Za slučaj da mi se ne svidi, je l' ista procedura za povratak na staru verziju kao i ranije, ili 8 nešto menja?

Trenutno sam na zvaničnom internacionalnom 7.2.3.0, bez roota, TWRP-a i bilo koje druge cistomizacije tog tipa.
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
Od noćas mi nudi update na zvanični stabilni 8.0.1.0. Za slučaj da mi se ne svidi, je l' ista procedura za povratak na staru verziju kao i ranije, ili 8 nešto menja?

Trenutno sam na zvaničnom internacionalnom 7.2.3.0, bez roota, TWRP-a i bilo koje druge cistomizacije tog tipa.

isti postupak jer su oba na Androidu 5.0

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

TWRP zipovi koje skinem ne mogu raspakirati  - javlja neku grešku, da je datoteka oštećena...

Ima neki drugi link? koji dio ispod 10.koraka?

Tenks

EDIT: Stavljam ovaj http://xiaomitips.com/guide/how-to-install-twrp-v3-0-2-on-redmi-note-3/

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 19:22 (freon).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

OK, nekako sam uspila sve sklepat, skinula ovaj gore TWRP s linka koji sam zalipila, instalirala SuperSU i sad prebacujem na root ovu verziju MIUI

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ramo kaže...

Ekipa radite li vi upgrade twrp, ja imam neku stariju verziju, sve radi uredno, ali vidim na ovom linku od vulgarisa da je ovaj twrp dosta noviji, ima li ikakav razlog da radim upgrade?

Ne mislim da išta propuštaš s novijom verzijom (jedino ako misliš instalirati ne-miui romove na mobitel), dok radi ne diraj 

freon kaže...

OK, nekako sam uspila sve sklepat, skinula ovaj gore TWRP s linka koji sam zalipila, instalirala SuperSU i sad prebacujem na root ovu verziju MIUI

Sada kad su ti snimljeni TWRP i novi rom bit ćeš mirna dugo vremena, ako za koji mjesec poželiš noviji rom pronaći će ih na ovom linku ovom linku

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

OK, mislila sam da sam napravila sve - twrp sam instalirala, instalirala supersu zip, skinula zadnju verziju roma, backupala, wipeala, instalirala rom i restoreala podatke. Nakon toga idem na reboot u system, javi mi poruku da nije rootan i pita me želim li instalirat supersu? Kako je to moguće? Odabrala sam yes i sad ga instalira. Jesam nešto pogriješila?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
freon kaže...

OK, mislila sam da sam napravila sve - twrp sam instalirala, instalirala supersu zip, skinula zadnju verziju roma, backupala, wipeala, instalirala rom i restoreala podatke. Nakon toga idem na reboot u system, javi mi poruku da nije rootan i pita me želim li instalirat supersu? Kako je to moguće? Odabrala sam yes i sad ga instalira. Jesam nešto pogriješila?

Jao, mea culpa, pobrkao sam redoslijed. Poslije roma ide supersu. Kod wipeanja se izbrisao supersu, ja koristim drugu distribuciju koja automatski instalira supersu prilikom nadogradnje roma pa sam posve zaboravio na to. Mislim sad kad si instalirala da neće više biti problema. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 22:07 (Vulgaris).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

OK, dobila sam novi rom :)

E sad, zanima me mogu li backup prebacit na PC i/ili izbrisat ove zipove od roma i supersu-a jer imam nedostatak prostora?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da, slobodno.
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Postoji li na MIUI 8 način da se isključi Carousel?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ivan(4) kaže...

Postoji li na MIUI 8 način da se isključi Carousel?!

Odi u Settings > Installed Apps > Downloaded i izbriši tu aplikaciju.

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI General Moderator
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Trenutno sam na smiui 6.8.11 i baterija je katastrofa, da li se mogu vratit na weekly 6.7.21 preko twrp-a da ne radim factory reset?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 19:40 (Klipson).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

odličan dokaz onoga što tvrdim stalno, da nove verzije uopšte ne moraju donijeti poboljšanje, čak šta više ovaj primjer gore pokazuje pogoršanje

i da je stoga najbolja provjerena offical stable verzija od strane tvornice, iza koje stoje ipak timovi inženjera, a ne neki eksperimenti developera koji se nekad sami pogube

0 0 hvala 0
17 godina
Klipson kaže...

Trenutno sam na smiui 6.8.11 i baterija je katastrofa, da li se mogu vratit na weekly 6.7.21 preko twrp-a da ne radim factory reset?

smiui adware

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68270823&postcount=125

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68260615&postcount=123

MIUI HR TRANSLATOR
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Idem na put u USA i jel zna netko hoće mi radit mob na njihovim frekvencijama??

google mi baš i nije pomogao jer ima dosta kontradiktornih informacija... pa ako je netko bio preko bare s note-om 2 ili zna nekoga tko je bio bilo bi savrseno...

hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Mobitel mi. Se ne zeli punit. 

Sinoc sam. Ga punio dobro i prije par sati a evo sad ne konta punjač vise.  Proba san ih milion i nista,  da nije do baterije? 

Kako mogu provjeriti do cega je? 

Prije koji sat mi je izaslo da mi 44stupnjeva na mob posto je bio na suncu,  da se nije pnda baterija sjebala? 

Imam jos 16posto

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ako je nov telefon, probaj drugi kabl sa dužim delom koji ulazi u microSD port na telefonu, imao sam taj problem s kablom koji je došao s njim. Ako je ranije radio s tim kablom, onda verovatno nije to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Mob ima vec godinu dana. 

Ako je baterija dobro je. 

Evo sad je na 1posto i drzim ga na punjacu i ne mora ce se. 

Ali isto tako ne zeli se ugasti mobitel 

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Di mogu narucit bateriju iz hrvatske,  ili da mi dođe sta prije

Treba mi hitno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Na nabava.net ne izbacuje ništa, jedino na njuškalu imaš jedan oglas.
13 godina

Probaj neutrino tau i wowshop...neutrino je na trešnjevci (zg),a wow u varaždinu, ali oboje surađuju sa overseasom...nije skupa dostava...

13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Jel potrebno radit clean install sa 6.8.11 na miui 8 stable?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice