Sleep u Visti

poruka: 19
|
čitano: 5.021
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sleep u Visti
pitanje

Zanima me koliko je dobro koristiti "Sleep" umjesto "Shut down-a" recimo, kad gasim PC preko noći?

Primamljiva mi je opcija "Sleep" pošto se sistem jako brzo podigne, no neznam koliko je preporučljivo koristiti "Sleep" kad je računalo duže vremena isključeno(ne radi). Jer ipak, koliko sam shvatio - "Sleep" stavlja većinu komponenti u mod male ili nikakve potrošnje, te gasi nepotrebne stvari ali RAM ostaje aktivan (zato mi i ostaju dokumenti i npr. sesije kad opet upalim PC).

Znači pitanje je :

1. Jeli preporučljivo koristit "Sleep" umjesto "Shut down-a" kad računalo recimo ne radi 8+ sati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sleep u Visti

Ima puno teorija zagovora dali gasenje steti ili ne steti,dali steti energiju i tako.Tacna su i nisu u isto vreme

Ja isto tako koristim sleep umesto gasenja,brze mi je. Sleep (ovisno o S modovima,napr. S3) gasi sve osim recimo memorije,pa cak i tada memorija u sleepu trosi struju koja se meri u mili amperima...8mA sto je zanemarljivo malo.

Ovo meni pase posto svako malo neko me pozove negde pa se vratim za kratko ili pocne neka emisija na TVu pa odletim da gledam,onda PC fino ide u sleep i budenje je za 2 sec.

Pitanje ti je odlicno i otvora stalne polemike,ako si doma vecinom vremena kao ja onda ostavi ga na sleep.Kada ides na put ili negde van grada ugasi ga,kada znas da ce biti nevremena (leti) isto tako gasi ga.

Sve u svemu sleep je prakticniji od non-stop upaljenog racunala ili stalnog gasenja. Kao sto si i sam rekao potrosnja je zanemarljiva

Power plan kod mene je- gasenje monitora nakon 5 min i odlazak u sleep nakon 10

Vise ovde

How Much Power Do Electronic Equipment Consume When in Standby Mode?

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
16 godina
neaktivan
Sleep u Visti

ja iskreno ti nebi to priporucija rade da se izgasi komp na toliko dugo vrimena 8+ sati to je puno...sleep je dobro koristit kad nisi na kompu sat dva to je onda ok.

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sleep u Visti

Definitivno,malo sam se zaneo i iskomplicirao stvari. Ako se vrzmas okolo pa svako malo ti ide da ukljucivas racunalo onda sleep.

ako kao sto kazes si 8+ sati out onda shut down svakako,zbog puno stvari. Na pr. prenapon,nevreme...

Ja na primer ako idem negde vise od 8-12 sati a to je cijeli dan,jel? Onda ne samo sto radim shut down nego i iskljucujem zastitnu letvu iz napajanja.

Dok sam okolo,po gradu pa idem nakafu pa se vratim nakon sat-dva onda sleep

Sleep non-stop ili non-stop ukljuceno racunalo samo uz UPS

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sleep u Visti
autorov komentar

Recimo ja sam ovako dosad radio :

- Radio bih na dokumentima, imao sesije i puno otovrenih Firefox tabova s video-ima i slično , cura bi me pozvala da odemo prošetati - stavio bi u "Sleep" PC da ne troši toliko sturje a da opet kad se vratim za sat-dva , ljepo digne sistem za 2sec i da su mi sesije i video-i prisutni

- Preko noći kad je PC ugašen dulje vrijeme, napravio bi "Shut Down".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Recimo ja sam ovako dosad radio :

- Radio bih na dokumentima, imao sesije i puno otovrenih Firefox tabova s video-ima i slično , cura bi me pozvala da odemo prošetati - stavio bi u "Sleep" PC da ne troši toliko sturje a da opet kad se vratim za sat-dva , ljepo digne sistem za 2sec i da su mi sesije i video-i prisutni

- Preko noći kad je PC ugašen dulje vrijeme, napravio bi "Shut Down".

To je to  Smijeh 

Osim sto ostavljas tabove u FF pa ovaj posle treba puno vremena da starta i guta strasno mnogo memorije (nepotrebno). U Operi ima save this sesion,dakle zapamti koji su ti tabovi bili otvoreni. Nakon pokretanja odaberse restore sesion i otvori ti opet tabove.
Mozda ima to i u FF 
17 godina
neaktivan
Sleep u Visti

ma samo odi na sleep

meni je komp cjelu noc, nekad i cjeli dan u sleep modu, nista mu nije, a upali se za sekundu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sleep u Visti

a hibernacija??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo već oko godinu i pol mi je komp u sleep stanju kad ga ne koristim,samo pet puta je vista bila ugašena(ne računam restart).
Sleep je dokazano bolji način čuvanja kompa!(moje mišljenje).Također imam i prednaponsku zaštitu pa me ne brine nestanak struje.
I Vista mi je ponekad i tri dana u sleep modu ,savršeno radi nakon uključenja.Na ljetovanju recimo dnevno sam koristio komp
sat vremena ,a sve ostalo u sleep,ponekad i eto tri dana.Vjeruj bolje se osjećam kad je u sleep ,nego kad gasim ,
jer svako paljenje od nule  doživljavam kao napad na konfiguraciju višefaznim topovima!!!

Private
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 22:31 (Private).
17 godina
neaktivan
stjepan0072 kaže...

a hibernacija??

Dobra je,imas brzo podizanje i gsis PC kako ti je volja. Ako radi ispravno onda napred. Kod mene na Zvisti iz nekog razloga povratak iz hibernacije traje dugo,a poenta je da traje kratko. Mozda zbog starosti instalacije ali nije mi bitna.
Private kaže...

Evo već oko godinu i pol mi je komp u sleep stanju kad ga ne koristim,samo pet puta je vista bila ugašena(ne računam restart).
Sleep je dokazano bolji način čuvanja kompa!(moje mišljenje).Također imam i prednaponsku zaštitu pa me ne brine nestanak struje.
I Vista mi je ponekad i tri dana u sleep modu ,savršeno radi nakon uključenja.Na ljetovanju recimo dnevno sam koristio komp
sat vremena ,a sve ostalo u sleep,ponekad i eto tri dana.Vjeruj bolje se osjećam kad je u sleep ,nego kad gasim ,
jer svako paljenje od nule  doživljavam kao napad na konfiguraciju višefaznim topovima!!!

Sleep je super ali samo ako ne brines da ce ti se desiti (jednog dana) prenapon ili gromovi dok nisi tu. Ili kao sto sam pisao ako koristis UPS.
Na netu po forumima vodi ze vecita rasprava dali gasenje steti racunalu. Neki kazu da steti neki ne.
  Situacija kod mene:

2 PC-a apsolutno potpuno iste hardverske konfiguracije. Na oba isti OS (Vista),koriste se iskljucivo za surfanje skidanje i (na mom) eksperimentiranje razno-raznim programima.
To prvo koriste moja deca,gase ga i pale ...skolski :) Postupak ide ovako,proverava se mail negde i radi se shut down....i tako nekoliko puta na dan.Jos je zdravo

Ovo drugo kod mene je non-stop on odnosno ide u sleep. Restart samo kada uradim Win Update ili kada zatrazi neki program i naravno jos je zdravo.

Trece racunalo je Mcintosh na kojem radim nekad je upaljeno po 16 sati dnevno nekad se gasi...ali to je drugi svijet

Ali definitivno non-stop upaljeno racunalo koje ne ide u sleep niti se gasi traje manje....bar sto se tice diska 
16 godina
neaktivan

Imam tri lapa,dva se pale i gase ,jedan već godinama i sve ok,a ovaj godinu i pol je na sleep-u kad ne radim na njemu.
Sleep mi je odličan i dosad nije pokazao niti na jednom lapu ili kompu problem hardwera koji koristim,ali paljenje i gašenje jest.
jedino što mogu potvrditi da non-stop rad bez gašenja šteti hardu ali i drugim komponentama više nego kad je u sleep ii hibernaciji.
sleep kod Viste me uvelike zadovoljio!

Private
17 godina
neaktivan
Sleep u Visti

Po meni bi Vista i trebala biti vise prilagodena opciji Sleep posto joj je i u defaultu glavni gumb narihtan da ide u sleep

a ne da se gasi. Osobno jos nisam to nikad koristio, ali ovo je prilicno zanimljivo i mislim da bi ja to mogao poceti koristiti.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sleep u Visti

Sleep mi je vrlo koristan. Kad odem negdje na 10-20 min. i ne želim ponovo paliti i gasiti komp jednostavno upotrijebim ovu pametnu opciju.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sleep u Visti

Mene zanima kad pritisnem opciju sleep kako ponovno podignuti vistu tj. kojom tipkom jer nijeda tipka na tipkovnici mi je ne podiže jedino kad pritisnem power button na kućištu. Što treba sve postaviti da bi radio taj sleep? Hvala.

ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1.

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Mene zanima kad pritisnem opciju sleep kako ponovno podignuti vistu tj. kojom tipkom jer nijeda tipka na tipkovnici mi je ne podiže jedino kad pritisnem power button na kućištu. Što treba sve postaviti da bi radio taj sleep? Hvala.

Kod mene se ponovno pokrene kad pritisnem enter dva puta ili pomaknem miš.
Ivan M. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Kod mene se ponovno pokrene kad pritisnem enter dva puta ili pomaknem miš.
 Hvala, enter dva puta moram i ja pritisnuti to nisam provao.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 12:29 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
Sleep u Visti

Sleep opcija je zaista zahvalna. S druge strane, hibernaciju sam samo jednom probao. Koja je najbitnija razlika između ove dvije opcije?

I još jedno pitanje: ukoliko je laptop u sleep modu, je li ga sigurno prenositi u npr. torbi ili u ruci na neku drugu lokaciju, tj. je li zaštićen od naglih pokreta kao i kad je ugašen?

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve možeš,prenositi,ostaviti u busu ili autu,na faks ,na posao ,a sve u sleep modu....tako da je to idealno bar za mene.

Private
16 godina
Sleep u Visti

Bok svima. Ja sam do sada koristio sleep u visti i u ranim fazama windowsa 7. Ali sada imam problema sa sleep funkcijom. Sada se ne sijecam tocno kad je to pocelo ali ne znam dali ima veze sa windowsima, ali ne vjerujem. Problem je kad stavim pc u sleep sve se ugasi u redu i ode u sleep.Ali kad bi se trebao probuditi onda se komp samo pocne resetirati non stop. I onda moram ugasiti napajanje odzada i onda se tek digne system. Pise resuming windows i sve bude kako je bilo prije sleepa. Jeli mozda netko zna nesto o ovome i sto bi tu mogao biti problem? Moj pc: Mbo Gigabyte ga-x378-ds4, intel q6600 4GB ddr2 1066, ati radeon hd 4890.chieftek power supply 850w. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice