Novi laptop? Nemoguće. Obrati si onome od koga si ga kupil ,ili ako je stvarno novi ,odnesi ga u dućan i neka ti ''otključaju'' sistem.
Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.463
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
novi laptop u potpunosti :/ kupio ga u vacom-u ( http://www.va.com.hr/ ) i nebi ga otkljucao da sam bog , nemogu nistaaa , mogu jedino sjest i plakat pokraj njega
novi laptop u potpunosti :/ kupio ga u vacom-u ( http://www.va.com.hr/ ) i nebi ga otkljucao da sam bog , nemogu nistaaa , mogu jedino sjest i plakat pokraj njega
Vrati ga natrag tamo gdje si ga kupio, neka ti to oni riješe, ti na tom računalu nisi Administrator, nego imaš limited account, to je tako podešeno kod instalacije, možeš jedino tražit da ti to njihov servis riješi, jer ne možeš normalno koristiti računalo. Jednostavno ti moraju dat administratorsku lozinku ili još bolje nađi manual od laptopa, u njemu pronađi koja je tipka za ulazak u bios (obično DELETE, F10, F2), podesi boot order i fino snimi windowse 8 ponovo, a možeš snimit i 7 ako ga laptop podržava.
Uđi u Acer Recovery - pretpostavljam da je to još uvijek tipka F2 odmah nakon paljenja i napravi Factory Restore.
Ako je novi laptop ,,vjerojatno s njim dobio i uputstva ,potraži.
Druga opcija - Reset Windowsa - uđi u Recovery pritiskom na tipke Shift i F8 nakon paljenja
,idi na Troubleshoot i klik na Reset your PC. Pusti ga da odradi svoje i imat ćeš tvornički ''čisti Windows''.novi laptop u p... u njemu pronađi koja je tipka za ulazak u bios (obično DELETE, F10, F2), podesi boot order i fino snimi windowse 8 ponovo, a možeš snimit i 7 ako ga laptop podržava.
Ajde objasni zbog čega bi stavljal Sedmicu (za koju sigurno nema ključ) na mjesto original Windowsa 8?!
Imam razloge zbog kojih sam to napisal.
hvala vam momci , budem probo :) javim rezultate
Evo mene opet s problemom.
Laptop mi se neće spoji na Wifi na kojem je prije dva dana uredno radio.
Piše Limited.
Gledao sam po netu i nisam naša neki konkretan odgovor.
Brisao sam drivere i instaliro ih nanovo ali ni to nije pomoglo.
Spajam ga na AP od tp-linka.
Tako je i meni bilo. Proradilo je sad nakon 4 dana? Ako ne, probaj promijeniti lozinku, SSID, sl. ako i to ne radi, onda samo ignoriraj to "Limited" samo ako RADI internet.
Pozdrav. Jučer sam instalirao Win 8 64-bit i otada mi ne radi zvuk. Pod playback devices mi je samo Digital audio (s/pdif) dok zvučnika nema. Čitao po razno raznim forumima za taj problem i nigdje nije navedeno rješenje, odnosno sve kaj je navedeno kao moguće rješenje sam isprobao i ništa ne radi. Pod moj pc imate podatke, ali eto da tu napišem bar model matične (M3A770DE).
EDIT:
Riješeno. ;)
Pozdrav. Jučer sam instalirao Win 8 64-bit i otada mi ne radi zvuk. Pod playback devices mi je samo Digital audio (s/pdif) dok zvučnika nema. Čitao po razno raznim forumima za taj problem i nigdje nije navedeno rješenje, odnosno sve kaj je navedeno kao moguće rješenje sam isprobao i ništa ne radi. Pod moj pc imate podatke, ali eto da tu napišem bar model matične (M3A770DE).
EDIT:
Riješeno. ;)
Možeš bar napisat kako si riješio problem da i drugi znaju ako budu imali sličnih problema.
Možeš bar napisat kako si riješio problem da i drugi znaju ako budu imali sličnih problema.
Instaliral je drivere ,jel ,kao i doslovno na svakoj ploči sa VIA® Audio chipom ,nisu instalirani tijekom samog sistem setup-a.
Instaliral je drivere ,jel ,kao i doslovno na svakoj ploči sa VIA® Audio chipom ,nisu instalirani tijekom samog sistem setup-a.
Nisam mislio da bi se netko žalio da mu nešto ne radi, a da prije nego se išao žaliti nije instalirao drivere za to.
A ti misliš da nisam prije nego sam postavil pitanje na forumu pokušal instalirati drivere? Nisam baš tolko bedast. Skinul sam par verzija i nijedni nisu radili, a i kada sam ih instalirao svejedno su ostali driveri koje je windows instalirao, a ne oni koje sam ja. Nisam ni primijetil to dok danas(s obzirom da sam se jučer s time zaebaval kasno u noć) nisam pogledao verziju drivera koji se koriste i koje sam ja instalirao i tek onda skužio da su bez obzira na deinstalaciju i instalaciju novih ostali stari. Nakon što sam postavio pitanje dosjetil sam se da idem na updejt drivera, te da mi updejt ne traži windows već sam ja odabral datoteku gdje se driveri koje sam skinuo nalaze i tako sam uspio instalirat. Znači za sve one koji budu imali problema sa zvukom na Win 8 ,a koriste mbo M3A770DE nek si skinu ove drivere i odu pod device manager, te tamo pod sound,video i game controllers i idu na updejt drivera te odaberu drivere koje su skinuli. I pročital sam masu toga na netu i baš nigdje nisam naišao na takvo rješenje problema. Zanima me samo zbog čega se driveri nisu htjeli instalirati kada sam instalaciju normalno pokrenuo ?
A ti misliš da nisam prije nego sam postavil pitanje na forumu pokušal instalirati drivere? Nisam baš tolko bedast. Skinul sam par verzija i nijedni nisu radili, a i kada sam ih instalirao svejedno su ostali driveri koje je windows instalirao, a ne oni koje sam ja. Nisam ni primijetil to dok danas(s obzirom da sam se jučer s time zaebaval kasno u noć) nisam pogledao verziju drivera koji se koriste i koje sam ja instalirao i tek onda skužio da su bez obzira na deinstalaciju i instalaciju novih ostali stari. Nakon što sam postavio pitanje dosjetil sam se da idem na updejt drivera, te da mi updejt ne traži windows već sam ja odabral datoteku gdje se driveri koje sam skinuo nalaze i tako sam uspio instalirat. Znači za sve one koji budu imali problema sa zvukom na Win 8 ,a koriste mbo M3A770DE nek si skinu ove drivere i odu pod device manager, te tamo pod sound,video i game controllers i idu na updejt drivera te odaberu drivere koje su skinuli. I pročital sam masu toga na netu i baš nigdje nisam naišao na takvo rješenje problema. Zanima me samo zbog čega se driveri nisu htjeli instalirati kada sam instalaciju normalno pokrenuo ?
I sad se pjeniš? Zbog čega? Jel mi ovdje imamo staklenu kuglu ,pa da znamo iz ovoga pročitati u čemu je problem?
A ti nisi navel apsolutno ništa osim ''ne radi mi zvuk''!!
Zato sam i navel ''VIA®'' jel su opće poznati po tome da su im driveri ,i općenito instalacije drivera i softwarea ''Bože sačuvaj''!
Pošto imam ploču sa VIA-inim zvukom ,znam o čemu pričam.
U pravu si. Moj zaeb je bio taj što sam dao nedovoljno informacija, ali napisao jesam da sam tražio po netu rješenja i da sva rješenja na koja sam naišao nisu vrijedila za moj slučaj. Mislio sam da će valjda biti jasno da sam pokušao instalirati drivere jer je upravo to najčešće rješenje problema. Uglavnom, ne ljutim se ja ništa , ali eto onak kako si ti napisao ispada da sam kreten kojemu nije palo na pamet instalirati drivere za zvuk. Bitno da sam uspio riješit problem i nemoj zamjerit ako sam malo "agresivnije" reagirao.
- jer, win traži (daje prednost) certificiranim driverima, uz problem kad imaš novi OS, dovoljno da driverov setup za sedmicu ne prepozna osmicu i win zadrži postojeći generički (pogrepan) driver. 64 bitni je puno stroži za driver od 32bitnog..
A ti misliš da nisam prije nego sam postavil pitanje na forumu pokušal instalirati drivere? Nisam baš tolko bedast. Skinul sam par verzija i nijedni nisu radili, a i kada sam ih instalirao svejedno su ostali driveri koje je windows instalirao, a ne oni koje sam ja. Nisam ni primijetil to dok danas(s obzirom da sam se jučer s time ..
I sad se pjeniš? Zbog čega? Jel mi ovdje imamo staklenu kuglu ,pa da znamo iz ovoga pročitati u čemu je problem?
Zato sam i navel ''VIA®'' jel su opće poznati po tome da su im driveri ,i općenito instalacije drivera i softwarea ''Bože sačuvaj''!
- Kizo je znao, sad znaš i ti.. bez ljutnje. Sigurno postoji odgovor barem na desetak mjesta, ali u ovako velikim temama se teško pronađe, tako da nisi 'kriv' ili bedast. Još manje je kriv Kizo, OK?
- ne skida se ''par verzija drivera..'' nego jedna (prava), instalira se i mora radit.
- problem intereta i foruma je masovonost, od tisuće odgovora tebi treba samo jedan, točan. S tim moraš računati kad googlaš i u ponuđenim rješenjima prepoznati točna ili barem moguća. Jednako tako si mogao iz prve (slušajno) skinuti (ili s install medija ako je nova MBO) pravi driver za osmicu i problem nebi nikad ni primjetio. Čudio bi se drugima kak to ne mogu..
U pravu si. Moj zaeb je bio taj što sam dao nedovoljno informacija, ali napisao jesam da sam tražio po netu rješenja i da sva rješenja na koja sam naišao nisu vrijedila za moj slučaj. Mislio sam da će valjda biti jasno da sam pokušao instalirati drivere jer je upravo to najčešće rješenje problema. Uglavnom, ne ljutim se ja ništa , ali eto onak kako si ti napisao ispada da sam kreten kojemu nije palo na pamet instalirati drivere za zvuk. Bitno da sam uspio riješit problem i nemoj zamjerit ako sam malo "agresivnije" reagirao.
heppyend je bitan, ostalo su sitnice.
edit: @ zvonac, ispod, tema..
edit-2-na-2 ispod: da, permisioni i security je problem, ali upravo zato, to rješenje nije preporučljvo, jer neke stvari.. pametnije, muvnuti torrent na storage nego u sys kontroliran folder. IMHO.
Pa dobro koje su sad to fore na win 8, sve je dobro radilo do danas, koristim qtorrent nova verzija, počne skidat i veli: error:write to disk access...
I onda naletim na ovo.. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=126422
One thing to be aware of is that windows does apply the MOST restrictive set if permissions are set to be inherited, so do NOT have your downloads folder as a sub-folder in any of the "special" system folders, ie: Program Files, Windows or "Application Data".
This is because you will be giving the "Everyone" security group "Full Control" to your downloads and you do not want the higher restrictions of those folders being applied to the open downloads folder. And it avoids the small risk of a directory traversal attack starting in your download location and being able to use the ../ path syntax to 'traverse' the folder tree and access other locations on the drive.
Ne kužim, ak je do sad dobro delalo kaj se pošemerilo u ovih par sati? Na sedmici nisam imal taj konflikt...
O čem se radi, stavil sam da mi skida na D/multimedija/Flac
Al fora je kaj imam folder ( u glavnom folderu imam dva foldera tj subflodera) sa flac&mp3, u biti prema ovom gore postu to je subfolder i to ga buni...
I sad moram maknut te "blokade" da ga nateram da mi skida u folder kam sam mu zapovjedil...
Hmm, čudno, probal sam prije to i nije išlo, i sa novom verzijom i sa starom verzijom qtorrenta, al sad je ok, ak bu ko imal problema s tim..
Rješenje se ovdje nalazi...
http://www.ghacks.net/2009/10/29/fix-utorrent-write-errors-in-windows-7/
@ihush, malo sam rootal win 8
Ne čačkam i ne eksperimentiram, al ove gore korake sam samo poduzel samo radi torrenta, i to je sve.. Znam kaj treba kaj ne treba dirat po sys fileovima...
A kad za neke stvari moras ulazit u "zabranjeno podrucje" da bi to radilo..
- jer, win traži (daje prednost) certificiranim driverima, uz problem kad imaš novi OS, dovoljno da driverov setup za sedmicu ne prepozna osmicu i win zadrži postojeći generički (pogrepan) driver. 64 bitni je puno stroži za driver od 32bitnog..
- Kizo je znao, sad znaš i ti.. bez ljutnje. Sigurno postoji odgovor barem na desetak mjesta, ali u ovako velikim temama se teško pronađe, tako da nisi 'kriv' ili bedast. Još manje je kriv Kizo, OK?
- ne skida se ''par verzija drivera..'' nego jedna (prava), instalira se i mora radit.
- problem intereta i foruma je masovonost, od tisuće odgovora tebi treba samo jedan, točan. S tim moraš računati kad googlaš i u ponuđenim rješenjima prepoznati točna ili barem moguća. Jednako tako si mogao iz prve (slušajno) skinuti (ili s install medija ako je nova MBO) pravi driver za osmicu i problem nebi nikad ni primjetio. Čudio bi se drugima kak to ne mogu..
BTW ,za prave i krive drivere: ako nema na stranicama proizvođača ,VIA ima svoj site za skidanje drivera - samo treba znati točan model komponente/čipa i koji je točno OS!
Za ubuduće ,da nebi opet bilo ....
A ti misliš da nisam prije nego sam postavil pitanje na forumu pokušal instalirati drivere? Nisam baš tolko bedast. Skinul sam par verzija i nijedni nisu radili, a i kada sam ih instalirao svejedno su ostali driveri koje je windows instalirao, a ne oni koje sam ja. Nisam ni primijetil to dok danas(s obzirom da sam se jučer s time ..
heppyend je bitan, ostalo su sitnice.
edit: @ zvonac, ispod, tema..
edit-2-na-2 ispod: da, permisioni i security je problem, ali upravo zato, to rješenje nije preporučljvo, jer neke stvari.. pametnije, muvnuti torrent na storage nego u sys kontroliran folder. IMHO.
Velim da na kraju nije bio problem sa driverima jer sam ja od prve skinuo drivere koje sam trebao. Problem je bio u tome što nisam provjerio nakon instalacije drivera dali su stvarno instalirani jer prilikom instalacije nije bilo problema pa nisam ni provjeravao. Nisam znao da ih windows neće "prigrlit" normalnom instalacijom, pa da moram ić pod updejt drivera i da će se tek onda snimit, ali svaki dan se nešto novo nauči. I usput se zahvaljujem na objašnjenju.
Što je sad ovo? Ne mogu promijeniti windows update settings i ništa u User Accounts (na što god da kliknem ne reagira), a nema mi ni nekih stavki kao što su "User" ili "Windows update" u Pc settings? Nisam to ni skužio dok nisam htio promijeniti postavke u windows update gdje isto tako ne reagira na promjene.
Automatski update i install.
Je li svima različito u Pc settings ili je nešto drugo u pitanju?
Jednostavno kako naslov govori: ne mogu naći desktop ikonu. Kliknem na gornji desni rub kada mi se otvori START i pokaže mi sve ove ikonice osim Desktop ikonice pomoću koje se želim vratiti natrag na radnu površinu. Kako da je stavim ili nađem?
Hvala!
Evo primjer kako to izgleda:
upiši desktop i onda desni klik pin to start ili kako već
Upisao sam pod Search Desktop i pretraživanje mi nije dalo niti jedan rezultat...
Upisao sam pod Search Desktop i pretraživanje mi nije dalo niti jedan rezultat...
Pošto je sve ostalo na hrvatskom ,možda je tu problem? Probaj ''Radna površina''! (bez navodnika)
kizo, nejde i nejde. Nemrem ju nać da je ubijem ....
kizo, nejde i nejde. Nemrem ju nać da je ubijem ....
Onda si - ili nešto zbrljavio ,ili imaš moddane Windowse.
U svakom slučaju napravi prvo file repair: sfc /scannow u Command Prompt i klik na Enter.
Ako ni to ne pomogne ,napravi backup sistemske particije i napravi Refresh.