Win7 x64 pad performansi

poruka: 24
|
čitano: 5.547
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Win7 64 pad performansi

e ovak...

imao sam win7 32bit i 3gb rama i neki dan sam dobio 4x2gb OCZ rama te odlucih preci na win7 64.. ostatak konfiguracije se moze vidit pod moj pc

na prvi pogled sve radi super međutim kada sam istovremeno pokrenio 720p crtic i pustio ga na tv i pokrenio starcraft2 sebi na monitor stroj je poceo stekati... i crtic i igra su povremeno trzali.

to mi se s 3gb rama i 32 bitnim windowsima nije događalo pa čak i kad je crtani 1080p

često sam u situaciji da maloj pustim crtic a ja prasim wow ili sc2 i nikako se nisam nadao padu performansi.

sad ne znam u cemu je problem i bojim se da cu se morati vratiti na 32bitne windowse

nešto sam čitao da se na 64bitnim OS-ovima 32-bitne aplikacije izvode na posebnom "sloju" sto moze dovesti do neznacajnog pada performansi, ali meni je pad znacajan

dali je tko imao slicna iskustva i mozda ima kakav savjet?

ne moram ni reci da sam stavljao i najnovije drivere i zatim i neke starije, a trzanje se dogadja i kad spustim detalje na igri (a prije je sve ok radilo na visokim postavkama)

FOR THE HORDE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Win7 64 pad performansi

Jedino sto  mi pada na pamet su driveri za graficku.

:)
17 godina
logic kaže...

to je i meni prvo palo na pamet i probao sam ih mjenjati međutim nije pomoglo...

jedan detalj: na displayu od tipkovnice imam pokazatelj opterecenosti proca, memorije, temperature... i primjetio sam da mi je sad cpu stalno full opterecen i temperatura mu je veca nego prije, dok je prije u tim uvjetima opterecenje bilo 75-95%, rijetko kada full

FOR THE HORDE!!!
17 godina
neaktivan

Hm. Koji player koristis? Koristi media player classic home cinema pa pogledaj onda.

17 godina
logic kaže...

Hm. Koji player koristis? Koristi media player classic home cinema pa pogledaj onda.

BS I GOM player... sad kad to pitas palo mi na pamet da nisam stavio CoreCodec

nista, testirat cu veceras kad dodem s posla pa javim rezultate

FOR THE HORDE!!!
17 godina
neaktivan

Samo ti stavi Media player classic home cinema x64 i miran si.

15 godina
neaktivan
Win7 x64 pad performansi

Još neke stvari koje možeš probati (ne može štetiti):

- provjeri je li sve OK s DirectX-om

- defragmentiraj disk(ove) na kojima ti se nalaze crtići i igre

- pošto su Windowsi novi, moguće je da u pozadini tek indexiraju stvari na diskovima - probaj za test isključiti indexing service i vidi kako će se komp onda ponašati

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
logic kaže...

Samo ti stavi Media player classic home cinema x64 i miran si.

ista stvar :(

vlad0 kaže...

Još neke stvari koje možeš probati (ne može štetiti):

- provjeri je li sve OK s DirectX-om

- defragmentiraj disk(ove) na kojima ti se nalaze crtići i igre

- pošto su Windowsi novi, moguće je da u pozadini tek indexiraju stvari na diskovima - probaj za test isključiti indexing service i vidi kako će se komp onda ponašati

bilo je potrebno updejatat DirectX, diskovi su automatski defragmenitrani a indexiranje sam iskljucio ali opet mi je proc full opterecen i steka...

sad sam za prvu ruku crtice stavio na externi disk, međutim TV mi ne može reproducirati .mkv datoteke ukoliko je DTS audio, a sad raditi konverziju svih crtica mi nema smisla...

ak nista ne rijesim do vikenda onda cu na poseban disk testa radi staviti ponovno win7 x86 - damn tu je sve fino radilo, a bezveze mi da sad 5gb rama stoji neiskoristeno

FOR THE HORDE!!!
17 godina
neaktivan

Sigurno si stavio media player classic HOME CINEMA?????

Koliko ti je opterecenje procesora kad samo gledas film?

17 godina
logic kaže...

Sigurno si stavio media player classic HOME CINEMA?????

Koliko ti je opterecenje procesora kad samo gledas film?

jep.. cca 25%, dok je uz bs player bilo oko 35% tak da je tu dobar napredak ali nije rjesnje :(

nis, idem sad puknit 32bitne windowse jer vec sam toliko stvari isprobao da me glava boli...

FOR THE HORDE!!!
16 godina
neaktivan
Win7 x64 pad performansi

Bio sam na sedmici 32 bitnoj vise od pola godine,i isto tak sam presao na sedmicu 64 bita i nikakv pomak nisam osjetio samo gore.Nekak mi se cini da 32 bitna sedmica puuuno bolje radi nego 64.

0 0 hvala 0
17 godina
Win7 x64 pad performansi

Prije tjedan dana sam prešao s 7 Professional x32, na 7 Enterprise x64.

Nikakvih poboljšanja nisam osjetio, nešto veće korištenje proca, ali sitno, ali sam osjetio značajnu potrošnju RAM-a, preko gige potegne bez dodatnih servisa...

Meni je svejedno, jedino mi na k**** idu driveri, svaki pisač na mreži koji želim, daj skidaj x64 drivere.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Win7 x64 pad performansi

Ram i jeste da se trosi.

16 godina
neaktivan
RonoN kaže...
na prvi pogled sve radi super međutim kada sam istovremeno pokrenio 720p crtic i pustio ga na tv i pokrenio starcraft2 sebi na monitor stroj je poceo stekati... i crtic i igra su povremeno trzali.

to mi se s 3gb rama i 32 bitnim windowsima nije događalo pa čak i kad je crtani 1080p

On-topic:

Da li si windowse x64 instalirao "preko" 32bitne verzije ili si radio clean install?

pada mi na pamet samo ono što su prije ljudi pisali o x64 verziji: 32 bitne aplikacije vrti pod WoW64 emulacijom, ali opet nisu zamjećene neke velike razlike u preformansama.

Moguće da nešto od programa/drivera što koristiš "šteka" s 64bitnom verzijom windoza. Probaj malko pratiti preko task manager/process explorer-a što se dešava.

Možda antivirus nešto čačka u pozadini? ako je friško nainstalirani windows, možda ti skida updejte u pozadini.

Malo off-topic:

Zanima me kako si podesio dva prikaza (monitor i tv) da ti to fino radi (koji od dva uređaja je primarni/sekundarni)? da li dok puštaš crtić na TV moraš isključiti zvuk u igri?

Kad radim isto onda igru vrtim u window modu na monitoru jer mi je film/crtić koji puštam na tv-u u full screenu. Također, zvuk igre moram isključiti inače se miješa sa onim od filma.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
17 godina
neaktivan

Ako imas realtek hd audio onda moze sve posebno ici. Kod mene recimo zvuk na tv ide preko optike na zvucnike 5.1 a crtici na kompu se vrte na analognim zcvucnicima. Sve istovremeno. Ono sto ne mozes imati istovremeno koliko ja znam su dva overlaya tj. ne mozes vrtiti dva filma istovremeno. Neka me neko ispravi ako grijesim.

15 godina
neaktivan
RonoN kaže...
logic kaže...

to je i meni prvo palo na pamet i probao sam ih mjenjati međutim nije pomoglo...

jedan detalj: na displayu od tipkovnice imam pokazatelj opterecenosti proca, memorije, temperature... i primjetio sam da mi je sad cpu stalno full opterecen i temperatura mu je veca nego prije, dok je prije u tim uvjetima opterecenje bilo 75-95%, rijetko kada full

Vec si sam sve rekao.

CPU overhead zbog izvrsavanja 32 bitnog koda na 64 bitnom OS-u. end of story

15 godina
RE: Win7 x64 pad performansi
Smooth Operator kaže...

Prije tjedan dana sam prešao s 7 Professional x32, na 7 Enterprise x64.

Nikakvih poboljšanja nisam osjetio, nešto veće korištenje proca, ali sitno, ali sam osjetio značajnu potrošnju RAM-a, preko gige potegne bez dodatnih servisa...

Meni je svejedno, jedino mi na k**** idu driveri, svaki pisač na mreži koji želim, daj skidaj x64 drivere.

Zato staviš 8GB RAM-a i nemaš beda.

Na poslu smo nabavili HP Z400 radne stanice s win 64 i potrošio sma skoro dva tjedna da sve dovedem u red (programi, licence, printeri, ploter, scaniranje, mrežno dijeljenje,...) i sve drivere treba skidati s Net-a. Značajno osjetim poboljšanje pri radu u AutoCAD-u (vjerojatno zbog količine RAM-a). S druge strane AutoCAD Ironman (beta verzije 2012) čiji sam beta tester je lagano usporena. Ne znam jeli mogu to zahvaliti beti (nadam se da je tako) ili će nova verzija biti jako zahtjevna za hardware.

17 godina
Win7 x64 pad performansi

rijesen problem!

ovak.. pukao sam 32bitnu verziju i isti problem!!!

i onda ni sam neznam kako i gdje sam izguglao da probam promjeniti rendering mode!

bilo je na EVR i kad sam prebacio na Ddraw na BS playeru i system default na media player classic home cinema sve 5!!!

uh.. eo vec pola sata dodatno testiram i sad radi kako treba! a kad vratim na EVR vrate se i problemi :)

FOR THE HORDE!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Zura kaže...

On-topic:

Da li si windowse x64 instalirao "preko" 32bitne verzije ili si radio clean install?

pada mi na pamet samo ono što su prije ljudi pisali o x64 verziji: 32 bitne aplikacije vrti pod WoW64 emulacijom, ali opet nisu zamjećene neke velike razlike u preformansama.

Moguće da nešto od programa/drivera što koristiš "šteka" s 64bitnom verzijom windoza. Probaj malko pratiti preko task manager/process explorer-a što se dešava.

Možda antivirus nešto čačka u pozadini? ako je friško nainstalirani windows, možda ti skida updejte u pozadini.

Malo off-topic:

Zanima me kako si podesio dva prikaza (monitor i tv) da ti to fino radi (koji od dva uređaja je primarni/sekundarni)? da li dok puštaš crtić na TV moraš isključiti zvuk u igri?

Kad radim isto onda igru vrtim u window modu na monitoru jer mi je film/crtić koji puštam na tv-u u full screenu. Također, zvuk igre moram isključiti inače se miješa sa onim od filma.

clean install ofkors:)

primarni je monitor, sekundarni je TV... preko HDMI-a ide slika i zvuk (graficka ima svoju zvucnu) na TV.. player mi ima podeseno da se pokrece full screen na TV i pod audio je output device: AMD HDMI Output

sto se tice igara, za njih mi zvuk ide ili preko integrirane zvucne na zvucnike ili cesce preko slusalica koje isto imaju svoju 7.1 zvucnu

i sve ide full screen

FOR THE HORDE!!!
16 godina

@ RonoN,

32 ili 64.. nebi smjele bit (skoro) nikakve razlike.

Najsumnjiviji je HDD (kao defrag, index..) ili AV... i napravi chkdsk.

Sve drivere skini za 64, jer možda neki od 32 radi problem.

Ako ipak poželiš na 32, vidi temu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
RonoN kaže...

i sve ide full screen

Tenx Ronon & logic .. poigrat ću se malo sa zvučnim postavkama, ali što se tiče 2 full screena kako ti je to uspjelo? meni, čim pokrenem nešto u ful screen na monitoru (igra) onda se TV prikaz ugasi.

Postavljeno je da TV ima extended desktop. Možda je u tome kvaka?

15 godina
Zura kaže...
RonoN kaže...

i sve ide full screen

Tenx Ronon & logic .. poigrat ću se malo sa zvučnim postavkama, ali što se tiče 2 full screena kako ti je to uspjelo? meni, čim pokrenem nešto u ful screen na monitoru (igra) onda se TV prikaz ugasi.

U postavkama grafičke kartice odaberi "Clone" monitora na TV izlaz. Kod mene na HP Laptopu s ATI grafičkom uredno radi (gledanje filmova u full screenu).

17 godina
Zura kaže...
RonoN kaže...

i sve ide full screen

e sad sam na poslu pa ti ne mogu 100% precizno reci... ali meni catalyst prepozna i TV i monitor, tu odaberem koji ce mi biti primarni (to mi je monitor) i na njemu su mi ikone i cijeli taskbar. Tv mi bude sekundarni display i na njemu je samo wallpaper bez icega... ako nesto zelim imati na njemu samo misem odvucem.

dakle nije niti extended (onda bi mi, ak se ne varam, taskbar bio razvucen i na TV) a nije niti clone (jer bi tada imao isto na monitoru i TV-u)

FOR THE HORDE!!!
16 godina
neaktivan

to si opisao extended. tako je podešeno i kod mene, očito mi je nešto promaklo.. hvala u svakom slučaju. sad kad znam da se to može podesiti prekopaću sve opcije da to upogonim kako treba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice